Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Да се исповедам за последните два дена.
    Саботата Скробен ден
    Поручек: едно јаболко
    Ручек: варен грашок со малку морковче и салата од краставици, па дека кај баба бев(а таму е неизбежно кување на јадење) па молење, па ај да не ја одбивам, ми спржи тиквици без јајца. Знам дека се прекршок, иако се неутрални, ама ела да те видам одбиј ја баба.
    Вечера: од истиот грашок со салата од краставици, пола од ручекот.
    Недела јагленохидратен ден
    Поручек: еден цитрон
    Ручек: макарони со кечап
    Вечера: смачкав 3 витанови(ми се јадеше многу благо), две топки сладолед и две лажици мармалад лапнав. Мислам го покачив нивото на инсулин во крвта. Малку го претерав, ама тоа е, следниот јагленохирадтен построго, со ич мармалад, само со една витанова и малку сладолед.(Кај не јадам сладолед другиве денови, а ја најголем љубител на сладолед, нема шанси тогаш да не каснам сладолед покрај витановата) Па и кога ќе видиш калориски не е многу сладолед и витанова наспроти што ги пишува во диетава три парчиња торта)
    И тоа би било тоа, сега ќе вежбам, уште немам поручано(чекам да ви донесат овошје) и така.
    После извештај за денеска. :emo:

2. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    15ти, јаглехидратен ден

Појадок
    -праски
    Ручек
    -парче пица
    Вечера
    -сладолед

3. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.927
    Допаѓања:
    23.905
    11ти јаглехидратен ден досега јадев 1 банана и лубеница. За ручек си правам макарони со гриз и кечап. Сладолед сигурно ќе јадам попосле :P и тоа ми е планот за денес, можи и еден ред чоколадо за готвење, ќе видиме :lol: а планирам и да трчам :!:

4. mae-m

mae-m Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    3
    Здраво девојки :D Јас сум нова на форумов, но ве следам веќе подолго време. Ја држам диетава и денеска ми е 6ти ден-скробен.
    Денеска за доручек си каснав една малечка слива, немам апетит наутро. За ручек планирам да си направам зелје со ориз потпечени во релна и шопска (без сирење нормално). За вечера пола од ручекот. Пијам мноооогу вода, можеби и до 4 литри на ден. Досега сум ослабена 3-4 килограми, и јас самата се чудам како за толку кратко време. Стартував со 67-8. Ви посакувам среќа на сите да дојдете до посакуваната тежина.
    Баш чудно ми е, најтежок ми беше третиот-јаглехидратен ден :o За доручек појадував 2 мали праски, за ручек една средна чинија макарони, а за вечера 1 сладолед од тие овошните ко вода што се и ред чоколадо за готвење. Но никако не можев да заспијам од глад. Само буткав бода да се залажам :)

На midnight.flower, Trendafilka и lackygirl им се допаѓа ова.
  5. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Здраво феминки исто така и јас сум нова на форумов иако ве читам долго време. Од денес и јас ја започнав диетава, па нека ми е со среќа и мене и на сите кои ја држат диетава :) . Поздравче па ќе пишувам како напредувам. :*

На midnight.flower и Trendafilka им се допаѓа ова.
  6. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.609
    Поздрав Angel.Heart и mae-m, :hai: нека ви е со среќа на двете, пишувајте за вашите резултати со диетата, да се дружиме и рачиња да си пружиме. ;)

54ти ден од диетата,
    праски за појадок.
    За ручек манџа од грашок, без запршка овојпат, полесна, со свежи домати.
    Салатата за ручек беше краставица, патлиџан, пиперка и кромид.
    За вечера половина чинија и нова салата, само од краставица со многу оцетче, јухууу (сакам кисело). :)

Па имаше 30 минутки орбитрек во најжешкото, па стомачни, вежби за раце и нозе.
    Па сега сум раат, одам на кафенце.

Инаку, му најдов цака на кафето во гранули, како да го испијам без млеко.
    Со жешка или млака вода не го можам, ама затоа со грч ладна, мммм. :mm:
    Една мала рамна лажичка кафе, 2 натрен и многу ладна вода со две коцки мраз дополнително.
    Се срка инстантно, и за половина час имате енергија до небо за вежбање.
    Тооооо Цецо!
    :rock:

На Angel.Heart му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kajafeminka

Kajafeminka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    26

Какво е тоа кафе во гранули :)

8. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Јас да се пофалкам дека од 63кг сега имам 58 :D :D Епетен сум среќна, дури сите ми викаат ама си ослабела :emo:

Денес протеински, јадев рибна, сирење и јогурт(да знам ќе речете не смее да се меша, ама искрено да ви кажам не можам без протеини да опсојам ми треба енергија, нон стоп сум со обврски) и тоаа...

Утре ќе гледам да не прекршам, пошто ќе одиме на скара навечерта ама ништо не ветувам ;)

Позз феминки и бидете истрајни ќе се исплати трудот :)

На lackygirl, Lux, Trendafilka и 2 други им се допаѓа ова.
  9. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    А за колку време ослабе?

10. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Здраво! Вчера не ви пишав, па еве сега ќе дадам рапорт за двата дена.
    Вчера - јаглехидратен ден (50-ти ден):
    појадок: 3 праски;
    ручек: вегетеријанска пица (домашно тесто, томатино, маслинки, растителен кашкавал, домат, пиперка) - изедов половина пица (малку поголема од тие готовите теста);
    вечера: 3-4 залчиња од истата пица + сладолед 3 топчиња (многу погрешно беше што измешав - ама не можев да одолеам), чоколадо не јадев - заборавив :x

Денес - овошен ден (51-ви ден):
    појадок: праски;
    ручек: праски, јаболко, 1 слива и 1 мала банана (исто како да сум јадела овошна салата :lol: )
    понатаму јадев и една рака бадеми, малку семки од кајсии, лубеница, малку диња, па потоа кајсии...

Уффффф...многу увошје изедов денес...ама имам еден проблем... ме фаќа криза...еве неколку дена, постојано сум гладна. И тоа не сум гладна-гладна, туку гладна за нешто забрането :worried: . Прво си мислев од циклусот ми е, но еве денес заврши, а мене пак ми се јаде нешто што не смеам :worried: . ПОМОШ!

11. marina.m.g

marina.m.g Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    91
    3ипол недели,скоро 4 кила,целта постигната 8) додуша 5 беа целта,ама мислам да се префрлам на диетата на ирена за тоа килце,од кај знам,може две три ќе излезат.така планирам до 1ви август,после нормална исхрана. најтешкото од диетава ми беше дефинитивно овошје за појадок,ич не ме држеше и до ручек само на јадење мислев,иначе друго се е ок,дури така ќе си го правам ручекот,само еден вид на храна.има неколку комбинации што ми недостигаа,како на пример риба со компир салата,ама не се многу.
    Трендафилка само ради тебе ја оставам темава во маркирани,многу ме смееш со постовите :D
    На сите многу среќа со диетава ,се надевам нема да имам потреба пак од неа,ама пак ќе си ја потчитнувам темава,некако најактивна е ;)

На Lux, anabel-a и Trendafilka им се допаѓа ова.
  12. Trendafilka

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.609
    Тоа бре, ко нескафе нели, само понискобуџетно, :D ние по дома пиеме едно од Кам, Фиеста се вика.
    Е сега тоа попарено само со вода мене не ми оди, прејако ми е, ми се блуе буквално :puke: без млеко, а моите си го сркаат, мука немаат.
    Денес открив дека едино можам да го пијам со многу ладна вода и коцки мраз. Само така без млеко инаку... :puke:

На babybelle му/ѝ се допаѓа ова.
  13. assazz

assazz Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Od denes pocnuvam povtorno se do septemvri, celta mi e 6-8 kg pozdrav :))

14. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    16ти, овошен ден

Немам некоја потреба за јадење, ме утепаа киселини не знам зошто.
    Планирам после да каснам малку праски и евентуално лубеница.
    И баш кога сакам да се мерам ,не можам да ја најдам вагата. Во чистењето кој знае каде сум ја џитнала. :D И бев лута тогаш. :D

15. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    вчера 15ден-јаглехидратен појадок стандарден
    ручек - шпагети со оригано и кечап
    вечера-мачмалоу и два реда горенка чоколадо со 75% какао

денес 16ден - овошен
    досега јадев 1 праска и 2 крушки малечки :) до вечер ќе видиме :)

16. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Леси се врача кучи :D
    Ќе ве дружам од утре во наредните 12 дена, со цел да симнам уште кило/две со турбо Ун-диетата, па после ќе видиме што ќе правиме :D

На midnight.flower, Lux и Trendafilka им се допаѓа ова.
  17. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Вчера Овошен ден 45ти точно на половина.
    Поручек: 6 сливи.
    Ручек: едно јаболко, една слива пак и лубеница.
    Па после неколку лажици од шопската што беше направена без сирење, три пати сркнав, па јадев една свежа нелупена краставица.
    Вечера: цвекло од тегла.

На babybelle му/ѝ се допаѓа ова.
  18. babybelle

babybelle Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    70
    Здрави мили феминки!

Ве читам извесно време и не издржав морав да ви се приклучам и јас со коментари :) ...веќе 2 месеци сум на диетава и со доста исклучоци во исхраната (повремени :wasntme: ) и вежбање 3-4 пати неделно, симнав 4 кг и сум мн блиску до целта ;)
    рапорт за вчера: појадок 2 праски
    ручек макарони со томатело сос
    вечера бисквити welness и ред црно чоколадо

Денес ми е овошен ден, до сега само две праски за доручек, за ручек планирам нешто како витанова само домашно подготвено со повеќе разновидни семки (сончоглед, бадеми, лешници...) а за вечера лубеница

Поздрав и се читаме повторно!

На midnight.flower, anabel-a, lackygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Trendafilka

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.609
    55ти ден, праски за појадок
    и макарони со кечап за ручек.
    Е сега вака... јадете ли вие салата во третиот, јаглехидратен ден? :^)
    Во оваа верзија гледам не пишува, а во таа обичната без благото што ја држев пред неколку години си имаше регуларно салата со макароните.
    Башка, која е логиката да смеам да јадам кечап или томатело, а да не можам свеж патлиџан салата? :^)
    :)

20. babybelle

babybelle Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    70
    Не пишува за салата третиот ден, но според логиката - томатело, кечап или пак свеж домат...зошто да не?

Сепак нека одговори некој поискусен со диетава... :)