Не,значи денот е именуван како ОВОШЕН,па мораш овошје да јадеш... Пуканките спаѓаат во скробниот ден,додека семките(не сум сигурен ама мислам дека се во јаткасти плодови) многу се калорични
Dietava ja drzev pred 5,6 meseci oslabev 7 kg za 20 dena no se pridrzuvav strogo kon dietata,voden den ne drzev, i znam za ovosniot den cel den si jadev ovosje kolku sto mi dusa saka ne gledav dali e za rucek ili vecera pozz se najdobro ti posakuvam dobri rezultati
Кај сте бре луѓе? Еве ме мене по тридневната „свадбена екскурзија“ . Да ви кажам право се изнамачив едниот ден. Да ви раскажам на кратко: Во петокот (денот на свадбата) беше протеински (си го наместив) - не ја прекршив ниту еднаш диетата во однос на составот на храната, но во однос на количината и растојанието меѓу оброците - по ручекот дома (шопска со две варени јајца), таму постојано бев на мезе (протеинско), вечерата беше доцна, па не знам искрено ни колку ни кога јадев, но се изнаиграв . Е наредниот ден (скробниот) ми беше ужасен (дека останавме таму), појадокот - лесна работа 2 јаболчиња, но ручекот леле мајко! Немаше ништо скробно, луѓево порачаа скара (само месо - никакво компирче, макар пржено), па јас си јадев салата (домат, краставичка, кромид и неколку маслинки), арно ама глад пуста (сите јадат стекови, ќебапи) си земав едно мааало парче леб (имав прочитано по некои хрватски форуми дека леб е дозволено и во првиот и во вториот ден - за ручек) - морав, иако одамна немав каснато леб. За вечера повторно салата- без леб. Си легнав жива гладна. Наредниот ден (повторно таму) јагленохидратен: појадок - праски, ручек - 2 гевречиња (ми беа залепени цревата - мислев ќе имам проблеми), вечера - големо парче торта и 1 топка сладолед (немав кујнско чоколадо, па си сварив едно какао со 1 лажица шеќер, и тоа доцна ноќта). И еве ме денес дома. 23 ден - овошен. Имам намера да си јадам овошје колку сакам (да се почастам за жртвата во скробниот ден ), а ако сакам за вечера може и салата да изедам или само краставица да изгрицкам. Поручек планирам да се измерам - да видам на што ред сум. Ајде поздрав!
Деновиве се наканувам да се ставам пак на УН, со надеж дека ќе има резултати овој пат. Жими се треба да воведат три јаглехидратни, инаку ваква сум:
26ти ден, два цедени лимони за појадок, зашто си имам мака со грлото. Сум ги шибнала така, без вода. За ручек се премисливме, наместо ориз правам манџичка грашок. Греота е при толку зеленчук да јадеш ориз, манџичкава е со кромитче, пиперка, патлиџан, тиквичка сечкана и грашок. Мераци, ни салата не ти е потребно. Јас сум во that time of the month , и немам ни волја ни желба да се качувам на вага, иако викендов сите ме испофалија дека сум ослабена. Ама од ситуацијава и времево, ниту на орбитрек можам да се качам денес, ниту да прошетам, ниту на ништо. Со кетоналот до мене и се надевам на подобри времиња утре.
Аууу аууу ми изгоре устата ... Им реков овде на баба ми и дедо ми да ми направат малце тестенини оти ми е јаглехидратен ден и тие тоа малку го зфатиле ептен малку дали 100 грама имаше од пакетче од пола килограм -.- ...и реков сос од чили да ми купат баба ми рече дека има нејзин сос многу лут...леле кога пробавв а морав да изедам набрзина тоа ЛУТООООО ЛУТООО жарешеее дурии и неможев да издржам уште што ли не ставав на јазик и земав сладолед апнав изгледа студеното подобрува...не се издржуваше ооофф... и уште ме жари..ахаха
Протеински, ама исто како овошен ми доаѓа со оглед на тоа што нема да ручам и да вечерам. Поради тоа имав пообилен поручек и се состоеше од: 1 јаболко, па јадев житарки со јогуртче ама заборавив да ги сликам, еден тањир знам дека во протеински е дозволено и една банана. Испив литро вода + изедов пред ручек половина свежа краставица и три кајсии и половина праска. Ете се изнајадов овошје сега пијам медобил за ручек, вечера истото медобил. И тоа е тоа.
