Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Wooden

Wooden Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2012
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    38
    Мх, мх.. за мерак! За појадок јаболко и 3-4 јагоди, за ручек риба печена со салата од патлиџан, најверојатно :) За ужина јаболко, а за вечера пак риба.. ми звучи убаво :inlove:

2. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Истиот проблем го имам и јас :^)
    Денес ми е 18-ти ден.
    За првите 10 дена јас имав минус 3-4 кг.
    Оттогаш секое утро се мерам нон-стоп сум -3кг.
    Не правам никакви грешки, отстапувања од она што е наведено, дури можам да кажам дека и "преригорозно" ја држам :!:

3. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Ова е најздравата и најефикасната диета која некогаш ја имам држено.
    Пред неколку години од неа за два месеца ослабнав 10кг, кои никогаш не си ги вратив, а не се придржував строго на неа.

Среќно до сите кои ја држат, не губете надеж. Јас не сум прочитала и слушнала досега некој да ја држи диетава , а да не ослабне.

4. nasmejse

nasmejse Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Еве еден совет што и јас го добив на форумов и почнав од пред два дена да го практикувам. Може да го побарате постот од Нутриционист бидејќи не паметам која беше втората крвна група која може да го практикува ова, едната е нулта... Наутро на гладно пијте 1 лажица јаболков оцет растворен во една чаша вода. Само два дена пијам, но чувствувам дека ми делува позитивно :)

5. nasmejse

nasmejse Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Доколку сакаш да ја држиш диетава по правила, овошјето за појадок треба да е еднородно и да временскиот период од еден до друг оброк да не е пократок од 4 часа. Ако се намерни грешки, игнорирај ме ;)

6. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Денеска ич, ич, ич ама ИЧ глад не осетив! После уткана вчера, денеска ептен строго се држев.
    Сабајле испив 2ипол цедени лимона со малце водичка па после едно јаболко изедов, и прееска уште 2 јаболки. И така :D.

Сутра протеински ден. За ручек мимоза салата со 2 варени јајца и краставичка. За вечера мимоза салата исто, со 1 јајце.
    За скробен ден ќе јадам грав варен колку да сменам нешто и салата од зелка, краставичка, цвекло и морков. За јаглехидратен ден за ручек ќе изедам една кифла празна, ако нема празна со крем или мармалад. И за вечера еден ред чоколадо за готвење и две витанови.

Ете така, си направив распоред за наредните четири дена, во случај пак да не се изгубам со јадење.
    Сега барем ќе знам што - како да јадам.

Ајт.

7. Wooden

Wooden Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2012
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    38
    Не знаев, фала на советот за појадокот :) Појадокот и ручекот ми се на растојание од 2-3 часа затоа што испаѓам од дома во 12 и се враќам дури во 7.. немам кога да јадам :)

8. miss.ladyMillion

miss.ladyMillion Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Морам да ви се пофалам најискрено за 2 недели имам симнато 5 кила, метаболизмот почна побрзо да ми работи. да завршам со школо и ќе почнам пак да си трчам и возам на кеј да идам на фитнес... и се надевам на уште поголеми резултатии :D :D :D :D :D :D

9. trtla

trtla Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2010
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    71
    ДЕн 14 ти....
    - 2/3 кила ...па ај сега пак карајте ме :D

10. MyFashion12345

MyFashion12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    кажете што треба да јадамм во текот на денотт и за 1 денела да изгубам некоолку килограми?:D <333

11. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Јас ќе ти кажам! За доручок секогаш практикувај следново:
    какво сакаш овошје,пример замешај јагоди,банани,грозје,лубеница,јаболки,портокали,ананас во една чинија,додај 2 лажици слатка павлака,додај овесно семе или снегулки и 2 лажици мед.Можеш и да испасираш а и само да измешаш.Се пие со свежо исцеден сок или пак баланс јогурт!(ова воедно кога не сте на диета треба сите да го практикуваме)
    За ручек ќе си јадеш протеинско нешто,варени јајца пример или пак месо и секако со салата.И за вечера само салата.Меѓу време секако јади овошје колку сакаш.
    И некои трикови,пиј си зелен чај(ако немаш хипертензија),вежбај барем пола час дневно,наутро штом станеш вода на гладно пиј(со исцеден лимон во неа),2 литри вода на ден да не ти бегаат и секако намали го благото и немој бел леб да користиш остави ги газираните пијалоци и алкохолот и сто и густите...1 килограм неделно ти е загарантирано е сега ако имаш мн вишок и 3 дури!

