УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    A што си претерала, ова е првиот - протеински ден? :?:
    Салата со сирење, лепче и манџа со зелка и мелено месо. Тоа ти беше оброкот, плус кажуваш дека си сркнала 2-3 лажици? Не сфаќам.

И јас во овошен ден не гледам колку време поминува од едно до друго јадење овошје.
    Некогаш може да јадам на саат време, а некогаш и 3 часа да издржам меѓу овошја.
    Во другиве денови гледам да правам пауза од 3 часа меѓу оброци.

И убаво ме потсети Анабел-а, утре и ние може да земеме некоја тортица за вечера. Евентуално колачиња некакви.

А колку кафе пиете во текот на денот?
    Јас најмногу до две, обично турско без шеќер. Во првиот ден пијам инстант во гранули со малку млеко и 2 натрен. :)

На anabel-a и midnight.flower им се допаѓа ова.
  2. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Ајде пак РЕПЛИКА! (како во парламент :lol: )

Пуканките се прават од житно растение кое е полно со скроб.
    Еве малку инфо:
    http://doktori.mk/element/view/4e8cb398 ... -zelencuk-
    http://intelekt.mk/dali-znaes/267-pukanki-pukaat итн.

Јас како што кажав не би јадела пуканки за време на диетава, но ете ако некој баш има мерак - треба да е во скробен ден, и тоа без масло, со многу малку сол - што значи: блуткави. Е сега ако ви се допаѓаат блуткави пуканки, повелете јадете но :!: во скробен ден.

Овој пост не претставува навреда за ниту еден член на форумов, туку само мое мислење (поткрепено со мало истражување ;) ). Немојте веднаш да ме нападнете :D .

На anabel-a и Trendafilka им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.288
    Допаѓања:
    259.223
    Јас пијам 2-3 кафиња, а кога одам на кафе во кафиќ пијам фрапе или макијато. Ама 2-3 неделно, од кое едното е во протеински ден.
    Туку читам -4 за 8 дена и слични резултати. Не ми за верување, ни во Аткинс не слабееш толку. Првата недела телото се прилагодува на диетата, 2 кг да се симнат е возможно, ама не и 4. Не велам дека лажете, ама пак може и јас грешам :^) .

4. ice.woman

ice.woman Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    46
    Абе Тренди, криво ми е што измешав сирење и месо. Нели не смее? :^) А ако е како што кажуваш тогаш е суперр. :D

5. midnight.flower

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Се мерев денес :sun:
    Вкупно за овие 23 дена -4 кг. Можеби не е многу- но јас сум задоволна. Со минорни отстапки (на пр. со неколку пржени компирчиња во скробен ден, или 4 топки сладолед дооооцна во ноќта на јаглехидратен ден и сл.). Со малку зголемена физичка активност (во однос на периодот пред диетата), во главно пешачење по околу 1 час со брзо темпо, но не секој ден. Се надевам ќе продолжам со ова темпо, до крајот на диетава ако успеам да симнам 15-17кг, ќе бидам среќна. :)
    Полека, но сигурно. До сега не сум имала вакво искуство: да јадам торти, сладоледи, а пак да слабеам! :)

Инаку јас пијам 2-3 кафиња во текот на еден ден. Без млеко и без шеќер (некогаш нес, а некогаш турско). Кафе со млеко си дозволувам само на протеински ден и тоа во попладневните часови, утринското си го пијам без млеко.

На Lux, Trendafilka, Libera и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Trendafilka

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613

На ice.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  7. midnight.flower

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Вчера успешно го поминав 23-от (овошен) ден.
    За појадок изедов 4 мали праски,
    За ручек јадев малку диња, малку праски, малку кајсии
    За вечера изедов 3 праски (тоа беше пред пешачењето), а потоа, накај 22ч :$ , јадев половина краставица (само излупена, без сол). Ова беше прв пат на овошен ден да изедам зеленчук (знам дека е дозволено), и знам дека беше доцна, ама многу ми се јадеше :$ .

Денес ми е 24-ти ден (протеински).
    појадував две јаболки, а за ручек и вечера, се уште не знам - не сме се договориле со сопругот ;) .

Поздрав!

