УН Диета

Discussion in 'Диети' started by mKdevojce, Jan 7, 2010.

1. trtla

trtla Истакнат член

Денеска си правев на работа пире , ма да е вештачко целото :
    Ставив во две гезвиња вода (вкупно пола литар) и по една лажичка сол, водата зоври и ја помешав со пирето , немав мало путерче па ставив малце масло и малце јаболков оцет...
    Палента не сум правела ама мислам дека исто се прави плус ќе си купам од маркетите има мали путерчиња , зошто путерот е многу покорисен од маргаринот или зејтинот!!!!
    Многу едноставно јас за половина час денеска и го спремив и го изедов!!!! :D

2. anabel-a

anabel-a Популарен член

Утре сум протеински ден.
    За ручек две батачиња печени и салата зависно што ќе има дома. Можно е и шопска да си направам.
    За вечера едно батаче и салата пола чинија.

3. trtla

trtla Истакнат член

ama mе иcкaрa ......xaxaxaxa ama aко тaкa требa дa hе mи текhе ha колбacички.... :D

anabel-a likes this.
  4. anabel-a

anabel-a Популарен член

^ Ако бе Тртла, малце :P, да не ти текне друг пат да правиш отстапки и да не грешиш! :wasntme:

Инаку не знам што се деси со мене вчера, ме спопука криза за баничка некоја. :( Ми се јадеше баничка и готово! И што ќе правам, уште во 7ипол си легнав вечерта за да не паднам во искушение да пробам нешто.. И цела ноќ сум сонувала како сум била во сендвичара некоја и другарка ми молела да си купам тост, ја не баничка сакам. И цела ноќ сум ја мислела. :doh:
    Е ваква :
    ;(

LadyyGaga likes this.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Убавин путерот за разлика од маргаринот ти е покорисен, но имаш во него масти од животинско потекло, а тоа душо моја не е дозвлено во диета, путерче да не речам ти е блага варијанта на кајмак, се прави од млеко, немаш растителен путер имаш само млечен. Затоа душо моја земи си маргарин со 30% помалку масти и иако е малку лесен и ко да не го јадеш барем нема да се наполниш маснотии. Инаку и зејтинот е помалку мастен од путерот, е сега не дека можеш со чаша да го пиеш, но поентата е дека не првиш многу правилно што јадеш путер. Сеуште не сум прочитала многу од твоите пости но како што гледам многу грешки правиш.
    И да не бидам Офф, не ја држам диетава, колешката на работа ја држи, јас сум на Хербалајф и за разлика од неа јас слабеам а јадам постојано, рамномерно и по малку, немам режим некој постојан, а на мене итекако се гледа, но за тоа во другата тема наменета токму за ова. Јас не сум доволно храбра, едноставно не можам да се уклопам во распоредот и толку.

6. trtla

trtla Истакнат член

Абе само ме карате бее пааа ....
    Ај да споделам денес што јадев ЈХ ден ...
    Два цитрони , две лиснати плетенки со вегета ( околу 12 )
    Малце блашко дома ( ред чоколадо и слатко од смокви) и пита со спанаќ...толку
    Ај сега чекам некој да ме искара....:D

7. anabel-a

anabel-a Популарен член

^ Упс. Повторно грешка. Мала ама битна, во секој случај.
    Не е препорачливо да се јадат лиснати. Си требала обична кифла да изедеш, макар со крем.

