УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. marina.m.g

marina.m.g Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    91
    Здраво диеталки,
    денес скробен кај мене ,доручкував пола банана,ручек правам ..како се вика оној компир,варен па пржен,не ми текнува на нашки :) ќе ставам и пиперка и тиквичка,сакав друго да правам,ама открив во последен момент дека немам состојки,нема врска.во неделата прекршив за вечера и понеделникот тотално ми беше утка,ама па многу бев возбудена дека вчера полагав за возачка,цел понеделник само гнетев нешто и гледам вчера пола кило сум ослабела.важно положив ;) си правам така прекршоци мали,ама слабеам,стомакот ми е даска направен,3ипол кила симнав за скоро 2 недели,а марбелла што рече за болките,сабајлево така ми беше во пределот на јајниците,не кај желудникот,ама не верувам дека ми е од диетата,вчера цела вечер на тераса боса седев,ќе да сум настинала.
    И јас исто сакам ленено семе,ама мора да се пијат многу течности,му треба течност да набабри семето во желудникот и така помага при дигестија,иначе ако не се земаат многу течности спротивен ефект има :)
    Поздрав до сите!

На LadyH му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sweet.time

sweet.time Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    за тие што ја држат диетата можам да им препорачам и кога јадат јајца може да бидат и печени мене барем повкусни ми се така. ги печев обавезно со сирење или кашкавал.идај не претерувај те луѓе со тоа варено месо .знаеме сите дека е повкусно печено.јас ниту еднас не го јадев месото само варено го печев обавезно ниту оризот само варен.единствено можеше да се случи да јадам компир варен.и пак ослабнав многууууу.само битно е да не ја прекинувате да бидете озбилни

3. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.728
    Допаѓања:
    17.691
    Луѓенца, јас од доручекот до ручекот неможам да издржам само со тоа овошјето. Јас си поткаснувам кајсии малецки по 2-3, да си кажам.

Инаку денес
    Скробен ден (2)
    Доручок: Кајсии неколку и сливи
    Ручок: 2 компири варени салата со кромидче.
    Вечера: Еден варен компир саката со краставичка(пола).

4. LadyH

LadyH Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    85
    па не држам некоја конкретна диета, а слушам пофалби па викам да пробам за убрзани ефекти. иначе трчам, пијам 2,5л. вода дневно и сакам да стопам малце повеќе па од септември здравје боже а може и август ќе почнам со некои часови (аеробик, зумба) што и да е.
    иначе многу се разочарав затоа што сварно изгледам така елегантно пополнета да не речам .сум 170 со 61-62 кила а една другарка баш вчера ми вика јас сум 160 и 60 кила, а нема 1/3 од мојов мешљак ;( не е фер а плус колку јаде
    а овие хеланчињава колку, каде? :?: :?:

5. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Вчера 2 ден скробен

Појадував неколку кајсии,ручав леќа, вечерав салата со малку леќа.

Денес 3 ден. јаглехидратен

За појадок имав 2 праски, ручек шпагети и каснав еден ред црно чоколадо. Вечера нешто благичко. Веројатно сладолед или колаченце.

Утре овошен ден, се надевам брзо ќе помине. :)

6. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    ДОЈДООООООВВ...еве мее,немате појма колку ми недостигавте....
    Малку офф топик да кажам,преубаво си поминав,се исончав се напливав се одморив се наиграв абе све све...
    Он топик...100% имам -1 килограм од премногу активност таму,но премногу јадев такоси...
    До вечер читам како сте шо ст екако напредувате,сега онака малце колку да знаете дека не сум ве заборавил...поздрав :D

На Lux, midnight.flower и anabel-a им се допаѓа ова.
  7. Olesita

Olesita Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    Јас ја држам оваа диета и за околу 14 дена ослабев 7 килограми , многу сум задоволна, очекувам и повеке резултати, инаку не се придрзував многу знаев по малку да ја распам со тоа сто јадев прзена храна некад јадев овошје кога ќе осетев глад и кикирики........