^ Јас не би јадела пуканки на овошен ден. Ако баш мораш, подобро би било на скробен ден. И не се сложувам сосем со табелата. Првиот (протеинскиот ден) исто како и вториот, вечерата ТРЕБА да биде половина од ручекот. И не е спомнат еден ред кујнско чоколадо. Прошетај малку на нет - ќе видиш и од други извори, па поубаво ќе ја разбереш суштината на диетава. Поздрав!
Пуканките (што толку им се закачивте ) ако веќе МОРАТЕ, ама морате да ги јадете, одат во првиот ден, јаглехидратен. Не знам искрено што би барале во скроб , нема апсолутно никаква логика според составот. Ако се решите да ги јадете првиот ден, тогаш парчето леб ви отпаѓа. Не може и леб и пуканки. Дури пологично е да се земат малку и во овошниот ден - зашто и овошјето и пуканките содржат добри јагленихидрати. Ама јас пак би ви рекла не. Не знам од кај ви истекнуваат овие работи, пуканки, житарки, семки, сончогледи, семки од тиква мислам што е следно? Списокот е тој, треба да се придржувате ако сакате успех, а сите овие варијации на храната ми изгледаат само на изговори за непридржување кон диетата. Знам дека звучи строго, ама диета е ова, не пикник.
Не смеат да се јадат пуканки, но мислам дека семките се дозволени. Ја имам книгата што е за диетата пишувана на хрватски и тамо пишува дека може... Плус и на друго место го имав прочитано ова Овошен ден Овој ден можете да јадете свежо, суво или јаткасто овошје на секои 2 часа.
Па, може да се каже дека прилично строго се придржувам кон диетава и затоа има толку добри резултати. Но, не правам никакви исклучоци и не јадам тоа што не треба да се јаде во одреден ден.
Денес 15 ден, јагеленохидратен За појадок банана. За ручек пециво со маслинки. За вечера покрај еден ред кујнско чоколадо, се мислам што да јадам. Може сладолед, во корнетка што е. Дома нема ништо блачко, за чудо, и сега пред вежбање ќе јадам некој сладолед, за прв пат во диетата . За добрите вести се пофалив во другата тема, значи за 2 недели 2 кг (и 500 грама) минус. Овие грамовите најмногу зависат и од облеката. Значи чисти 2 килограми . Според мене се одлични резултатите, со оглед на тоа што ја имам неколку пати и прекршувано .
Jas bidejki rabotam i plus sum zafatena so mnogu zemjodelie na ovosen den dosega dva pati imam jadeno pukanki i soncogled i do sega imam izedeno 2 lazicki med so drugo ja nemam prekseno i veke mesec ipol ja drzam dietata i jas go citav istoto deka moze a i moram da jadam neshto takvo za da me drzi i ne e nekoj prekrsok toa spored mene sekoj si ima razlicno mislenje za rabotite...
Лелее, денеска бајги претерав! доручек- една праска и неколку вишни ручек - салата со патлиџан, пиперка, малку лебче, сиренце и маслиново масло. Арно ама 15 мин. подоцна си зедов 2-3 лажици манџа со зелка и мн. малку месо (мелено), просто неможев да и одолеам. вечера - само вода со лимон. Ова ми е казна. Од утре мноогууу построго.
И денов некако помина. Доручкував 3 праски. Ручав полна чинија манџа од компири без зејтин, без никакви претходни пржења, со мнооогу салата. За вечера малце повеќе од пола чинија од манџата и повторно многу салата. Утре јагленохидратен . Се мислам што да јадам.. После од Вршник ќе си купам некое мало пециво. За ручек тоа планирам, а за вечера нешто благичко. 2,3 тортички од тие малите еве и еден ред чоколадо за готвење. И на овошен ве читам пауза од 2 часа се правело. Јас досега никогаш немам правено пауза меѓу оброците. Туку кога ми се јаде тогаш си земам некоја овошка. И не ни планирам паузи да правам. Е како не, уште тоа. Преку глава ми е од се дојдено.
Анабел-а и јас не внимавам дали има поминато два часа од последниот оброк, ама како правило стои во диетата. Ретко кој го почитува. И така сум гладна, а не пак и правила да следам. Инаку јас и мед јадам во овошен ден. Исто и во јаглехнохидратен, мора да јадам мед, па некако во овие денови ми е најлогично да го консумирам.