1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. BBojana

BBojana Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    5
    ја држам диетава веке 2 недели и забележувам резултати, нешто као 2-3 кг сум ослабната али ептен ми е страв ако ослабнам уште да не има негативни ефекти- некам да ми виснат градите па да останам без нив :D Дајте ми совет како да не останам без гради :D :D

2. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255

нормано дека кожата не само на градите, туку и на целото тело ке биде по развлечена :) тоа ти е исто како некоја покрупна девојка од тебе да ти облече некоја маичка....така и со кожата. затоа при секое слабеење се препорачува вежбање, а исто така добро би било да користиш и некои гелови за туширање и млека за тело за затегнување на кожата.
    Кожата е најголемиот орган на телото и за неа исто така треба да се грижиме додека држиме диети, зашто џабе е да ослабеш а резултатот да биде свисната кожа (грдо нели)

иначе и јас ја држам сега диетава и 6 ден ми е, а покрај тоа и вежбам и се туширам со гел за ексфолијација( некој на адидас , со кофеин) и се мачкам со нивеа антицелулитниот гел. и супер ми е 8)

поздрав и со срека :*

3. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    Сакам да го споделам ова со вас
    Значи супер ми одеше диетата симнав 2 кила за помалце од 2 недели , но морам да кажам дека ја прекинав од причина што, имав вртоглавици и страшни болки во желудникот.
    Очигледно не е таа диета за мене :(
    Како и да е им посакувам среќа на сите кои веќе го имаат овој режим на исхрана
    Поздрав

4. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255

а колку количински јадеше??? ако на пр. имаш повеке обврски до ручек пробај да јадеш повеке овошје а не само 2.
    овој вид на исхрана го даваат и по диет клубовите но таму не се 2 овошки туку се 1 кг па пак има резултати.
    или ако ручекот не ти е доволен, јади мнооогу салата и гледај повеке да се сконцентрираш на неа отколку на главното јадење и верувај нема да можеш ни да го довршиш.
    јас вчера имав вртоглавици зашто 2 дена по ред имам мнооогу обврски па успевав само вечерата да ја изедам и тоа околу 6, а немав можност ни овошки да јадам во мегувреме

5. feminine

feminine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    jas samo sto ja zavrshiv ovaa dieta i za 20 dena imam simnato 5 kg- mozebi kaj mene funkcionira ovoj nacin na ishrana iako jas imav 56 pa sakav da stignam do 51 (ke mi se smeete sigurno) megutoa sakav da vi kazam deka navistina IT WORKS :clap:

Pozdrav i prodolzete ponatamu ;)

6. ubavicata123

ubavicata123 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    10
    blaze si vi.Jas so dieta nikako da oslabam.Samo vezbanje.

7. vaskatodi

vaskatodi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
    Девојки...можеби звучам смешно но ...јас навистина ја претерав висока сум 160цм.а тежам 72 килограми :x страшно,и што е најважно не сум онака убедена стварно да бидам на диета и сериозно да ја сватам работата...денес се разбудив и си реков оти од денес стварно започнувам.за доручек имав две јаболка,ручекот парче месо три парчина двопек и две кисели краставици,,,и многу ли е :( ...знам оти уте е денот на јаглехидрати и сакам да продолзам само има ли овде некој ме интересира сто моментално ја држи диетава барем да имам другар :hai: се надевам дека нема да се откажам и овој пат :hai:

8. vaskatodi

vaskatodi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
    не го прегледав постот и сега свакам колку печатни грешки имам...се надевам ке ми простите

9. SecretK

SecretK Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    9
    Еве јас ќе ти бидам другар :) Јас почнав од први март демек да се спремам за летоска. Планирам само еден месец да ја држам, сакам до 5 кила да симнам, напоредно си вежбам на орбитрек, па на први април ќе видам дали има резултати :) Денес ми е денот со тортата :)

10. SecretK

SecretK Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    9
    Абе утре треба да ти биде скробен ден, не јагленохидратен, ти изгледа и се намерачи на тортата :)

11. sunshine93

sunshine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    37

Па мислам дека е и малку не многу. Јас кога ја држев не јадев двопек но јадев по 1 парче црн леб а кога не ми се јадеше ни по едно. Сега за двопек не знам како е зошто не јадев. А инаку другото е ОК. Само не знам за киселите краставици зошто мислам дека им се става и малку шеќер, така барем пишува на амбалажата. Инаку со среќа ;)

12. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    девојкииииии ме примате и мене во друштво?? :) мене ми е 8ми ден и до сега се приметува по малку...
    Не сум се мерела пред да почнам, ама не е ни важно, битно да се гледаат резултатите.
    иначе не се осекам воопшто гладна, најверојатно заради инатот што ме фати.

