Доручек: 2 праски Ручек: 2 парчиња пица ( се надевам не претерав ) Вечера: Сладолед на стапче Стомакот ми е распар, од преска ми гргорат цревата... Утре овошен ден, ајде го можам јас ова!!! Едит: нема да се мерам до 1 август , сакам да видам добра бројка после 1 месец диета а не секој ден на вагата да се залажувам, сакам да се изненадам позитивно!
Ако случајно ги имаш читнато страниве наназад ќе видиш дека минимум 5-6 пати е кажано дека смее риба конзерва. Јас обично јадев туна салата. Ја правев со марула, кромидче, млада свежа пиперка, малце кисела краставичка, сол, 2-3 маслинки и неколку капки лимон.
Од денес се префрлам на УН диетата. Ми изгледа здраво,а и полесно за издржување. 1 ден. појадок - две јаболка за ручек се мислам помеѓу печурки и месо. Печурките се протеини па можам да ги јадам денес или ? Ако мора месо ќе јадам варен пилешки стек. за вечера половина од ручекот.
можеш и печурки и месо, само печурки дали ке те најадат, а варен пилешки стек ке ти биде вкусен? Подобро испечи го во рерна, со многу малку масло, и јади и салата со оброците, и супа без резанци
Да,да ќе јадам салата обавезно. Не јадам печено месо, не ми е вкусно така. Риба и месо ги јадам само варени. Навика.
Ајде посакајте ми среќа, ја почнувам диетава од денес. имам 80 кгр и 173 см висина. 20 кгр добив во бременоста и сега по 3 месеци од породувањето никако да си ја вратам мојата нормална тежина. Прочитав доста пофалби и позитивни искуства за УН диетата. На секој циклус од 4 дена ќе ја забележувам тековната тежина и менито за изминативе денови.
дали мислите дека пример некоја од вас има за губење 20 кила па започнува со УН диетава, јас немам за губење ич нели на 170 иде од 55 до 65 а имам 61, е јас не се чуствувам слаба, а и не сум имам меше, целулит итн. е сеа дали мислите дека диетава би помогнала за намалување на килажата уште повеќе уште повеќе?! ако се разбравме
Како го засладувате кафето? Купив кафеав шеќер, демек поздрава варијанта, ама пак исто си е калоричен и лош за диета како белиот.
2 ден-Скоробен ден Доруцек 2 јаболка Руцек спанак со 1 парце леб (интегрален),ама без салата бидејки со спнакот ништо не ми одговараше А и за вецера ке го јадам истото од руцекот,само без леб и помалку спанак. Едит: Јас пијам кафе без шекер(сега кога сум на диета,инаку не).
4 oвошен ден, досега имам изедено само десеттина сливи и две праски и воопшто не сум гладна, полна сум со енергија чудна работа сега ќе одам да вечерам пепун и лубеница по неколку парчиња и за денес толку, а вечер со друштво во кафич ќе гледаме кошарка и ќе пијам кисела вода, мислам дека е во ред,не?
Со натренче, викаат не бил здрав, па засладувач е, во сите производи има засладувачи. Башка на дијабетичари го даваат, тие се така една покритична група луѓе, кога тие можат да го конзумираат што не и јас
Денеска сум за ќотек, не знам што ми стана. Доручек 2 јаболка и диња како јаболката да не ми беа доста и плус две кајсии после тоа. Медобил ич не пиев, требаше за вечера ама место тоа ја си јадев ориз со печурки и цвекло. За ручек јадев ориз со печурки и салата од краставички, а после ручекот како да не бев најадена јадев и сладолед(не можев да го одбијам зошто многу благо ми се јадеше) И ете се исповедав, строго, строго ама денеска ден со најмногу прекршоци и од утре ветувам ќе се подобрам и без прекршок до крај ќе одам.
Овошен ден. Банана, диња, јаболко - од се' по едно, си ги направив овошна салата. Компот од вишни. Станав многу рано, имав обврски еден тон низ град, денов ми траеше чинам половина век. Мавнав и една салата од зелка и краставици. Жештината значи ме убива, само 20 минути на орбитрек, 50 стомачни и 200 вакви step ups со неверојатна брзина и енергија, многу ми одговараат. Наредив комплет енциклопедии, мислам си имаат специјална папка за чување, ги откопав од еден шифоњер и супер ми дојдоа. Спојлер И фала богу помина денов утре во протеинскиот наместо месо се решивме за варени јајца со шопска салата и јогурт. Збогум 40ти ден од УН. You won't be missed.
jas te razbiram slucajot so mene e potpolno ist i nekoi devojki od tuka mi se cudea zosto slabeam ama potpolno te rabiram i da ke ti pomogne definitivno bar jas otkako ja drzam imam oslabnato 2/3 kila i se osekam poslabo a i po doma moite me primetuvaat, ama za celulitot dietava definitivno nema da ti pomognoi za toa samo vezbi i masazi pozz
И јас не знам што ми станува, редно време е да се уозбилам ако сакам да симнам некое килце .. Поради пореметувањата во диетава и прекршоците, паузите утре ми е скробен ден.. Сакам да јадам ориз, ако може некој некое кратко рецептче нека ми прати во лп
Denes mi e 8 den ovosen.Do sega izgubiv 3kg iako jas ne se custvuvam poslaba no vagata mi pokazuva taka ,inaku mnogu e lesna dietava za drzenje ne se custvuvas voopsto gladen.Sakam da prasam dali smee vo ovosniot den da se jade suvo ovosje i koja kolicina.
Да сум на твое место не би држела диета. Купи си едни гумени хеланки на пр. Танана (ги има по аптеките, и не се мн. скапи) и право на трчање (ако не можеш да трчаш - пешачи, а трчањето само ќе си дојде) или вежбај на некоја справа. Со тоа пиј и многу вода, бар 2л - 2,5л на ден. Ако можеш да си дозволиш оди и на антицелулитни масажи. Тоа е се што ти треба. Не ти треба диета. Може. На пример една рака суво овошје (суви сливи, кајсии и сл., а и лешници, бадеми, ореви...) Мене вчера ми беше скробен ден. Јадев сливи за појадок, варен ориз со салата за ручек и потпечен ориз со салата за вечера. Многу ме загрижува количината која ја јадам за вечера (не можам да кажам дека е половина од ручекот). Изгледа дека сум дома за вечера, па си се опуштам . Инаку, пешачев вчера 1 час.