Има некој линк за спуштање на книгана УХ диета во пдф формат? Ако има, нека го пастира одма. мислам ќе ни биде од корист на сите да ја прочитаме. Или ако ја има некој по ЛП нека ме извести ако може некако преку меил да ми ја прати.
Трендафилке, ако добро те разбрав, зборуваш за она чоколадото од Кам, 15 ден, ама тоа не е црно, туку обично за готвење и е полно со шеќери. Имам другарка со фантастично стегнато тело, која внимава на исхрана и секој ден вежба, а јаде по едно чоколадо црно со што поголем процент на какао дневно, или едно на 2 дена. Она ми посочи дека е најдобро и најпогодно и за диета и за исхрана што поголемиот процент на Какао, а не шеќери, и верувај сосема е различен вкусот од тоа и овие црниве, мн се повкусни. Јас купувам 2 вида, едното е како ова на сликата - таа е марката и видот, само пишува екстра дарк 70% ( ова не е оригиналната слика, барав ама ненајдов оригинална опаковка од чоколадово на нет), и во Тинекс е 50 ден, и од Слатката Куќа- Свислион, на Далиа црното чоколадо, тоа не ми текнува колку беше ама е помалку од 50.
Јас ја имам во пдф, некаде оц по торент ја спуштив,имаше оставено линк некаде низ форумов кажи како да ти ја испратам, или ако може да ја прикачам некаде за да си ја даунлодираат и другите феминки
Aко може преку меил да се праќа да ти го пишам во ЛП да ми ја пратиш? EDIT: ми требаше итно, кога веќе се нафати да праќаш, дај некаков знак.
Денес скробен ден - 53-ти ден. појадок: 1,5 јаболки (да, да половината не чинеше, а немав трета); ручек: печени компири и салата од зелка (убава ми беше денес); вечера: повторно печен компир + салата од домати, краставици, кромид... И се мерев денес. Сабајлето (пред ручек) се мерев на работа (има таму прецизна вага) и ми покажа 62,650кг. НО, мојата дома (т.е. кај моите, која не покажува грамови) кога се мерев прегеска (по ручек и вечера) ми покажа 63-64кг. Спојлер Почнав со 70кг. По 2 недели на „Режимот на Ирена“ симнав само 1 кг, а потоа се префрлив на УН диета со почетни 69 кг и 160cm висина. И бидејќи цело време си се мерам на домашната - јас заклучувам: ВКУПНО 6кг помалку за 53 дена. Се мерев и во обем. Во делот кај колковите (воедно мојот нај критичен - нај впечатлив и нај проблематичен дел од телото), сум смалила 5 cm во обем , исто толку сум намалила и во половината. Во рацете само 2-2,5 cm. Исто така забележав дека последниве 20 дена (од последното мерење) сум ослабнала едвај 1 - 1,5cm во обем, а тоа, се разбира, се должи на мојата физичка НЕАКТИВНОСТ последниве 2 недели („поради жешкото време“ ). Од наредната недела - повторно се враќам на мојата пешачка патека заедно со Танана гумените хеланки - да ја убрзаме малку работава! Поздрав!
Јас едвај чекам да ми заврши циклусот и да се акнам на вежбање, вчера само раце и нозе вежбав, денес ништо. Ден за одмор, не можев просто да вежбам, ама ич. Овошниот ден помина, можеби најдисциплинирано досега, го преживеав само на праски, две парчиња диња и едно лубеница, многу тенко резанче, оти јас сум веројатно една од ретките што не сака лубеница (па ако не е погодена како што треба, па ич не сакам да ја смислам, ама и онака општо не ја варам и мирисам којзнае колку). Праските си завршија работа, и мавнав две кафенца, едно турско, едно со малку млеко. Си наоѓав занимација цел ден, исчистив половина куќа, само колку да не мислам на храна. Дефинитивно треба МНОГУ повеќе физичка активност, за побрзи и поголеми резултати. Диета без вежбање и обратно, не ти носи ама баш никакви резултати. Си одат рака под рака двете, ко подрум и ајвар, ко ци ... ај да не бладам, да си легнам, доволно беше за денес.
Првите три дена поминаа супер ги издржав и тоа строго се придржував кон диетата, е сега ќе видам за 4 ден, овошниот, бидејќи цел ден ќе бидам надвор од мојот град и цел ден ќе ми биде во движење,патување, па страв ме фаќа да не направам некој прекршок , ќе треба да ја наполнам чантата со овошје . Ајде се надевам дека ќе мине и тој ден како претходните, ќе се справам јас некако со гладта
decki jas od denes pocnuvam so 97 kg ....vaka sega jas si imav 70 kg no poradi jaka terapija se popraviv i kaciv 48 kg za 4 meseci.....oslabev na 97 kg so javoroviot sirup...no sega sakam da oslabam barem na 80 kg...zosto ne se izdrzuva vaka poveke.......posakajte mi sreka....inaku sum ja drzela dietava i predhodno no samo za 3 - 5 kg .......sega ke odam na mn poveke...pozzz..imajte ubav den))aaa i za fizicka aktivnost....malku potesko...no ke ja zajaknam dietata so Xenical tableti i clarinol tableti.....se nadevam ke dojdam do celta...)))
