Здраво Оленце86, Пред се честитки . Со оглед на тоа дека ти се брза, незнам дали да се обидуваш со оваа диета, бидејќи е наменета за лица кои имаат поголем вишок на килограми. Тоа не ја исклучува можноста да ослабнеш и ти, но секако нема во еден месец. Од друга страна станува збор за здрава и избалансирана диета што не му предизвикува шок на организмот, па не штети да пробаш. Во принцип подготвувањето за свадба е стересен и динамичен период што сам по себе кај повеќето предизвикува губење на некој килограм но секако тоа е индивидуално. Поздрав и се најубаво
Ludo sorry морам да корегирам во однос на калориите Во 1грам јаглехидрати има 4 калории, а во 1грам масти 9 калории. Ако земеме од погоре дадените вредности: 44г. ЈХ*4калории=176 калории, и 2г. масти*9 калории=18 калории 176+18=194 калории вкупно има во порција од 60г. Качамак јадете во јаглехидратни ден, за скробен оставете ги оризот, компирот, леќата, гравот....
Olence86 Cestitki da ste vecni Moe mislenje e deka so ovaa UN dieta ke oslabes, no mnogu pobavno, a do svadbata nemas tolku vreme, Edna moja koleska mesec dena pred svadba oslabe so medobil i imase uplateno nekoj tretmani, sega vo Afrodita ima nekoj paket za 2000 denati sto ne e skapo ako mozes da si dozvolis. Dokolku se resis za dietata nie sto ja drzime UN togas ti preporacuvam paralelno i da vezbas minimum po 30 minuti dnevno (orbitrk ako imas, tocak ili trcanje) Trgnuvajki od moeto iskustvo jas sum 23 dena na ovaa dieta i od 67kg sega sum 64k. Dokolku smetas deka ti e dovolno 3 do 4 kila ne se misli odma pocni ja ovaa dieta bidejki e zdrava i ne se osekas gladen. Pozdrav i sve najdobro!
Hе не, со метаболичка градба на протеини се добива 4калории за масти 9 а за ј.х е 4.1 ако добро ме држи меморијата. Aко е така тогаш кој знае колку калории би требало да има едно јаболко кое 95% е ј.х
Јас пак се вратив, ххх и денес протеини досега само јогурт имам пиено и супа малце каснав и сакам да си направам соини шницли, а единствен начин шо знам да ги подготвам е пржени, а несакам пржени, дај кажете некој начин на подготовка фала
Za UN Dieta nemam vreme, kasno e !!! Ja imam drzeno, navistina e efikasna. Se slabee kontinuirano ama sigurno. Edna drugarka mi kaza dieta koja za 14 dena oslabela 8 kg. Pa vcera pocnav da ja drzam Dietava ne e nesto posebno. Jades se no vo pomali kolicini, osven leb i blago . No ima edno pravilo. Prviot den - cedite 1 limon vo 1,5l voda i go piete vo tekot na celiot den Vtoriot den- 2 limoni vo 1,5l voda i go piete vo tekot na celiot den Tretiot den - 3 limoni ..... Cetvrtiot den - 4 limoni i se taka do sedmi den koga cedite 7 limoni vo 1,5 l voda. Pocnuvajki od osmiot den pa se do cetrnaesettiot se vrakate nanazad. Osmiot den - cedite 6 limoni vo 1,5l voda i go piete vo tekot na celiot den Devetiot den - cedite 5 limoni 1,5l voda i go piete vo tekot na celiot den I taka dodeka ne stignete do 1 limon. Otkako ke zavrsat denovite mozete da prodolzite, no so edna nedela pauza, a mozete da ja prekinete. Se nadevam deka ke mi pomogne.
дечки тетка ми ја држеше диетава до пред 2-3 месеци и навистина многу ослабе т.е од 80 на 56 (се здебели од бременоста) и јас ја почнав од вчера онака да си држам режим до летово. Инаку она ми кажа дека во овошниот ден таа си јаде и зеленчук меѓу оброците со овошје, што според мене е и логично! Зеленчукот што нема ич калории е дозволиво!
Да но му се додаваат многу други работи ...инаку и скробот е јаглехдират но природен.Има леб кој што припаѓа и во јаглехдиратен ден и во скробен ден.Тој со зрна е за во скробен ден.
ОООООМГГГГ пола лимон ти задоволува дневната потреба на витамин Ц.Немој,ќе добиеш некоја хипервитаминоза(мислам дек атака се викаше ) и плус некои киселини ....не си играј играчки.1-2 лимони разбирам ама толку ....
Olence86 јас вака пиев пред точно 4 години кога си го разболев желудникот. Дали од премногу кисело или не знам што го надразнало и завршив со повраќање и болки во желудник на болница. Ја би ти препорачала да пиеш вода ама без лимон или само со еден. Многу се 7 лимони во толку вода. Да не те деотивирам ама внимавај со лимоните. И ти посакувам се најубаво.
Лимонот ти го сменил Рh на желудникот,воедно и разбивајќи го муцинот со што продрел до слузокожата(нешо така ми кажа баба ми ...) незнам шо значи :/
Навистина е штетно,не си играј. И јас сум 61кг. висока 167 и се решив од денес престанувам со Ун диетава и започнувам од утре со диетата со јаворов сируп. Бар уште 5 кг да ослабнам да ми се оствари жељата и после ке си јадам како за време на диетава зашто тоа е најзздрав начин на исхрана.Секако јас ке си пишувам тука,зашто тука ја добивам најголемата подршка. Инаку оленце ако сакаш и ти пробај http://www.vitalia.com.mk/vashi-cesto-p ... surup.nspx
Ова ми се чини малце нереално ... Подобро јаболков оцет пробајте пред доручек ручек и вечера...! не гладувајте!
од денеска пак си ја поцнувам уни диетава...достабесе пауза.....ама ке си ја терам турбо уни...оти нормалната не ми функционира...така да таа ке сија терам....денеска вода и гулаж мандја.....па со господ напред
Ќе пореметиш и крв и хормони и желудник и метаболизам и све...после таа диета за 2 дена ќе вратиш килограми! :/
Море ако навистина скинам 10 кг за 10 дена , за свадбата на сестра ми да бидам таман, после нека ги вратам ако треба А со оцет како ? Си пробала? Само оцет да пијам науто и навечер ???? Ми е страв да не го надранам желудникот
Јас да си кажам. Денеска 19 ден. Имам повторно -1 кило. Фактични од вчера до денес се на се, -2 кила. Сабајлево се мерев и неможев да поверувам. :geek: Ептен сум среќна, се надевам дека вака и ќе продолжам. Инаку денеска неможев да најдам празна кифла, па си купив кифла со крем. Во нејзе немаше којзнае колку крем, ама сепак ... Добро, помина тоа. За вечера прееска изедов една витанова и една тенка бисквитка нестле, додека си одев накај дома. Утре сум поканета на пица. Кул. Него утре ќе одам, и нема да јадам. Нема ни малце да пробам, туку ќе им правам само друштво. Ќе се ,,челичам''. Ќе ми текне на Велигден и колку многу јадев тогаш ( ) и нема ни да помислам да пробам.