Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    60 ден од диетава...резултати имам супер...многу сум задоволна....-9 кила....и си викам до крај на диетава ке симнам уште 2/3 кила и таман ке ми биде....денеска мие скробен ке си јадм гравче.....иначе да кажам направив пауза за велигден и јас се зачудив кога не ги вратив килограмите....се мерев после велигден некој ден и намсто да сум се поправила јас сум ослабела пак некое килце така да на сите им препорачувам да не се откажувате има резултати...и да направите прекоршок не страшно...позззззззззз до сите

2. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    и јас ви го препорачувам истото... луѓе држете ја диетава барем 2 месеци... јас ја држев до пред велигден, и до сега не само што не сум поправена, туку имам и - 1 кг, а некогаш и појадокот не ми е само овошје, знам да изедам и 1 парче леб намачкан со нешто...супер е после тоа самиот огранизам нема да ви бара многу храна... и навиките ќе ви се сменат, едноставно самите вие нема да сакате да се прејадувате, и килограмите нема да се вратат

На DEBELUSKA му/ѝ се допаѓа ова.
  3. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    така е волшебна сите нека продолжат само напред со здарава исхрана здраво тело и здрав дух....ете не летооооооо те чекаме слаби среќни и задоволни позззззз

4. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Денеска јаглехидратен ден. Сега јадам макарони варени со кечап а попосле наместо витанови како што планирав, ќе си изедам еден сладолед..
    Сутра овошен ден. Ќе јадам многу, многу овошје.
    Портокали, јаболки, лимони.. И вечерта пред зумба една банана ќе изедам за да имам енергија да издржам до крај..

Инаку напредувам, денеска чудо не заборавив да доручкувам :D.

5. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    Како сте диеталци:) Јас сега,од како завршив со диетава ке продолжам со овој режим: протеински,скробен,овошен,протеински,јаглехидрантен,овошен да симнам уште 5 кг. :) Денеска цел ден само вода! Инаку сега знам дека ова е само еден прекрасен начин на исхрана,а не некоја измачувачка диета. Поздрав

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  6. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    @Brownie, многу ми е мило за овој позитивен впечаток што си го добила од диетата, затоа што навистина не е воопшто строга диета која те оддалечува тотално од сите јадења, туку претставува еден вид здрав начин на исхрана, што и зборот ,,диета'' во превод би значело. Покрај ова, многу е корисна и ефикасна!
    Јас се чудам само како порано не ја практикував. Повеќе пати ја имав сретнато, ем на форумов, ем на некои други страни ама бев голем скептик, се до моментот кога не се одлучив да ја пробам. :)

7. Wooden

Wooden Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2012
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    38
    Петти ден, минус килограм и пола.. Кога видов ми дојде да ја гушнам вагата :inlove:

На milaaaaa и anabel-a им се допаѓа ова.
  8. Macci.007

Macci.007 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    8
    Ја држев диетата пред месец и ослабнав 4-5 кг за 20дена..... од прекинот до сега јадев како свиња и само едно кило сум здебелена,од утре опет ја почнувам,се надевам на добри резултати :D

9. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Овошниов ден помина некако..
    Од сабајле до сега имам изедено 3 јаболки, 7 портокала(всушност од тие 7 јас имам направено на два пати сок), 1 лимун и за еден саат ќе изедам една банана за да имам енергија за вежбање. Толку за денеска.
    Сутра протеински ден. За ручек појма немам што ќе правам. Од 10 ќе бидам искочена од дома, плус втора смена сум во школо.. Тиња а?
    Ако имате некој предлог што да правам/јадам кажувајте :wasntme:.

10. miss.ladyMillion

miss.ladyMillion Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Сакам утре да ја почнам диетава, само сакав да ве прашам дали има врска дали ќе почнам од протеински или скробен ден??? Wish me luck :)))

11. miss.ladyMillion

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Ми имаат кажано дека подобро е да ги изедеш портокалите така, отколку да ги цедиш, зошто така ги губат потребните витамини а и покалорично било...

12. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498

Дали штотуку ја прочитав најголемата глупост? :wasntme:

На beached му/ѝ се допаѓа ова.
  13. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    Да... :o

14. sanja-84

sanja-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    20
    Баш пред скоро време ја гледав емисијата на др. Бибан, 8-ка, и таа истото го рече за цедените сокови, дека може да се пијат, ама дека подобро било да се јаде свежо овошјето :) мене ми е поубаво цедено :)

15. nasmejse

nasmejse Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Ако имас шанса седни во некое ресторанче, па макар и сендвичара и земи стек со салата :)
    Да!! Секогаш се почнува со протеински и важен е редоследот на деновите. Со среќа ;)

16. miss.ladyMillion

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Да!! Секогаш се почнува со протеински и важен е редоследот на деновите. Со среќа ;)[/quote]

Fala mnoguu :DD

17. miss.ladyMillion

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Mene matichnata doktorka toa mi go kazha..

18. indian

indian Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    5
    Kolku kg imate oslabeno za ovie 3 meseci ?

19. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    16 :)

На trtla му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Незнам кој ден ми е ваљда 50 и некој ден ама знам дека ми е протеински ден!
    Доручкував јаболка,ручав 3 јајца со цела тегла цвекло салата и ќе вечерам јајце со краставица!Ако ме фати криза краставица до вечер ќе јадам
    Инаку воопшто нема повеќе калориии од цеден портокал...се губат само влакната(а тие се доста потребни за организмот во улога на побргу согорување на мастите и пречка за гојазноста)