Анабела ти пишав и во порака ама уште еднаш БРАВО . Пример си за тоа дека со силна воља се може да се постигне. Да не се повторувам, ама многу ми е мило вака кога некој ќе успее во тоа што го сака. Ниту те знам, нити познавам ама драго ми е стварно. Јас денеска го држам водениот ден и големо изненадување ми е што досега не ми се јаде. Можеби малку ама ништо што не може да се контролира, ќе видеме како ќе биде цел денама ќе издржам до вечер. Стварно ми е чудно, јас си мислев ќе припаднам на овој ден. Ама ајде, брзо ќе помине. И вчера на овошниот не јадов многу, само четири портокали и неколку кајсии. Но докај 5-6 завршив со овошјето па навечер не сум јадела. Што значи скоро два дена без храна .
Денеска ми е овошен 28иот ден, после со слики ќе ви прикажам што и како су изела. Инаку планирам утре да го држам водениот ден и после тоа ќе се мерам на 1 јули. И нема да биде фер ако немам барем кило ослабено. Се спремив психички за утре, уште да дојде утре и да го издржам и него, а ќе го држам во име на сите прекршоци што ги имам направено во теков на диеатава, а беа многу признавам. И здравје од 2ри Јули планирам без ниту еден прекршок да ја држам, да се знае дека диета држам
Епа девојки како што кажав вчера, јас од денес официално си ја започннав диетава, благодарение на Анабела која ме инспирираше, уште еднаш ти благодарам.... Доручек: едно чинивче со сливи Ручек: 2 јајца и салата зелка Вечера: 1 јајце и салата зелка... и воопшто не сум гладна , ајде го можам јас ова!!!
5 ден (Протеински ден) Доручек 4 кајсии Ручек 2 виршли, салата и едно парче леб Вечера 100 гр мелено месо (плескавица), салата и едно парче препечен леб. Пиев и нес со млеко денеска после доручекот, ама ми се слоши од тој глупав нес оти многу бев гладна. Не пијам веќе. Го утнав малку денот ама нема врска.
E, сега ми текна, во протеински ден може да се јаде риба-печена? или туна ? И исто предходнава феминка имаше напишано виршли? можат да се јадат? Мислам за да си знам да не јадам само јајца наредниве пати
28 ден Овошен Поручек:медобил Ручек:едно јаболко, еден цитрон, еден портокал, 4 малечки кајсии, една праска и неколку парчиња лубеница. Две и пол литри вода(можда и повеќе), шолја зелен чај. 45 минутно пешачење, еден час орбитрек и некои лесни вежби за размрдување. Вечера:пред малку, медобил. Утре е водениот ден, се спремив, па едвај чекам да започне и заврши зошто не дека сум гладна моментално ама од самата помисла дека цел ден без храна ќе бидам ми се вртат вксуни јадења во глава. Ајде ќе издржам, еден ден е само. Од слики ве поштедувам ме мрзи да префрлам сега од телефон. Бидете поздравени
37ми протеински ден. 2 праски на појадок. За ручек бев тотално прегладнета и исцрпена од вчерашниот овошен ден. Изедов најпрвин една шопска со сиренце. Ручавме летна манџа со парчена пилешко низ неа, со едно парче леб и тука мислам дека ми пукна желудникот. Се прејадов очигледно, зашто се доведов до изгладнување. Бев излезена досега, не сум воопшто вечерана, сега дружба со орбитрекот и евентуално чаша јогурт или мала салата пред легнување. Свесна сум дека е доцна, ама тоа е тоа.
Денес 34-ти ден - јагленохидратен: за појадок: дури 9 мали кајсии за ручек: чинија шпагети со кечап, ама некако не се најадов, па си каснав и една грисина (долга, тенка и добро испечена = крцкава, празна секако), за вечера: е тука малку мислам дека зезнав. Јадев 4 мали лиснати (од оние на Трио, што ги има по маркетиве-смрзнати) со полнило од вишна и 1 ред црно чоколадо (пробав ново со 75% какао, тоа што го јадев до сега беше со 40% какао- ама беше и повкусно ). Сето тоа кај 18ч, пред пешачење, а сега пред половина час јадев 3 топки сладолед (ова ни беше договорено со сопругот и мораше да се реализира, демек јас не сакав ). Мислам дека зезнав со лиснатото (би требало да е многу мрсно) и дека многу доцна јадев сладолед (како да сум вечерала два пати). Но , за моја радост, денес се мерев со метрото и што да видам: за овие 34 дена сум ослабнала дури 4см во обем кај колковите (тоа е зоната во која нааајтешко слабеам). Пресреќна сум. Само така да продолжи!
