1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. lutiche

lutiche Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Здраво диеталкиии... еве денес ја почнувам диетава по втор пат. Првиот пат не ми успеа и јас мислам дека е така затоа што не бев психички подготвена за промена. Овој пат сум сигурна дека сакам да бидам витка, а покрај тоа и здрава... Јас сум висока околу 182 цм. и имам околу 100 кг.( што е многу, многу си е), а во недела полнам 19 години. Се одлучив за ОН диетата затоа што покрај слабеењето сакам и да се навикнам да јадам здрава храна... едноставно сакам да имам ред почнувајќи од денес до крајот на животот :lol: ... Jа имам држено диетава и порано... пред две лета, и за 1 месец имам симнато околу 9 кг., ама не се придржував во наредните 3 месеци и ги вратив килограмите :( и од тогаш ми почнаа проблемите со желудникот... периодично дури и се прејадував, па повраќав. Што се однесува до диетава и психичкото подготвување за неа...
    1. Одредив ден кога да ја почнам, но не одредив ден кога ќе завршам со правилен начин на исхранување...
    2. Oднапред ги планирам 4те дена...
    3. Водам дневник ( час, оброк и слично )...
    4. Неколку дена пред да ја почнам диетава... јадев се што ми сакаше душата ( можеби тоа не е правилно, но едноставно така функционира мојата гурманска психа :D )
    5. Одредив парче облека ( фармерки на мојата другарка која е манекенка ) и си поставив за цел да успеам да влезам во тоа парче облека... исто голема мотивација ми е дечкото кој секако ме прифаќа таква каква што сум, ама јас решив да го почастам со згодна девојка следното лето :)
    И секако... овој реферат е заради тоа што ме фати гооолема криза да јадам пире, а не смеам... Mило ми е што од првиот ден можам да ги малтретирам диеталките на форумов... Па како се справувам? Шише вода до мене и не се откажувам :rock:
    Бакнежи... и среќно со килограмите :)

На Anggie и veri им се допаѓа ова.
  2. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.138
    Допаѓања:
    15.169

Со среќа :), се надевам дека после неколку месеци ќе ни пишеш повторно за да не известиш за твојот успех и остварената цел :) Со тебе сме, можеш понекогаш да навраќаш овде и да не известуваш како оди.
    Поздрав и се најдобро :)

3. lutiche

lutiche Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    уф... и јас се надевам на позитивни резултати :) и секако, се обврзувам да ве известувам за промените во мојата тежина...
    Почнувам веднаш... гладна сууум :( ... и во случај ако помисливте дека се откажувам... не се откажувам :*

4. VACA

VACA Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    324
    ПОЗДРАВ ДИЕТАЛКИИИИИИИИИ :* СЕ ПРИКЛУЧУВАМ И ЈАС ПОВТОРНО ЗА НЕКОЈ ДЕН :?: :tmi: :lol:

5. Maturantka

Maturantka Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    1
    Се извинувам женски дали некоја од вас знае дали наместо месо може да се јадат сувомеснати производи, еве на пример шунка? ве молам пишете :) гушки

6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.086
    Допаѓања:
    155.548
    Без гушки ќе те молам.
    Не се јаде сувомеснато,ама мислам дека некаде имам прочитано дека смее,ама многу ретко,варена,пилешка шунка и тоа ограничено.

7. Anggie

Anggie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    36
    Синока ја прочитав диетава и од денеска ја држам во друштво со мајками иако таа нема потреба :) ...
    Се надевам дека ке ја издржам не сум некоја голема стрвла :lol: Само сакам да прашам дали некоја форумџика што ја има држено диетава дали пиела алкохол... Барем 1 чашка вино или коњак преку викенд :D

8. sunflower34

sunflower34 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    ovaa dieta ja znam odamna samo nikako da soberam hrabrost da ja drzam.imam nekolku kg visok posle poroduvanjeto pa bi sakala da ja drzam ovaa dieta .se nadevam ovoj pat ke mi uspee zosto nemam cvrsta vojla za dieti,ama ke se obidam zosto ne e od najrigoroznite dieti.poz do site dietalki :)

9. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    еве ме од утре и мене :)

10. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.138
    Допаѓања:
    15.169
    Некаде прочитав дека алкохолот е забранет во сите диети од причина што го успорувал процесот на слабеење, и дека исклучоци можат да се направат само со црвено вино.

11. Bootilicious

Bootilicious Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Алкохол не смее да се пие, Јас ја завршив диетата пред 3 недели и потполно го избегнував алкохолот, дури и ако беше користен за готвење.
    Придржувајте се до диетата и резултатите нема да бидат изоставени.

