Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. armagedo

armagedo Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    15
    Бидејки овдека сите сме диеталки имам едно прашање.Као ја подготвувате салатата (било која) дали користите зејтин,маслиново масло и колку.Као го подготвувате оризот,пропржен зо зејтин и кромидче па во рерна со водичка или само го варите и зачинувате.Како е со компирот печен во фолија или стандард тафче и литро зејтин па се цедат и калории два тона .Како со варениот.Само со сол или може малце маслиново да се капне.
    Ако сето ова го јадете без маснотија алал нека вие јас неможам ,одвратно е салата без зејтин само со сол или зелка со плус лимон или оцет.Знам дека има многу калории во маслата за јадење и јас кога сум на диета ги користам во минимални количини ама кога ви пишува во диетата салата што да правам со зејтинн или без?

2. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    ^ Јас си ставам маслиново масло во салатите. Оризот кога си го правам дома си го правам пропржено со кромидче, морковче па во тавче со вода во која има коцка супа, а на работа го прават варен (без зејтин), па за да можам да го јадам, му ставам + сол и бибер - и пак не е тоа-тоа. Компир да ви кажам и не сум јадела многу. Еднаш како манџа, и тогаш пак зеленчукот ми беше пропржен со зејтин. Си ставам зејтинче, ич не се секирам. Не ја тенчам до толку. Во спротивно, ми се чини нема ни во тоалет да одам :lol: .

Инаку, денес ми е 35 ден - овошен. Си јадам цел ден овошје, ич не се секирам. Не мерам колку. Во главно јадев кајсии и + лубеница за ручек. Имав дома и сливи и праски, ама не стигнав да јадам од нив, бидејки бевме излезени, а сега е многу доцна. Сега моментално ми се јаде, ама ќе си се напијам вода и ќе ми пројде :). Утре ќе јадам ;) .

3. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    Салата без масло (зејтин) не е салата.Јас кога бев на диетеа не јадев ориз,ама сега го јадам само варен без масло (зејтин).

4. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.609
    Готвиме со обичен зејтин и со истиот си ги зачинуваме салатите по дома.
    Салатите ги зачинувам со сол, зејтин и вински оцет.
    Маслиново масло, сончогледово, соино - сите имаат ист број на калории, единствено маслиновото е поздраво, но кој не може да си го дозволи - боже мој, не е крај на светот.
    Не ги давам салатите и јадењата во масло, ама си го дозволувам. Овој режим на исхрана е начин како да се ослаби и да те научи правилно да ја комбинираш храната. Евентуално доколку е можно да ја намалиш количината на храна која ја внесуваш дневно, и да го научиш желудникот на помалку храна.

Јас така ја сфаќам УН диетата, она нема за задача да не лиши од основни продукти кои се употребуваат секојдневно, внесувајќи радикални измени во начинот на исхрана, зашто јас и да се откажам сега од маслото и солта, што - да не нема да ги јадам случајно до крајот на мојот живот?
    Намалување - да, целосно отпишување на истите - не.

Кога печам компири, си ставам малку масло ако немам хартија за печење, и зачини - сол, вегета, кромид, лукче, магдонос... летна манџа, грашок, ориз, се' е зачинето или со една коцка за супа, или со горенаведените зачини... мислам, кај сме ограничени на истата храна постојано, јас лично немам намера да ја јадам блуткава и грозна.
    Си ја сакам храната, дури и од едне обичен грашок сакам да уживам во вкусен оброк.

Еве денес, кромитче потпржено, потоа грашокот од ќесичка се вареше во малку вода, со неколку сечкани морковчиња. Зачини - сол, бибер, вегета, црвен пипер... на крајот малку запршка од едно лажиче брашно - мислам ќе ме убие ли пола лажичка брашно се прашувам :^) и лукче и магдонос. Манџичкава беше за мерак.