Риба можеш да јадеш. Печена, варена, конзерва (туна, сардина). Виршли, по мое, не треба да се јадат (содржат брашно). Јас би се концентрирала на што по природна храна.
Sakav da ve prasam dali moze vo skrobniot den da se jade kompir no da bide ispecen vo tavce?se nadevam deka nekoj ke mi odgovori ........
Бидна и водениот ден. Го издржав до крај иако доста касно си легнав. Ми се јадеше, не викам не ама не којзнае колку па да не можам да издржам . Денес протеински ден, 30-ти севкупно од диетата. За ручек планирам стандарт печен пилешки стек и салата. И така, засега супер оди се. Во последно немам некој си апетит па да ми е тешко нешто ама затоа кога ќе влезам пак во ПМС осеќам што ќе биде .
Zdravo deckii jas sum nova no ve citam skoooooroo sekoj den jas ja pocnav dietata pred okolu mesec i pol ama srce junacko se predade i ja prekinav na 2 nedela sega anabela mi dade mnogu motivacija bidejki i jas sum taka polna da kazeme i sakam mnoogu da oslabnam da si ja vratam posakuvanata kilaza od 60kg kako i pred 2 godini ajde nekoj so mene da me druzi 1 den ovoj pat resiv i nema da ja prekinam. mnogu pati sum se stavala na dieti ama za kratko se bile.ovojpat sum resena eve sega za pojadok 2 jabolka za rucek vareno pilesko so salata i za vecera samo salata pozzzzzzzzzzzzzzzzz
Сите ќе те дружиме, без разлика кој ден ни е. Ти добро си почнала, само продолжи така! И, пишувај кирилица!
Да ве известам дека досега супер го издржувам водениов ден и така и ќе биде. Ако ве интересира воопшто не чувствувам глад или желба за некоја храна, лесен бил денов и сфаќам зошто е ставен после овошниот, ние со овошниот фактички се припремаме за него зошто внесуваме многу помалку и многу лесна храна. Хард кор ми беше, ама повеќе не, зошто го имам и претходно држено и го издржав. После подетален извештај за пиењето. Останете ми мотивирани и подослабени.
Епа девојки, денес 2 ден скробен... Доручек: 1 чинивче сливи Ручек: 2 варени компири.. Вечера планирам 1 варен компир.. И исто така завчера вежбав и вчера неможев да станам од кревет , ептен претерав ама затоа денес пак ќе вежбам ама додека можам а не со претерување, јас како се засилив ко кузнајт каква кондиција да имам
Скоро и да помина водениов ден. Имам испиено скоро 3 литри вода, едно кафе без шеќер, две чаши сок(иако содржат шеќери, ми требаа тие шеќери денес) и шолја зелен чај, имам поголемо лачење на плунка дека ништо немам јадено, ама не чувствувам глад ниту имам апетит. И тоа е добро, друго не планирам да пијам зошто не ми се пие.
6 ден (Скробен ден) Доручек 4 кајсии + малини Ручек ориз, салата и едно парче леб Вечера грав, салата и едно парче препечен леб. Инаку јас диетава планирам да ја држам додека да заминам на одмор, а тоа се некои добри 16-17 дена, па ќе видиме што ќе биде. Во врска со слабеењето, вагата еден ден ми покажува дека сум ослабена 1 кг, вчера исто ме покажуваше како пред диетата, а денеска 2 кг помалку, значи не и верувам баш. На вагата, не на диетата. Се надевам ќе ослабам барем 4-5 кг.. мене и не ми требаат повеќе од 7.