УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. D1A2N3I4

D1A2N3I4 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    42
    Јагленохидратен 27-ми ден
    Појадок: 1 банана
    Ручек: шпагети
    Вечера: чоколадо за готвење (1 ред), 1 гранола бар во јаболко и цимет од "Виталиа"
    ќе ве прашував дали можи покрај ова за вечера да изедам парче торта ?

2. blackwhite

blackwhite Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    5
    bravo bravo bravo..veke 2 casa gi citam vasite objavi i me motiviravte i mene veke od utre zapocnuvam so dietava.Imam visok kilogrami moram da gi resam :wasntme: posakajte mi sreka pozzzz :)

На midnight.flower му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Мене денес овошен..(4 ден)
    И не било толку страшно како што си мислев бре.Кога ќе ме фати криза си каснувам по една кајсија.
    До сега имам изедено 3 сливи,2 праски и 5 кајсии :)
    Се мислам дали да вечерам една салата од зелка или да си продолжам со овошјево,само салативе ме држат повеќе сита,а не сакам вечер да ми се пријаде...А до тогаш може ќе каснам уште по една праска и една кајсија :?:
    Иначе да ве прашам пијате ли кафе за време на диетава?Сакам сега да ма‘нам едно нескафе класик без шеќер и со вода,шо велите?
    Има само две калории? :^)

Прикачени фајлови:

4. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    4/12; протеински ден.
    Јадев соја шницли со шопска, и не знам што се исподешава со мене накај 2 саатот, мислев дека сум скробен ден и изедов пола варена пченка, и понатака се`уште мислев дека денеска сум скробен. :^) :^) :fubar: И сега додека го пишував постов, читам горе протеински и ми текна на пченката. Weird, I know. Плавуша у душа, ете што ти значи. :emo: Пу,пу да не се урочам :D

Последниве 3 дена немав никаква физичка активност. Орбитрекот ми се расипа - чекам да ми го направат, на зумба дури во недела сум, и се` што ми преостанува е да пешачам. Утре сабајле планирам околу 8 километри да изодам.

5. vikule89

vikule89 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    7
    Ammy.Lee јас си пијам нескафе често но ти мене не ме слушај зосто јас сум нај непослишна диеталка на форумов...денес тред ден ми е ј.х ден и пак направив утка.....но денес и добив ....па се се плашам дека утре ке го издрзам овошниот ден како и да е не се отказувам.....наредните 4 денови знаци вториот циклус ке се заозбилам.....простено ми е??????

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  6. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.694
    Допаѓања:
    8.645
    Испи го кафето ич не му ја мисли :) Со вода го правиш а и не мора стриктно да се придржуваш до диетава.
    Инаку незз како е пишан во темава четвртиот ден ама не е овошен туку витамински, се консумира зеленчук и овошје, така да направи си салата, сигурна сум дека ке те засити повеќе.

Јас кога ја држев секој ден јадев шопска со мн сирење без разлика кој ден е, па пак имаше резултати :)

7. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    ^ Шопска со сирење секој ден не смее да се јаде, затоа што сирењето е добар извор на протеини, па според тоа спаѓа само во протеински ден. Значи шопска со сирење смее да се јаде само во протеинскиот ден!

На babybelle му/ѝ се допаѓа ова.
  8. vikule89

vikule89 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    7
    anabel-a гледам ти повеке се разбирс од диетава тоа со книгата..ртецепти ова она????сто е тоа да не ја имас слуцајно???

9. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Епа готово заврши мојот овошен ден...
    Се’ на се изедено и испиено:
    2 праски,3 сливи,5 кајсии,салата од зелка,едно нескафе без шеќер и со вода,2 литри вода и ако ми се пријаде случајно по после ќе мавнам еден морков :)

10. Kroes

Kroes Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2012
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    21
    девојки мои диеталки браво колку сте сите упорни и посветени!!!
    1.Нескафе без шекер и млеко не е проблем да се пие воопшто(кој може такво да го пие). Јас цел живот пијам кафе без млеко и шекер и не ми е проблем.
    2.Во овошниот ден сакав да ве консултирам, веке кога јадеме зеленчук да го јадеме само така(да си грицкаме морковче, краставичка) или да го правеме салата(со се масло) мене некако мака ми е да ставам масло во ваков ептен диетален ден.
    3.Инаку салата јадам секој ден, освен овошниот ама без сирење!!!!сирење и млечни производи само во протеинскиот ден(јас ни тогаш не јадам сирење затоа што си јадам месо бидејки обожавам месо)

На babybelle му/ѝ се допаѓа ова.
  11. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    хехехе и јас како тебе... седам, цитам други теми по форумов, ама досадно, нема со кој да дискутирам, па од вчера се вратив овде, ако не ја држам диетава веќе не значи дека не треба да ги дружам и да ги поддржувам оние кои ја држат, нели :) плус, за појадок ми стана навика да јадам само овошје,за ручек не ја мешам храната, а за вечера јадам нешто минимално... така да сега засега добро е, наредната недела се спремаме за одмор, и се надевам дека за 1 недела нема да се вратам со + 5 кг, со оглед на тоа што одиме во ол инклузиве хотел... како и да е, позз на сите и со срека

