УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. nasmejse

nasmejse Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Фала :) Инаку секако дека преку овошјето и зеленчукот примам витамини, но земав конкретно калциум и магнезиум, бидејќи целосно ги исклучив млечните производи од исхрана, ама беља ми прават. Ај здравје, ќе видам што ќе правам ... Во секој случај фала уште еднаш :)

2. milosavljevski

milosavljevski Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    10
    денес 51ви ден, скробен, за ручек грав со парче леб и зелка салата, и за вечера исто грав.

3. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Јади соја во зрна таа што е,содржи многу магнезиум и калциум :D

4. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Една кифла ама празна можеш. Или пак лиснато исто празно.

5. nasmejse

nasmejse Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Јади соја во зрна таа што е,содржи многу магнезиум и калциум :D[/quote]

Во кој ден? :lol:

6. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.714
    Допаѓања:
    5.491
    Лиснато не ви препорачувам, бидејки е најмрсно од сите бели суви печива, содржи многу маргарин, затоа избегнувајте го лиснатото празно во диетите.

Можеш 3 варени ѓевречиња, перек, празни кифли, има секакви кифли ( со вегета, со сол, сусамки), потоа можеш Бејк Ролс, тесто за пица со кечап, домати, оригано, печурки, пиперка, потоа печено лепче во рерна со кечап и печурки, двопек... :)

7. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Во кој ден? :lol:[/quote]
    Можеш и во скробен и во протеински но зборувам само за таа во зрнцата малите шо се зашо содржат еднакво и протеини и јаглехдирати додека тие шницлите тоа е протеини највеќе...но подобро во скробен зашо с есмета за зрнеста храна растение ;) и јас мислев порано дека може протеински но грешка извинете за сите шо сум ги советувал значи таа во зрнца еза во скробен ден,ја прашав баба ми не е иста со сојата во шницли ;)

На nasmejse му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    1.995
    Mене па не ми е јасно како можат витамините да го забават слабеењето.Мислам дека сите шумлииви таблети со магнезиум се без шекер,и си пишува на паковчето колку калории имаат,една таблета има околу 8 калории,што е незначително.Ај ако некој е поинформиран нека објасни оти мене стварно не ми е логично ова :)

9. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    6.594
    Во кој ден? :lol:[/quote]

во протеински ден зашто сојата содржи многу протеини..

10. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Сите таблети се јагелхидрати значи,ако се внесуваат во протеински ден пречат,ако се во скробен пак пречат зашо не се од типот на Скробни јаглехдирати а во јаглехдиратен може а во овошен пак пречат зашо тој ден е за прочистување а не за загадување со такви работи шумачи блаа млаа.Пишува без шеќер,али ај ви се молам какви таму засладувачи отровни за здравјето ставаат во нив како ги викаат тие Е103 такви глупости,исто е и со мастиките но не се толку многу штетни.Не им верувам на шумачите,подобро апче земете Ц витамин зашо шумачите си се буквално сок.А и нема да има потреба од нив,доволно се внесува витамини минерали преку овошјето секое утро и секој 4 ден а и плус со супите па да речеме со варен компир или ориз ехеее шо се грижите.Ако ве загрижува крвта да не наслабне, не грижете се за салата јадете цвекло а на секој јаглехиратен ден по 1 чаша сок од црна ребизла и гајле немате.Поздрав :D

На nasmejse му/ѝ се допаѓа ова.
  11. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    фалааа, но нели е многу 3 варени гевречиња :D ?

12. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    незнам зошто, ама зимата многу полесно ја издржував оваа диета, сега денот е поголем, и едноставно неможам со 2 оброци, особено не без појадок, јадам овошје во 10.00, на работа одам во 7,ама околу 12 ме фака криза... и морам нешто да јадам, денес пробав да јадам дури во 15.00, едвај издржав, и во 19 бев пак прегладнета, и вечерата ми испадна поголема од ручекот, за ручек имав 4 сарми од штавел без месо со една мала кифличка, за вечера оставив 2, ама изедов + 3 варени компири и една голема чинија спањак салата... ќе пробам до 12.00 да јадам само овошје, барем уште овие 2 месеца, да не ги повратам -7те килограми, инаку до сега сум задоволна од мојот изглед, сакав да симнам уште кило 2, ама се откажав,барем сега за сега

13. mamaja

mamaja Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    15
    Трет ден денеска, и веќе ми е полесно на стомачето :clap: не се мерам сеа едно 2 недели ;) Што е најважно немам никакви киселини, се си е фино... Држете ми среќааааа :rock:

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  14. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    Смее ли за скорбен да се јаде замрзната пченка фриком? сварена??

15. nasmejse

nasmejse Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Волшебна, незнам каква ти е работата и дали си во можност да си носиш храна на работа, но јас овошјето го јадам најдоцна до 9, а ручекот ми е околу 13, најдоцна 14 часот. Кога ќе се вратам од работа некаде околу 17:30 - 18 часот ми е вечерата. Пред легнување почнувам малку да чувствувам глад, но пијам вода и се издржува. Обиди се така, ако си во можност нормално.

16. nasmejse

nasmejse Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Се надевам дека смее, затоа што само што направив рижото за утре :)

17. princezzza

princezzza Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2010
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    31
    Еве ме мене како што ветив да ги соопштам резултатите за 1 месец -10кг среќна пресреќна :rofl: а сита никаков глад нема и водниот ден помина изненадувачки :P кафето ми помогна многу од него не ми текна за храна лимонадичка и зелено чајче и не осетив дека поминал водениот ден и еве ке почнам да го крцкам и вториот месец што значи еве ме за месец дена со повторно соопштение бацки :inlove: на сите

На Lux, volsebna, Artemission и 3 други им се допаѓа ова.
  18. nasmejse

nasmejse Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Уууууаауу Принцеззза браво!!! Секоја чест! Тоа се извонредни резултати!! Само напред :clap:

19. milosavljevski

milosavljevski Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    10
    честиткииииииииииииииии, само продолжи понатаму и се ќе биде во ред

20. Nutricionist

Се зачлени на: