Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Ма само ви дадов предлог, ја ќе продолжа да ги слика. :) интересно ми е и на секоја слика и ставам датум за да знам кога што су јадела.
    Инаку како не ја држам диетата,ја држам бе, за медобилот никаде не прочитав, сама си го додадов за побрзо слабеење и ете од него сум минус 1 за 6 дена пиење(а претходно само со диетава не мрднував надолу) И исто ми се фаќа дали сопствен режим дали диетава зошто ко ќе пијам медобил (ми заменува оброк)не смеам ништо да јадам, е сега нормално за доручек и после диетава би јадела секој ден овошје, само проблем ми е ручекот и вечерата заедно во ист ден кога треба да ги прескокам зошто доаѓа исто како овошен ден да сум држела зошто само доручекот го јадам, ама ќе се издржи, што не сум издржала. :emo:
    Едит: дека не јадам благо за во јагленохидратен ден си купив мусли со мед и бадеми и ќе ги јадам со млеко, а дека млеко смее само во протеински ама ако гледаме така и сладоледон содржи млеко и тортине и колачине. Се думам дали да јадам сладолед(друго од благо се исфрлив) ама ќе јадам, на лето, а кога ќе нема сладолед од благо само мусли со млеко ќе ми бидат.

2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.700
    Допаѓања:
    253.450
    Па тоа сакав да ти кажам, во диетата не го пишува, значи не е концептот на диетата да вклучува Медобил. На тоа мислев. Ова веќе не е УН диета :) . Подобро пиј го сега, па потоа стај се на УН за да не ги вратиш килограмите :) .

3. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Ама сакам да ја држам диетава заедно со медобил тоа ми е работата мене. :)

4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.700
    Допаѓања:
    253.450
    Да, ама не знам колку би била успешна така.
    За една диета да е успешна треба да се држи како што е предвидена. Ете Медобилот содржи состојки кои диетава не ги дозволува можеби. Сепак како режим е добра, ама јас сепак мислам дека треба да се одлучиш за едното :) .

На Dinnna, anabel-a и Lux им се допаѓа ова.
  5. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Ај ќе размислам, ќе разговарам со мајка ми, инаку и да не ја држам ќе јадам само житарки и мусли, друго не планирам.Ама работава е што пак треба да се јаде нешто, а ја да си јада по диетава ми е супер зошто пак колку толку прима витамини, а да не ја држа само на мусли за ручек да бида многу брзо ќе огладнува и цело време ќе бида гладна, ми одговарат диетава со медобил бе. :)

6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.700
    Допаѓања:
    253.450
    Во ред, само внимавај да не се ицрпиш скроз, па де разболеш. Не знам како оди со тоа Медобилот, ама внимавај на исхраната :) .

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  7. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Ете го помина и јагленохидратниот ден. За доручек 3 праски, за ручек едно ѓеврече. За вечера 2 едни имитација на тортичка и 1 ред чоколадо за готвење. Имам добиено, и чудо не ми се јаде како порано.

Сутра овошен ден :dance: ^_^ :mm:.
    Денов со душа мислам дека го чекам да дојде. [​IMG]

Денеска дојде вујко ми од Авганистан, кој ме немаше видено точно три месеци. Не можеше да ме препознае, ми вика сум се преполовила. Јас у себе си викам ,,YESSSS'' :D. И у фаца многу сум ослабела :emo:. Абе седи не ме знаеш 8).
    :lol:

На Lux, LilBaby, midnight.flower и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.609
    ^ анабел-а не само што сме синхронизирани во диеталните денови, ами и во менструалните. :D
    Честитки за пофалбите, јас искрено си мислев дека во фацата не сум била дебела, т.е. не се дебелеам, ама сега кога гледам слики од пред 9 месеци, бооо... :^)
    Обравчиња, подбрадок, дебелко дете бе, дебелко. :?:
    Тоа за среќа се менува, фацката ми личи сега на стопено лижалче. Од оние долгнавестите со свирче, не оние бучуците. :D

