Денес 8-ми ден, ОВОШЕН . Вчера ја претерав малце , ама денес сум добра. До сега 3 банани, 2 мандарини, мала лажица мед, плус накај пладне се напив мала чаша, знаете од оние пластичните од денар што се, швепс. Морав да се освежам, оти цел ден работа како ми се погоди, од сите денови баш на овошниот јас не седнав, цел ден по пеколот. Ама и не бев баш гладна, на вакви пеколни темперетури не се ни јаде. Сега си правам крем супа по рецептот на Ливинг, сварив брокула, компир, кромид и морков, и коцка од супа. Сега се лади, па во блендер. Подоцна и вежбање. Туку, во моментот длабоко сум навлезена во ПМС, во секој момент ја очекувам , а сакав утре да се мерам, после вториот циклус, ама незнам колку веродостојни би биле резултатите оти велат дека кога си во ПМС и кога имаш менструација повеќе тежеш.
Здраво ви се придружувам и јас ја држев диетава пред една година ама краток период а сега многу посериозно имам за слегување 10тина килограми можи некој да ми кажи за клку време некоја од вас има симнато ама планирам и да вежбам заедно со диетава еве сега ми се готви мусака така вкусна уште денес и од утре старт па нека ми писи некоја поззз до сите вас
Јас имам симнато околу 7 кг за отприлика два месеца мислам дека беа со диетава пред 3години. Сега ја држам пак зошто пак имам толку за симнување. Не можеме да ти кажеме за колкув време ќе симнеш 10 зошто кај секого е различно. Некој ги симнува побрзо некој поспоро, а и зависи каков организам имаш. Но, десет кила според моја проценка и според тоа што го читам по нет 10кг ќе ослабиш за месец до два, a можеби и повеќе. Е сега зависи и од тебе, дали ќе се придржуваш до напишаното, дали ќе правиш некоја физичка активност плус, ќе пиеш повеќе вода итн. Ти посакувам среќа и успешно симнување на килограмите.
Убаво го поминав денес денот. Цреши мала чинија за појадок, макарони со кечап и бибер за ручек, за вечера имаме по 2 витанова и ред црно чоколадо. Вежбав и успеав и да прошетам малку на времево пеколно. Утре овошен ден, 20ти по ред.
Јас денес јаглехидратен ден. Не ми падна тешко со оглед на тоа што е јаглехидратен нели . Инаку уште ме гриза совест поради киксот со лебот и корнфлејксот вчера ама еве ветувам дека нема повеќе такви киксови. Денес за појадок една круша, ручав мала вегетаријанска пица со кечап и кашкавал, исто така и печурки малку и сум најадена. За вечера планирам сладолед на стапче и ред чоколадо за готвење. А утре овошниот добро ќе ми дојде.
3 банани не се многу? Ај две се толерираат ама три да не ти се многу. како и да е, ти посакувам успешно симнување на килограмите. Edit: вечерав ориз со печурки и салата од свежо цвекло си направив и сега го пијам кирколинава.Уште 3-4 кесички ми останаа и не планирам да купам друг зошто немат никакви резултати од чајов.
Многу се, ама неможам да издржам на работа со две. Цел ден бев во движење, па колку работа имав, ко за беља оти е овошен ден . Барем овошје е, не паѓам во искушение да каснам нешто друго. Бананите ми го убразуваат и метаболизмот, така да и корисни ми се на некој начин . Јас си пишав дека јадам повеќе количински, ама па и многу сум активна, плус вежбам и не вечерам доцна. Вечерата најаксно до 18 и 30 . Првиот циклус од четири дена го завршив со еден килограм минус, утре ќе видеме вториот како, иако сум во ПМС и сум отечена како трудница.
Zdravo devoki. Mene mi e vtor den , super mi odi. No sakam da ve prasham, dali mozhe da ja prekinam dietata na 30tiot den , i da ja prodolzham po nepoln mesec... Taka mi nalagaat okolnostite... Dali kje ima ist efekt ako pravam pauza na mesecot ? Pozdrav
Според мене не се многу 3 банани во овошен ден. Средна големина - 105 калории. А најкалорично овошје е, (и пак калориски е соодветно, ко едно мало сокче Вива) ама затоа заситува и те држи подолго време најадена, отколку некое јаболко кое ми ровари само низ желудникот. А и воопшто не се убави, некако јаболките ми се страшно одвратни и одмилени, едвај јадам половина. Девојки, не дозволувајте бананата да ви биде непријател, кога има толку пријателска форма и вкус.
