Какво смеење бе, ти тоа што си постигнала успех е за гордеење, восхит и секоја пофалба. Ајде стави побрзо штом можеш, ја секој ден слики ставам од јадење
sakam da ve prasam neshto so ne mi beshe jasno so dietava, dali na primer vo skrobniot den pokraj nabroenite smeam da jadam da receme boranija? ili mora konkretno navedenite produkti, btw 8mi den i 1kilo minus, zasega dobro e
Да, може. Грашок, грав, ориз, компир, леќа, боранија, морковчиња... може да избереш што било од овие продукти.
По неполн месец пауза, пак ќе си ја почнам диетава.. 47-8 kg сум, сакам да бидам 44. Веќе утре почнувам..
Како што кажав за поручек изедов цреши,за ручек-едно парче леб,две варени јајца,салата од краставица и едно парче кравјо сирење. Тато ми купи сладолед,ама издржав да не каснам и си го оставив во замрзнувач за задутре
Ammy, јас би ти препорачала да го исфрлиш лебот од диетава. Така ќе имаш ем подобри ем побрзи резултати. Стварно нема потреба од него. Гледаш ние што ја држиме диетава не го конзумираме воопшто, иако таму пишува и по парче леб дека треба. А и на други форуми (македонски/српски/англиски) што имам читано, пишува во случај ако се јаде леб, тоа да биде црн. Јас денеска иако реков дека не ми се јаде нешто многу, многу, се претурив од јадење овошје. И готово веќе не јадам, доста ми е, стварно, нема смисла веќе .
Ова ми е залажување,бидејќи неможам без леб,сакам полека да се одвикнам од него.Еве првава недела ќе биде така..А потоа нема да јадам ветувам
Утре ја почнувам диетата, но не сакам да ослабам толку, туку само 5-6 кг па ќе биде доволно ли само еден месец да ја држам? Инаку може да ми кажете што друго јадете во сите денови освен она што е дадено во самата диета?
Utre-proteinski den. Planiram da jadam 3 jajca, salata, no ne znam kakva supa da napravam . Vie kakva pravite? Nekoi predlozi? Blagodaram odnapred
^ Јас досега во диетава немам јадено супа, а инаку ти можеш да си купиш од оние коцките за супа во продавница што се. Имаш кокошја, телешка, говедска... Стави ја коцката во сад со вода да зоврие, и супата ти е готова .
Вчера ми беше овошен ден, па вечерта ја завршив со салата, бидејќи бев на вечера . Денес протеински ден 21 ден За појадок банана, за ручек 3 домашни колбаси мали или една и пол голема со шопска. За вечера не сум гладна ама сепак ќе јадам сега, за подоцна да немам криза. Значи шопска салата и има дома еден копан ама како сувомеснат (пушен). Ги меркам цела недела, па колку да пробам, не ми оставиле ни еден цел, за гретоа сум :geek: .
