Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Денес протеински ден, за ручек 3 јајца(мал размер домашни) варени,со пола тегла цвекло салата и една малаа кифличка.За вечера,1 јајце и салата :D

2. nasmejse

nasmejse Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Си пробала ли некогаш и макарони на ист начин приготвени? Топ се :) Ако не си пробала, пробај ;)

3. ves-s

ves-s Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Да ви се пофалам -1 ама без строго придржување кон диетата инаку повеќе ќе беше, ама од сега натаму здравје, бтв денес ми е скробен ден ии досега 2 јаболка и тањир грав со парче леб:)

4. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    може да пишеш на какво приготвување се мисли, макарони ми е омилено јадење па да пробам и јас :) фала :)

5. VivienneWestwood

VivienneWestwood Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    10
    57ми ден, овошен. Малку забушавав викендов, ама простено е, утре воден ден, денес поригорозно и ќе биде :)

6. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    53ти ден и не мрдам од 62 кг. Од 75 на 62 и пред 3 дена ја почнав турбо ун. Незнам дали да ја прекинам диетава,можеби веќе нема да слабеам,ве молам дајте ми некој совет.

7. nasmejse

nasmejse Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    На малку загреано маслиново масло се пропржува ситно сецкан кромид. Кога ќе омекне се додава и ситно рендан морков. Откако ќе се пропржи и морковот се додаваат макароните и се додава вода и зачини (сол, бибер, сушен зеленчук). Се претура содржината во тавче и се става во рерна на 180-200 степени. Мене денес ми е јаглехидратен ден и ова ручав. Се надевам ќе ти се допадне :)

8. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    благодарам..
    утре ми е овошен ден и сакам да прашам освен овошје дали смее да се јаде пример кикиритки, сончоглед, лешници (најмногу 100грама).. ве молам за одговор :)

9. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Смее али не е пожелно,100 грама кикирики пример или сончоглед ти е еднакво на 15 јаболка да си изела... :D

10. sanja-84

sanja-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    20
    како се снаоѓате, тие што работите, со диетава?

11. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    оооооооу не сум знаела :( :(

12. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    За протеински може ли соја онаа печена од виталиа 100 грама,за вечера 50 грама?

13. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    па ти за месец ипол си ослабнAла 13 кг, не се откажувај, ке продолжиш да слабееш, но со послаб интинзитет

14. nasmejse

nasmejse Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Јас некаде попладне, кога сум веќе прегладнета јадам по 50тина грама бадеми непечени и несолени, некогаш лешнци.

15. nasmejse

nasmejse Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Мене ми е ОК. Деновите кога сум на работа не ни приметувам кога дошло време за ручек. Проблем е што морам претходната вечер да готвам и со кесите натоварена да одам на работа :D ама тоа е тоа...

16. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    баба ми ме предомисли да не држам турбо ун...бидејки еве трет месец ми е а треба да симнам уште околу3 кг па се надевам дека ќе ослабнам со истиот режим на ун диетата...
    да не сум му правила шок на организмот за толкку малку кг, па викам ајде да ја послушам, сепак баба е :) :) бидејќи во втортиот месец ослабнав само 1 кг најмногу 2 сега сакам во третиот да симнам уште 3 ... па ќе видеме :D

17. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Мене ме фати некој страв од дебелеење посебно после водениов ден што го поминав, да не вратам некое кило од тие што успеав да ги симнам со оглед на тоа дека нели пак се враќам на диетава, и некако ми се гледаше дека многу јадам. Среќа и после 4 дена вагата ја покажа истата килажа инаку депресија сигурно не ми бега.

За овој месец таргетот и очекувањата ми се намалени зошто како што ве читам гледам дека кај сите има стагнација во намалувањето во вториот и третиот циклус. Мислам дека и со -2кг ќе бидам задоволна со завршетокот на вториот циклус, ипак немам уште многу за симнување.

Инаку денес ми е протеински ден, мојот омилен, за доручек 1 јаболко и 1 портокал, ручек и вечера зелена салата со пилешки стек.

Туку имам едно прашање за вас, дали диетава ви ствара нервоза и умор или е до мене?

18. mamaja

mamaja Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    15
    Луѓе јас минатиот пат кога ја држев диетава ослабев 12 кг и тоа си јадев леб и за вечера, а некогаш вечерав и по 2 пати :$ а немав ниту еднаш воден ден. Најдоброто беше што толку неосетно си намалуваш во обем, што јас дури и се прашував дали воопшто ми делува диетава, пошо секаде рамномерно се намалував, а не се мерев секој ден, дури после првиот месец застанав на вага.
    Сега почнав од вчера, па да видиме што ќе се случи. Не се мерам ни овој пат, пошто сакам да ми биде „long term“ начин на исхрана, да си намалувам се додека си се допадам во обем, а не психолошки да се оптеретуам со бројки... |(
    Држете ми среќичкааааа!! :) И со лесно на сите што се на овој режим на исхрана периодов! :clap:

На nasmejse и d.Darla им се допаѓа ова.
  19. mamaja

mamaja Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    15
    Не е ни до диетата ни до тебе :) - до времево надвор е - пролетен умор.. Не се откажувај! :angel:

На Artemission му/ѝ се допаѓа ова.
  20. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    Се согласувам со мамаја, не е до диетата, до времето е. ЈАс сум во екстаза кога е убаво оснчево и плус на диета . Имам енергија и елан за работа па макар и на вода сега кога бев..А ако е времето тмурно надвор, јас и на јагленохидрати кога сум, се осеќам омалаксано ...

На Artemission му/ѝ се допаѓа ова.