Ејми, многу утки правиш, затоа не слабееш. Извини вака, ама те читам дека се мачиш, џабе се мачиш, поарно седни и јади како човек отколку вака. Значи за појадок, земи и ПРЕЈАДИ се овошје ако треба, ама не пипај други работи освен тоа што ти е за ручек тој ден. Изварката ти е чист протеин и ти ја мешаш со чист јх, кифличка? Не бива така. Не е работава количински да се ограничиш, поарно изеди 10 кифлички што се само јх (мада и така не треба, да се прејадуваш) отколку да јадеш 5 со изварки. Исто и вечерата, тоа Чоко стоби флипсот ти се толку... како да ги дефинирам не знам, ама нит ќе те најадат, нит се здрави, нит имаш некоја корист од нив. Уште една грешка правиш ако ставаш млеко во нескафето? Повторно протеини и повторно мешаш и му правиш шок на организмот. Убаво си пишува на почетокот, барем јас како што укопчав, ред чоколадо и уште нешто ситно. Јас лично би избегавала да јадам сладолед или торта или такви грицки од типот на чоко стоби флипс, зш само уште толку ќе ми се пријаде а знам дека нема да ме најадат. Целата поента на ваквите диети е дека едноличната храна (само протеини, само јх) организмот побрзо ја вари и побрзо се слабее. Затоа се труби цело време да не се мешаат тие две. Тоа е целата логика. Е сега знам дека ти се каснува сиренце со топли кифлички и патлиџанчиња, и мене не ми е баш убаво кога се јаде пинџурче со топло лепче и со сиренце а јас јадам патлиџан и краставица измешани со две лажици алтернативна (растителна) урда... Ама трпи бабо за убавина.
Здраво девојки диеталки Вчера напрвавив мал(малку поголем) прекршок во мојот протеински ден, испив пола лименка скопско радлер,мммм. Значи дојдов до заклучок дека досега 90% од прекршоците ми се од радлер или коктели Денеска скробен ден доручек: парче ананас и 100г суви смокви(нетребасхе да ги јадам, ама ептен ми беа симпатични) ручек: ориз со тиквички за вечера ке јадам ориз манџа( ја обожавам мама кога ке ми ја направи мхмхмх)
Во книгана пишува дека смее да се јаде повторно и за вечера нешто солено, ама не знам дали смее да се меша кифла и шпагети. Ако толку не сакаш да јадеш благо јади пак кифла ако имаш можност. Иако би ти препорачала барем сладолед да каснеш и покрај тоа што не те најадува. Знам и мене не ме најадува сладоледот, па затоа колку го сакам овој јагленохидратниов ден толку и го мразам.
zdravo na site..ova mi e vtor den prviot pomina odvaj denes za porucek kasnav kajsii.....za rucek zatoa sto sme vo selidba i ne bev vo moznost malku ja prekrsiv dietav....se nadevam nema da me karate.....zosto uste od vtoriot den ja prekrsiv no mn sum gladna i samo na jadenje mislam......se nadevam ova cuvstvo nabrzo ke pomine)))pozz za site...inaku vcera ne napraviv nitu eden prestap)))
е добро де... првите денови најмногу се греши, зошто не сикната на ваков режим на исхрана... ама продолжи понатаму, ако за ручек си јадела друго а не скроб, гледај вечерата да ти биде скроб, без леб, компир си свари, или ориз, или пченка, нешто леко.. и утре продолжи со јаглехидрати, секој ден се помалку ке мислиш на јадење, ке видиш сабајле ако имаш можност пиј во чаша вода 1 лажица јаболков оцет, или вода со лимон, и во текот на денот 1-2 шолји зелен чај и пробај да го издржиш овошниот ден, знам за почеток изгледа тешко, ама сега барем има толку овошја, лубеница, сливи, кајсии, праски,,, можеш суво грозје, бадеми, члешници, само да не претераш
Не нескафето не го пијам со млеко туку со ладна вода.А за кифливе бев свесна ама тоа е Баш сега вечерав изедов 1 ред чоколадо,1 нескафе со повеќе вода и многу малце шеќер и од овие чоко флипсов многу малце каснав само неколку,тоа беше се..
