znaci ,ako pravilno se drzi dietata kg.se gubat pobrzo...jades vitanovi t.e. blago i zatoa procesot na slabeenje go usporuvas...znaci devojki ili drzete ja kako sto treba ili ne se macite..ovaa barem dieta ima sto da se jade.. a vie sto ste vtora smena na skolo rucajte pred da odite 12-13 c i koga ke se vratite 18-19 casot vecera..pozz
незнам можеби кај мен ене ми одговара диетава....еве денска 33 ден овошен....досега компот од праски....и две кафинја....покасно малце јаболка....о тоа ке биде за денеска....ма и лебот мие скоро скрос откажан....имав две утки во диетава...можи заради тоа гозабави процесот....незнам
денес јаглехидратен ден најубавиот, за ручек тост со растителен кашкавал и печурки, а за вечера од колачите на шоко штарк. 48ми ден
Диеталци поздрав од мене.. Имам само 1 прашање што не успеав да го дознам овие 52 дена,смее ли газирана вода да се пие? Поздрав!
мислам дека може да се пие газирана вода, само што ти го дува стомакот иначе јас сабајлево се мерев бидејќи ми заврши 2 месец и сум 52кг...уште 3 кг и преќинувам...... од денес ја почнав турбо ун .. поздрав
Фала, и јас ја почнав турбо Ун пред 3 дена и воопшто не е тешко.. Утре јаглехидрантен Па ти си доволно ослабела со 49 ке се исушиш. А колку имаше кога почна?
да имам резултати, се мерев на 39тти ден, -7кг, а сеа ќе се мерам после Велигден, осеќам се и на фармерки
Фала, и јас ја почнав турбо Ун пред 3 дена и воопшто не е тешко.. Утре јаглехидрантен Па ти си доволно ослабела со 49 ке се исушиш. А колку имаше кога почна?[/q имав 59кг, сега 52... инаку таман ќе бидам до 49,бидејќи и не сум многу високаа само морам да почнам да се затегнуваммм,ајде нека се стопле времето и почнувам со активност!
па можеш, зошто да не и јас утре одам со овошен ден, па со 1 циклус турбо УН, овие денови малку се отпуштив, до велигден да симнам барем уште 1 кг, оти после и да сакаш тешко диета на тебе ти советувам да ја држиш турбо УН, ама да не ја држиш толку строго,и да имаш мали прекршоци не е страшн, и да се мереш секоја недела, ако имаш - 0,5 кг , а мислам дека ќе имаш, е сосема доволно, таман за 2 месеца ке симнеш околу 5 кг
Добро, за време на вториот ден, за ручек што јадете? Некои манџички или? Јас не јадам манџи ... Може да си сварам еден компир и да го изедам? Оф леле..
^ Да ти го предложам моето омилено јадење за скробниот ден Земи неколку компири, излупи ги, исецкај ги на помали парчиња и стави ги во тенџере да се варат со малку сол. Откако ќе бидат сварени, тргни ги и испасирај ги како пире. Во меѓувреме во мало ѓезве стави малку маслинов зејтин со рузмарин и добро подгреј го и врел додади го во пирето. Промешај малце и готово е. Ова со малку ајварче мене ми е омилена комбинација.
Јас не ја држам многу строго, инаку како за мотивација и за вас и за мене, да се пофалам, ослабев 4 и 5пл килограми, а денес ми е 33. ден од диетата....Не се многу, ама спрема што не се придржувам строго на правилата, таман се Ама барем уште 5 да ослабам Инаку направив една утката. ВО еден нотес си запишувам дата и кој ден по ред ми е од диетата. Арно ама, датата ми се измеша со деновите инаместо да продолжам дата - ден на диета, јас сум си мислела датата е денот на диетата и 28. ден кога треба на вода, јас го држев на 28. март, а тоа всушност бил 25. ден од диетата на пример...Сега продолжувам па со ред.
Земи еден кромид ситни исецкан и пропржи го во малку маслиново масло. Потоа додади еден изрендан морков (на ситното од рендето), и една шоља за кафе ориз. Малку да се пропржи и додади три шољи вода. Зачини го по вкус (сол, сушен зачин, бибер) па стави го во рерна, да зоврие водата и да се потпече. После е превкусен и топол и ладен. Може да си додадеш ако сакаш и малку пченка и грашак па ќе добиеш рижото.
јАс оризот така најмногу го сакам , само плус еден цел цеден лимон му стискам во пропржувањето со морковот. Пробајте и со лимон, ммм ептен е убав оризот вака. (а малку и магдонос по желба)