киселите краставички не се препорачливи во диетева затоа што содржат оцетна киселина и шекер. салатите мора да се исклучиво свежи и доколку се употребува киселина да биде балсамико или лимон.(барем така мислам, тоа го прочитав)

инаку со среќа на сите

13. veliborka

veliborka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    Zdravo i od mene, jas dietata ja pocnav od prvi mart. Deneska mi bese ovosniot den i odvaj go izdrzav bidejci mnogo slabo jadam ovosje ( ova ke mi bide stimulaacija za pozdrav zivot). Inaku prvpat ja drzam ama imam priatelki sto ja drzat i se prezadovolni. Nikogas vo zivotot ne sum drzela dieta ama sega po bremenosta imam mnoggggg visok kilogrami negde okolu 15. Se nadevam deka ke uspejam da izdrzam :) . iako maz mi ne veruva vo mene i celo vreme pred mene jade blagi raboti da me provocira :) ama jas ne popustam epa devojki srecno i da se spremime za leto
    [mod-kirilica:3bbrb7v7][/mod-kirilica:3bbrb7v7]

На Muchacha му/ѝ се допаѓа ова.
  14. She

She Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    54
    И јас ја почнав диетава пред околу 1 недела, и ослабев 2кг до сега. Чудно ми е што воопшто не сум гладна, а внесувам многу малку калории. Минимален внес на калории за жени е 1200, а со диетава (во зависност од кој ден) варирам од 500кал. до 1000 (и тоа кога е јаглехидратниот ден).

Како и да е, си ја обожавам диетава, ми овозможува да си јадам скоро све. Некако за секој ден храната ми е вкусна, па дури и за овошниот. :)

15. Astrid

Astrid Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    23
    Крај, ме убедивте. Од утре и јас сум на УН диета! Висока 170, а пред некој ден на вага покажав 66 килограми :worried: :worried: А најлошо е тоа што имам тенки половини, немам стомак, и цел вишок ми е во газот :doh: :doh: Ама до летото мора да ослабнам!!!!!!

16. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    јас сум утнала нешто.... денес ми е 11 ден :) ама денес малку зезнав работа. немав избор. бев на ручек кај баба ми и морав да јадам тоа што спремала :( значи јајце и сирење а ми беше јаглехидратен ден.

и сега со постењево незнам што да правам ...мислам за деновите без зејтин кога се јаде и понатаму во останатите денови, за протеинскиот ден, (и така не јадам месо само јајца и сирење)
    ако нема некој советче да каже изгледа ке морам да ја прекинам сега за сега зашто сакам да постам.

17. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    5.445
    Диетава дефинитивно има ефект,затоа ке почнам пак,само ме интересира дали наместо вода,смеам да пијам чај(без шекер,лимон и сл,ама да не е зелен чај),значи само вода и филтер кесички?

18. majazzz

majazzz Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Девојки јас почнувам од денес.. Макијато или нес? Мастики без шеќер може нели? ааааааааааа иии за третиот ден не го разбрав тоа задолжително е еден ред чоколада за готвење?? помоооооооошшшш сакааам да ослабаммм :lol: :lol: :lol: и може алкохол?

19. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Од алкохол е бело вино дозволено, како најдиетално.
    Чоколадата е задолжителна, го пишува во самата диета. Дури е добро и откако ќе завршиш со диетата да јадеш такво, ем поздраво ем помалку калории, а мене и поубаво ми е.
    За кафе, мастики не знам. Валда смееш по едно кафе на ден без шеќер.

20. butterflyyy

butterflyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2010
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    59
    Кафе и чај можеш да пиеш колку сакаш0, но без шеќер или со засладувач (но тие не се здрави во големи количини). А за алкохолот, како во секоја диета па и во оваа е строго забранет.