Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. nasmejse

nasmejse Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Па јас не пазам колку овошје јадам тој ден. Внимавам да не се повеќе од 2 банани и ако јадам јаткасти, да не е повеќе од 100 грама.

2. Mashni4ka

Mashni4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2012
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    23
    Можеш да јадеш на два саати по 1 или 2 овошки ако си многу гладна.
    Јас јадам по две овошки за доручек (понекогаш една), две за ручек и две за вечера, и не сум гладна. А последниов пат (вчера) го скокнав ручекот (непланирани обврски) и за вечера изедов две јаболки, и денес воден ден и сеуште не се осеќам како ептен гладна.

Ама кај ми се погоди денес водниов ден :@ , утре имам колоквиум значи вечер ке се учи до касно... :@ :@

3. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    денес овошен ден... се прочистувам од викендот, до сега 3 портокали, кафе и зелен чај, и 10тина бадеми... вечер уште еден зелен чај

4. mamaja

mamaja Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    15
    Хехе, и мене денес ми е овошен ден :) До сега 2 банани, 10 суви кајсии и околу 70-80 гр. бадеми. Ако ме пукне криза следно ми се јаболките за таманење :) Ајде со лесно!

5. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    нели ти е многу ?? :^)

6. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    me fati kriza okolu 22.00, и се мислев што да изедам, дали портокал, или јаболко, или чаша сок... но немав свежо исцеден, го отворив фрижидерот, и изедов една маслинка, многу ли згрешив? повеќе калории има во 1 јаболко, или во 1 маслинка

7. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Девојки(и по некој момак), денеска сум 10-ти ден, т.е скробен ден.
    Досега на скробниов ден јадев еден компир варен. Е сега, да не биде само еднолична храна да јадам, кажете ми некои ,,кобинации'' за денеска што да правам.
    Манџи од варен грашок, спанаќ или што ти знам јас, нема шанси да пробам :worried: .

8. nasmejse

nasmejse Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Еве веќе еднаш ти имам пишано ... Ако не јадеш ни ориз ни манџи, само компир ти останува... Евентуално можеш да го подвариш компирот и потоа да го ставиш во тавче со малку маслиново масло и зачини па да го потпечеш во рерна т.н. пекарски компир... убав е за промена.

Поздрав и со лесно! :)

9. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Знам, знам дека ми имаш пишано.
    Мајка ми ми го направи ова, и највеќе 3 пати дали пробав... Остатокот се фрли. :worried:
    Многу пребирам луѓе, многу! :@
    Ако ми е сега, компир само ќе си јадам кога сум ваква! :doh:

10. nasmejse

nasmejse Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Оф мори мајко... незнам како да ти помогнам ... :(

Јадеш ли кинеска, тајландска храна? Во таа кујна има доста работи што се на база на ориз со зеленчук ...

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Можеш од соја во зрнца што е,значи не таа во голема паковка туку таа во зрнца 25 денари мислам дека е мало пакетче!Јас до сега велев дека таа е протеин но грешно било,баба ми вели скроб е зашо зрнеста храна е т.е плод е и коа прочитав насвистина протеините и јаглехидратите се граничат во содржината,додека пак во соја шницилите има протеини најјјвеќе!

12. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363

Мила пред некое време беше постирана книгата од оваа диета, баш пробав да ја разбарам низ страниве ама многу се, во неа имаше секакви јадења...Членката што ја има нека ја постира повторно па разгледајаа :) :)

13. nasmejse

nasmejse Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Нутриционист, може ли да ми кажеш за соја сосот, дали може да се комбинира при готвење во скробен ден? Фала однапред :)

14. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    нутриционист, и јас сакам да те прашам нешто, дали млекото од соја е протеин? знаци соај во прав што се раствара во вода, оти на пакувањето пушува дека има и протеини и јаглехидрати, ама сакам да си направам во протеински ден, па прашувам дали може

15. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Значи млекото од соја види на пакувањето што повеќе преовладува дали протеини или јаглехдирати но мислам дека е протеини.Јас не конзумирам млеко од соја зашо има хормон естроген а мене ми треба тестостерон уште тоа ми фали да се феминизирам :Р тоа ни го има кажано тренерот.Мислам дека е протеински напиток,заради тоа што во теретана,девојките што вежбаат после тоа пијат млеко од соја и плус како енергетски извор но и како надградба на ткиво им доаѓа(нели протеини градат мускулно ткиво а јаглехиратите даваат енергија за да работи тоа ткиво).

Соја сосот може во скробниот ден,нели содржи житарки од пченица и ориз и башка си е водата и квасецот.Но те предупредувам дека одредени марки на сос од соја произведени во Тајланд, Кина, Хонгконг и во Тајван, во некои сосови има недозволени количества на соединението 3-МЦПД, кое може да предизвика појава на рак посебно на дојка.Така да,подобро види одкаде му е потеклото!

На nasmejse му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mashni4ka

Mashni4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2012
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    23
    Вчера водениот ден супер ми помина :clap: :clap: сабајле се мерев и имам 68 (а бев 77)

Многу се радувам :rofl:

Денес за доручек 1 јаболко, ручек пола парче варен стек со малце кисело млеко и марула салата. :)

На nasmejse и m2m2m2 им се допаѓа ова.
  17. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Браво,а за колку време изгуби толку килограми??

18. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    Епа денеска ми е 61 ден,се мерев и за овие 2 месеца од 75кг. стигнав до 60кг. Одам до 55кг. се надевам дека до крајот ке бидат толку,но не верувам зашто многу ослабев. Поздрав до сите и ви посакувам среќа:)Многу сум среќна!

На m2m2m2 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    ЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЛЕ! Супер резултат цели 15 килограми за 2 месеци УААААУ! :D
    Денес овошен ден и многу изедов денес,,,
    7 јаболки,4 киви, портокали(можеби 2 кила),ананас цел изедов,суво овошје,малце ореви и сега една вангла салата шопска изедов(5 патлиџанки,1 краставица,кромид и маслиново масло)...
    знам дека е многу али глад прв пат ме нападна и морав да јадам а и плус напорен тренинг имав,па и после спиење шо дремнав пола час коа станав ми идеше да скокнам на благо и отидоа 4 киви ...

20. Mashni4ka

Mashni4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2012
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    23
    Па денес ми е 30 ден :)

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.