8. brownie

brownie Истакнат член

Луѓе поздрав .. Дај кажете ми за тој киркулина кој? Јас имам дома еден против целулит,па тој ли е? Инаку она со оцет секое сабајле по 1 лажичка така ли? И колку се слабее и за колку време? Не ми е итно нешто туку онака.. Поздраав

9. volsebna

volsebna Популарен член

кирулина го има во космо тинекс, јас од таму го земав 100 ден е 1 кутија со 20 кесички, се пие по 1 на ден, и одма те носи у вц, ма да незнам колку е природен, и не го пијам секој ден, така да незнам колку се слабее, а јаболков оцет да секое сабајле по 1 супена лажица во 1 чаша со 250 мл вода, никако да не пиеш само оцет, ке ти изгори желудникот

10. brownie

brownie Истакнат член

А од тој обичен киркулина така ли? Јас имам дома некој киркулина против целулит,пишува ли нешто? Инаку фала многу на исрцпните одговори!:)

11. volsebna

volsebna Популарен член

eve, go slikav...pozzz

Attached Files:

12. Christina30

Christina30 Активен член

Чим те тера за у вц значи е лаксатив, и не е добро да се користи, зашто лаксативите не слабеат само те протеруваат и на вагата покажува помалце кила, ама тоа всушност не е масно ткиво туку задржана вода и нормално прочистен си. Ако се користат редовно и прекумерно во било која форма ( чај, чоколадо, карамели, чепчиња) создаваат зависност и не може да се оди во вц нормално. Затоа внимателно :)

trtla likes this.
  13. anabel-a

anabel-a Популарен член

Денеска 46 ден. (скробен)
    За ручек 2 компира варени со малце кечап и салата, а за вечера еден компир исто со салата. :drunk:

14. Wooden

Wooden Истакнат член

14 ден - јагленохидратен
    За појадок јагоди, дајте ми предлог што да јадам за ручек?

15. brownie

brownie Истакнат член

Тесто за пица си купи и поолимарк парадајз сос,намачкај врз пицата и стави сусам .. превкусно

16. anabel-a

anabel-a Популарен член

Добар предлог ти даде Brownie!
    А можеш и вегетаријанска пица да си купиш/порачаш. :)

17. Wooden

Wooden Истакнат член

Не сакам многу, многу вегетаријански пици, па најверојатно ќе го прифатам предлогов на brownie, интересно ми звучи :) Ме интересира за да си знам за друг пат, смее ли да се јаде јуфки, тарана..?

18. Andemona

Andemona Популарен член

и плус стави си маслинки ако јадеш и зелена пиперка уф,уф ми доага пак да ја почнам диетава :) :) :)

19. MartinaSim

MartinaSim Активен член

Jas momentalno ja drzam dietava, ja drzev i pred 6-7 godini, za mesec ipol oslabev 13kg, a potoa na nekolku navrati uste 10kg, se naviknav da jadam vo pomali kolicini, i vkupno za 7 god imam vrateno 5-6 kg. Posto sum drzela sekakvi dieti, i samo ovaa mi deluvala do sega, svativ deka sepak treba da ti bide vkusno toa sto go jades a sepak da ne gi izmesas sostojkite, za da ne se nafrlis na jadenje odkako ke zavrsis i duplo da gi nakacis kg za kratko vreme. Znaci za jaglehidratniot den, sve sto ti e vkusno a sto e testo, no bez jajce, taka da ako najdes jufki bez jajce slobodno jadi, dodaj si zacini, ili domaten sos,

*mozes da si napravis i nekoja kombinacija na dinstan zelencuk( tikvicki, morkov i slicno, samo pazi da ne e skroben),

* mozes da si napravis marula salata so krastavicki, patlidzan, svez morkov na kocki iseckan i makaroni, malku zejtin i ocet, mene mi e mnogu vkusno.

*Isto mozes da si napravis samo testo za pica so zacini, iseckaj si go na tenki lenticki, stavi i susam...

*Mozes da kupis i lisnato testo da go rasukas, iseci go isto na lenti, od ednata strana stavi si origano, od drugata crven piper svitkaj go kako spirali, i ispeci go, ke dobies vkusni gricki...
    *Mene momentalno mi e hit testo za pica so domatno pire, i tikvici na tenki krugcinja odozgora, mozes da dodades i maslinki

20. Macci.007

Macci.007 Активен член

Дали јадете некои грицки како пример лаки гриц или бејк ролс за време на диетата,многу ми се јаде ....