Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Денеска протеински ден. За доручек едно јаболко а ручав во 10 саат саабјле (ама морав тогаш да ручам), мимоза салата со 2 јајца.
    За ужинка во школо изедов едно јаболко. И за вечера салата патлиџан со краставица јадев.
    That's all.

Утре скробен ден. За ручек ќе јадам спанаќ со малце ориз. За вечера истото само со многу намалена доза.

2. Wooden

Wooden Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2012
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    38
    Шести ден (се осеќам како дневник да водам) - скробен
    Појадок - јаболко и портокал
    Ручек - грав, парче леб и салата
    Ужина - колаче (грев направив :lol: )
    Вечера - зелен чај без шеќер, за казна :)

3. Femina...1

Femina...1 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    28
    Јас па покрај празницие 1 мај 2 мај..па после роденден на другарка и упропастив си редот па сеа веќе од утре 3ден па како ја терам ама сеа нема откажување.. и + нема родендени во овоа време :devil: :devil: :lol: Со среќа на сите!!! :* :* :)

4. trtla

trtla Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2010
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    71
    Здраво и од мене !!!
    Диетава т.е режимов е закон, четврт ден и се чувствувам прекрасно полно со енергија!!!Возам точак плус трчкам по малце , вака ако продолжам и Хајди клум нема да ми биде до колена!!! :D

На DEBELUSKA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Денеска скробен ден (38). За ручек јадев спанаќ со ориз цела чинија, а сега вечерав помалце од пола чинија од истото и салата.

Утре јаглехидратен ден. За ручек ќе си купам по можност празна кифла, а ако нема празна, со крем не ми бега :D. И за вечера 2 витанови. Инаку последниве три тури немам ослабнато ни едно кило. Изгледа периодот на стагнација ми почна. Ај нека е со лесно. :whew:

6. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Овошниов ден..заебан е :) Ама прв пат ми е..
    Дали се дозволени јаткасти плодови ?

7. trtla

trtla Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2010
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    71
    Јас го прочитав упатството- книгата еве ја
    http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A ... =1AQEKO-f6
    денес ми е овошен ден и ми помина вака
    Отсабајле изедов пола јаболко-(имав многу работа),после дома си направив шејк од свежи јагоди,јаболко,домат,едно киви..беше суперски витаминска бомба!!!Плус си направив мешавина од лупени семки , сончоглед и сува брусница а после 8 ништо толку.....феноменална е ... :rock:

8. mamaja

mamaja Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    15
    За 1 месец, со многу забушавање - од типот вечерање по 2 пати, со леб :tmi: и тоа у 11 навечер :tmi: :tmi: и сл.. = -4кг! :$ Значи супер! Сеа правев пауза едно 3 дена од петокот до неделата и од вчера еве ме пак - со тоа што овој месец ќе ја терам без леб вечерата и до 19-20:00 најкасно! Па ќе ве известам за некое време :) Луѓе не се откажувајте ако зезнете работа некој ден или некоја вечер, само станувајте подобри! :angel:

9. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    значи многу многу многу се кајам. Завчера завршив со 3 месечната диета и овие 2 дена како ненормална јадев. Од утре пак ке почнам да ја држам.. Ми треба подршка,помагајте..

10. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Ако сега почнеш да јадеш ко ненормална,ќе нарушиш све и пак ќе се поправиш.обично тие кои држат диета ако кога ја прекинат или завршат јадат нешто мрсно нездраво послем тоа застунаат пак зависи од тоа т.е се буди метаболизмот кој бил претходно и си бара масноти ...
    Утре нека ти биде цел ден овошје и послем тоа продужи си регуларно и не мешај пак јалгхеидрати и протеини во ручек и вечера пример ручај јаглехдирати а вечерај протеини или обратно ...

11. nasmejse

nasmejse Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Ајде Brownie не се предавај, нормално е после три месеци да ти посака душа да пробаш се, само без претерување ;) .
    Продолжи со режимот што го пишуваше, не звучеше толку страшно , со тоа што може од време на време и да згрешиш, па луѓе сме!!! Само немој да се предаваш ... премногу постигна за да „паднеш“ сега. Само храбро !!! :hug: :*

12. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498

Ајде, ајде.. Утре како што ти вика Нутриционист, јади цел ден овошје, колку ти душа сака, да се ,,прочистиш'' од тоа што си внесла минативе два дена. Немој толку брзо да му се предаваш на јадењето.
    Не за друго, не е воопшто здраво. Желудникот не ти е навикнат на толку многу храна, и сега што си му направила ти? Шок!