^ Јас би ти рекла да ги отфрлиш апчињата, затоа што ако се придржуваш принципиелно до режимов на диетата, а и бидејќи започнуваш со поголема килажа ќе ги симнеш вишакот кила и без апчиња. Ти кажувам од лично искуство. Само биди истрајна, издржи три месеци и ќе видиш резултати. Јас денеска скробен ден 2/12 Компири варени ќе јадам и решив да не се мерам наредните 11 дена.
Значи не сум знаела дека диетиве може да бидат и забавни Барем не му ја мислам што да правам денес за ручек, што да јадам на работа... Си читам секој ден по нешто ново за диетиве и си се замислувам колку згодна ќе бидам таму некаде во Октомври Пред да ја почнам избегнував огледала, а сега веќе стопати ќе се вратам за да се погледнам А замислете што ќе биде во Октомври нема да можат да ме одлепат од него Може натаму прикрај на диетава ќе во почастам со слики од пред и после, бидејќи не располагам со бројки, да ме убиете но ниту одприлика не знам се немам качено на вага со години А баш би сакала кој како ќе дојде на крајот да ни прикачи понекоја слика.
Не слика, ами колаж ќе прикачам јас Кога ми се пријадува така навечер си викам - ама дај не биди сељанка, мислиш анабел-а, миднајт флауер, вака-вака и другите сега гнетат? И мирна сум бре, мијам заби, локам чаша вода и бројам овци. vikule89 добредојде, ти посакуваме успех во слабеењето. Јас би ти препорачала да ги отфрлиш Ксеникал таблетките, не знам дали си ги користела, прво се многу непријатни, пуштаат нели масло (да не кажам мрсно сало од телото), па мора да си ден и ноќ со влошка на себе. Ама побитното - таблетките се активираат само доколку се пренасочиш на мрсна храна - повеќе месо, јајца, значи протеини. А во диетава имаш само еден таков ден, остатокот од храната не е воопшто мрсен, напротив, сметам дека диетата е баш посна. Убаво ти кажа и Анабел-а, не ти требаат таблетки, држи се до режимот и почни со блага физичка активност за почеток, ќе биде супер. Немаат некој вау ефект Ксеникал, ниту кои било таблетки, for that matter. Верувај ми, I had my fair share со таблети и чаеви. Денес протеински 57ми ден, стек и пинџур од пиперки и тиквичка (сама го правам, кога ќе му акнам сега лукче, мммм). Ај да видиме дали ќе ме бубне дечко ми. Се зезам, и он ќе јаде!
Девојки само да ве известам дека веќе ми е седимот ден од диетата. Се придржувам строго, и му се радувам на денешниот-јаглехидратен ден. Исто така вежбам редовно, но бегам од вагата затоа што ме демотивира. Нестрплива сум да го видам крајниот резултат.
Почнав и не се откажувам веќе! Денес 2 ден-Скробен Вчерашниот беше успешно завршен.Јадев лубеница за појадок,салата од краставици,сиренце и едно јајце за ручек исто и за вечера само без сирењето. Денес бидејќи не бев снабдена со овошје за поручек изедов еден морков,за ручек леќа и еден домат и за вечера исто. Овој пат ќе ја издржам до крај! Сакам да прашам во овошниот дали може зеленчук да се јаде? И виршли и паштети воопшто дали може да се консумираат во диетава и кој ден? Со среќа да ни е на сите
pa i jas razmisluvav sum gi piela ovie xenicalov mn pati inaku rabotam vo apteka i se mi e isprobano.......no sega zaradi golemata kilaza sakam da se stopam naednas...pa si velam ke ima vaka nekoj ogolem efekt......inaku veruvajte denes puknav.....na rab do 2 30 sum...posle da cistam zosto se selime vo kukata so familijata..pa da odam da dzirnam nekoja masa....denov mi e haos ...ne mozev da odberam polos den za da ja zapocnam dietava.......inaku se samo na jadenje mislam.......ajde ke bidi za nekoi 10 dena ke se smeam na ovaa izjava|))
Ammy, виршли и паштети не е препорачливо да се јадат и надвор од диетава, а не пак во неа . Виршлите спаѓаат во категорија сувомеснати производи, и воопшто не се здрави. Така да, ни виршли, ни паштети не се дозволени во диетава.
А во јагленохидратен смееше да се заменат вечерата и ручекот. Место пица или тестенини за ручек за вечера, а благо за ручек?
^ Лукс, за сменување на оброците не сум сигурна, но сепак би ти рекла да не си сменуваш, ама смееш пример ако си јадела макарони за ручек, тоа да јадеш и за вечера.
Женски мои диеталки, вчера едвај го преживеав овошниот ден.ама значи многу ми се јадеше! Јадев сливи, 100гр брусница сува, пола ананас и вечерав лубеница и диња, ама ете издржав! Денеска омилениот ден Ч) доручек: 2 парчиња ананас ручек: салата со школки, шампињони, патлиџан, пиперка и краставица ммммм вечера: пола од ручекот или зелена салата со чаша јогурт ммммммм