На Serafima и Mrs.Bass им се допаѓа ова.
  12. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    леле луѓе јас никако да ослабнам.. :( еве веќе една година од како се породив и никако не мрдам од 75 кг.никако неможам диета да држам ми се врти многу :sweat: што да правам,аи дојам уште незнам дали е паметна идеа да држам диета

13. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    не е паметно да држиш некоја строга диета,но УН ти е добра, не е ригорозна, а помага значи овошјето и зеленчукот се полни со витамини и минерали, а сега и лето доага, ги имаш во изобилие, овошниот ден не мораш толку строго да го држиш ако не можеш,вметни и зеленчук, намали го лебот и благото, пиј зелен чај и јади циртон и многу вода... гарантирано ке ослабнеш

На meruska му/ѝ се допаѓа ова.
  14. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    Дали оди некој од вас на фитнес,и колку помага? позз

15. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Во склоп со диетава, било која физичка активност е добра, за опаднатата кожа да се зацврсти а воедно и да се ,,согори'' некоја калорија. Фитнесот, како фитнес, ти е супер опција, верувај дека ќе имаш резултати - тоа ти е неминовно, ако вежбите ги правиш правилно ( по можност со личен тренер ).
    Јас од наредната недела ќе почнам да одам еднаш неделно на фитнес, толку ќе ми дозволува времето, земајќи го фактот дека е крај на година, па тестови, испрашувања ова - она.. Одам на англиски, зумба..
    Различните смени во школо плус, си го прават своето.

Така да, ако се двоумиш дали да почнеш да одиш на фитнес, јас дефинитивно би ти препорачала да почнеш. Ништо нема да загубиш, само ќе добиеш. Добиваш еден голем плус.

16. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    Се мислам дали да почнам да трчам или на фитнес.. Трчањето ми е мнноооогу здодевно :)

17. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    Нутриционист тебе како ти оди и ако имаш некои вежби за стомак,бутови прати ми во лп ? :D

18. nasmejse

nasmejse Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Слободно држи ја, па дури и овошните денови, само немој воден, нормално. Јас ја почнав диетава некаде после третиот или четвртиот месец откако се породив (не се сеќавам баш најдобро) и фала богу имав млеко за уште едно дете да наранам и тоа квалитетно :). Диетата си има доволно јадење и тоа здраво, така да воопшто да не се секираш. Башка бебчето е веќе големо и се си јаде. Што се однесува до вртоглавицата направи една крвна слика пред да почнеш со било што.

На meruska му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Супер ми иде мене више незнам ни кој ден ми е(71-2-3 нз :/ ) и - 15 килограми и веќе си ја достигнав саканата тежина,луѓето се гордеат со мене како толку брзо ослабев,пред се ќе ја додржам диетава поради баба ми,инаку умре таа па затоа не бев толку активен овие денови(лека и земја :( ) и дури и јас бев вчудоневиден на колку луѓе помогнала и све тоа дури и Лепа брена испрати писмо...па поради неа ќе ја додржам диетата! И се мислам сега да се пишам нутриционизам во чест на неа и занимливо е!
    Веќе и мускули и све ми се познава,не сум дебелуцко што бев и се гордеам со себе! На кој како му треба помош нека пише овие денови ќе сум активен зашо неможев на ескурзија да отидам и сега сум сам па барам подршка од вас! Поздрав
    П.С за вежби од овде гледам http://www.themen.mk/index.php/fitnes.html плус тренирам ракомет ...

20. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    соочуство нутриционисист ама тоа е животот мора да продолжи :sweat: позз