Па мене тоа најмногу ме нервира. На оваа моја конструкција ми стое да сум скроз слаба, значи костур. И 5 кила да имам вишок ќе ми се познаат на мене а средно сум висока. Додека има некој што и со 60 и кусур кила изгледа таман. Се е до конструкцијата, да. Инаку го издржав овошниот ден да се пофалам . И денес 6-ти ден односно протеински. Повторно ќе јадам три парчиња стек и салата. А за вечера едно парче стек и салата. Претходните протеински поминав без вечера ама сега мислам дека ќе вечерам. Не сум се мерила ама од око доста заслабена изгледам. Како и да е, утре ќе се мерам и ќе ве известам за резултатите. Мислам дека кога почнав да ја држам диетата бев 62-63 кила па ќе видам колку сум во минус .
здраво на сите мило ми е што читам задоволство и успех кај сите Девојки денес 20 ден со УН диета и МИНУС 8 КГ многу сум срекна
Трендафилка, висока сум 1,73. Според некои си таму калкулации, мене според мојата висина ми одговарало некаде 67,68 кила. Ама добро, и со 70 би се задоволила, сепак имам и висина а и тек - таму мускулче . Него ти паралелно со диетава вежбаш на орбитрек? Знам едно време вежбаше, те читав.. Јас од денеска почнав повторно да вртам на него, извртев добри 30-тина минути, без паузи, ниту на лесно, ниту на тешко ниво, туку златна средина. И последните 3,4 минути вртев назачки. So proud of myself .
^ Па ок, 173 висина реално не е малку, јас сум 167 и не се сметам за ниска особа. Да, јас вртам 3-4 пати неделно орбитрек, по 30-40 минути, зависи од расположение. На средно ниво. И од оваа недела почнав да пешачам, по 6-7 км.
Како сте сите?? Со оглед на тоа што гледам дека странава нафрли 400 и фуци страни,супер е Денес ми е втор ден од Турбо ун,навистина ќе ми недостига јаглехидратниот ден утре и другиден,а денес ми е скробен ден, доручек 300 грама цреши(толку тежат и 2-3 јаболка а нели килограм е 5-6 јаболки) а ручек изедов 4 компири со цвекло.Доручкував во 10 ипол,ручав во 2 а сега ќе вечерам пред 5 ипол оти треба да одам негде.Сабалјето трчав во 9 ипол докај 10 ипол на водно,и случајно на поминување видов седло од диви јагодки леле втасани беа кога си клекнав си набрав 2-3 раце ги изедов а забораив дека сум јадел цреши...ама добро сега,овошје е
Zdravo dietalkiii ) Dolgo vreme ve sledam i konecno resiv da vi pisam ... znaci od utre pocnuvam so Un... Edinstvena dieta sto ja nemam probana e ovaa... Od sekoja dieta moze da imam 2-3 kg najmnogu rezultati no posle toa odma si se vrakam na mojata standart kilaza Inace visoka sum 180 i imam 90kg Ne izgledam za 90kg ama imam mn muskuli na nozete(najverojatno tie mn mi tezat,no ne znam kako mozat da se namalat muskulite). Poslednive 4god se boram so kg no nikako da uspeam da gi pobedam. Inace da napomenam deka imam namalena funkcija na tiroidna zlezda i pokraj toa sto eve veke 4 god ne jadam lep nemam nikakvi rezultati ... Pa se nadevam deka ovaa dieta ke mi pomogne
8 ден. Овошен Многу ми е убаво кога сум на овошен ден. Не чувствувам глад веројатно тоа дека многу малку јадам, а сепак храната е здрава и содржи доволно хранливи вредности кои не дозволуваат појава на глад. И сум многу среќна. Појадок: јаболко зелено. Ручек(во период од 2-3саати ги јадев, не одеднаш) две јаболка малечки се+една праска+две кајсии+кирколина чај. Вечера:планирам еден портокал. Во меѓувреме литро вода имам испиено, уште литро ми фали. Добро е, и само што дознав дека многу е поважно да имаш помал обем(да си во обем послаб) отколку на вага. Значи не се водете многу според килажата зошто двајца луѓе можат да имаат иста висина и тежина, а да не изгледаа исто-докажано. И со вас ќе споделам несебично една многу убава страна кај што ќе научите убави работи поврзани со слабеење. Го најдов на јутјуб кога пребарував за диети. Се пријавувате и пишувате имејл и секој ден ви стигаат видеа(видео тренинзи)со многу убави објаснувања, ја сум стигната до 4тиот, а 5 се. Еве ви ја страничката(не е измама и бесплатно е )ѕирнете ја и уверете се што ви зборувам. http://www.kakosmrsati.net
Абе јас ве читам тука цело време, и си се занимавам со тие моите странички, калори каунтер маунтер, ама досега освен тие 2кг немам мрднато.. Што ме носи до фактот дека или јас грешно бројам или тој грешно кажува. Се се мислам на Цеца режимите да си ги најдам, тие со два овошни и еден течен ден неделно, па и јас како што вртам четири пати неделно по еден саат на Орбитрек.... па тогаш муабет ќе правиме. Анабела девојче, ти секој ден по едно кило да не слабееш? Што направи растур, ме воодушевуваш искрено. Ама мислам дека многу малку јадеш количински, а како што гледам си прилично активна. Припази си на тоа, не се мајтапи на жешково без јадење да одиш по зумби и фитнеси, ќе ти се слоши.
