Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    5.765
    ајде и јас да пишам...денес ми е 5 ден -протеински
    д-јаболко
    р-кофтиња со марула и едно парче црн леб
    в-пола од ручекот ама без леб

вчера не издржав се мерев -2 кг за 4 дена ...???дури и ми беше чудно.поздрав до сите ун-диеталци :D

2. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    луѓе да бе прашам нешто за турбо ун диетата...UH dan јагленохидратен е нели??? и дали смее тај ден да се јаде благо или не?? ве молам за одговор :D

3. LeonaS

LeonaS Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    24
    да смее

4. EmCeee

EmCeee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    DALI KE MOZE NEKOJ DA MI KAZE KOJA E TURBO UN DIETA T.E DA MI JA NAPISE?BLAGODARAM.

5. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Па да...тој е денот за благо така во диетата пишува!

6. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    Какво искуство имате вие со Турбо Ун диетата? Мене денес ми е 50 ден и почнав да ја држам од вчера,значи околу 92 дена ке ми излезе. Не знаев дека мора на 16ти ден од месецот. Инаку почнав со турбо затоа што не мрдам од 62 килограми и многу се демотивирав,можеби веќе нема да слабеам затоа што од 75 на 62 не е малку. Доколку некој има искуство нека ми пише,поздрав!

7. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    ...искрено не сум сигурна колку сум ослабела.....зашто не се мерев пред да почнам се мерев после две недели откако почнав и бев 68.....и еве денеска конечно се мерев и сум 66......и некако сум демотивирана....незнам зс за толкав периот само 2 кила мислам дека е малце....и се мислам за турбо унион диетата ;(

8. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    И јас во вториот месец некако како да не мрдам од таа килажа, па затоа ќе почнам од недела со турбо ун :D

9. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    766
    Изгубени 14 дена, а само еден килограм.
    Да си признаам еднаш и си го дуплирав јаглехидратниот ден, и секој втор ден јадам по 2 Vitanova колку да ме држи нешто дур сум во школо. Колку што прочитав претходно, до 30ти ден максимум сите се топите, што е работава со мене? :D

10. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Денес,овошен ден.Сабаље цел ананас сомлав... :P

11. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    овошен и мене... за сега 1јаболка, 1портокал и 100грама кикиритки :D до вечер само уште некое јаболко ;D

12. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    Варена пченка за кој ден се јаде?

13. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    На 51 ден ќе ја прекинам.
    Ја држам по втор пат и овој пат после две години (значи пред 2години ја држев) ми е разочарувачки.
    Симнав само едно кило(ама правев и ситни прекршоци) и понатака килажава не сака да мрдне(си викам причината е што метаболизмот ми е сменет) , но не мора да значи дека е кај сите така да не ве демотивирам.
    Првиот пат кај мене беше успешен со минус 7-8 кила.

14. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Скробен ден! добра е за еластичноста за кожата,спречува после слабеење да не се обеси...:D

15. indian

indian Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    5
    I jas ne sum bas stopena 49 den :/

16. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Јас планирам да ја држам диетава од денеска. Еве сега јадев еден портокал за доручек.
    Ама малце ме плаши фактот дека пред неа ја имам држено медицинската диета/диета на жан митрев а после таа килограмите се враќаат нели ако продолжиш да јадеш.. Во ун диетава си има јадење, не викам не, и сега ме копка да не ми останат килограмите, наместо да ги ,,стопам,,.. :worried:

Јас ќе ја држам 3 месеци, планирам да бидам истрајна, па ќе видиме резултатите на крај.. Дај боже да симнам нешто..

Инаку, мајка ми ја имаше држено диетава пред околу 6,7 години... и се стопи женава. Буквално се стопи.

Што се однесува до оброците во диетава, мене 3 парчиња месо за ручек/3 јајца ми се многу.. Нема да можам да ги изедам. Може и да ја преполовам порцијата така?
    И гледам и по една кришка леб има :^) . Јас ќе јадам со двопек.

Ај посакајте ми среќа а тие што ја држат моментално, нека не се откажуваат, со среќа и на нив!

17. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Јас би ти предложил да направиш малце пауза штом си ја држела таа на жан митрев,1 недела направи пауза па после започни со ун.Луѓе,немојте со таа ригорозна диета,зашто уопште ја изнеле во јавност,таа диета е за срцеви болни луѓе кои пред операција мора да симнат малце од салото и од телото и од срцето! ...јади оваа недела се што сакаш али по малце,не се веднаш преоѓа од диета во диета! а после тоа ќе си почнеш...и немојте двопек да јадете,треба да знаете дека двопекот ја затврдува столицата,а тоа никој од нас не го сака.Јадете црн леб со цели зрна во него,има влакна(диететски) е тој го забрзува метаболизмот.Поздрав :D

18. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    не се секирај еве јас еден месец и само две кила полудев.... ;(

19. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    би требало да е во скробен ден...

20. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Најверојатно не ви одговара диетата, пробајте со друга некоја, или држете ја без леб и повеќе вежбање.