да јаглехидратен....ама и мене не мие јасно...јас поинаку....ја терам..два дена јаденје и третиот овошен си го држам.....јас така ја запишав можеби грешам...ама така ја терам еве вејќе мие 10 ден денска
Па така е. 4 циклуса од по 3 дена. Прво протеински,скробен,овошен,па протеински,јаглехидрантен,овошен.
Здраво дечки ... Денес 25ти ден, утринава се мерев и вкупно -6 кг. Поздрав до сите и храбро деновиве!!!
Ај јас да се пожалам Вчера ми беше СКРОБЕН ден, бев на семинар од сабајле до вечер, и сабајлето заборавив да јадам а и попат не ми текна да застанам да земам нешто и така отидов. Имавме некои кратки паузи и неможев да отидам до продавница, и накај 15 часот ни дадоа кифлички со ордевери. И ЈАС БУДАЛА си изедов 3 кифлички (добро што беа мали) 2-3 парчиња кашкавал, и 2-3 парчиња сувомеснато и си викам ај толку за вечера ке јадам само салата, си дојдов дома и моите правеле риба со компири, и јас така фино лепо си седнав и си изедов 1 рипче и малце компири Досега прв пат ја прекршив во 32 дена, ама тоа е, ама затоа вчера излегов да прошетам, односно брзо одење со помалце трчање, и денес наместо јаглехидратен држам овошен и утре пак овошен..... Спојлер морав вака да си се ослободам од маката, вчера вечер многу ме гризеше совеста
Денеска 12 ден - овошен ден. Јас најмногу го сакам овошниот ден. Барем знам дека само на овошје сум и не морам да тупам мозок што да јадам. Инаку фармерките од порано ми паѓаат, ме имаат многу пофалено дека сум ослабната .
Здодевно! А ти? Денес скробен ден 63ти за ручек 2 компира за вечера 1 со салата.. Инаку постам. Па за утре се мислам колку баклави за изедам? Поздрав
диеталки....здаво...денеска 11 ден од турбо уни....иначе 44 ден ја држам....кај мене како да не фукнционира диетава...сите за овој период слабеаат по 10 кила...а јас едвај 4 успеав до сега......и решив да ја терам турбо уни до крај диетава....иако сите ми викаат дека ум ослабела доста ама вагата не кажува така..или во погресни денови се мерам или пак точна е....ма незнам што да мислам...али дефинитивно уни ја завшувам сабота...ке се трудам колку сто можам да не ја згресавам многу за празнициве....
Добро е еве на пауза малце ...од денес до понеделник сум на пауза значи 4 дена.Неможе да се промаши сето јадење кое што ќе го има...ама сепак за доручек ќе јадам овошје.До сега значи мислам дека 34-5 дена откако наново ја започнав и без воден ден туку два овошни и - 11.До пред недела ипол бев -8 а до пред 3 недели бев -6 а сега дури - 11 али тоа е и поради тоа што вежбам.Сега се мерев пред 10 минути можеби на гладно ќе бидам и - 12 зашо денес изедов една тегла ајвар и тоа сам со цел црн леб(значи душа ми сакаше не чудете се кај собрав,просто водам корен од Беровчани а тие ептен јадат и пијат :Р ) Тие денови ќе има алкохол и мноооооооооооооогу јадење,така да паузата добро ќе дојде а послем тоа уште 1 месец ќе ја држам строго зашо сега сум 89 кг,бев 100 кг а уште 9 кг ми требаат.Ако за 1 месец ги симнам тие 9,ќе мора да ја прекинам.Така да презадоволен сум!Крвта ми е во ред,притисокот малце ми се регулира ама пак ми понекогаш висок,веќе старата гардероба ми се фаќа и сум многу среќен а и либидото ми е покачено адреналин ентузијазам серотонин и све тоа...
Добро е еве на пауза малце ...од денес до понеделник сум на пауза значи 4 дена.Неможе да се промаши сето јадење кое што ќе го има...ама сепак за доручек ќе јадам овошје.До сега значи мислам дека 34-5 дена откако наново ја започнав и без воден ден туку два овошни и - 11.До пред недела ипол бев -8 а до пред 3 недели бев -6 а сега дури - 11 али тоа е и поради тоа што вежбам.Сега се мерев пред 10 минути можеби на гладно ќе бидам и - 12 зашо денес изедов една тегла ајвар и тоа сам со цел црн леб(значи душа ми сакаше не чудете се кај собрав,просто водам корен од Беровчани а тие ептен јадат и пијат :Р ) Тие денови ќе има алкохол и мноооооооооооооогу јадење,така да паузата добро ќе дојде а послем тоа уште 1 месец ќе ја држам строго зашо сега сум 89 кг,бев 100 кг а уште 9 кг ми требаат.Ако за 1 месец ги симнам тие 9,ќе мора да ја прекинам.Така да презадоволен сум!Крвта ми е во ред,притисокот малце ми се регулира ама пак ми понекогаш висок,веќе старата гардероба ми се фаќа и сум многу среќен а и либидото ми е покачено адреналин ентузијазам серотонин и све тоа...
Денеска протеински ден. Заборавив да доручкувам затоа што бев искочена а кога дојдов дома јадев едно мало печено батаче и салата зелка (внатре изрендав морков и додадов цвекло од тегла). Е сега имам едно прашање дали смеам да јадам цвекло од тегла? Или сепак не?
Да да, слободно. Подобро е свежо цвекло да си го свариш дома, па после со оцет и маслиново, сол и шеќер- домашно да си го направиш, ама и вака немаш гајле, јади си.
pa ako веќе постиш, и утре немој да јадеш баклава, испости се уште утре, баклавата ќе ја јадеш во недела инаку јас оваа недела не ја држам диетава, бидејки исто постам, па 3-4 дена ќе паузирам за празниците, и после може пак ќе ја продолжам, денес јадев посно гравче, до после може некое портокалче