Сепак не е портокал, не ми се јадеше, еве за вечера моментално рупам свежа неолупена краставица. И се зачлени некој на страната? Морам да ја пофалам Анабела, браво девојко! Треба да им бидеш репер на другите во темава за дисциплина и пример за слабеење.
Оваа диета таман ќе ти биде и за мускулите да намалиш малце,како што јас ги намалив зашо протеини се јадат само првиот ден,другото е све јаглехдирати(скроб,прости и сложени јаглехидрати)
И потпивнувајте си какао содржи магнезиум и калциум(храна на боговите) во една лажичка има 30 калории. Од ко ќе ја испијам кирколинава ќе пијам какао.
Конечно и јас се решив да почнам со диетава. Денеска прв ден: доручкував 3 кајсии, ручав 1 кременадла и салата со патлиџан и за вечера ништо (некако не ми се јаде).
Тренди колку се радувам што си ослабнела уште еден килограм . Исто како јас да сум го симнала . Мерак ми е . Дузи драга, батали калориите. Многу луѓе се песимисти за диетава, исто и за оние на Цеце, демек се јадело. Се јаде, да, ама се и слабее. За четири дена ослабев еден килогарм. Освен од Аткинсо, од друга диета немам такви резултати, плус внесуваш апсолутно се. Може дневно ќе внесете и многу повеќе калории, ама пак слабеете. Јас повеќе слабеам од јадечки диети отколку од оние со едно јајце и парче двопек. Од онаа медицинската абе за две недели кило не симнав, од оваа и на Цвета ослабев најмногу. А на Цеце е слична со УН. Тој е принципот. Инаку денес скробен ден. И тавче гравче на менито . Сабајлето околу 13 чассот (си поспав денес ) една банана, и неколку ореви, 3-4 беа. Ручав во 17 часот со салата од краставица, и сега во 21 часот дали четвртина каснав, едно 5-6 вељушки. Ама објаснив, ама сакав да ја пренесам вистинската количина . А и цел ден бев активна, на топлото, се стопив денес мислам. Плус и вежбав. Утре јагленхидратен, на матура сум плус, таман слаткичка и кифла ќе можам да си каснам .
Лукс и јас пивнувам какао некогаш, со вода и натрен. Добро е, секако поздраво од кафе, и некако натренот му дава блажина, одма те крева на нозе, те освежува. Единствена маана му е што - предизвикува тврда столица ако се консумира во големи количини. Ама за една шолја на ден не би требало да е проблем. Фала ви девојки на сите за убавите зборови, навистина многу значат. Ете, кај мене оди побавно навистина, ама оди, не се жалам. А и не се ни брзам реално. Ние утре сме на тој фамозниот ручек. јас ќе доручкувам цреши, а за ручек ќе јадам риба и салата, иако денес бевме на протеини. Тоа е, истиот ден два пати ќе се повтори, сигурно и ќе се напиеме некоја чашка бело вино, ама така налага приликата, да сме живи и здрави. Во понеделник продолжуваме по старо со следниот ден - јагленхидрат. Некој спомна - да сме држеле два дена овошни. Ни на крај памет не го правам тоа, нема да внесеме 5000 калории да му се сневиди. Уште не сум видела некој да се здебели од риба па. И денес ментално и физички сум се спремила за утре. Пешачење и 40 минути на орбитрек, во најтоплото, собичево даде убав сауна ефект (баш кога Лилит во СДК пиша - немојте сега да вежбате, чекајте да залади, јас тогаш завршив со в'тење).
Јас денеска протеински ден. Појма немам кој по ред. За доручек сега изедов неколку јаготки. Станав видно узбуџена дека ќе јадам јаготки, од вчера ги мислам, и отварам фрижидер, тие скапани . Одвоив неколку и ги изедов. За ручек манџиче од грав и леќа . Уз ова салата од зелка, морков и цвекло. За вечера малце од манџата и истата салата. И решив да не се мерам 2,3 недели.
Здраво на сите! Денес ми е 15 ден - решив ќе биде овошен (го прескокнувам јагленохидратниот, со цел во петок да ми се падне протеински) За појадок: 2 јаболки, а за понатака ќе видиме како ќе се одвива денот. Битно планирам да јадам само овошје и да испијам мноооогу вода! Многу поздрав за сите! И во стилот на турскиве серии на ТВ: Со лесно нека ни е!
Денес овошен ден,трет ден од Ун турбо,до сега јадев 2 портокали,банана,поморанџа,една рака шумски јагоди и 2-3 кајсии мали... Ама апетит огромен бе имам...Наутро пред да трчам испив јаболков оцет разреден во чаша вода
Цитирав пред неколку дена, убаво стои во диетата дека ако погрешите продолжете со денот кој ви следува. И не менувајте го редолседот. Доколку некој ден, поради веселба и сл. морате да го смените денот или ја прекршете диетата, наредниот ден продолжете со оној кој ви следува. И не ви се потребни два овошни дена. Кај ги прочитавте тие правила? Ќе ви го постирам првиот пост од темата, така да знаете .
Изгледа диетава е мн ефикасна.Па затоа од утре ја почнувам и ке ја држам или месец или месец ипол,зависи. Спојлер А не е мн 3 јајца??