Те гушкам и ти посакувам само трпение и воздржаност! :hug:

13. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    Фала ви луѓе!!!!! :* :* :* :* :* :* :*

14. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Денеска го издржав цел воден ден. Имам испиено 3литри вода, нескафиња, чај и 2 чаши газиран сок(пишува дека доколку се пие сок тоа да биде газиран зошто содржел помалку шеќери)

15. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Денеска бев јаглехидратен ден. Ручав затворена пица мала и за вечера 2 витанови и едно појма неам ни јас што беше, како голема бисквита. :^) :D Имаше убаво паковање, де.
    Не ме бива за објаснување, знам.

Него утре сум овошен ден. (39)
    Јешчемо воче all day, all night! (all night? :^) )

16. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    brownie, i јас да те поддржам :) супер што издржа 3 месеци, јас се откажав на 2 ипол :P важно ја постигнав посакувана тежина, и ќе ти дадам совет како да не ги вратиш килограмите, мене барем сега засега тоа ми успева, значи секој ден ќе јадеш по 1 цитрон, јас го јадам во текот на денот, пред или после ручек,исто така ќе пиеш по 2 шолји зелен чај, јас пијам една во текот на денот, и една пред спиење по можост незасладен јас купив еден со вкус на лимон, и супер ми е го пијам изладен и ми е ок, ако не можеш незасладен пиј го со малку мед и лимон, друго наутро веднаш по станување пиј чаша вода со 1 лажица јаболков оцет, или со половина лимон, другото е нормално, јади си се,дури и благо,во ограничени количини, ручекот без леб, многу салата и вечерата до 20 часот... после тоа само зелен чај :) сега луге сме, може ќе вратиш килограм до 2, ама повеќе не би требало јас веќе еден месец откако ја прекиав диетата и првите денови исто како тебе јадев се, и имав грижа на совест, плашејќи се дека пак ке ги вратам килограмите,и го започнав овој режим на исхрана, и по 2 недели имав вратено само половина килограм, и сега сум на истата тежина

17. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49

Фала ти што потроши време за да ми го кажеш овој совет,и на подршката. Имав мнооогу голема грижа на совест и затоа вчера ништо не јадев само пола јаболка и малку домат,а денеска овошен ден доручек 1 банана и сега само што изедов можеби кило јагоди.. Инаку сега сум во Турција и додека сум тука планирам само овошје да јадам зашто има се и сешто за јадење,а кога ке се вратам (во понеделник) ке продолжам со режимот од диетава протеински,скробен,јаглехидрантен,овошен. много ви фала луѓе!!

18. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Денеска овошен ден. (40).
    Од сабајле имам јадено/пиено :
    - сок од два портокала и еден цитрон.
    - едно јаболко зелено и едно црвено.
    - сок од еден цитрон..

Ми се јаде банана многу, али ќе се водржам..
    Едит: И пола банана изедов :lol:.
    Доста ми е за денеска.

19. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    денеска 64 ден помина како со помина јадев сарма посна....еме едвај ја јадев незнам зс ама ич не ми одеше и вечерата не јадев наместо сарма си јадев зелка и краставица салата си направив....и од тоа подобро ми дојде како да ме совежи....утре макарончина охохо убанји.......утре ке ми биде 65 ден и ми остануваат уште 25 се ближо крајот :rofl:

20. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Утре воден ден ....Незнам како ќе издржам! се мислам да пијам вода со лимон исцеден во неа...
    - 13 килограми до сега завршен втор месец сега почнува трет месец веќе 3-4 недели не бев свалил ниту килограм ама последната недела почнав наутро да пијам вода со едн алажица јаболков оцет и ете ослабен сум уште еден килограм! ќе цркнам утре ....

На DEBELUSKA му/ѝ се допаѓа ова.