Имам едно прашање затоа што во главава ми е настаната тотална конфузија и застој на секое можно функционално делче од мозоков. Денеска ми беше јаглехидратен ден. И не го одржав. Туку јадев тоа што имаше зготвено дома. Плус грицки мицки, благо, смоки. Е сега. Се мерев и имам +1 кило. Дали после тиња денов, ако ја продолжам диетата слабеењето ќе ми стагнира/ќе ми се намали или во екстремно краен случај слабеењето воопшто нема да се случи? *сијалупаглаватавоѕид*
Имам вишка признавам, ) затоа и одам на диета...но ќе почекам уште 2-3 дена да поминат празнициве и ќе ве барам за совети. Во меѓувреме ве читам и сите совети на кои наидов си ги запишав на страна, за да ги имам. Фала на подршката !
инаце јас ја прекинав диетава....поради празнициве а бев на пола.....така да пак ке си ја поцнам од почеток....денеска згрешив ама тоа јас си ја прекинав подобро да мие прекината него да се воздрзувам од сеи после да згрешам и да ми биде мака поззззззз
не се "Тревожи" како шо велат бугарите... И јас прекинав и од утре почнувам.Денес на трпеза ме чека чурка(мисирка) па тоа не се испушта.
Јас само за вчера прекршив,па вечерта трчав и денес воден ден да се казнам за вчера. Не прекршив многу,за ручек си јадев јајца ама после кога им нарипив на колачите... Еднаш е Велигден!
Немој да си ја лупаш главата во ѕид, ако ти е за утеха завчера ја прекршив со тоа што замисли во 12(тоа никогаш не ми се случило)ама ете се кршевме со јајца и во дванајсет јадев јајцето, салата и интегрални грицки, а вчера освен стекот(како што ми беше по ред) ја место свежа салата јадев руска, па и да ми стангирало слабеењето после тоа никому ништо пак ќе ослабиме бе, мора, а и плус вежбав. Не направив не знам ти каков прекршок со многу јадења, нешто ситно, ама прекршок е. Од денес мора построго и ептен стрикно да се придржувам. Од диетана јадењето плус две лажички мед, друго ништо. Поручав само едно јаболко, после ме чекаат компирите. А за дали ќе се случи или не покрај прекршокот што си го направила зависи од тоа колку калории си внесла и дали си ги истрошила. И да го забави слабеењето не се разочарувај, прекршоциве нека ни бидат поттик за понатаму да држиме построго.
После две неуспешни држења на УН (првото еден месец, второто половина месец, измеѓу имав пауза од една недела), планирам да ја почнам турбо ун. Дали може да ја држам турбо ун два пати едно по друго? Наместо 12, да ја држам 24 дена?
Христос воскресе!!! Јас да се исповедам, дека овие 2-3 дена је прекинав диетата, ама нели еднаш е велигден.. до сабота една недела постев без зејтин, и вечер во саботата нели се кршевме, изедов едно јајце, и после тоа отидовме во ресторанче, и нели дозволено е се да се јаде, салата, пилешки апки, сиренце... така навечер не бев се најала од новогодишната нок и вчеара велигденски ручек, јагнешко, па торта... па вечер на гости, отидоа + 1-2 кг вечерта се чувствував толку тешко... денес малце помалце сабајле 2 портокали,кифла, за ручек мусака со мелено месо и салата, вечерата ќе ја прескокнам, и од утре се ограничувам на салати... ајде празнициве сите се опуштивме, од утре и среда построго
Мислам дека многу ќе ти се падне...1/3 од 2 циклуса ќе ти биде овошен ден ... а тоа е лошо за организмот мора да признаеме...Држи си еден циклус подобро.И тоа држи го на крајот на диетата
Читам по коментариве УН диета и турбо УН диета....- Ун диетата ја најдов сосем на првата страница, таа ли е??? А која е таа турбо ун диета...ве молам споделете ја повторно - бидејќи се отепав од читање коментари да ја најдам а 352 страници се )
01/12 - Протеински ден 02/12 - Скробен ден 03/12 - Овошен ден 04/12 - Протеински ден 05/12 - Јагленохидратен ден 06/12 - Овошен ден 07/12 - Протеински ден 08/12 - Скробен ден 09/12 - Овошен ден 10/12 - Протеински ден 11/12 - Јагленохидратен ден 12/12 - Овошен ден
јас искрено да ти кажам ја прекинав дитева точно на пола..последните 12 дена ми беа турбо уни....и јас така ке си ја продолжам...засто нормалната уни диета не ми делува баш...така да до крај ке ја држам турбо уни диета...и таа не мие тешко да ја држам баш ми одговара....тоа зависи од твојот организам дали можиш да издржиш или не и како ке ти делува организмот....поззззз
Христос воскресе!!! Нека е за многу години ... Многу здравје, среќа, љубов и благосостојба да ни дава Господ!!! Јас храбро ги издржав деновиве и не ја прекршив диетата. Вчера ми беше овошен, а денес 29тиот ден, воден. Тешко беше, ама издржав. Ќе се мерам за 4 дена, но чувствувам дека има резултати... Поздрав до сите
Насмеј се, алал нека ти е како издржа . Инаку вчера бев овошен ден, денеска протеински сум и конечко ќе си направам една мимоза салата. . Марулка со јајце варено ќе ми биде за ручек. Леб/двопек и така не јадам со оброците. А ни на вас не ви препорачувам. Мислам дека сепак би било подобро без лепче. За утре (скробен ден), планирам еден варен компир за ручек и салата зелка со цвекло и морков. За вечера пола компир. Задутре (јаглехидратен ден) една празна кифла за ручек, за вечера 2 витанови. И еден ред чоколадо за готвење.
Да ти кажам веќе неможам да се гледам волкава... ептен сум решена да ослабам. Тоа што има резултати секако ми е голем мотив, но и резулатите на останатите диеталци ми даваат дополнителна мотивација
јас овие празнични денови ја прекршив диетата, само насабајле јадев овошје, а во текот на денот јадев сваштарии xD