Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    само напред ке се издржиш не се секирај.....и јас двапати го издржав....јас едвај цекам да дојде крајот а диетава.....ама пак ке си внимавам на храната....

2. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    146
    Lugje nikogas ne sum ja drzela ovaa dieta pa se mislam dali da pocnam od utre, imam navistina dosta kilogrami za gubenje :( , bi ve zamolila ako nekoj znae da mi kaze dali namesto meso mozam da jadam tuna?

3. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Денеска протеински ден. (41)
    За доручек едно јаболко. За ручек мимоза салата со две варени јајца. За вечера исто мимоза салата со едно варено јајце.
    И знаете дека ми се смачи од мимозава?! А месо не ми се јаде... :worried:

4. nasmejse

nasmejse Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Може, слободно :)

Инаку мене ми е 54 ден, и 8 ден од турбо УН, скробен. Не си направив вчера ручек и немам идеја што ќе ручам. Двете јаболчиња сега не ми бегаат :) . До сега вкупно 8кг. Стагнирам, ама не се предавам !!!

Поздрав до сите и убав ден

На ludoto19 и anabel-a им се допаѓа ова.
  5. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Ебате водниот ден ...
    све у провалија! Наутро почнав со литар вода и лимон амааа после ....
    почнувајќи од пастрамајлија и салата па псоле тоа благо па после тоа сокови па одам дома гледам шпагети аоооо па тек ондак мини крофни американски уф уф ,,,тоа прават другарите! Ме натераа после училиште да одиме во ресторан викам ајде јас салата ќе јадам ќе отиде и овој ден и кога влегов кога видов пастрамајлиии викам ебате па еднас мора да се прекрши и тоа на големо ајде па утре овошен ден,sega ќе јадам пастрамајлија не бев јадел 2 ипол месеци ... небаре ќе вратам сите килограми ако денес се претурам! xD не се кааам затоа што уживав!

6. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    Штом ти не се каеш тоа е добро.. Сепак јас мислам утре да држиш воден ден па да си продолжиш нормално :D

7. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    па сега... на секој му пука филмот некогаш, па и да јадеш не е страшно, утре ке внимаваш и ке биде во ред :) и јас денес бев на коктел, и јадев од се по нешто :P после тоа изедов еден цитрон, и одма у wc :D сега за вечера едно јајце и салата, и зелен чај пред спиење
    приметив дека од кога почнав да јадам цитрони, ептен ми е подобрено варењето на храната, обавезно се празнам 1-2 пати на ден

8. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Неммммој бе зелен чај пред спиење не ќе можеш да спиеш повеќе кофеин од кафето има подобро ќе биде кафе одошто зелен чај хахах дајте купете си чај од киркулина пијте вечер и наутро ВРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРР веце школката ќе ја откратите....
    Инаку Броуни,јас не се каам оти ептен добро ми легна ете сега со другар излеговме да прошетаме малце не смеевме да излазиме оти сеуште има еуфорија од протестот па апнавме по еден хамбургер...

9. indian

indian Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    5
    дали од овај чај од киркулина се слабее и навистина тера одма во веце го има некој пиено ?

10. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Денеска скробен ден. За ручек мнооогу спанаќ со малце ориз и салата( по можност патлиџани со крставичка ако има, ќе видам).
    За вечера истото ама половина, нормално! :)
    Инаку на повидок ми е уште едно кило минус. Ќе виде деновиве најверојатно 8).

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Денес 12-ти ден - овошен.
    Сабајле се мерев -4кг сум, до 28-тиот ден се надевам дека ќе ги симнам и тие 3-4 кг што ми "пречат", ако НЕ планирам да терам до 40-тиот ден.

Почнав да пијам повеќе вода (претходно многу малку пиев) и воопшто не чувствувам глад!
    Нон - стоп сум со шишенцето во рака :lol:

На anabel-a и ludoto19 им се допаѓа ова.
  12. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Дали се слабее незнам,ама оти тера у ВЦ тер аи тоа како како бомба граната ко ќе седнеш на шољата :P

13. Lollipop7

Lollipop7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2012
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    782
    Денес овошен ден. Сабајле изедов едно јаболко, и коа гледам мајка ми напраила мекици :o моето омилено тесто, морав да земам една бидејќи многу се осеќав истоштена заради тоа што последниов циклус од 4 дена немав мн апетит, јадев според правилата но малку. А и денес ми е втор ден од мензисот доста ме истоштува така да мислам дека не пречи прекршоков. :?: :wasntme:

14. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    da, i jas го имам пиено и стварно одма тера у ВЦ, само незнам колку е природен, иначе има многу убав вкус на портокал, ама некогаш откако ке го испијам ме боли стомах, па затоа не го пијам многу често, се плашам да нема некои штетни компоненти како другите чаеви за слабеење, затоа пијам зелен чај, знам дека е 100% природен, купив од оној со вкус на лимон, и не ставам никакви додатоци, а не ми смета кога го пијам пред спиење, затоа што имам низок притисок

15. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Се осеќам тупан.
    Се прејадов и ме гризе совест. Значи не кикснав од диетата туку јадев количински многу.
    Изедов една цела, полна, голема чинија спанаќ со ориз и салата патлиџан со краставица. :( :doh:

16. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    ^Доста каква грижа на совест ќе те тепам, плус не си кикснала туку се си јадела прописно, ја вчера поголем прекршок направив па немав грижа на совест, се случува, па пак продолжив со диетата.
    Сакам да кажам дека прекршоците не прават посилни за да не подклекнеме друг пат така да и тоа е за луѓе, уживај. ;)
    Денес ми е јагленохидратен, изедов една капричиоза мада знам дека не треба со кашкавал требаше вегетаријанска да порачам ама сите јадеа таква.

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  17. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Идиот..го утнав денот.

18. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    :rofl: Eптен си јадела :)
    и јас кога сум на диета јадам гоооолема чинија спанаќ со јогурт, па спанаќот нема калории. ич да не му ја мислиш

19. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    лудото19..и мене ми оди спанаг со јогурт ама дека не треба и не го јадам а јогурт иц нема укусено цела диета а еве 66 ден мие.....денеска ми беше овошен ден ама ја утнав....бев на честење еден бртучед ми се ожени така да неможев да одбијам и нисто да некаснам......ама тоа иако се каам џабе е сега :worried:

20. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    па нели смее јогурт во протеински ден? :^) на крај краева па и подиетален е од сирењето.
    можеш во протеински ден јогурт и спанаќ ( само без ориз) за замена за салата :D зашто да не :)