На Trendafilka и anabel-a им се допаѓа ова.
  8. Miss-HeLL

Miss-HeLL Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    21
    Добро.. извинете вака офф топик.. ама може некоја од вас што успеавте да наполните 455 страници да каже колку ослабела? Се изначитав која што доручковала, која што ручала, која што вечерала и која претерала со пицата или со макароните... значи никој нема време да застане и да чита 400 страници а да не може никаде да прочита дали некој ослабел, колку ослабел и за колку време. Искрено мене не ме интересира која од вас што ручала ама ме интересира дали за 25, 35, 45 или видов некоја форумџивка напишала 65 дена ... ослабела и колку ослабела? Што треба да се јаде и колку е напишано во првиот пост.. џабе полните толку страни кога никој ама никој не може да го прочита тоа што сака да го знае.. КОЛКУ КГ И ЗА КОЛКУ ВРЕМЕ ОСЛАБЕВТЕ? Тоа е моето прашање....

Фала многу.

9. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    ^ |(
    За 10 дена ја завршувам диетава и ослабнав 19 кила. И незнам како не си забележала дека токму во тие постови каде што ги има мениата во денот што сме јаделе, пишува и некоја форумџика доколку ослабнала, колку симнала и за кој период. ;) Тоа е и целта на темава, да споделуваме во врска со диетава.

10. Trendafilka

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    Девојче... а ти малку да смириш нерви ќе може? :^)
    Патем секоја поважна тема брои еден куп мислења, истото е и кај пудрите, ќе свртиш стотици страни и пак нема да можеш да се снајдеш, тоа е форум.
    Темата УН диета опфаќа мени на исхрана и секоја девојка си пишува што и како јадела, на тој начин знае од прилика каде греши, бара / нуди совети, во секој момент знае до каде е, што е, и на некој начин темата е поддршка да се мотивира за понатаму.

И тоа прашање - колку симна па колку е едно толку неблагодарно и глупаво прашање, општо за секоја диета, не само за оваа.
    Еве на пример анабел-а е некаде две недели пред крајот, досега симнала 19 кг, друга девојка прочитав дека за 3 месеци симнала 32 кг, од други форуми имам прочитано како жена во години за сите 90 денови успеала да симне 10 кг, што и тоа е успех.

Како да ти кажеме колку се симнува, кога кај секого е различно, влијаат многу фактори, со колку кг стартуваш, колку количински јадеш, вежбаш ли, брз ли ти е метаболизмот, какаш ли редовно... на доктор да отидеш па нема да може да ти даде точна дијагноза колку ќе ослабиш за одреден период.

Ако ти се допаѓа темата и диетата вклучи се, читај ја, коментирај, ако не - те молам не не' ремети нас и сите други девојки кои се сериозни во слабеењето и си имаат мака.
    Ти се најде најпаметна да кажуваш дека ти дошло преку глава да читаш која што јадела дента и со што претерала. |(
    Затвори ја темата ако не ти се чита.

На midnight.flower, LilBaby, Dinnna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Miss-HeLL

Miss-HeLL Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    21
    Трендафилка... има луѓе што сакаат да знаат дали нешто има ефект пред да почнат со истото најверојатно пошо им е смачено од неуспешни диети во животот. Ама верувај дека никој нема време да чита тоооолку страни.. јас стигнав до 200 страна и се откажав. Џабе е читањето кога едно те исто се пишува.

П.С. Јас пак мислев дека сите имаме ист организам ете не знаев дека кај сите е различен ме просветли...
    П.П.С. Иначе јас ја држам диетава една недела.. па не замарам секојден што сум јадела.. ова ми е првпат да коментирам..

12. Trendafilka

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    Има ефект нормално, ако се придржуваш кон пропишаното.
    Еве сега си дупло просветлена, фурај. |(

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Miss-HeLL

Miss-HeLL Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    21

Е фала на одговорот.. како што напишав погоре ја држам диетава една недела.. ама не коментирам што сум јадела секојден.. кога ќе помине еден месец ќе информирам со резултати.. и во килограми и во сантиметри..

14. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    јас сум присутен од 100 тата страна па наваки и можам да кажам дека за разлика од претходните 200 страни,сега диетата се држи некако многу по неодговорно и послободно...

Инаку денес овошен ден,утре треба воден ама нема шанси бре јас ќе си држам пак овошен,неможам и неможам воден... ;)

15. sweety7

sweety7 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    12
    Девојче, начинот на кој се комуницира на форумов, не го одредуваш ниту ти, ниту јас... Поентата е да се мотивираме едни со други и да си даваме подршка, бидејќи сите имаме иста цел. Ако и ти ја имаш истата цел, почни ја диетава, и ќе имаш потреба да разменуваш тука што си јадела, колку си изела и сл., а не да осудуваш..

