Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Браво Трендафилка и miljkovic за резултатите. Многу ми е мило. Па, нека се дуплираат :d:.
    Патем, Трендафилка, еднаш те читав мислам дека имаше напишано диетава планираш еден месец да ја држиш. Јас ќе ти речам до крај да си ја истераш :).

Јас денеска овошен(81). Од сабајле изедов 3 праски, па бев да трчам на кеј. 30 минути пешачев, па после некое време трчав со паузи. После тоа јадев многу лубеница, сега изедов пак три праски(ама мали се) и малце лубеница. А да, и 2 ептен ситни кајсии. Не ми се јаде повеќе. До вечер можно е уште една праска да земам. И во 4 саат ќе одам да го јавнам орбитрекот ]:). Јас зголемив на 50 мин. Antenna 5, please be good to me & drop the beat!

Утре протеински, немам идеја што да јадам. Месо нема шанси на жешково. Ич не поднесувам. Изгледа ќе си направам салата од две јајца варени за ручек. Марули штета немам, па најверојатно зелка салата ќе правам со краставичка. За вечера едно јајце варено.

2. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    И јас се чудев...ама некако мака ми е оти морам по една лажичка масло да ставам на салатите -.- сега пак си каснав цвекло до вечер пак зелка...
    Инаку,незнам дали ова го правам само јас но нонстоп сум со мастика у уста,неможам без мастика и кога џвакам си мислам дека јадам нешто и плус ментолот ми го уништува убавиот вкус на храната...само јас го практикувам ова или??? Орбит,шугр ФРИИ! ;)

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.714
    Допаѓања:
    104.887
    И јас се чудев...ама некако мака ми е оти морам по една лажичка масло да ставам на салатите -.- сега пак си каснав цвекло до вечер пак зелка...
    Инаку,незнам дали ова го правам само јас но нонстоп сум со мастика у уста,неможам без мастика и кога џвакам си мислам дека јадам нешто и плус ментолот ми го уништува убавиот вкус на храната...само јас го практикувам ова или??? Орбит,шугр ФРИИ! ;)[/quote]

Ахм, сигурен биди дека се шугр фри, на свети никад, не се шугр фри воопшто, дури немаат ни засладувачи туку вистински бел шеќер, читав на точка неодамна статија за мастиките дека една од клучните состојќи за таа да биде долготрајна е белиот шеќер. Сепак, имаат значително помалку калории од оние флејвор мастики, од кајсија, диња и слично. Патем, маслото, обичното масло, во една лажица масло и нема толку многу калории, а и ни масти незаситени и штетни нема многу многу во ладноцеденото масло, е сеа ти да не му дигнеш на маслото да го пиеш, но не е страшно и да ја зачиниш салатката, па мајко му не сме животни да јадеме сирова незачинета салата, се откажавме од доста работи па сеа и од некои ситнурии кои немаат големо значење и не мора баш. Мислам дека во овошниот ден е дозвлено овошје буквално цел ден, и покрај тоа што ќе јадеш зеленчук можеш да си продолжиш, замисли да не јадеше салати, како ќе јадеше преку цел ден овошје, така да уживај си и касни си уште некое парче овошје до после, инаку не знам како зеленчукот ве заситува повеќе од овошјето, тоа содржи шеќери и заситува далеку повеќе од овошјето, на пример можа да изедам три краставици и пак да ми се јаде, а од една голема јаболка се заситувам. Секому различно де! :rofl:

4. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Ахм, сигурен биди дека се шугр фри, на свети никад, не се шугр фри воопшто, дури немаат ни засладувачи туку вистински бел шеќер, читав на точка неодамна статија за мастиките дека една од клучните состојќи за таа да биде долготрајна е белиот шеќер. Сепак, имаат значително помалку калории од оние флејвор мастики, од кајсија, диња и слично. Патем, маслото, обичното масло, во една лажица масло и нема толку многу калории, а и ни масти незаситени и штетни нема многу многу во ладноцеденото масло, е сеа ти да не му дигнеш на маслото да го пиеш, но не е страшно и да ја зачиниш салатката, па мајко му не сме животни да јадеме сирова незачинета салата, се откажавме од доста работи па сеа и од некои ситнурии кои немаат големо значење и не мора баш. Мислам дека во овошниот ден е дозвлено овошје буквално цел ден, и покрај тоа што ќе јадеш зеленчук можеш да си продолжиш, замисли да не јадеше салати, како ќе јадеше преку цел ден овошје, така да уживај си и касни си уште некое парче овошје до после, инаку не знам како зеленчукот ве заситува повеќе од овошјето, тоа содржи шеќери и заситува далеку повеќе од овошјето, на пример можа да изедам три краставици и пак да ми се јаде, а од една голема јаболка се заситувам. Секому различно де! :rofl:[/quote]
    Тие шо се лентите Орбит содржат шеќер ама тие не содржат поради тоа што содржат засладувачи и емулгатори и шо ти знам друго шо ми има кажувано баба ми,но несмеат да содржат шеќер поради тоа што на опаковката пишува Шугр Фрии,а секојдневно 100 лаборатории испитуваат дали негде згрешиле Орбит Компанија со цел да го сру шат реномето,па ако имало шеќер до сега би се разгласело,а и мајка ми вели дека нема шеќер,таа е технолог работи во млекара пастеризира,вели дека и во млекото нонстоп испотуваат да не има шеќери оти пастеризираното е благо одошто пресно варено млеко директно од крава ... така да слободно си џвакам орбит,на 100 грама 140 калории,едно пакетче 14 грама е сеа не ми иде математика ако може некој да пресмета колку содржат калории едно пакетче орбит :D

