Denes ovoshen den, kako kje se izdrzi??? kazete nekoj nachin kako da se jadi ovoshjeto?dosega se iznajadov jagotki i chereshni i pak sum gladna....
Mislam deka ne e ubavo koga kje pochnesh so soleno da se vrakjash na ovosje, barem taka mi kazaa mene na nutricionist...
Ручек-грав, грашок, спанаќ, компир. Треба све заедно или?? и усте едно прашање што треба да се јаде за појадок?? фала
Аха е па во ред тогаш ... Не,како заедно,само компир си свари или грав манџа или спанаќ со ориз можеш например... Што се однесува до доручекот- исто родно овошје по 2 единици( 2 круши или 2 јаболки или 3 киви а ако планираш јагоди малини капини по 20 тина јагодки средни) Не,овошјето можеш само наутро и секако четвртиот ден.После ручекот,најдобро е салата ако си сеуште гладна.Уште еднаш ви велам,тие што влегувате во искушение да јадете многу,џвакајте мастики орбит шугар фрии.
Направи си овошна салата. Од сите овошја што ги имаш дома. Исецкај ги и готово. Или пак ако имаш соковник измиксирај си некои овошја, и испиј си го сокот. Ем сита ќе бидеш, ем нема да ти се јаде.
За тие што навистина сакаат да ослабат не го препорачувам сирењето поради многутте масти во него,подобро јогурт или млеко одошто сирење.
овошен ден сабајле / овошна салата со банана , портокал и јаболко цел ден шетав и не ручав , се препив кафинја и цеден портокал сега пред малку јаболко и портокал Денес ми е многу тешко , се плашам дека ке го отворам фрижидерот и ке се прејадам не смеаммммммммм силна сум , можам , ке издржам
Утре јаглехидратен ден. (55 изгледа) За ручек ѓеврече ќе си купам. За вечера 2 витанови, 1 чоколатце и еден ред чоколадо за готвење. Морав да го вметнам и чоколатцето покрај двете витанови, затоа што ќе ми треба енергија за вечерта.
Руби, незнам дали го пишуваше рецептов во контекст со диетава, земајќи го фактот дека забрането е да се мешаат протеини (месото) и скробот (оризот). Плус, кристал маргарин а посебно путер се забранети. Како и да е, фала, ќе го имам во предвид рецептов со завршување на диетава. Да бе дечки, знам дека основно правило во диетава е разграничување и групирање на истородна храна, и пишав дека со путер и месо е одлична супава, ама и вака ќе помине за скробниот ден, само не се разбравме.
Ahh jas za razlika od tebe Dinnna padnav vo iskushenie ovoj den,cel den se pridrzuvav na propisanoto i na kraj se zeznav izedov edna cinija oriz podpecen,nemozev da izdrzam i jadev ...sega bas mi e krivo ama djabe e koga veke bidna SE MISLAM SEGA DALI UTRE DA PRODOLZUVAM ILI NE ...DAJE SOVET!!?
нормално е дека ке ја продолжиш !!!и тоа како!! секој направил грешка , ако ти е за утеха можеш овошен ден да бидеш утре и после пак по ред без да имаш грижа на совест !!јас така праам кога грешам !! Јадев кифлички денеска мммммм....јадев ли јадев ама беа празни и не осетив тежина , малце и јас не се придржувам ама па колку што знам не е проблем количеството туку не мешањето , така да си се тешам дека не мешав !! Имав едно прашање веке ми е 19 ден , на мене осекам дека во обем сум ослабена и други ме приметуваат ама на вага - ништо , колку е нормално ова ?????
Анчи, не се откажувај! Во никој случај! Што мислиш ние другите што ја држиме диетава не сме потклекнале на искушенијата? Не сме ја прекршиле барем еднаш диетата? Лично јас, 2 пати ја имам прекршено. И ништо не се деси, си продолжив понатака. Нормално многу се каев, ама тоа е. Така да, не се откажувај. Утре продолжи си со протеински ден.
BITNO E DA SE OSEKAS TI SAMATA DEKA VEKE SLABEES A VAGITE PA I NE SE BAS MNOU ZA VERBA,,,IANKU JAS SE CUDAM KAJ MENE NA VAGA MI POKAZUVA 3 KG SKORO DEKA SUM SIMNALA A MI E SAMO 4ti DEN ,mene pa toa me zacudi a jas na mene ne osekam nisto deka sum pushtena.Kazi mi kolku kg imas simnato do seaa?
Помина првиот ден од диетата, успешно. За појадок јас изедов еден портокал - некогаш ми се многу две парчиња овошје, зависи од големината. За ручек јадев едно варено јајце, шопска салата и една чашка јогурт. За вечера - половина варено јајце, салата од краставичка и половина чашка јогурт. Ќе ја држам диетава 30 денови за почеток, зашто сакам да изгубам некои 6-7 кг. Ова е една од подобрите диети. Има навистина што да се јаде. Утре гравче со зелена салата.