Значи ист ден тераме, мојот е број 27, (ќе се измерам откако ќе ми заврши циклусот).
    Еден портокал за појадок и варени резанци за ручек со кечап.
    Mожеби изедов една лажица повеќе, ама за сметка на тоа, наместо 2, вечерав само 1 попкејк и еден ред чоколадо.
    Се напив едно кафе претходно и успеав да извртам 40 минути на орбитрек. Со добиено. :!:
    Се осеќам ко ѕвер! ]:)
    :D
    Утре тој чукнат овошен ден, не ми донесоа цреши :( , среќа што има некое ивентче во Парк, па таму ќе се утепа вечерта, полесно е надвор и со друштво. Се надевам ќе поминам лесно.

На JuLleE, sesilija, anabel-a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Dinnna

Dinnna Популарен член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    423
    епа се срамам што ке кажам дека два дена ја прекршив диетава :(
    имав малку тежок период и си дозволив и со диетава да утнам и со се утнав
    не е за оправдување никако не е , не смеев , требаше да сум посилна :(
    сега луѓе се чудам што да правам како да продолжам ????
    дали да имам два три дена овошни ,,,или не ,,, страв ми е да се качам на вага
    мислам дека ке се разочарам , а супер ми беше тргнало :doh:

се осеќам како најголем лузер , дебил идиот , крава дебела .......... ;( ;( ;(

10. PrincessLea

PrincessLea Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Dinnna, не се обвинувај толку многу, се случува. :) Напрај воден или овошен ден ( другиве девојки ке ти кажат по прецизно) и готово :)

Јас сакав да прашам бидејки утре ми е воден ден, смеам ли зелен чај да пијам???

На Dinnna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    ^ Дина, и јас така се осеќав кога ја прекршив диетава и држев два овошни. Ем да си го прочистам организмот од сите глупости што сум ги внела, ем да си ја прочистам совеста. Да сум на чисто. Еве ако можеш држи си два овошни дена, а ако пак условите или ситуацијата не ти го налага тоа можеш едноставно да си продолжиш со диетата т.е да почнеш од протеински па да тераш натака.

Не губи волја, едноставно продолжи да јадеш како што е одредено во диетава, ќе има резултати :). Ајде со нови сили, во нови победи. :d: Ја имаш сета моја поддршка!

На Dinnna и ludoto19 им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.700
    Допаѓања:
    253.450
    Девојки ми се врти.
    Излегов да прошетам и си купив бадеми, помалку од 100 грама имаше.
    Не сум гладна, ама едвај стојам.
    Се вратив дома и еве сега пијам шумача.
    Без салати и супа не се издржува.
    Премногу активности имам во текот на денот за да издржам на овошје само.
    Лажиче мед ќе каснам, шеќерот да ми се качи.

13. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Помина и 24-от ден- протеински:
    појадок - 2 јаболка,
    ручек - 1 кременадла, 4 ќебапи и шопска салата, а :!: и 5-6 печени пиперки :mm: (многу беше количински, ама свечен ручек беше - и ми се погоди)
    вечера - не ми се јадеше, но сепак јадев една мала шопска, ама на кај 22ч :worried: (по пешачењето ;) )

Сметам дека од вака напишаното (кој што, колку и кога јадел, како и колку и какви физички активности имал) заедно со информациите кој колку кг и за колку време ослабнал, може многу полесно да се добие заклучок до кој степен треба да се држи строго диетава. Може да се расчистат и некои недоумици во врска со некои продукти. И не се слагам со Мис хел дека нема напишано кој колку и за колку време ослабнал. Јас имав пишано вчера (пред 3-4 страни) и во кг и во см, и други форумџики имаат напишано. Само некој треба да прочита навистина, а не само да се фали дека прочитал 200 страни!