5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.700
    Допаѓања:
    253.450
    Заокружувам 4 циклуса, односно 16 дена со - 3 килограми минус :rock:
    Seems good ^_^
    До крај на месецов барем уште 3, па да бидеме на рамно на 60-ката :wasntme:
    И спремна за на одмор 8) .
    Денес се мислам дали да вежбам, многу е топло, а јас цел ден сум на жешково, еден куп работа :whew: .
    Немам сила, изморена сум, ама пак резултатите ме стимулираат да одам и да вежбам.
    Инаку протеински ден :) .
    Појадок банана, а за ручек пилешки прсти, пак :P .

Тренди честитки за симнатите килограми, јас мислам дека месецов со -5 ќе го заокружеш :) .
    А ти помина ли циклусот, или се мереше додека имаш? Ако е така, уште -1 помалку рачунај :) .

На midnight.flower, Bright, Lux и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Појадок 2 црвени никакви грди јаболчиња и една банана ради тоа што немав ручек.
    Во меѓувреме литар и пол вода и едно капучино со вкус на ореви.
    Ручек:медобил+пола литро вода :muscle:
    Измеѓу каснав половина свежа краставица од досада знам дека не требаше, барем заленчук е, му доаѓа како ужина. :wasntme:
    Вечера: сладолед од бадеми(од благо само сладолед јадам) и златни мусли од мед и бадеми луѓе колку се вкусни како плазма да јадеш исто се многу благи па се одлична замена на благо(ќе се давам во овие секој јагленохидратен ден)инаку морам и во јагленохидратен млеко да пијам ради мусливе ама нема врска и сладоледон и чоколадине имаат млеко. Немојте да приговарате за млеково плис, морам.
    И порано вечерав еден саат денеска, па и побрзо ќе огладнам, ама држат ситос мусливе вкуснички тие.

Прикачени фајлови:

• DSC00185.jpg
      DSC00185.jpg
      Големина на фајлот:
      101,4 KB
      Прегледи:
      252
    • DSC00187.jpg
      DSC00187.jpg
      Големина на фајлот:
      110,5 KB
      Прегледи:
      254
  7. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Денес ми е скробен ден, не знам кој по ред (треба да рачунам сега, ама би требало да е 25ти).

За појадок јадев мали кајсии =10
    за ручек: си направив манџа од компири (без месо секако) и шопска салата (без сирење ;) , што уствари не е шопска :lol: ).
    Сега планирам да вечерам од истото. Помалку од манџата ама со иста количина салата оти бааги сум гладна.

Поздрав!

8. PrincessLea

PrincessLea Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Леле девојки воден ден!! Едвај чекам да дојде време за спиење, језда треба да учам :D Добро е до сеа, се трпи. Ама затоа утре какво стекче ке јадааааам :) :devil:
    После денов т.е. утре сабајле идеме на вага! :D

9. meli96

meli96 Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    denes e(bese) za mene ovosen den, se bese ok, no bev vo gradot i nemozev da odbijam edno kapucino zatoa sto bev castena :( dali e mnogu loso? :|

10. ice.woman

ice.woman Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    46
    Добро вечер, диеталки и диеталци! :D Поради одредени причини морав да ја прекинам на 2 дена диетава. И од денес продолжив по старо со протеински ден. :)
    За доручек: 2 праски
    за ручек:пиперки пржени со јајца ама со мн. малку масло и еден филџан јогурт
    и за вечера: 1/2 од ручекот без јогурт.
    Инаку накај 7 излегов да трчам и вежбав после на орбитрек и скокав на јаже, и се чувствувам ѕверскииии. :D :D

11. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Вчера кикснав,ауууу качамак беа направиле,некакви си клиси таму на беровски начин со пипер и праз,зелник аооо аооо и од се по малку си каснав,а реков дека ми е салатен ден,ама ајде денес ми е овошен ден да се прочистам,сега е полесно си се вратив во Скопје,таму шо друго би постигнал освен да се поправам,во четврток одам на одмор па таман уште 2 циклуса по 3 дена плус денешниов од турбо Ун ...

Си зедов лубеница,ама тууууууу бе целата зелена -.-

12. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    ^Ти Нутриционист некако многу често ми кикснуваш :D.