Aбе луѓе ја претерува со овошјево или така ми се чини, молим одговор, секогаш кога ќе почувствувам глад ја јадам јаболко или друго овошје кое ми е при рака и сметам дека ова ми е грешка, не баш секогаш ама знам после или пред јадење овошје да јадам, не можам без овошје, во денот без две овошки не го може. Доручек:медобил +2 литри вода до ручек. Ручек:после 4ри сати пица домашно приготвена со купечко тесто, и ставив сушени печурки, кисела крастаичка и кашкавал и кечап, друго ништо, ама лошото е што од ко ја изедов пицата не знам кој ѓаол ме тераше, изедов 2 малечки кајсии, па едно зелено јаболко и после тоа сестра ми зеде да јаде јаболко и не го дојаде ја и него го изедов, се смета за многу голем прекршок? (сметам дека не смеев, ама ете, сепак овошка, ама не требаше,)што викате? Вечера:после 4ри сати од ручекот е сеа пред вечера си каснав три мали крушки и една свежа краставица изгрицкав зошто бев многу гладна(знам дека и ова не требаше така?) и сладолед од јагода и боровница. Многу згрешив со овошјево и краставицава? За да знам повеќе да не јадам. И за денеска завршив. 24.06.2012
^ Lux, претеруваш со овошјето! И ај заврши го медобилот и не купувај нов. Исти ефекти ќе имаш и без него само со диетава + нема да бидеш гладна и нема да има потреба толку често да ја прекршуваш диетата. Еве денес за појадок не си јадела овошје, затоа и толку ти се јадело овошје во текот на денот. А и пред сладолед , што потреба да јадеш јаболко? Ај, нема везе, како сакаш, ама потруди се. Мене денес ми е 29-ти ден - скробен. Не држев воден ден (а имам скокнато еден јагленохидратен ден, па затоа денес ми е скробен). Појадував 3 мали праски, ручав манџа со компири една поооолна чинија + 1 пооолна чинија салата и вечерав исто (и во иста количина како ручекот - што ме загрижува, а немаше потреба, ама ајде де). Денес не пешачев, ама ич не се ни мрднав. Цееел ден се излежавам, нешто не ми беше добро, ама не ќе да е од диетава, туку од „нејзиното височество“ КЛИМА УРЕД . Ех утре: Јагленохидратен ден! Некои тестенини со кечап ќе јадам на работа за ручек, а потоа дома за вечера: колач со СЛАДОЛЕД YEY! Мила, ако имаш време прелистај ги страните наназад, ќе приметиш дека овде практично водиме дневник за тоа кој што, колку и кога јадел, па може ќе добиеш инспирација. Поздрав и со среќа да ти е!
а колку си висока? За да бидеш 44 кг, треба да си висока метар и 55, ако си повисока воопшто не ти треба оваа диета
за сите кои се при крај на диетата... Само што откривм на еден српски форум, дека диетата се продолжува уште 3 месеци, по следниот распоред Dan 1 – Proteini Dan 2 – Skrob Dan 3 – Skrob Dan 4 – Proteini Dan 5 – UH Dan 6 – Vitaminski Појадокот за сите денови е овошје. Е сега, за вечерата се можни измени, во протеинскиот и скробниот ден, значи можете да јадете половина од ручекот, но можете и да замените во протеинскиот ден може за вечера да се јаде комбинација од скроб со зеленчук, или тесто со зеленчук, а во скробниот ден за вечера може да се јаде некоја лесна протеинска храна. И понатаму важи правилото вечерата да биде без леб. Измени нема на јаглехидратните и овошните денови, овде и понатаму важат старите правила. Се разбира и овде има водени денови, тоа се 25-ti, 56-ti i 87от ден После овие 90 дена, треба да изгубиме уште околу 5 килограми Па ајде, што ке ја почнуваме наново, да одиме по овој распоред, барем оние кои сме издржале 3 месеци
За вечера сепак јадев само шопска салата и тоа во многу мал тањир, колку да не скокнам оброк. Воошпто не сум гладна, што е одлично, освен во овошниот ден. Само тогаш ми се јаде .
Аууу,бегај,бегај одавде,каква диета...какваа?? верувам оти не си никако испод 1.50,бегај одавде,самата помисла ме ежи коа некој ќе рече сака да е 44 килограми,а јас сум дупло ...88 сум... сакаш анорексична да станеш?? Не е нормално,не држи диета оти не е на арно
Не сум пишала овде одамна. Ја држам диетата ама ја прекршив два-три пати. И еве од 23 Јуни си ветив нема повеќе прекршување. Ќе ја држам најстрого што можам, морам овие 5-6 кила во рок од еден месец да ги симнам. Денес т.е. вчера ми беше овошниот ден и го издржав иако уште го издржувам уствари. Тешко дека ќе ми се преспие во скоро време. Утре протеински и се одново и после тој циклус се спремам за воден ден. Ќе го издржам !