На Lux и midnight.flower им се допаѓа ова.
  8. makbt

makbt Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    6
    имам 120 кг дали ми ја препорачувате оваа диета и колку би ослабела за 3 месеци дали има некој искуства со голема килажа заборавив висина 168 цм

9. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    Јас ти ја препорачувам,ама бидејки имаш повеке кила подобро ке биде ако можеш да издржиш да ја држиш два пати по 3 месеци и мн ке ослабеш,секако ако можеш.За 3 месеци се слабее од 18 до 25 кила. ;)

10. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Едно категорично ,,Да'' ти давам, со цел да започнеш ја применуваш диетава!
    И те како има да ги симнеш вишакот на килограми, ако се придржуваш принципиелно до крајот на диетата, односно 3 месеци. Плус било каква физичка активност, би бил еден голем плус во целава работа. Воведот на првата страна од диетава кажува се' :)

Јас ти посакувам добредојте на темава, и се надевам дека ако се решиш да ја држиш - ќе не известуваш како ти иде и какви резултати имаш. :)

А, инаку Смајли, не е добро цели 6 месеци да ја држи диетава. Минимум 3 месеци пауза треба откако ќе ја заврши, пред повторно да ја почне.

11. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.275
    10 ден (Скробен ден)

Доручек 2 кајсии
    Ручек 2 средни печени компири, салата и едно парче леб
    Вечера тавче гравче и салата.

Знам дека не треба да се мешаат јадењата ама многу ми се пријаде. Сепак не го сметам за некој голем прекршок. :lol:
    Е сега имам едно прашање. На брат ми му е на 10ти роденден, а мене ми се паѓа овошен ден. Ќе биде ли голем прекршок ако ги заменам јаглехидратниот и овошниот ден? :worried: Мислам да го ставам 3 овошниот, а 4 јаглехидратниот?
    Инаку ако не ме лаже вагата стигнав до -3. :)

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  12. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    Па добро,незнаев дека не е добро,мислев дека може.Бидејки диетава е толку лесна и здрава.Се извинувам. ;) :)

13. Sexylady78

Sexylady78 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    7
    4ден – Овошен ден
    Доручек 1 крушка,1 јаболка,1 праска
    Ручек 3 праски и 1 портокал
    Вечера 2 портокали и 1 јаболко. (се измешано :D )
    И вежбав 45 мин.

14. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    06-ден
    Скробен ден...
    Доручек: сливи...
    Ручек: Чиниа варен грав, едно парче леб, салата од две печени пиперки и еден домат.
    Вечера: не осеќав глад и затоа не вечерав тоа што требаше туку каснав малце овошје, т.е неколку парченца пепун :)

Бтв: Не ја чуствувам повеќе болката во стомакот...

15. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Браво! :clap:
    А со колку кг ја почна диетава и на која висина? А, и дали и каква физичка активност имаш? Јас многу се трудам да не ја прекршам, а за 30 и кусур дена успеав да симнам само 4кг (не дека се жалам, ама до 20кг не ми се верува дека ќе симнам - толку ми беше вишокот).

Инаку, денес ми беше овошен ден :sweat: уфффф, едвај помина. Не знам колку изедов кајсии, праски, а богами и една рака печени лешници и бадеми (не треба печени, ама такви ми дојдоа при рака). „И пак баба не јала, и пак баба не пила!“ :D Едвај го чекам утрешниот ден - протеински
    (и тоа ручекот). Не знам што ќе јадам, ама знам дека ќе се најадам.

Денес не пешачев, а нема ни утре. Имам нешто работа по дома, и се ми фали време. А некако и енергија слабо имам деновиве. :( Не знам дали ми е од диетава :?: (бидејќи на почетокот имав повеќе енергија од колку пред диетата) или можеби од промена на температури (внатре со клима уред и надвор без клима уред)? Се некако многу сум уморна и многу ми се спие. А може и навистина сум уморна- многу динамичен животов.

16. makbt

makbt Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    6
    дали можи вечера да биди овошје наместо пола од ручекот

17. Olesita

Olesita Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    Jas pocnav so 81 kg , a sega imam 74 , visoka sum 165 , znaci zimava ja preterav se zdebeliv mnoguuuuuu. Inaku ne se pridrzuvav epten strogo no sepak ima rezultati. Fizicka aktivnost nemav mnogu, po malku pesacev i toa bese se. Ne se sekiraj ke oslabes, ti garantiram, sepak sekoj organizam e razlicen :D

18. Olesita

Olesita Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    Ne smees da preskoknuvas i da zamenuvas obrok, toa sto ti pisuva u dietata jadi, ovosjeto e za dorucek a ne za vecera, osven se razbira vo ovosniot den :D

19. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Вчера ми беше јаглехидратен ден и за вечера си каснав палачинка. Таму пишува парче торта или неколку колачиња. Колку се разликуваат во калории палачинка/со парче торта? Голема утка ли направив. :tmi:

20. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Не бе не си направила утка, и тоа е благо според мене, ти сигурно не си ја јадела палачинката празна, била со нешто благо, а калории зошто ти се? :^) немаат врска калориите, битно е да била една блага палачинка а не десет :lol:

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.