Jas vcera si resiv da se najadam t.e. bidejki beshe jaglenohidraten den po red ne beshe tolku golem prekrsok jadev kifla a potoa oriz varen pa vecerta izedov parche leb so majonez.. however deneska drzam ovosen den taman da se procisti se od vcera i se osekam gladno se nadevam deka ke go izdrzam
Ден број три, а веќе имам килограм помалку! Колку сум среќна, не се опишува За појадок праска, а за ручек можно е ѓеврече..
уф, ај не си згрешила многу со оризот, макар што е скроб, и не е препорачлив во јаглехидратниот ден, ама со мајонезот... подобро за вечера да изедеше еден сладолед, мераклиски, и ред црно чоколадо, или парче торта, а за ручек наместо ориз макарони... како и да е внимавај на мешавините протеини скроб јаглехидрати, и избегнувај го мајонезот, дури и во протеински ден, зошто после ке се чудиш каде грешиш и зошто не слабееш
bravooooo mene mi trebaa 8 dena za 1kg btw pomosh nemozam da izdrzam mnogu mi tezok vodeniov den a samo mislam na pica O.o
dada znam vo pravo si i ne mesam voopsto dodeka ja drzam ama vcera resiv da ne ja drzam da si go napravam merakot i zatoa jadev majonez inaku ne jadam
Извади ја пицата од глава, размислувај на телото што ќе го имаш кога ќе ја завршиш диетата, на сите комплименти што ти ги даваат дека си ослабена, на зголемената самодоверба!
Девојчееее не си играј со здравјето! Колку време ја држиш диетава? Па ти не само што немаш вишок килограми, тебе ти треба храна, ти си сеуште во пубертет (на профилот ти пишува дека имаш 15 години)! Ти сеуште растеш! Зошто си играш со здравјето? Зошто си играш со хормоните? Немој те молам, батали ја диетава, храни се здраво, тоа е се што ти треба.
За вториот ден што е скробен кај што има Грав, Грашок , Спанаќ , Компир тоа треба да се свари , и дали сите 4 работи да ги има во ручекот , и која количина од секое ? да знам колку да купам
^ Не, не треба да ги има сите тие работи во еден ручек. Тоа е пример што можеш да јадеш во тој ден: храна што содржи скроб. Количината сама ќе си ја одредиш (една добра порција за ручек + салата и половина од тоа за вечера). Денес ми беше протеински ден (32 мислам по ред). За појадок јадев 2 јаболки (едното беше помало), за ручек: две варени јајца и една добра порција таратор (со павлака мислам беше, ама не знам каква, бидејќи не го правев јас), за вечера: една полна чинија шопска салата и 1 варено јајце (со сирење- нормално ). Ептен убаво се најадов. Имам испиено и преку 2л течности (вода и чај). Е сега од ладното (клима уред на работа) многу ме боли стомакот денес (имам многу грчеви), па не планирам физички активности.
3 ден Доручек 2 праски Ручек пола пица со купено тесто (со кечап, кашкавал и печурки) Вечера поп кек, 1 топка сладолед од ванила и еден ред чоколадо за готвење. Знам дека не треба кашкавал, ама затоа пак изедов само пола пица и за чудо се осетив прејадена. А вечерава да не е малку обилна? Гајле ми е. Утре цел ден на овошје ќе бидам. Инаку и јас имам 1 кг помалку за само не цели 3 дена.
Појадок - 2 праски Ручек - ѓеврек со 3 патлиџана Вечера - два реда чоколадо за готвење, друго не можам да јадам.. доволно ми е ова и каснав 2-3 кајсии вечерва, може не требаше ама тоа е тоа..
Јас ја почнав диетава,денеска ми е трет ден и сакам да симнам 5 кг.ми давате многу голема мотивација,посебно Анабела,ја држев и пред тоа ама имав многу обврски и не можев целосно да се посветам,сега сум дома и почнав со неа од почеток,се надевам на добри резултати,ке известам дали има подобрување
Денеска ми е 54 ден. за појадок две банани за ручек две јајца и малку кисело млеко за вечера само кисело млеко и сеа направив мал прекршок лижев лижалка..
asaazz, воден ден држиш? под итно пицата што ти е во главата да ти биде и во стомахот... девојче, 15 години си, 170 см висока, 60 кг тешка, и држиш воден ден?! ?! ?! Ако до сега ја држеше оваа диета веднаш да ја прекинеш, и да не почнуваш ниедна друга!!! Имаш идеална тежина спрема висината, плус си млада, допрва треба да се развиваш, не си играј со здравјето претпоставувам дека живееш дома со родители, што тие ти велат за тоа? Сигурно не знаат дека денес си само на вода... Не се лути за примедбите, земи јади, а ако сепак сакаш да симнеш некое кило, што мисламдека не ти е потребно, почни некоја физичка активност, вози ролерки, велосипед, трчај, земи вежбај на орбитрек, скокај со јаже... има толку начини како да го затегнеш телото, барем на твои години
денес протеински ден... за појадок праски, за ручек 2 јајца со сирење и домат, за вечера мусли со млеко, знам дека не требаше мусли, ама ставив малку во млекото...и пиев нескафе со млеко, безмаслено е 0,5%.. и сабајле пиев вода со лимон и зелен чај...не вежбав денес, утре
Ауууу, од болки во стомакот заборавив денес да се напијам еден нес со млеко - онака кејфски, а протеински ден . Здравје, ајде за 4 дена. Инаку малку се сомневам да не ми е и од диетава (цел ден имав грчеви од стомакот ). Ама факт е дека бев изложена деновиве на многу ниски температури (драстично различни од оние надвор), па многу е голема веројатноста да сум настината, а заради тоа и многу чувствителна (малку да се напијам ладно или да почувствувам ладен воздух - имам болки во стомакот )