Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.124
    Zdravo na site,
    Na rabota sum 9 saati i koa fativ od sabajle se isprocitav za dietava. Imam nekoi 18kg+ shto sakam da gi simnam (ili barem 10). Sakav da prasam od prilika za kolku vreme se zabelezuvaat prvite rezultati i kade najmnogu se zabelezuva napredok (polovina, noze...)?
    Inace ova mi e prv post, iako redovno si posetuvam femina dodeka sum na rab, posebno forumov.
    Planiram denovive da ja pocnam, pa wish me luck.
    :*

На Mrs.Bass му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Денеска нели реков дека за вечера ќе изедам една витанова, ама морав да ја сменам витановата со една топка сладолед, многу главата ме болеше, како напната ми е цел ден. :doh: И наместо еден ред чоколадо за готвење, изедов 2 реда. И сеуште се осеќам така. Како камион да ме згазил.

Утре овошен ден. Со душа го чекам.
    Лубеница, диња, праски, кајсии и вишни ме чекаат.

3. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Tи посакувам среќа Ana.Jones, добредојде на форумов и пишувај кирилица ;)
    За резултати кај секого е различно, во првиот пост во темава пишува дека можно е во првите 10 дена да нема намалување на килгорамите, но после следи нагло намалување од 3-4 кг. Кај секого е различно, кај тебе може да се деси да се намалуваат во првите пет дена да речеме на пример, па после да стангираат некој период. Зависи како ја држиш и како ти е навикнат организмот и од бризната на метаболизмот.
    Како и да е држи ја, и не се одкажувај, имаш поддршка во темава и пишувај си.
    Поздрав,

4. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.124
    Се извинувам за латиницата, на работа и не ни е баш дозволено да пишуваме по форуми, но ќе се искраднувам за да читам. Ве поздравувам сите, па од понеделник ќе ви пишам како сум ги поминала овие два-три дена.
    Убав викенд на сите.

5. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Скробен ден
    Доручек:две зелени јаболка
    Ручек:медобил + 8 чаши вода+нес 3 во 1 (и ми е гајле колку и да е штетно, ја си го пијам зошто знам дека пак ќе имат резултати)
    Вечера:полн тањир гравче и цвекло од тегла+какао со лажива кафеав шеќер инаку ми е многу горко.

6. trtla

trtla Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2010
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    71
    Јас да ве известам дека ја прекинав после месец дена диетава!!!некако ми здосади и сега не сум се мерела ама ке продоложам да не вечерам после 8 сабајле овошје, па да не мешам никако....малце сум ослабена во обем, возам точак многу ке пијам вода и зелен чај!!!Диетава ккао и да е ми постави добра основа...

7. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Ај да не те домотивирам во врска со медобилот и советите баба ми шо ми ги има кажано за него,штом си решила продолжи си,ама во ризик ти е здравјето ...

http://www.ringeraja.mk/statija/simna-9 ... _2349.html
    инаку еве нешто мотивационо... :D

8. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Зошто да ми е во ризик здравјето, медобилот е на природна база?

9. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Еее маркетингот тоа прави,да биде све на "природна база"...
    Како што памтам нешто ми спомна,дека бил испитуван во лабораторија дури во Швајцарија ама пред неколку си 12-13 години ако не и повеќе кога бил и создан изгледа,тогаш технологијата небила толку напредна како денес и нутриционизмот не бил толку развиен како гранка,па немало кој да го испита...
    јасно и гласно ми рече дека медобилот создава масни клетки(да се разбереме не масно ткиво туку масни клетки),кои се закачуваат за артериите и можат да формираат тромб,ти ја земаат буквално све енергијата а згора на се метаболизмот ти го прави КРШ! Оно да,се слабее,ама се слабее оти гладуваш од ништо друго,а пак во комбинација со диета ауу пу пу ризикуваш навистина...
    Реков да не те демотивирам,ама морам да ти кажам дека некоја жена умрела баш од тоа,пиела медобил,држела строга диета(изгледа таа од Жан Митрев),пиела јаболков оцет,згора на све вежбала па и пиела турбо Шланг капсули и ја конзумирала супата од зелка(не ме фатај за збор пред 5-6 години тоа се случило) дошло до хормонален дисбаланс,жената добила дијабетис најлош тип добила напад си го голтнала јазикот и ја нашле мртва...
    Има безброј такви случаи,се знае,фрлете ги тие медобили тие капсули тие работи,не верувајте на тоа што читате,како може да е медобил 100% чист природен кога во него има Л-каритин,а тој сигурно се вбризгува,неможе да биде од медот или тревките и тоа е 100% природно??
    Имаше исто така случај,еден младич онака пред женење сакаше да ослаби 25-30 килограми,дојде кај нас и цврсто убеден дека медобил сака да пие баба ми го убедува за диети ово оно и тој несакаше и баба ми му рече да конзумира обичен мед органски,зелен чај и не памтам што друго таму наместо медобилот и тогаш ми го кажа ова з амедобилот.Човекот ослабна за 45 дена ми се чини 15 килограми и послем си продолжи со слабеење и со спортски живот...

10. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Луѓе се плашам дека ќе бидам приморана да ја прекинам диетава ;(.
    Последнава недела уназад не се осеќам како порано. При секое мое можно станување, не мора нагло да биде, имам постојани вртоглавици. Главата ми е многу напната неколку дена по ред. Не се чувствувам баш најдобро. Пробувам со најразлични шумливи и витамин Ц таблетки да се оправам, ама не оди. Деновиве ќе одам да испитам крв, се молам само се да биде добро. Ако имам некои недостатоци, нема да смеам да ризикувам повеќе и ќе ја прекинам диетава за извесно време.

11. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Нутриционист малку ме замисли и ако е вистина тоа што го кажуваш баш жално и штета за луѓето. :(
    Ама ја 1800 денари не ги фрлив за џабе, ќе пијам едно месец дена и не дај боже ако се деси нешто ќе им појдам и ќе ги тужам како компанија или што и да се, ама не ми се верува да сум толкав баксуз за да се разболам или умрам од едно тегличе медобил. :wasntme:
    (читав и позитивни критики во темана)

12. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Денеска се чувствувам многу подобро за разлика од минатите деновие! :)
    Главата не ми е веќе напната што е најбитно.
    Денеска овошен ден, со душа цело време го чекав.

Едит: Сега се измерив и уште едно кило отишло во минус! Стигнав до 75 :sun:.

На Kasha, ludoto19, Doozy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Едноставно совет ми е не држи ја Ун воедно,зашо медобил конзумираш и плус не внесуваш секакви хранливи состојки за клетката да се храни,и сега прекини ја Ун и веќе кога си го купила медобилот да знаеш секој ручек по едно чешне лук да јадеш обавезно(спречува формирање на масти на вените и артериите болеста незнам како се викаше...) и кромид се почесто...
    кога веќе користиш медоб ил,јади си за оброците 40:40:20 протеини:јаглехидрати: масти ...
    Инаку џаба тужење кога компанијата има лиценца,све има пробале до сега да срушат ама ништо,едноставно симптомите не се изразителни и никој доктор нема да знае дека од медобилот е некоја болест... ;)

14. sweety7

sweety7 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    12
    Хелооу на сите... 8ми ден денеска - овошен. Опремена сум со сочни зелени јаболки, праски, кајсии. Сакам овој овошен ден да го поминам исклучиво со овошје( без зеленчук, затоа што ако правам салата тоа оди рака под рака со зејтин и оцет). :!:
    Инаку вчера ништо од планираното. И се радував на вегетаријанската пица, ама останав до подоцна на работа и немав време да одам на пица. Јадев макарони со кечап и вечерта малку кадаиф. Ама ајде, има денови, ќе се јаде и пица :D

15. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Денес пак овошен ден. Не сум спиела цела вечер а и намерно така направив за да си легнам вечер порано и да ми помине побрзо овој ден. Ако помине се како што треба ќе биде трет овошен ден што сум го издржала (еден си упропастив :tmi:). Ама нешто сум многу во мрчаторско издание денес така да немам ни многу апетит.

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.693
    Допаѓања:
    253.374
    Анабел - а, од диетата ти е. Ти јадеш многу малку, па затоа, а и околу 3 месеци ја држеш.
    Ајде терај уште неколку дена, ама за секој случај иди во понеделник да провериш крв.
    И како бе го сакате толку овошниот ден?
    Јас имам кошмари од него.

На Doozy, anabel-a и Trendafilka им се допаѓа ова.
  17. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.609
    И јас исто. |(
    Ментално и физички се спремам за овошниот ден, доручкував чинија цреши и една банана.
    Имаме и некои минијатурни мазни праски, ептен се смешни, кајсии, портокали и јаболки - петровчиња.
    До кај 18 часот ајде некако се тера, леле после... мислам дека во желудникот ми се прави дупка, ме боли стомакот значи, чувствувам киселина, ненормален глад, мачнини и копнеам буквално за што било соленко.

И кој ми тврди дека е лесно да си цел ден на овошје, ехеее, песна, одма ќе го истерам, ми се иде да му учукам една! :devil:

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    леле незнам што ви е,мене овошниот ден ми е најубав ден НАЈ НАЈ а јаглехидратниот ми е кошмар секогаш се прејадувам -.-
    Ама овошен,утрово изедов 2 банани,зашо моментално сум во Берово овде кај баба ми и дедо ми и берев јагоди шумски цели 2 часа низ еден рид,па тоа испадна како трчање цело време надолу,па јадев 2 праски сеа овде има домашни јагоди у двор аууу аууу слатко преслатко :D

19. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Jагленохидратен ден.
    Поручек: три мали зелени јаболка, да знам дека две требаше, ама мали се.
    Ручек:шпагети со кечап(моментално ми се варат)
    Вечера:нема, т.е медобил.

20. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    лубеницата и дињата се зеленчук :D
    Hего и луксче море како врапче се храни :)
    и ме интересира лукс, тој Mедобил те заситува ли нешто? :?: не ти кркорат цревата?
    и што вкус има? :)

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.