12. D1A2N3I4

D1A2N3I4 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    42
    За вечера ја претерав со благото 1 поголемо парче торта, 1 парче баклава и чоколадо (1 ред) :worried: :worried: :worried:

13. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    6 ден Скробен:
    Доручек: 2 круши и лубеница
    Ручек: леќа и шопска салата(без сирење)
    Вечера: половина од ручекот

Утре мојот омилен ден :rofl: :rofl: :rofl:

14. Sonne

Sonne Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    21
    Денот јаглехидратен(3)помина вака:
    доручок
    1 Јаболко
    ручек
    1 кифла
    вечера малку поквалитетно :D
    сладолед корнет 2 мали :$ ама не многу калорични и 2 коцки црно чоколадо
    кафето не го бројам бидејки е бедно нес само со вода :worried:
    и така се надевам не е многу ако имам грешки корегирајте ме
    :P
    аха и пешачев денес вечер орбитрекот ме чека :!:

15. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Денес ми е 21 ден од диетата, овошен и до сега сум симнала 3 кг. :D Пресеќна сум :) Ова ми даде поттик да продолжам понатаму. Сега наредното мерење отприлика ќе ми биде околу 40 ден од диетава.За да не се демотивирам ако оди поспоро. Денес цел ден јадам праски и малку диња каснав.

Вчера 20ти ден ми беше јаглехидратен појадував 2 праски, ручав и вечерав пециво, сакав да го избегнам благото,ама некако одма денес ми се пријадува ,ама ќе си чекам до наредниот јаглехидратен ден.
    Предходниот ден сабајле овошје,ручек боранија,вечера салата.

И се оправив со внесот на вода, некако гледам околу 4-5 чаши вода да испијам во текот на денот, некогаш си цедам лимон или портокал,така без шеќер сум навикната да ги пијам. Евентуално со мала лажичка мед.

16. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Леле ќе си умрам... отидов на непланиран одмор и морав да прекинам со диетава една седмица...
    И сега ќе почнам одново т.е утре ќе ми биде 1 ден... Вагата се расипала и бабами ја исфрлила :@ и сега немам вага за да се вагам :@ :@ :@ .... незнам дали сум ги вратила тие 3 кила кои ги ослабев или си стојам на исто, или уште полошо :o да имам качено повеќе ;( ... незнам .. битно сега ќе ја држам без ниеден прекршок, се заколнав и си ветив... ;(

17. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Здраво! Денес протеински ден - 56-ти ден од диетата!
    УУУ, ама си се најадов! :D :$
    појадок: лубеница, околу 4 парченца;
    ручек: :mm: сопругот ни правеше скара денес! Изедов цела една вешалица и 5 ќебапчиња + многу салата со домати (без сирење) + печени пиперки (којзнае колку изедов од овие).
    вечера: мало парче вешалица и 2 ќебапчиња + една помала салата и 3 печени пиперки.

И сега сум FULL! Испив и доста вода! Денешново јадење си бара вода, а не вчера - со лубеница вода баш не оди :D . Денес пиев еден нес со млеко. Друго ништо од млечни производи - ќе ми недостигаат до наредниот протеински ден. И, да месото беше свинско, ама не ми е гајле! Протеини се. Пилешкото ми е шубе да го јадам, толку хормони го клукаат - не е чудо да почне да ни расте нешто трето :lol:

На Ammy.Lee и pamelche им се допаѓа ова.
  18. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Денес ми е 22 ден , протеински , се чудам како времево брзо помина.

Сега ќе појадувам праски , за ручек планирам варено телешко месо , а за вечера шопска.

Денес ќе си дозволам и малку нес со млекце. :)

П.С. Пишав и во темата за зумба. Сакав да ве прашам , што е посоодветно да почнам со вежбање ако сакам да симнам килограми и да се затегнам посетепено. Зумба или аеробик/пилатес? Исто , како се обично курсевите , по колку минути? Јас немам никаква физичка кондиција и тешко дека ако се напорни би ги издржала,па да не се демотивирам и да не си фрлам пари за џабе. Можда е подобро прво да трчам/правам вежби сама, па после да се приклучам во некоја таква група? Како е поефикасно? :)

19. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Вчера протеински
    Поручек: две праски плус неколку парчиња лубениа + после тоа уште две праски и пак лубеница до ручек(рано бев станата)
    Ручек: три варени јајца со зачин за јајца и шопска салата
    Вечера: само салата од патлиџани и краставици и една чаша ладно млеко.

20. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Денес ми е ЈХ ден и се мислам за ручек да си направам два мали тоста од оној леб што е црниот на квадратчиња, со кашкавал, печурки и кечап, што мислите да не е премногу ? :?: