Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Ај јас да прашам...Денес ми е јагленохидрантен и мајка ми дома имаше направено мекици и сега сакам да знам дали смеам да јадам или да си направам др јадење??? :?: :?:

2. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498

Ууу, не, не смее мекици :).
    Направи си нешто друго во склоп со диетава. Тие многу се мрсни :worried:.

Јас прееска јадев од таа манџата, ич не ми се свиѓаше, ама како што бев гладна цел тањир изедов.
    Јадев и салата.

Утре за јаглехидратен ден планирам едно ѓеврече за ручек, а за вечера 2 топки сладолед и еден ред чоколадо за готвење.

На miljkovic му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    9ти ден.
    Доручек: две зелени јаболка+нес.
    Ручек: сеа уште малку ќе ручам печена риба и салата од краставички.
    Вечера:истото.

4. ice.woman

ice.woman Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    46
    Во јагленохидратниот ден смее палачинки да се јаде? :)

5. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    Мислам дека може бидејки е со јајца и млеко,ама не сум сигурна. :^)

6. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Јас мислам дека смее, само да не ги јадеш солени (не со сирење или кашкавал и салама), може ако ги јадеш благи.
    Јас, исто така сметам дека и мекици смее да се јадат - сеедно што се калорични (еднаш ќе јадеш мекици- а не секој јагленохидратен ден).

Инаку, јас немам намера да држам два овошни дена, туку само го прескокнувам јагленохидратниот - за да го променам циклусот. По денешниов овошен - ќе си држам протеински ден и понатаму како следува.

7. sara5

sara5 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    Ako palacinkite se so mleko i jajca ne smee da se jade, toa se proteini.

8. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    А може ли палачинки без јајца и млеко??
    Со што ке ги направиш,ако не со јајца и млеко?? :?: :?:

9. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Hе мора млеко да им ставате, и нема кој знае колку јајца, 1 јајце се става, ние така ги правиме, супер се вкусни, брашно квасец вода и 1 јајце.
    и мислам дека смее мекици, може се калорични ама ј.х се :)

На miljkovic му/ѝ се допаѓа ова.
  10. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    Епа добро чим со квасец може,ама само брашно и вода ни П од палачинки! :)

11. ice.woman

ice.woman Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    46
    И денес втор ден. :D За доручек 4 кајсии и почна да ми се врти малку и каснав една лажица тарана (морав) :( , за ручек печени компири и салата од патлиџан и кромид и пола чаша сок од портокал и за вечера планирам само салата. :)

12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.690
    Допаѓања:
    253.333
    Зошто да не смее мекици и палачинки?
    Може, од причина што се тестенини! Ама јади ги празни. Или со кечап, габи.
    Никаде не пишува дека треба да го гледаме составот. Кифли смее, а во кифлите има и јајца и млеко.
    Значи ЈАГЛИХИДРАТЕН ДЕН подразбира ТЕСТЕНИНИ! ПРАЗНИ. БЕЗ РАЗЛИКА СО ШТО СЕ ПРАВЕНИ. МОЖЕ И ЛИСНАТО ПРАЗНО, И КРОФНИ.
    Исто и тестото за пица, некои го прават со млеко или кисело млеко.

13. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Hе мора и празни, може со крем мармалад, и тоа е ј.х само што тоа се веќе дупло калории, од вечерата треба да се скрати :) :)

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.690
    Допаѓања:
    253.333
    Да, ама принципот на диетата е благото да се јаде навечер. Иако не е грешно да се намачка и малце мармалад.
    Инаку јас денес јадев банана и макарони. За вечерва слатки, одам на матура :D .

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.700
    Допаѓања:
    104.794
    Ептен се изнасмеав, не ја држам диетава ама ве следам како да сте ми сите најблиски и ви се радувам на килограмите. Прво ме изнасмеа Нутриционист, изел два протокали и една поморанџа....хахахахха.....Да си жив и здрав на вака тмурен ден ме изнасмеа...После убедувањата, де смеело мрсничко де не смеело мрсничко...меќица? Каква црна меќица бре девојќи, па ако е така дајте спржете и некое јајце, помфритче каснете, шо не се гледа составот или како е приготвувано....ненене...девојќи немојте и вие како кравата, давала давала млеко на крај кантичето го клоцнала, нема да има смисла целава оваа тортура со рачунање денови, па смеело не смеело да се меша, зошто самите се побивате уште од старт а? Како сакате, впрочем никој не не тера со сила нешто нели, сите сме искрени и си кажуваме од што не можеме веќе да се справиме со грдиве килограми :D
    Ах да, сакав да кажам за какаото, слободно пијте го со натренче или без, кој како го сака, кога може млекце додајте си и млекце, содржи аминокиселини кои помагаат во топењето на мастите, нема калории а и заситува поготово во вечерните часови ;)
    Помина мојата ужинка од краставичка и сиренце, сега и се спремам на една палачинка, мрзлива, прв пат ќе ја правам, баш да видам што чудо е, и нека помине веќе овој ПМС, ко мелница сум :lol:

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  16. midnight.flower

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Аман бре луѓе (во врска со палачинките и мекиците) како тоа во јагленохидратен ден смее да се јаде 1-2 парчиња торта, 3-4 топчиња сладолед, или 3 колачиња, а не смеело да се јаде палачинки и мекици - мрсни биле, калорични биле, имале млеко и јајца. А во тортата што има? Нема ли јајца? Во сладоледот нема ли млеко?
    Туку кој како сака. Јас јадев на јагленохидратен ден и сладолед 4 топчиња, а во друг јагленохидратен ден 2 парчиња торта и пак имам 3кг ослабено (а денес ми е 15 ден).
    Нејсе, денес овошен ден - мноогу тешко :sweat:

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.700
    Допаѓања:
    104.794
    Не е за тоа што содржат мила моја, туку дека се пржени во длабок зејтин, не познавам друг начин на пржење на мекици освен во длабок зејтин, тоа ти е исто ко да јадеш помфрит, што не го вклучите во диетава ако не е страшно да јадеш компир, па нека биде пржен де....Нејсе, кој како сака, јас знам да си направам квалитетни излети од режимот, да си каснам и торта и сладолед едно по друго и смоки за вечера и пак ослабев 10 кила и 20см, но јас тоа го правам исклучиво во ПМС да се разбереме, не сум ви ја крактер душички па да мерам колку грама има шницлата, колку раце цреши сум изела и слично. Браво за тбе и твоите 3 килограми нека се помножат толку колку што ти сака душата ;)

18. midnight.flower

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    ^ Не е проблем зејтинот- воопшто. Инаку, да, еднаш каснав и малку пржени компири во скробен ден (покрај оризот) - не се умира од тоа. Можеби го успорува слабеењето - но не смета. Поздрав!

19. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Абе жени, ако не ви се брза никаде со симнување на килата, што во случајов не е и со мене така, слободно каснувајте си и мекици мрсни и тужни, што вика AngelOfArh - пржени во длабок зејтин, помфритче, ово-оно, ако сакате дури и хамбургер без помфрит купете си од кај Вили за протеински. Никој не ви се меша, впрочем секој за себе си слабее, и секој самиот за себе си е одговорен и за исхраната и за се' останато. Вие самите си знаете што всушност сакате да постигнете со диетава. Ај бидете ми поздравени.

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.700
    Допаѓања:
    104.794
    Фала богу дека не се умира, скраја да е, а за оспорувањето на слабеењето, итекако го успорува, ама знаете како си викаме ние сите, ај еднаш, вториот пат ќе кажеш е де малку е, третиот пат ќе си кажеш не е страшно само во скробниот ден де, па и јаглехидратниот де, па имам уште два дена....А зејтинот е итекако прблем, во некој претходен пост имаше ставено колку калории има 100 грама/мл зејтин, а за пржење се употребува и повеќе, рачунај дека добра количина ќе се впие во самата мекица. Впрочем, ако тебе ти успева и со пржени компирчиња и со сите мали излети во диетата да успееш кои сме ние да кажеме нешто, единствено не се согласувам со фактот дека ти треба да изедеш јаглехидрати, па како ќе ги изедеш не е битно, нека се и пржени, нека се и мрсни, нека се и штетни битно се јаглехидрати, зборам сакајќи да потенцирам дека имавте напишано не треба да го гледаме составот, составот е многу битен драга, затоа што протеини, јаглехидрати, скроб...сето тоа се наоѓа во составот а не во обликот на храната. Нејсе, да не ја должиме многу, кому како му одговара. ;)

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.