Така си готвам, така си ја држам диетата и слабеам. ;)
    Па вие како сакате, секој си знае за себе најубаво веројатно. :)

На midnight.flower му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Chelsea

Chelsea Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    29
    Охоооо, топ. Заврши и 20-от ден-овошен. :D Се изнајадов овошје ко шо цел живот неам јадено.
    Резултат за овие 20 дена - 7кг помалце. :dance:
    Не стартував со кој знае колку голема киилажа, а и не ми се познаваше вишокот(еве да речам највише 10 кг. затоа што сум доста висока и имам крупна градба, со сепак ми фали само уште некое кило минус за да бидам ептен таман. :!:
    Поздрав до сите, а посебно до анабела, за постигнатиот успех!
    Ставрно ти се восхитувам, изгледаш одлично и само продолжи со колку што е можно поздрав начин на исхрана за да останеш во топ форма и никогаш повеќе да не се мачиш со диети и губење килограми. :*

На midnight.flower, ludoto19 и anabel-a им се допаѓа ова.
  6. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Како успеа да симнеш 7 кг? Се придржуваше до диетата или јадеше помалку/повеќе? Физичка активност колку? Јас да симнам толку за 20 дена сушер ќе биде, еве утре 7ми ден ама најмногу 2 кг помалку имам. :|

7. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Дали е можно после 2 дена диета -1кг? :o си се чудам, неможам да си верувам жими се...

8. honorthyself

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    И мене исто ми покажуваше 1 кг помалку после 2 дена. :D

9. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    И стварно беше ослабена, или некоја далавера на вагата е ? :D, мислам се е можно :wasntme:

10. honorthyself

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    И јас тоа се прашувам. Сега -2 ми покажува, а еве веќе 6 дена поминаа. Се е можно. :D

На Marbella му/ѝ се допаѓа ова.
  11. assazz

assazz Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    mene mi trebaa 8 dena za 1kg.... a jas si mislev deka brzo sum slabeela bozeee

12. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Епа значи утре на двете ни е Јаглехидратен :lol:
    јас планирам за поручек да јадам праска, за ручек кифла, а за вечера сладолед, и еден ред чоколада за готвење...

Едит: камо и мене на 6 ден да ми покажува -2 :lol:

13. honorthyself

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Јас како и претходниот пат ќе јадам за ручек пица со печурки, кечап и малку кашкавал. Знам дека не ми треба кашкавалот, но јадам пола пица наместо цела :D А, за вечера планирам нешто благо да си каснам, ама не сладолед и нормално еден ред чоколада за готвење. А за доручек, најверојатно 2 праски.

Ако ја наместиш вагата по твое може и -10 да ти покажува. :lol: Се зафркавам, ако вежбаш и се исхрануваш според диетата, зошто да не ти покажува? Еве некоја претходно напиша дека за 20 дена -7 кг била. :)

14. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Секој организам е различен, и те молам пишувај кирилица, иначе ќе те опомени модератор...

Иначе да ко шо викаш можам да ја наместам и -10 да си покажува :rofl: ...
    А пица, како мислиш пола, цела? Зарем тоа не треба едно парче? :o

15. honorthyself

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273

Тука пишува пица, не едно парче. :D Абе ајде, едно парче од пица ти е помалку од едно парче леб, а сите други денови освен овошниот имаш дозволено леб + другото што е на мени. На пр 250гр месо е многу, т.е доволно за човек да се најаде. И сите други оброци се доста обилни, сакам да кажам јас не чувствувам глад откако ќе се најадам. А, ако имам само едно парче пица сигурно ќе бидам гладна. Многу гладна. :D

16. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Јас леб не јадев ни 1 ни 2 ден, а утре планирам, освен кога би имала месо 1 ден тогаш би јадела иначе неможам да јадам јајца, компир, ориз, качамак, или било шо со леб, едноставно неможам... а ова за пицава ме замисли сеа :lol: , мама ми викаше да праела утре јас и реков немој, ама ќе и речам да напраи греота се сите дома да нејадат ради мене :D , сепак нема да се прејадам, онолку колку шо сметам дека ми е доволно од 2 парчиња појќе сигурно не ќе се. :hai:

17. Sexylady78

Sexylady78 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    7
    Ке ослабете ако јадете пица?? :x

18. honorthyself

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Абе не е ништо страшно тоа, барем не според мене, касни си. Не верувам дека има некој што не направил барем мал прекршок во диетава. Јас јадев мајонези, салами и слични работи пред диетава, па сега ако каснам пица само со печурки и кашкавал не сметам дека е некој којзнае каков прекршок.

А ти секси лејди што ни се мешаш сега тука? :^)

На Marbella му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sexylady78

Sexylady78 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    7
    Забрането ми е да пишувам?????????? :?: :?:
    Мн ви фала што сте толку добри

20. honorthyself

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Како прво, не оди оф топик. Како второ, ова веќе е апсурдно. Како трето, се гледа дека си тепаш досада со нас тука. Како четврто, се надевам некој од надлежните ќе го забележи тоа. Како петто, тука никој никого не критикува, па нема ни ти нас. Како шесто, чао пријатно.