И Лукс, ова со сликите, мислам, не е баш добра идеа, барем нека биде во спојлер. Навистина непотребно отвара апетит за некои оброци во несоодветни денови ;)

На Lux, Dinnna и anabel-a им се допаѓа ова.
  14. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    jas za 2 ipol месеци ослабнав 7 кг, и веке 2 месеца немам вратено ни кило, а секогаш не појадувам овошје, да појадував само овошје би требало да намалам уште 2-3 кг, но задоволна сум и со тоа што не се дебелам, уште ми велат леле, колку си ослабнета, а јас заборавив кога ја држев диетата, сега само внимавам да не вечерам доцна, леб јадам минимално, пијам по 1-2 шолји зелен чај, и некогаш 2-3 дена во неделата појадувам овошје... и пешачам, нормално :) поентата ми е да не се откажувате, и тие што се мислат дали да ја започнат оваа диета воопшто да не се мислат, 2-3 месеца ке поминат незабележително, а килограмите сите ќе забележат дека ви ги снема

На Lux, midnight.flower, Dinnna и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Miss-HeLL

Miss-HeLL Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    21
    Морам да Ве прашам.. бидејќи долго ја држите диетата... јас никогаш не појадувам... и еве од како ја почнав оваа диета немам појадувано, ручам зависно од денот протеински, јаглехидратен ...... и ретко кога вечерам... во ред ли е тоа или? |(

16. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498

Не е во ред. Овошјето му дава енергија на организмот, башка појадокот е неопходен во денот. Ако не можеш по две овошки, барем по една јади. И вечерата не смееш да ја скокнуваш.

Гледаш дека на крајот испадна сепак дека ти не си во право со твоите констатации дека имало 500 страни а ништо потребно и корисно немало во врска со диетава. Низ странициве, баш последниве неколку, се сеќавам Јуле кога пиша некому (не знам на кого точно) дека не смее да се изостанува ни ручек, ни доручек ни вечера. Значи оброците се неоходни. А ти ако си читала наназад, без да тропаш претходно глупости ќе знаеше дека не е добро тоа што правиш.

17. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Денес требаше воден ден,ама неможам,сега каснав половина тегла цвекло салата,до послем зелена салата ќе си напраам,па нешто овошје ќе каснам и послем па цвекло,утре пак протеински ден,од Турбо Ун уште 2 циклуси да издржам и послем тоа одам на одмор ... :D
    Па таму една недела пауза,па коа се вратам ќе му удрам уште една 12 ка од Турбо Ун и толку .... :D

18. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    ^ Немој, не јади овошје по салатите. Штом си почнал со салати, истерај го денот до крај со салати. Нели рековме, овошје од сабајле до ручек, а потоа зеленчук. А и + на овошен ден, кога јадеме зеленчук, потоа не јадеме повторно овошје.

19. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.609
    Уште еден килограм отиде во заборав. :hai:
    Минус 4 кг за 28 дена, па и не е лошо, нели? ^_^
    Јас сум презадоволна и продолжувам со диетата, дури оброците ми се малку смалени, а минутажата на орбитрек качена за некоја минутка. :)
    Денес овошен ден со кајсии и праски.
    Ќе земам и некоја банана и сокче подоцна вечерва зашто излегувам.
    Ви посакувам успех на сите диеталки. ;)

На midnight.flower, Bright, JuLleE и 6 други им се допаѓа ова.
  20. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    И јас да се пофалам дека за 2недели -2кг ептен сум среќна, се надевам дека ќе имам и поголеми резултати :) :)

Денес ми е протеински на мени пола банана, салата со јајце краставички и патрлиџан и да се мислам дали да испијам една чашка млеко пошто мн малку внесувам протеини(нема да е на одмет нели :$ ?

П.С Честитоо Требдафилкаа, браво за тебе ептен си упорнаа :D

На Serafima, midnight.flower, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.