На Anggie му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Baterflaj

Baterflaj Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво дителки :)
    Баш ме инспириравте со прочитаните муабети и искуства. Цело лето сум на некакви диети и нема никаков резултат. Другите ми велат дека сум ослабена но моите стари фармерки не го делат мислењето. Имам неколку другарки кои ослабеа од диетата но со самата помисла дека трае 90 дена ме плашеше и тоа беше причината што не почнав порано со диетата. Ми треба да ослабам најмногу 10 кг. Денес ми е прв ден со ун диетата па се надевам дека ќе бидам упорна и дека ќе издржам. Ме плаши тоа што почнав на факултет па нема да имам услови секој ден да се приджувам до неа! :^)

13. mirabelle

mirabelle Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zdravo dietalki, jas ja pocnav dietata veke mie 5den se custvuvam odlicno, ne sum vo Makedonija i mi bese mnogu tesko da najdam nekoja dieta so ke mi prilega na hranata ovde sum probuvala milion nacini da gi slezam ovie kila so si gi kladov ama ne uspesno pa sega ke vidam so ke bidi. Pozzz vi pisam za nekoj den se nadevam so rezultati :)

14. liliput90

liliput90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Jas ja drzam ovaa dieta. Denes mi 6ti den ... Ne osekam nekoi golem glad, taka da sega za sega mi e super. Planiram okolu 16 dena da ja drzam, t.e. eden ciklus ( zosto mi trebat samo 3 kg da smalam ) i potoa ke vi kazam dali ima efekti :)

15. Baterflaj

Baterflaj Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    liliput i mene mi e 6 den ama ne mi odi kako podmackano :worried: opsednata sum dietata po cel den mislam na toa i planiram sto ke jadam utredeneta.preku den nema problem se izdrzuva ama navecer pred i posle vecerata imam ogromna potreba za gricki i ne znam sto da pravam:worried:

16. Sanji4ka21

Sanji4ka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    88
    najbrzo kineneje na kilogrami e cela nedela na ednobraqzna hrana koja se razbira e nisko kaloricna primer eden den jadi samo spageti cel den meguobrok salata uteto leka cel den i ovosje kolku sakas tret den varen kompir i salata ili ovosje kolku sakas od tecnosti samo voda i toa 2 litra obavezno
    mozes i meso ama nikako crveno najdobro e belo pilesko obareno so malku zacin i salata cel den -gledas nikade ne spomenav leb.vakvata dieta garantiram za edna nedela 4 kg obavezno ke simnes i nema plus da se zamaras sto ke jades sledno zosto ednolicno ke jades sekoj den hrana bogata so vitamini jagleni hidrati i proteini potoa mozes da si napravis meni na nacina na ishrana so koj ke ti bide polesno da ja odrzuvas kilazata i da oslabe zdravo.prv cekor isfrli gazirani pijaloci przeno slatki i taka za mesec ke bides top

17. Bootilicious

Bootilicious Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Поентата на оваа диета не е само да се намалат килограмите. Со оваа диета се менува целокупната состојба на организмот. Откако ја завршив диетата, резултатот беше следен: помалку килограми, среден метаболизам, цврсти нокти и сјајна кожа. Направив и крвна слика, резултатите беа одлични.
    Ја препорачувам на секого, најдобрата и најздравата диета.

18. liliput90

liliput90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Normalno deka i jas mislam na hrana, no so toa sto mislam deka utre ke jadam nesto poubavo od deneska me motivira da izdrzam ... I mnogu e poslesno ako imas nekoja drugarka so ke ja drzi zaedno so tebe dietata . Jas ja drzam so edna drugarka zaedno, sega i mama ja prikluciv, taka da i da sakam da si apnam nesto sto ne treba oni ke me predomislat . :D
    Eve, denes mi e 8 mi den, ovosen den :worried:
    Mislam deka posle dietata nema da mi tekne da si apnam cel mesec jabolki, babani i grozje :D
    Ti kako napreduvas ? Pozz

19. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    може еден совет да ви дадам?
    најлошо нешто е диета, секогаш ти се јаде тоа што несмееш да го јадеп, и го мислиш постојано, првиот момент кога ќе ја завршиш диетата го јадеш тоа што ти фалело....
    сум држела разни диети, најлоша од сите е диета со еднолична исхрана, да точно е се слабее брзо , за една недела дури 4 кила, но два дена подоцна истите се враќаат, ако не и зголемени за некое,
    знам дека ќе звучи како шаблон, но ќе ви кажам јас како ослабнав изминативе 3 месеци, и среќна сум што си го пронајдов начинот на кој моето тело може да ослабне,
    НЕ ВЕЧЕРАЈТЕ!!!!
    едно и единствено правило, кое незнаете колку добро функционира, после 6 часот не јадете, за една недела ке имате резултати, кои ќе ве мотивираат да продожите, затоа што не ограничувате вид на храна која ќе ја јадете до 6.
    сабајле овошје, за ручек готвена храна со салата, може и леб, и накај 6 нешто лесно и малку ..... и ВЕЖБАЊЕ, да се истроши тоа што сме внеле
    најлошо од се е вечерање, организмот нема каде да го потроши тоа што сме го внеле и го лепи на телото,

поздравче ;)
    се надевам ќе пробате

20. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    јас се потпишувам на цитираното! потполно се согласувам, и кај мене истите резултати (јас лично за месец и половина изгубив 8 кгр. и тоа без вежбање :$ ) значи важното е што УН не е диета, туку здрав начин на исхрана....еве година и нешто после овој режим, желудникот не ми прима поголемо количество храна и верувајте најмногу 2-3 кгр се враќаат...немам стварно друго да додадам.