Инаку мене ми е 11ти ден - јаглехидратен. Мерачки си јадев лубеница сабајле, а накај 6 одам на пица :rofl: Немам никаква потреба за благо, а ручекот ќе ми биде доцна, така што може само еден ред чоколадо за готвење вечер. Исто ли е ако јадам бело чоколадо за готвење или пак мора од црното..? Ваљда има некаква разлика во составот, ама пак белото ми е поубаво некако.. :?:

На midnight.flower му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Хелоу тиму диеталци, како сте денеска, диетлано расположени?? ;)
    Доручек:медобил
    Ужина:една банана, едно јаболко и две праски и литро вода(знам дека пак претерав со овошјето, ама бев многу гладна додека да се направи ручекот)и свечено ветувам дека намалувам со овошјето.
    И јадев салата од краставица како предручек.
    Ручек:ориз со печурки манџа и домати со сол и малку масолца.
    Вечера:ќе пијам медобил.
    Да не е малку глупо со сликиве, мене ми е кул и интересно би било (нормално доколку имате време)секоја да го слика јадењето така ќе имаме уште поголем увид. :)

Прикачени фајлови:

• DSC00179.jpg
      DSC00179.jpg
      Големина на фајлот:
      123,7 KB
      Прегледи:
      219
    • DSC00181.jpg
      DSC00181.jpg
      Големина на фајлот:
      137,3 KB
      Прегледи:
      219
    • DSC00182.jpg
      DSC00182.jpg
      Големина на фајлот:
      115,1 KB
      Прегледи:
      222
  17. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Денес ми е овошен до сега имам испиено една чаша вода со лимун и една банана...

Сега во 1литар вода ќе ставам 1лимун и ќе го пијам цел денн + јаготкии, кајси, јаболкоо и се надевам дека ќе го издржам :D

18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.288
    Допаѓања:
    259.223
    Лукс на мене едниот оброк ми е во ресторан или кафана па ќе изгледам смешно и чудно ако си ги сликам порциите :) .
    А и мислам дека нема потреба, секој си ја одредува количината според потребите. Не секој јаде исто.
    Конкретно ти не ја држеш дитетата. Каде прочита дека треба да пиеш Медобил? :^) Подобро прекини ја, држи некој свој режим и пиј го Медобилот. Иако и веќе си држиш споствен режим. Не се залажувај дека ја држеш диетата и немој да се чудиш зошто немаш резултати.

Нутрционист во врска со твојот коментар дека многу ја прекршуват диета, имаш право. Ете ти најмногу. А за количините веќе пишав.
    Си додавате нови намирници, сакате да ослабнете, а несакате да се откажете од ништо. Епа нема таква диета.

Мис-Хел, дојде и на тебе ред :D , ако ти пречи тоа што некој пишал не читај. Нема потреба од вакви коментари. Јас пишав колку сум ослабнена, редовно давам извштаи овде. Така ми е поубаво. Подршката е многу битна кога си на диета, а најдобро кога ја држеш во друштво.

Малку критики, ама не мислам ништо лошо ;) .

Денес 16 ден, заокружувам 4 циклуса ^_^
    Овошен ден :devil:
    Само јас си знам како стигнав дома :whew: .
    Утрово јадев една лажица мед и праска. До сега имам изедено плус 3 банани. Планирам без зеленчук, ама не знам дали ќе издржам.

Инаку, ви реков вчера дека се 2 ипол килограми, 500 грама ми тежеше облеката, па денес се мерев во тенко фустанче кое едвај тежи некој грам. И да, 500 грама помалку :) .
    Утре е битниот момент, да видиме дали 4-те циклуси ќе ги заокружам со -3 :) .
    Ако е така, нема да си простам што ја држев Аткинсот, имав слични резултати за ист период. А последиците уште ги чуствувам. Да си ја поченв диетата барем месец порано сега ќе бев спремна за на плажа.

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  19. PrincessLea

PrincessLea Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Денес овошен, утре воден!! :o :o И тоа у сред испитна сесија! :D Wish me luck!!
    Да го поминав водениот ден па ке ви кажам што резултати сум постигнала со 21 ден :)

20. meli96

meli96 Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    hey :) nova sum ovde i sega gi citam komentarite za un dietata. Jas ja pocnav na 8mi ovoj mesec.. i na pocetokot bese super ne prekrsuvav nisto.. no sega poslednite 3 dena :| poradi rodendeni, proslavi itn. malkucka jadev sto ne trebase :(
    inaku pred 3 god. se zdebeliv mn ;( (15 kg mislam) poradi operacija na nozete i sega sakam pak da gi simnam ama tesko :( eve nadez vidov vo ovaa dieta zatoa sto ima mnogu pozitivni komentari. Se nadevam na dobri rezultati :)