Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    и мене мие денеска протеински...јас јадев туна со кромитче....можис и југурт

2. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    зависи кај секој различно...досега кај мене се нема ништо појавено.....па еве 25 дена ја држам...а ти кога имас само толку малце за слабење не ти треба диета....само не јади на вечер....после 8 сато...и самите кила ке се намалат...вецерата прави си ја во помали количини....ке имас резулатат

3. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    денес протеински ден.за ручек 3 варени јајца,парче сирење,една чаша јогурт и супа без фиде, за вечера исто без јогурт и леб ни за ручек и вечера

4. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    Deneska ovosen,sega zasega 5 jablka:] 45 den,uste edna polovina i tolku od mene:]]]] do sega sum prezadovolna. stignav do 62,8 kg od 75 znaci golem uspeh. Utre planiram vareni jajca a tuna kakva jadete,obicna? zarem ne e kaloricna premnogu? pozdrav:)

5. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    сакам да прашам дали во јагленохидртен ден наместо варени макарони да се јаде bake rolls (1 ili 2? ) ве молам за одговор! :D

6. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Јес од корс :D

7. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    јас прво се консултирав овде за туната...и ми рекоја дека може да се јаде..инаце јадам блуе сеа...се вика во небесно плаво паковање....ја купувам од кам маркетите....и една конзерва ја делам и за ручек и за вечера....така да пак незнам прашај овде на форумов ке ти одговорат....и претезно наместо диетален леб јадам двопек диетален али не ностоп...некогаш и не јадам воопсто леб...поготово не навечер :hai:

8. precious.oo7

precious.oo7 Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Informacii za kombuhata najdov na fb.Combuha Zivanov koj ja proizveduva ili ja ima vo Vitalija kako kombuha napitok.Licno mene mi ja dade koleska koja ja pie nekolku godini i se priprema so zelen caj voda i seker(malku)Sekerot i e potreben za da fermentira i posle 7-10 dena se preceduva i se pie.Go sortiram vo sisenca od pola litar i gi cuvam potoa vo frizider.......i taka ladni......gi konsumiram.Samata gaba sodrzi esencijalni kiselini(onie koj organizmot ne moze da gi proizvede)taka da potpolno go rehidrira organizmot.Kako sto mi bese denes ovosen den... :doh: ...cajot dobro mi dojde!!!!

9. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    14 ден скорбен ден ај дајте ми некој пример што да јадам може ли печен ориз или варен со грашок и габички ? :)

10. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.692
    Допаѓања:
    5.469
    Некои предлози што јас ги применувам за здрава исхрана:
    -Варено бело месо исецкано на коцки+свежа краставица на ситни коцки+диетален јогурт- излегува како салата, и е многу вкусно (можете во протеински ден);
    -изрендано јаболко со цимет+ малку суво грозје( за овошен ден);
    -соја шницли сварени, па запечени на фолија, во комбинација со домат и павлака нискокалорична(протеински ден);
    -варен компир со вегета и кечап,или може и исецкан на помали коцкички и на фолија да се пече без масло(скробен ден);
    -ориз со зеленчук и печурки запечен(скробен ден) ;
    -батачиња, кокошка, риба, се печено, без масло, а многу протеини;
    - сарми само со ориз (скробен ден), само со месо( протеински).
    Салати:
    - зелка+морков+цвекло+ лимон
    - домат+краставица+сирење рендадно+оригано+маслинка( одлична замена за вечера во протеински)
    - зелена салата+ варена пченка + кубети (одлична замена за скробен)
    - свежа краставица изрендана со диетален јогурт+ сол/бибер/лукче во прав за таратор( протеински)
    - цвекло

На Artemission и precious.oo7 им се допаѓа ова.
  11. ves-s

ves-s Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Вака денес требаше да ми биде јагленохидратен ден, ама во петоко и вчера бев на гости и не можев да јадам како во диетата, и сега се чудам дали да продолжам со јагленохидратен ден или од почеток, протеински, што мислите вие?

12. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    26 ден скорбен ден....од сабаље компот од праски......и сега незанм или гравче,леѓа.. или компир...ке видам ке размислам :D

13. precious.oo7

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Vo skrobniot mozes tavce oriz so trkalca morkovi i mnogu zelena salata,mandzicka grasak,gravce so svareni suvi crveni piperki,leka,peceni komrpiri........ :?:

14. precious.oo7

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Denes dorucek 2 jabolka,rucek 2 parcinja proja so edna casa jogurt,pa topenje masti na velosipedska pateka okolu 2 casa so mnooooogu voda i zelen caj ,pa odmor i za vecera 1 parce proja so zelena salata!!!!!

15. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    1 или 2? :D или 2 е премногу?

16. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    za koj den e ova?

17. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    едно едно...ама не ти предлагам! Ке ти го забават исфрлањето на фецесот :/ ...како и секој двопек мислам де! позз :D

18. precious.oo7

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Brownie popravi me ako gresam......projata ja jadam vo proteinskiot den bidejki sodrzi jajca,sirenje,pcenkarnoto brasno mesto parceto leb koe e predvideno,kako i jogurtot..... :)

19. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    Па да во право си,веројатно може:] Другите што мислите?

20. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    дали мора да се дрзи водениот ден?