Ammy.Lee за во иднина јас би ти препорачала млекото и шеќерот од кафето полека да почнеш да ги отстрануваш. Ако не можеш, внимавај барем на количината, а шеќерот можеш да го смениш со натрен. За вечера во третиот ден освен ред црно чоколадо место чоко флипс и такви ситници подобро мавни си еден па и два поп кејк, или две витанова, или еден поголем мафин или од оние тортици две... 3 топчиња сладолед, или парче торта... или јади половина од ручекот ако се решиш за солено. Не си ја мачи душичката со мали топчиња, само ќе се измалтретираш. И тоа што ти се чини дека е некоја најситна грешка - лажица слатко, малку шеќер во кафето итн., пробај да го елиминираш, ќе се зачудиш колку таквите "мали ситници" не' чинат скапо во килограмите.
Ако е така како што викаш Тренди дека чинат многу скапо, па шеќер в уста не ставам тогаш. Него кажи ми ти за натренот, кај може да се купи, не го пијат само дијабетирачи или е погоден и за диеталци? И дали блажи доволно колку шеќерот пошто нели го заменува?
^ Натренот можеш да го најдеш у поголемиве маркети а најверојатно и во подобро снабдените продавници. Би требало и во аптека да го има. Ако добро памтам, некаде 80 денари беше, ако сум во грешка исправете ме. И не го пијат само дијабетичари, туку и оние кои пробуваат да го избегнат белиот шеќер, па го заменуваат со натренче. Во секој случај, имам читано и слушнато дека натренот уствари и не е толку здрав како што се опишуваат вештачките засладувачи, туку баш спротивното. Јас не би го користела, како и да е. Подобро помалце или воопшто шеќер, наместо натрен. Јас денеска изедов ,,малце'' повеќе овошје. Забот фала богу не ме болеше нешто особено многу, и си каснав прилично многу лубеница (читај пола), па 4 праски, 4 јаболчиња. И сега се осеќам подуено . И толку за денеска. Во 4 и нешто ми беше последниот оброк денес. Ништо, со тоалетот ќе се дружам остатокот од денов
И ја су денеска овошен ден тука некаде со овошјето. Сабајле 2 праски, после тоа уште една. Па три сливи, па лубеница цело време кога ќе ми се сојадеше некаде околу фелка и пол му дојде тоа. Па уште една сливи и уште една праска. После уште еднаш ќе јадам лубеница и тоа е тоа за денес. Утре протеински.
Да ви кажам искрено ние дома кафето нон стоп го пиеме со натрен, еве последниве 5 години наназад сигурно. И да чукнам во дрво, ок сме фала му на бога. Инаку блажи за блажење, 2 натрен заменуваат полна лажица шеќер. А калориски каде каде се разликува натрен од белиот рафиниран шеќер. Не знам, јас од бел шеќер бегам ко ѓавол од крст. Не дека натренот е нешто особено здрав, ама па и белиот шеќер не е корисен. Можеш да си пробаш и со кафеав шеќер, малку е поскап, ама поздрав секако од белиот и не толку калоричен.
Испив цело пакетче кафеав на виталиа(инаку има 2 врсти, еден побел друг потемен), е што е поскап е поскап, ама викаат бил поздрав. Ама штом е така за шеќерот ќе гледам воопшто да не го пијам. Ќе се одкажам и од моето омилено ладно нескафе што да правам. Банана можеш да јадеш во сите денови како појадок иако е препорачливо само во овошниот ден зошто содржи многу калории. Ама некои од феминките што ја држеа диетава си јадеа во сите денови дури и по 2 банани, па сметам дека една за појадок нема многу да ти помеша, а држи ситост. Ја немам неколку недели јадено банани, ги избегнувам.
