Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    ^ Истиот случај и мене ми се случува моментално. Веќе не симнувам воопшто кила,незнам зошто.

И ќе се префрлам на друга диета сега за сега,а понатаму можеби турбо ун би почнала али ќе видам сега со оваа другава како ќе оди :)
    Сепак е твој избор,али штом не симнуваш воопшто ни грам како мене тогаш префрли си се :)

Јас од утре ја почнувам другата,20 дена што е,и ќе ве читам уште инаку ;)

2. nasmejse

nasmejse Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Здраво диеталки!!! Еве ме мене, 8ми ден и прво мерење ... 3 кг. помалку :D . Се надевам ќе ве мотивирам малку :) .

Поздрав до сите

3. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    да може јас јадам ....неможи само месо да се јади...си ја правам со кромитче и многу ми е убава

4. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273

5. sa4y

sa4y Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    23
    луѓе пред 2 месеци ја држеф диетава 15 дена и ослабев 5 кг. мораф да ја прекинам бидејки бев многу настината.. цел месец потоа ме држеше настинката |(
    па сега сакам пак да почнам со диетава знам мои другарки сварно имаа ефект плус се стопли времево
    ќе трчам ќе вежбам ... :lol:
    значи од утре ве дружам и јас... многу саакам да ослабам имам многу кг за симнување...
    ме интересира сите моментално што држите кој ден сте и колку ослабефте ?
    а посебно ме интересира нутриционист колку ослабе зошо гледам по постовите дека одамна ја држи диетава :)

6. nasmejse

nasmejse Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27

На DEBELUSKA му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Супер,денес на мене ми е овошен и добро е.Инаку првиот пат пред да настинам ослабав 5-6 кг,па месец ипол јадев ко вол и вратив 3 килограми и сега пак ги симнав со прекини поради патување и оти куче ме касна...ама уште мноогу треба да слабеам и бавно оди затоа што по повеќе си апнувам ми треба енергија :/...утре ми е воден ден ...дај држи и ти прочистителен ден цел дне овошје пред да започнеш со протеински ...таман паралелно ќе одиме и ќе се советуваме! поздрав :D

8. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    леле нутриционист, од беља на беља си :D кај те најде сега па куче да те касне :P колку што се секавам заедно ја почнавме диетата, јас веќе ја прекинав, 3 месеца поминаа, ти си уште на почеток :D ама да ти кажам, една недела ми е прекината, и некако немам ред на исхраната, се јадам со страв... ќе си јадам на сабајле јас овошје, а за ручек и вечера пак ке си ја држам, + некој мал додаток и - некој овошен ден, барем ќе си знам што имам на утрешното мени :P инаку диетата е закон

9. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    бидејќи јас во диетата мн ретко кога јадам парче црн леб, па се плашам кога ќе ја завршам диетата и кога ќе јадам леб(црн секако) да не се здебелам...сакам да останам на таа тежина, нејќам ни грам повеќе :D

10. sa4y

sa4y Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    23
    :D :D :D леле абе какоф прочистителен јас и коа ќе треба нема да го држам :rofl:
    мислам нема шанса да го издржам ќе припаднам :x
    мислам дека секој што силно сака да успее да дојде до посакуваната килажа тоа и ќе го постигне ...
    јас пак сум ептен мотивирана сакам самата себеси да си покажам дека можам :!: !

11. hubba.bubba

hubba.bubba Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    4
    девојки, сте ја применувале ли турбо ун верзијата, какви се резултатите?

12. sa4y

sa4y Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    23

буби нема шанса ако внимаваш да се здебелиш
    мислам дека по едно парче ( пази тенко.. :D ко шо вика баба ми прозирно :rofl: ) на оброк нема ништо да ти биде ... и да јадеш пример по мрсна храна другиот ден направи синешто слично на овошен ден, повеќе овошје,салати супи и така не верувам дека ќе вратиш во килажа

13. sa4y

sa4y Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    23
    и јас предходно прочитав низ постовите за турбо ун ... хуба буба дај ако знаеш мени за тоа турбо коа се користи ова она... напиши молимте ? и мене ме интересира шо искуство имате диеталци :)

14. nasmejse

nasmejse Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27

Еве линк .... http://www.dijeta.net/phpBB/viewtopic.php?f=1&t=2384
    Инаку, прелистајте ги последните страни, има пишувано и за оваа верзија :)

15. VivienneWestwood

VivienneWestwood Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    10
    Јас најмногу ослабев со турбо UN. Сега повторно ја држам, денес ми е 52ри ден, таа се држи после 16тиот ден во месецот. И логично е да се слабее повеќе, затоа што 1 од 3 денови е овошен, а толку многу го губам апетитот што наредниот ден (протеински) ми е тежок затоа што има real food во него :D
    Диетата ми завршува на почетокот на мај, сега за сега сум многу ослабена, на вага не се мерам зошто немам доверба во вагите. Исушена сум! Ми рекоа дека никогаш во живот не сум изгледала послабо :D На моменти ме фаќа криза, но и да направам некој ситен прекршок, не е страшно (неколку пати кога е овошен сум се напила чаша млеко, јогурт но тоа не е ништо, нареден е протеински :) ). А да, и пред некој ден, изедов чоколадо за доручен (ЈХ), ми требаше концентрација зошто полагав важен испит :)

[сега ми е жал, за џабе го изедов - паднав]

16. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    мене во недела ми почнува третиот месец таман на 1 април и планирам да ја почнам турбо ун, па ќе видиме :D

17. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49

Мене ми е денеска 48 овошен ден.од кога можам да почнам со турбо ун?? :)

18. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    денеска мие 29 ден....вчера ми беше 28 ден овошен....ке пробам да го дрзам водениот ден....ако успеам...ако не овошјето не ми бега......што мислите вие?

19. oblace-belo

oblace-belo Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    ja sum denes na proteinski, za rucek 3 vareni jajca parce sirenje i casa jogurt, i se razbira bistra supa, so meso super mi doaga a ovaa kombinacija prv pat ja pravam pa k evidam kako ke pominam.
    Za sledniot den sakam da probam nesto s meleno meso, da pravam kako musaka ama so mlada tikvicka namesto so kompir.Dali moze da se kombinira vo proteinski tikvica, jas mislam deka moze ama sepak da se konsultiram so vas, ili ako ima nekoj praveno takvo nesto neka dade recept:))

20. oblace-belo

oblace-belo Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    ох заборавив да пишувам кирилица, еве се поправам, се извинувам)))