Јас речиси и да не јадам јаболки, бидејќи повеќе ме изгладнуваат. И портокалот и мандарината исто. Банана јадам секое утро, по една. Ги обожавам, можам цел ден да ги јадам. А денес баш читав дека правено е некое истржување врз спортисти кои консумираат банана и оние кои консумираат енергетски пијалоци. Замислете бананата давала исто енергија како и е.пијалок, со што е поздрава, содржи антиоксиданси (мислам?), го прочистуваат организмот и даваат енергија. Плус се богати со растителни влакна. Затоа, не ги одбегнувајте, дури и кога сте на диета.
^ Токму така Јуле. Јас пред да вежбам ако се осеќам омалаксано или ако предосеќам дека нема да можам да издржам до крај со активноста, обавезно по една банана јадам. Најчесто ми се случува во овошен ден тоа. И навистина ми дава енергија да можам да го истрпам и издржам тоа до крај. Искрено и јас јаболката веќе ги имам прејадено, одјадено и не можам да ги смислам . А и повеќе глад ми ствараат него ли нешто друго.. Содржат витамини ова-она, да, ама ... Од сабајле кога ќе изедам едно јаболко, абе само у саат гледам кога ќе дојде време да ручам . Утре јас овошен ден. Луѓе верувате дека пукнав по лубеница? Пекнав дома буквално. Утре сабајле ќе идам до пазар па што сака нека е. Јаболки, портокали веќе стварно не можам да поднесам.
И јас мразам јаболки, од нив повеќе ми се зголемува гладта. А банани избегнувам да јадам, знам дека сепак е овошје ама тие пак ми го отварат апетитот ептен и повеќе ми се јаде. Мене најмногу ме најадуваат црешки, една чинија за цел ден ми е доволна и ме заситуваат. Така и утре ќе си апнам црешки на овошен. Инаку да прашам шопска секој ден освен овошен ли може да се јаде или?
Не, не. Шопска со сиренце може да се јаде само на протеински, затоа што сирењето содржи протеини. Јас најчесто шопска во протеински јадам како замена за вечерата. Место пример месо ако сум имала, пошто не сум некој голем љубител на истото, правам шопска со сиренце и завршена работа .
Леле јас пак и на скробен јадев шопска, ете не ми текна ич . Ништо, отсега ќе го поправам тоа. Инаку јас месо обожавам ама на протеински секогаш без вечера поминувам или само со салата, ептен најадува стекот.
Devojki? dali mozze da mi odgovorite , navistina mi e bitno.... Dali moze da n apravam pauza nekoi 20setina dena i pak da ja drzzam posle toa? Ili treba konstantno 90 dena?????
^ Абе види, ти ја држиш диетава толку колку што мислиш дека ти е потребно за симнување на килограмите. Ако планираш да симнеш помалку, доволно е и толку, ама сепак се зависи до организмот и како тој ќе ја прифати промената. Ако имаш помалце килограми, биди свесна дека симнувањето на истите ќе оди поспоро од очекуваното.
Вчера 15ден - овошен појадок: 2 јаболка, ручек: 2 банани и 1 рака ореви, вечера: 2 мали праски; 2-3 часа подоцна: 1 портокал (многу бев гладна). Денес 16 ден -протеински: појадок: 2 јаболка; ручек: печена риба 3 парченца, салата и супа без тестенини; помеѓу ручекот и вечерата пиев едно фрапе со млеко - како човек вечера: печени рипчиња и салата. Поздрав!
Denes sabajle dve jabolki,za rucek 3 kopancinja samo cistoto meso go izedov,salata patlidjan so kromid i pipreka, i na kraj eden tanjir supa ,, e sea vecerata mi bese dve dinstani kremendali I SALATA .Dali nekoj znae da mi kaze dali mzoe ako sum jadela denes na rucek pilesko ,dali nesto zeznav so dvete kremenadli na kraj ili...?/?MOZEBI TREBASE I ZA VECERA PILESKOTO ILI NEMA VRSKA DEKA VECERAT MI BILA KREMENDALI SVINSKI
(ЈАс мислам) дека нетреба да се меша месото.Ако на ручек си јадела пилешко и за вечера треба пилешко,а ако си јадела свинско за ручек,свинско треба и за вечера..... Спојлер Малку ми е чудна диетава..