Спанаќ, како спанаќ и не е скроб (тоа ти е како марула салата, како зелка и слични листести растенија кои ги конзумираме), на првата страна кога вели спанаќ, се мисли на манџа од спанаќ во која најчесто се става ориз (барем ние по дома така ја правиме), а оризот е скроб. За кафето, може да се пие секој ден, но без шеќер и без млеко (со млеко само на протеински ден). Јас и онака го пиев без шеќер, па не ми е проблем. Овде читам некои ставаат натрен и други засладувачи, е сега дали е тоа добро, они си знаат - ќе кажат. Значи можеш кафе секој ден (без шеќер и без млеко). За овошјето, јас повеќе сум за свежо, сега кога го има во изобилие. Конзервираното содржи шеќери и конзерванси, па мислам дека само проблем ќе си направиш. Поздрав и нека ти е со среќа тебе и на сите нови диеталки! п.с. Ти избришав неколку смајлиња - многу беа со се моето. Можеби некој и ти одговорил - не сум дочитала уште (ама брзо ги испишувате странициве за 1 ден 3-4 страни). ЕДИТ: да не пишувам нов пост, еве овде рапорт за денешниов ден: Овошен - 55ти по ред Море каков рапорт, овошје е цел ден еееј! 2 праски за појадок, а потоа за ручек што ли не јадов (ама на рати): 1 мала праскичка и 1 нормална праска, 1 уште помала слива, 1 банана; 2 часа подоцна изедов 1-2 парчиња лубеница, 1-2 парчиња ананас, едно мало парче диња. По 1-1,5 часа ПАК ми се јадеше (аааааааааааа- не можам да ставам смајлиња, па вие замислете си што сакам да кажам) па изедов една рака бадеми (многу добро било да се јаде бадеми). Сега, пред 1 час изедов 2 парчиња лубеница (онака од нога) и не се најадов. Богами не можам да речам дека за денес сум завршила. Затоа мене не ми оди некако - ЕПТЕН МНОГУ јадам, а еве има 2-3 недели како не пешачам. Овие неколку дена и вода не пијам доволно, ич не ми е убава! Некако или ми е многу ладна, или ми е многу топла, онаа флашираната ми мириса на пластика, онаа од чешмата не знам на што ми мирисала... Тешко богами....почнав да кризирам јас...
За денес со јадење завршив инаку денес ми е 5,протеински ден и јадев за доручек 2 круши и една слива,за ручек 2 варени јајца и кисели краставички и за вечера 1 јајце и пак кисели краставички, испив и две кафиња и водичка си пијам редовно Некако никако да се наканам да почнам да вежбам на овие жештини но утре ветувам ќе почнам
Диетава ја почнувам по 100-ти пат ама сега сум решена да ја дотерам до крај, затоа ми треба вашата поддршка и споделување на Вашите резултати Голееееем поздрав
^^ Со среќа нека ти е,дај боже да ја издржиш до крај и да ја постигнеш посакуваната тежина.И јас како тебе во последно време многу се нагаѓав кога да ја почнам,па ја почнав и 3 ден ми е.Предходно кога ја држев ослабев 3 кг за 15 дена.Но ја прекинав бидејќи имав слаба крв. Леле утре овошен...Како ќе се издржува
epa ajde i jas da si napisam grevovite zanci denes(2) skorben den ama jas so spanak i toa samo spanak ama( ne)tipicen spanak neli rekov nema da gresam i ne gresam i kafeto voobicaeno mi e bez seker denes petok pa i nes-ot bez mleko, ama ...eve sega malku jeger..so malku redbul ama ajde se tesam so orbitrekot trcav mnogu si denes pa si velam ne e strasno( ili strasno e a )ama denes jadenjeto bese mnogu malku navistina utre poveke ( vasiot omilen kako sto mozev da zabelezam) ke ve izvestam sekako kako ke mine)(dali i mene ke mi bide omilen) dobra vi nok na site
Ма не ве оставам за жива глава,седам на фејсбук и гледам и се чудам нешто ми е шуто и досадно,оно нема со кој да дискутирам за исхрана! Ајде од утре ве дружам уште една 12 ка турбо ун,ми требаат уште 3-4 килограми минус...како можам да ве треснам,од 100 та страна сум присутен сега вака да исчезнам.поздрав