Протеински ден 38-ми Појадок: 2 парчиња диња Ручек: 2 јајца, 1 парче леб, шопска салата Вечера: 1 јајце, шопска салата
32 ден од диетата ,протеински Појадував резанка диња, за ручек имам варен пилешки стек со сенф, а за вечера шопска. Испив и едно нес. А,вчера направив кикс еден испив малку пиво со кикиритки. Денес ќе се мерам кај баба,па за ден два ќе споделам резултати.
Другар мој,за 12 дена шо ја дрзеше Турбо ун,симна 7 килограми....неверојатно! инаку дечко висок 187 со тезина од 95 килограми(ама ич не му се познава дали е дебел или не,таман си е)
Nutricionist, ај пиши ако сакаш каква е Турбо УН диетата, да ја држам и јас, бидејќи и мене ми требаат да симнам 5-7кг, па да продолжам со турбо, не вака...
Мене ми е 10ти ден. Скоро ич не сум ослабена. Ја имам држено два пати, неуспешно. Сега се одлучив за турбо, пак неуспешно. Уште два дена и се префрлам на диетата на Ирена, вака ем се мачам, ем нема резултати. 01/12 - Протеински ден 02/12 - Скробен ден 03/12 - Овошен ден 04/12 - Протеински ден 05/12 - Јагленохидратен ден 06/12 - Овошен ден 07/12 - Протеински ден 08/12 - Скробен ден 09/12 - Овошен ден 10/12 - Протеински ден 11/12 - Јагленохидратен ден 12/12 - Овошен ден
Lov3, благодарам многу . Значи ова турбото е само измена на деновите и повеќе овошни, а јас пак мислев дека е измена на менито Епа феминки несакам да сум досадна ама доколку некој од овде има искуство со турбото нека пише има ли фајда, колку се слабее.. и според вас има ли шанси за овие 12 дена турбо барем 5 кг да симнам ? Ќе издржам 12 дена ако треба во ЈХ ден и ќе се откажам од благото, само да има стварно турбо резултати
Мислам дека повеќе резултати ќе имаш ако не дрзиш ЈХ ден воопшто,другар ми не дрзел воопшто туку место јх бил скробен така да 4 протеински,4 скробни и 4 овошни денови му се паднале...
Ќе почнам здрави живи од понеделник, онака како што напиша Lov3, ќе видам дали ќе има резултати, нели секој организам е различен, а доколку нема, ќе почнам нови 12 дена без ЈХ . Ќе експериментирам да видам како најдобро ќе му одговара на мојот организам. Оно и вака со нормална ун имам резултати, денес ми е 17 ден и имам ослабено 1,5-2кг, ама како што пишав барем уште -5кг и ќе бидам среќна и задоволна , па затоа сакам да убрзам оти се работи за малку кг. Поздрав
дали јадете грозје во овошен ден?? и денеска на овошниот ден испив еден швепс и многу се нервираам...
a smee li da se pie i mleko vo ovosniot den ? zosto ne pisuva , a ja sum zavisnik od nes kafe i se macam fala od napred
денес скробен ден доруцек 1 ипол јаболко руцек компир варен вецера салата колку да се реце дека јадев (а мислам и не е фатална греска) после тоа трценје и на крај еден ред бул п.с какви се овие муабети турбо ун одма ме копка
еее готово јас се решив од утре ќе ја почнам и малце го изменив менито не сигурно не ставив нешто повеќе калорично мене само оваа диета ми дејствува и сега сакам да симнам 3 килца братучетка ми вика 1 недела доволно ќе било вие искусните што викате? можеби малце чудно ви звучи 3 кила да изгубам на ваква диета ама проблемот е што организмот не ми опстојува на други диети и се онесвестувам,ми се лоши,ми се врти па оваа најубава ми се гледа иначе главни виновници кои ме натераа да ја почнам диетата се стриите виснатиот (труднички) стомак и зголемена килажа 2-3 кила
1/90 Протеински ден. Доручек: 1 праска. Ручек: Салата со 3 јајца, и еден патлиџан. 1 двопек, и 1 чинија, супа во коцка. Вечера: 1 чаша јогурт (шланг), и еден двопек.. Грешка беше со јогуртов, така? Знам дека пишуваше само за млеко и сирење, ама.. Ми се одјадоа веќе јајцата...
Вчера-скробен ден: поручек:2 праски ручек:компири со грашак вечера:салата Денес-јх ден: поручек:2 праски ручек:пица вечера:4 колачиња 1 ред чоколадо за кување Утре ми следи овошниот ден 2 по ред првиот едвај го преживеав ,се надевам дека овај ке помине поиздржливо осеќам дека веќе и организмот ми се навикна,последниве денови не чувствувам така некоја прегладнетост како во првите 2-3 дена.
Имам неколку замерки, не да се осеќате дека дирекно некого напаѓам туку прочитав наназад во постовите дека некој јадел по неколку чинии со компири, мислам јас кога имам скробен ден јадам 2 варени компири за ручек а еден за вечера, а вие со по 2-3 чинии, па прашувате дали било во ред?! Стварно ако сте зеле да држите диета држете, а не да си играте мајтап сами со себе и да јадате прекумерно, повеќе од она што обично сте го јаделе и да мислите дека ќе ослабите... Бидете реални кон себе. На првата страна пишува 3 јајца, и нив треба да ги распоредиш 2 за ручек а 1 за вечера а не сите да ги изедеш за ручек, па после за вечера пак други, стварно припазете... Сега луѓе сме грешиме, некогаш ќе направиме прекршок, ама бидете свесни до каде ќе си дозволите да прекршите... Без навреда кон никого, ама диета не е диета ако не се придржаваш.Се надевам дека никој нема да ми замери. Денес: Доручек: неколку зрна грозје Ручек: чиниа макарони со кечап Вечера: Еден сладолед Бтв: за 11 дена сум ослабена 4кг ... Ајде одиме во напад, до целта!
И јас како тебе утре ја почнувам (односно денес).Инаку за недела не сум баш сигурна,ама за 10 дена можеш да ослабеш 3 килограми. А сигурна сум дека за месец ке ослабам повеке од 10 кила.Првите десет дена,две недели тешко иде,ама после иде полесно,а и знам дека е ефикасна диетава.
па тука негде 10-14 дена таман но мене ми е работата за тие два дена во неделата кои се пие само вода незнам како ќе издржам
Епа незнам ни јас,ама ај ке си најдам некоја занимација за да не мислам на јадење. Ама во прв ден,протеински ден не ке можам три јајца варени да изедам.1 за ручек и 1 за вечера и така неможам да јадам јајца.А баш утре мајка ми за ручек ке прави кременадли пржени компири ,ама ке се воздржам (некако).
1 ден – Протеински ден Ручек-месо, варено или печено (3 парчиња-ресторанска порција 250гр.) или 3 варени јајца, едно парче леб, салата во неограничени количини. Супа но без резанци. Овој ден може да се јаде сирење или млеко, но во тој случај на месото односно на јајцата треба да им се преполови количината. Вечера-истото од ручекот, но без супата. Задолжително е доколку за ручек сте јаделе месо и вечерата да ви биде месо. тука пишува може месо но јас не би јадела бидејќи ако еднаш нешто изедам и еден залак готово нема ни д од диета да имаиначе да прашам на те 2-та дена кои треба да бидат сам со вода смее уште нешто да се јаде ???