Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Во една чаша со вода пред доручек ручек и вечера ќе пиеш по едно лажиче оцет(јаболков) растворено а после 1 недела по 2 лажички.Така и требаше на една жена да ослаби набрзина за пола месец па баба ми и рече тоа да го направи,но ако осети каква била болка во желудникот да се прекине

2. Anicka.B

Anicka.B Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    16

Фала, ке пробам и тоа
    Ке земам утре од оној на виталија, се надевам ке ми помогне....

3. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    [

Морам да гладувам,нема друг спас. МОрам да ослабнам!!![/quote]
    Ќе пореметиш и крв и хормони и желудник и метаболизам и све...после таа диета за 2 дена ќе вратиш килограми! :/[/quote]

А Ако по диетава со јаворов сируп продолжам со Ун? Мислам дека нема да се вратат баш така лесно ионака неможам да јадам по 70 дена строги од ун..

4. Anicka.B

Anicka.B Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    16
    Ќе пореметиш и крв и хормони и желудник и метаболизам и све...после таа диета за 2 дена ќе вратиш килограми! :/[/quote]

А Ако по диетава со јаворов сируп продолжам со Ун? Мислам дека нема да се вратат баш така лесно ионака неможам да јадам по 70 дена строги од ун..[/quote]

Јас се мислам јаворов сируп или јаболков оцет :?:
    А инаку за оцедот, јас јадам само еднаш дневно и тоа околу 17ч најдоцна, после тоа и пред тоа сум само на кафе, така да , да не ми дојде многу оцет 3 пати на ден ????

5. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    А Ако по диетава со јаворов сируп продолжам со Ун? Мислам дека нема да се вратат баш така лесно ионака неможам да јадам по 70 дена строги од ун..[/quote]

А инаку за оцедот, јас јадам само еднаш дневно и тоа околу 17ч најдоцна, после тоа и пред тоа сум само на кафе, така да , да не ми дојде многу оцет 3 пати на ден ????[/quote]
    пиј во една чаша вода 2 лажици јаболков оцет, само наутро, веднаш по станување, а навечер пред легнување пиј зелен чај

6. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    А инаку за оцедот, јас јадам само еднаш дневно и тоа околу 17ч најдоцна, после тоа и пред тоа сум само на кафе, така да , да не ми дојде многу оцет 3 пати на ден ????[/quote]
    пиј во една чаша вода 2 лажици јаболков оцет, само наутро, веднаш по станување, а навечер пред легнување пиј зелен чај[/quote]
    Зелен чај никако пред легнување,содржи нешо како кофеин нема да можете да заспите...помоќен е и од кафето :/

7. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    пиј во една чаша вода 2 лажици јаболков оцет, само наутро, веднаш по станување, а навечер пред легнување пиј зелен чај[/quote]
    Зелен чај никако пред легнување,содржи нешо како кофеин нема да можете да заспите...помоќен е и од кафето :/[/quote]

Драг нутриционист не содржи нешто како кофеин, туку содржи кофеин. Кофеинот е метилксантин. Во иста група со теофилин и теобромин. ;)

8. Lollipop7

Lollipop7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2012
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    782
    дали може во чаевите мед барем да ставам? и на пример јас кога ќе почувствувам глад, поготово во вечерните часови земам пола лажичка малтекс. Ваљда не штети...

9. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Мноогу ми се свиѓа диетава, официјално од денес ја почнувам :inlove: Планирам да пијам кафе со малкуцка шеќер, а за друго ветувам нема да забушавам. :lol:

10. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Зелен чај никако пред легнување,содржи нешо како кофеин нема да можете да заспите...помоќен е и од кафето :/[/quote]

Драг нутриционист не содржи нешто како кофеин, туку содржи кофеин. Кофеинот е метилксантин. Во иста група со теофилин и теобромин. ;)[/quote]
    Па така е,сепак не сум јас нутриционист туку баба ми па таа шо спомне тоа пренесувам.На моја глава не кажувам а и незнам хаха.Ама зелениот чај е подобра опција од кафето.Пије повеќе зелен чај(освен ако имате висок крвен притисок) :D

11. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    mене зелениот чај не ми смета, го пијам пред спиење, може зошто ми е низок притисокот, но не мора да биде пред спиење, може 1-2 чаши во текот на денот

12. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Денеска некако го преживеав денов, бев на пица т.е им правев друштво во Беверли, ама не пробав ич.
    Тоа ме радува :D. Си купив јаболко од Тинекс и го поминав така големиот одмор.
    Инаку овошен ден сум. Ќе си умрам млада и невина :lol:.

Утре протеински ден. Планирам да си печам или едно батаче или мимоза салата ќе правам.
    Ама изгледа батаче ќе си печам. Ми се јаде нешто. И салата зелка ќе си правам со цвекло и морков :inlove:.
    За вечера само салатка.

Епа то.

На stela-86 и ludoto19 им се допаѓа ова.
  13. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    4ти ден :rofl: хуху чудна работа ова, јас да се придржувам кон некоја диета :clap: :D

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Anicka.B

Anicka.B Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    16

Оцет купено, вода имам ;) сега уште да почнам да пијам :whew:
    А зелениот чај и така го пијам ( понекогаш ) ама еве сега ќе почнам почесто....
    Благодарам Дона

15. connie

connie Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    204
    Дечки мене ми е проблем што јас живеам со моите, и сеа што прави мајка ми за ручек тоа е, и некако неможам да бирам јас посебно месо ова она, а ми треба 20 килограми од прилика да ослабам.. :( :(

16. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    Па сама вари си јајца,компири не е тешко, и јас сум со моите :D

17. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Ехее јас со цимери издржував.кога ми беше шината ногата ми требаше друштво по цел ден разонода па бев со цимери.Алкохол благо и мрсни работи секој ден па оддолевував.Само мастика стави во уста и ќе оддолееш! :D

18. MelaniSvetle

MelaniSvetle Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    a koja e taa dukanova dieta ja ima li nekoj drzeno?

19. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Бев овошен ден денеска и прееска испив едно нескафе во Ало-ало.
    Ис ит ту мач? Голема грешка направив? :doh:

20. nasmejse

nasmejse Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Добро утро!!! Еве мене денес ми е 32 ри ден и вкупно 7 изгубени килограми до сега. Почнав се поспоро да слабеам, но тоа е тоа :)

Убав викенд