Мене вагата вчера ме израдува повторно со уште едно кило минус. 74 моментално :d:. Самата на себе си дадов еден high five :rofl:.
    Сабајлево бев да проверам крвна слика, резултатите ќе бидат готови кај 5 саатот, па баш ќе пишам каква ми е крвта по диетава. Патем денеска протеински ден. Јајца ќе јадам - т.е салата ќе правам со нив. И така :).

На ludoto19, Trendafilka, Dinnna и 2 други им се допаѓа ова.
  13. snegulka2

snegulka2 Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Mene mi e 12ti den , i uste pred 5-6 dena koga se meriv imav skinato 3 kg. Znaci od 70 na 68. Sega se nemam merano , no ne se osekam nekako oslabena. Normalno e , kako sto citam za ova kratko vreme 3 kg se super. Se nadevam deka ke skinam barem uste 4-5 kila , dodeka odam na odmor... osven ako ne stagniram od toa mnogu se plasam . Do togas imam uste 19 dena moznost da ja drzam dietatata, normalno od koga ke se vratam od odmor povtorno ke ja pocnam . Inaku se pridrzuvam na dietata , dosega vo ovie 12 dena imam samo edna otstapka napraveno samo vo ovosniot den , koga slucajno najdov tabela za UN dietata kade pisuvase deka e dozvoleno semki i pukanki ... no toa ne od sto jas sakav namerno, nitu pak se osekav izgladneta ali ete se sluci od neznaenje...Pozdrav

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  14. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Здраво диеталци!
    Денес ми е јагленохидратен ден. За ручек спремам вегетеријанска пица. Ставив растителен кашкавал и печурки (требало - не требало > јас таква ќе ја јадам, сите правите киксови и пак ви оди, еве ова нека биде мојот кикс :lol: ), освен тоа ставив маслинки, домат, пиперка, сусам, оригано мммм :mm: ..едвај чекам да и седнам! Се плашам да не се прејадам. До сега на јагленохидратен ден, јадев макарони или шпагети со кечап, еднаш имам јадено гевреци, ова ќе ми биде прв пат да јадам пица (и прв пат нема да бидам гладна ми се чини ;) ). Едвај чекам, отидов јас! Чао!

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ana-m

ana-m Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    5
    12 den ... minus 2ipol kg ... ama nekako vo obem mn poveke : :rofl:

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.714
    Допаѓања:
    104.887
    И мене така ми се гледа Анабел, ама бар е искрен и свесен за прекршоците, има такви кои ќе пукнат :@ ама нема да признаат дека погрешиле. И одамна го читав, кога почнав да ве следам од почеток си зафатив па све си прочитав, гледам дека постигнува убави резултати, ајде па и на крајот на краиштата не е лето без мали летни авантури во исхраната, е сеа да не прерасне во навика де, јас на пример малку забегав ама добро е се вратив во нормала. А тебе драга моја секоја чест, храбра си и издржлива, да имам власт би те прогласила за нај УН девојка на форумов ;)

На ludoto19, Trendafilka и anabel-a им се допаѓа ова.
  17. Bibiiip

Bibiiip Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Zdravo,

Ja drzev dietava 3 meseci so 34043224242 prekrshoci i oslabev 10 kila :D

Visoka sum 177sm i sega imam 76kg.

Pozdrav

18. Bibiiip

Bibiiip Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Au i ke zaboravev. Ne drzev ni eden voden den.

Pozdrav

19. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.609
    Здраво диеталчиња,
    помина овошниот ден :whew: до кај 21 часот вчера супер ми беше, испив и две мали вива сокчиња и цел ден бев на депилирани праски и 2 банани... арно ама, таму некаде после 9.... цревата почнаа да ми се вртат, :worried: а ко за белја ништо не бев понела од овошје со мене... искрено се мислев дали да си купам малку пуканки, ама не земав, издржав некако. Пешки се враќавме накај дома, некои 4 км и кога стигнав се чувствував супер. Испив една цедевита и да ме нема во кревет.

А денес, 29ти протеински ден, бидејќи сум на гости и е специјална пригода денов, си дозволив еден убав оброк - слатко-кисело пилешко со ананас
    Многу малку месо изедов, повеќе јадев од зеленчукот, ама мала количина од рецептов многу заситува.
    Во овој ден си дозволувам и кафе со млекце.

За вечера ќе мавнам една шопска, не знам дали би можела да јадам повторно од ова, сепак јадењето е малку потешко за варење.

И 14 км до дома, со пешки, wish me luck. ;) Тоа е денешната физичка активност.

На anabel-a, JuLleE и ludoto19 им се допаѓа ова.
  20. Ivki

Ivki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    6
    Zenskiiii.......nova sum na forumov a i vo drzenjeto na ovaa dieta pa zatoa mi treba malku sovet od poiskusnite :D :D :D
    tretiot den koga treba da se jadat testenini dali smee i salata?
    hm.....
    :^)