Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Готово, си ветив дека утре помалце ќе јадам!
    За ручек наместо една чинија шпагети јас ќе изедам пола. А за вечера само една витанова и еден ред чоколада за готвење.

2. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    е тоа да али спанаќ без ориз некако не меи вкусно....али кој како сто си сака така нека си јаде во скклоп со диетата

3. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Успешен овошен ден :clap:
    1 банана
    1 портокал
    2 киви
    2 јаболки

Утре протеински ден.
    Аха заборавив да истакнам еден многу битен детал. Диетата ја држиме заедно со свеки :D
    По повод утрешниот ден од фрижидер извадила бајаги свинско месо, свекорот ја зеза дека извадила пола прасе :rofl: а жената се правда ќе правела селско месо за нив.

На nasmejse му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nasmejse

nasmejse Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Мене веќе нерви ме фаќаат ... не само што не намалувам, туку почнав и да качувам. Денес се мерев, после 3 циклуса турбо Ун, некаде 400-500 гр +... Нели нема смисла ова?! ;(

5. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Почни секое утро да пиеш јаболков оцет растворен во 1 чаша вода(1 лажица оцет)...(ама само ако си Б или 0 крвна група оти другите крвни групи што го практикуваат ова имаат ризик за доживотни болки и проблеми со желудникот)

6. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49

И што помага тоа?

7. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Па да ...
    Еднаш кај баба ми дојде една жена 140 килограми беше одвај одеше и баба ми и рече прво со оцет да ги ослаби најлесните килограми а после диета ќе и препише и вежби и жената за 2 месеци ослабе 40 килограми од оцетот и секако по здрава исхрана и после тоа и даде диета со што се симна на 76 килограми и веќе не мрда!

8. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Aко ви е за оцет, подобро земете си капсули од јаболков оцет, поефтино е, вака оцетот мене киселини ептен ми прави, така да капсулите се замена, е сега треба долго да се пијат, не е тоа 10 дена -3кг :)

9. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    Па да ...
    Еднаш кај баба ми дојде една жена 140 килограми беше одвај одеше и баба ми и рече прво со оцет да ги ослаби најлесните килограми а после диета ќе и препише и вежби и жената за 2 месеци ослабе 40 килограми од оцетот и секако по здрава исхрана и после тоа и даде диета со што се симна на 76 килограми и веќе не мрда![/quote]

аха и имате ли вие некакво искуство со оцетот?? пиете ли? за колку дена имаше резултати? Јас сакам упте 5 кг да ослабнам за да си биднам таман.. Поздрав од Истанбул !!хахах :D :P

10. trtla

trtla Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2010
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    71
    мене ми е десетти ден и некако не слабеам не знам зошто така дали дека сум пред - за време на циклус не ми е јасно :|
    И САКАВ ДА ВЕ ПРАШАМ ДАЛИ КОЛБАСИ АКО СУМ ЈАДЕЛА МОРАМ ЛИ ПАК ( протеински ден ) ,сакав шејк од јагоди и кисело млеко да си направам !Ако може некој мислење да ми каже, однапред благодарна!

11. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49

Мислам дека колбаси не смееш да конзумираш,т.е сигурна сум. А немора пак месо,можеш да замениш со некој млечен производ,но јагоди не затоа што иако се овошје мора да се држиш за јадењето од ручек и салата..

12. trtla

trtla Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2010
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    71
    ц ц цц затоа јас не слабеам ......
    значи во сите денови исти да е ручекот и вечерата
    кобасички си се најадов битно па соја после си грицкав ......

ништо,од утре по правило ќе идам
    а утре во скробен ден палента можам да си сварам така?.....Фала многу brownie

13. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    денеска ми беше протеински....наместо варени јадев печени јајца без масло без ништо....само со малце сол.....а за вечера си направив салата со марула и краставица....не ми се јаде некако пак јајца.......ама помина.....

14. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    јас мислам дека може а како ке го правиш ако можес да ми кажиш??? фала

15. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Значи дефинитивно кобасиците, виршлите и остали вакви работи се забранети во диетава.
    И Тртла, гледај јади тоа што е наведено во диетава, без да измислуваш или додаваш/одземаш некои работи. Така само ќе добиеш едно големо ништо. Ако пишува овошје тој ден, овошје јади. Ако пишува салата, салата јади!

Инаку јас денека бев јаглехидратен ден.
    Утре овошен. Ќе јадам печени јаболки и обични свежи. Лимон сокче истискан...

16. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    јас пиев јаболков оцет 1 лажица во 1 чаша вода секое утро и стварно помага, и немам проблем со желудникот, може зошто сум 0 крвна група :P испив 2 кг во рок од околу 3 месеци, сега паузирам, ќе пијам некој месец вода со лимон наутро, слушнав дека и тоа помага, а во текот на денот јадам цитрон и пијам зелен чај, и за чудо 1 месец не држам диета, а не сум поправена, а ручекот ми е нормален,некогаш јадам и нешто благо, само се трудам леб што помалку да јадам и сеkој 15 мин сум у WC :P

17. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    а како ја правис мимоза салата??

18. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Сецкам марула салата, ставам сол (од оној ,,наша сол,,), зејтин и оцет по желба. И на крај сецкам или на поголеми или на помали парчиња две варени јајца.

На DEBELUSKA му/ѝ се допаѓа ова.
  19. nasmejse

nasmejse Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Ајде и тоа да пробам... Фала Нутриционист :)

20. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Не можам да го редактиран горе постот, па затоа на ново пишувам.
    Се мерев сабајлево и имам уште едно кило -. Значи од 1-ви април како што ја започнав диетава се' до ден денеска, имам симнато вкупно 12 кила! Луѓе, јас сум презадоволна!
    Ме загрижуваше само фактот дека влегувам во фазата на ,,стагнација'' т.е дека веќе 4 циклуса по ред немав симнато ниту едно кило, ама ете, си иде пополека се'.

Cheers!

На Lux, volsebna, nasmejse и 1 друга личност им се допаѓа ова.