УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.198
    Допаѓања:
    24.609
    Здраво пак од мене :hai: еве веќе 1 недела не сум на диетава и сакам да и се вратам од утре :D или од понеделник поубаво ми беше со диетава берем знаев што ќе јадам вака само се мислам и во последно многу се опуштив :$ не сакам да си ги вратам килата :^)
    И сакав да ве прашам како е таа Турбо Ун, немам прочитано ако можи да ми објасните малку :wasntme: фала однапред.

2. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Турбо Ун

01/12 - Протеински ден
    02/12 - Скробен ден
    03/12 - Овошен ден
    04/12 - Протеински ден
    05/12 - Јагленохидратен ден
    06/12 - Овошен ден
    07/12 - Протеински ден
    08/12 - Скробен ден
    09/12 - Овошен ден
    10/12 - Протеински ден
    11/12 - Јагленохидратен ден
    12/12 - Овошен ден

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    3/90
    Јаглерохидратен ден.

Доручек: 2 праски
    Ручек: макарони со ќечап.
    Вечера: макарони со ќечап.

Само малце зафркнав. Затоа што заспав дури во 11 наутро.
    А во 10 часот, доручкував. После тоа станав во 7 вечер, и требаше да излезам од дома, и само на брзина каснав макарони.
    Пред малце вечерав, и каснав исто толку, колку на ручекот.
    Ако каснев пола, немаше да бидам најадена..

Има дома сладолед, можеби тоа требаше да каснам.. Ај, нема врска..

Иначе и јас баш не внимавам помеѓу часовите, во колку ќе јадам.
    Најчесто доручекот и ручекот ми се поблиску. А вечерата покасно..
    Ама денес, поминаа точно 12 саати од вечерата, од предходниот ден, а јас за тоа време око не склопив, и ми се пријаде после толку време..

4. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279

На Angel.Heart му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sonne

Sonne Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    21
    денес овосен ден
    доруцек
    2 праски
    руцек
    2 праски и 1 јаболко
    вецера
    2 праски :?:
    трцанје обавезно нели и везбанје :D намерно не ги бројам овде деновите како демек ке бидам многу (убаво) изненадена :$ и ви казав дека ке го укинам јх денот во наредниот месец(мозе и порано)
    ве следам дека некои порано ке го поцнат па ке цекам резултати...ахх едвај цекам да се пофалам и јас;)

6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.461
    Турбо УН може да се држи уште од самиот почеток?
    Знам дека се откажав од диетата, ама додека да го купам шејкот ми стои најлогично решение, па кога ќе се вратам дома, одма се ставам на диета. Остај што ми сметаат килограмите кога се гледам во огледало, ами и половината ме предупредува на најлошиот можен начин, па така да доста си терав одмор, време е да се средам.

7. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Јас да сум на твое место НЕ би јадела кочан (ако се мисли на печенка) во овошен ден- туку исклучиво во скробен, и тоа како оброк- а не ужина.

Искрено и јас размислував да сменам нешто во диетава, :!: но не да држам Турбо УН по редоследот кој сте го дале, туку да го прескокнам јагленохидратниот ден во неколку наредни циклуса. Само се мислам дали да направам:
    протеински- скробен - овошен - протеински - скробен - овошен
    или:
    протеински - скробен - овошен - овошен - протеински - скробен - овошен - овошен

т.е. дали само да го прескокнам ј.х. ден или да го заменам со уште еден овошен? Ќе размислам деновиве. :?:

На D1A2N3I4 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Angel.Heart

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Се мислам и јас кога ќе ја започнам турбо ун дали да го отстранам јх ден, ама незнам, може ли така да го менуваме режимот, па на крај да не даде никакви резултати или пак мислите дека дури поефикасно ќе биде така? :^)

9. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Јас ќе го исфрлам, мислам дека е поефикасно.

10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.461
    Мој совет е да не го исфрлувате, бидејќи тогаш тоа нема да е УН диета. Зошто ја менувате?
    Таа си е таква каква што е. ЈХ денот си е потребен, исто како и протеинскиот.
    Таков си е концептот на диетата.

На D1A2N3I4, anabel-a, Trendafilka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Gafijana

Gafijana Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    1
    здраво на сите,,сакам да ми казете со ова турбо ѕн,,вие ја измисливте,,или мозе и така??и сакм да ве прасам палента кој ден мозам да ја јадам,,фала ви,,;0

ne razbiam...12 den prote,,12 den skrob,,i taka dalje>??toa e toa??

12. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Прв ден протеински, втор ден скробен, итн.

13. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Не, не.
    Него, протеинскиот е прв ден, од 12 дена. 1/12.
    Скробниот е втор ден, од 12 дена. 2/12.
    Овошниот е трет ден, од 12 дена. 3/12.

Турбо ун, се држи само 12 дена. :)
    Ваљда на тоа мислеше. :wasntme:

Едит: Ме претрка. :D

14. Angel.Heart

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Па и јас затоа се двоумев, ако го исфрлам нема да е тоа тоа, нема да е ун, па кога ќе видам убаво од 12 дена само 2 се јх, така да нека си ги :D , нема да сметат :D , благо нема да јадам и готово :D

15. Gafijana

Gafijana Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    1
    фала на брзиот одговор но повторни не РАЗБИРАМ::?ОД КАДЕ Е ОВАА ДИЕТА ЈА СИЗМИСЛИ НЕКОЈ ИЛИЈА ПИСУВА НЕГДЕ ПРВО ТОА ЕМ ЗАНИМА,,А ВТРОО ПАК НЕ РАЗБИРАМ:(12 ДЕНА СЕ ДРЏИ САМО??А ЈАГЛЕНОЏ ДЕН???АЈДЕ УСТЕ ЕДНАС НЕЗЗ СО МИ ЕСО НЕ РАЗБИРАМ И УСТЕ ЕДНАС КОЈ ЈА СМИСЛИ ДИЕТАВА??
    ДО ДУША МАЛЦЕ СУМ УМОРНА АМА МИСЛАМ ДЕКА СФАТИВ,,,НЕГО КЈ ЈА ИЗМИСЛИ ДИЕТАВА ЕФИКАСНА ЛИ Е??КАЗЕТЕ ВЕ МОЛАМ ,,ПРОБАЛНЕКОЈ??
    ТИ ЈА ИЗМИСЛИ ДИЕТАВА,,А НИКАДЕ НЕ ЈА ПИШУВА??/ ЗА 12 ДЕНА ОСЛАБНА 15?? АМА АК НЕ Е ТАКА ЗА СЊКЈ ОРГАНИЗАМ СТО ТОГАС??ДАЛИ Е ВООПШТО ТОА ЕКЕ УН ДИЕТА..ЗАТОА ПРАШАВ КАДЕ ЈА ПРИОЧИТАВТЕ??И КАКО ДОЈДОВТЕ ДО НЕА??

16. Angel.Heart

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Информирај се на гугл за диетата, ако имаш време кликни на страна 1, и почни да читаш по ред, да видеш колку ја имаат држано и колку ефикасна се покажала оваа диета. Точно дека секој организам е различен, ама ако кај тебе не се покаже ефикасна, мислам дека нема ниту да ти наштети, бидејќи за оваа диета пишува дека е една од најздравите и најефикасни диети, ова е еден вид режим на исхрана, не како другите строги и изгладнувачки диети.

17. Gafijana

Gafijana Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    1
    ТИ БЛАГОДАРАМ,,А ТИ ОСЛАБЕ ЗА 12 ДЕНА 15 КИЛА..МОЗНО Е ТОА?? А КАДЕ ДА ПРОЧИТАМ ЗА НЕА??НА ГУГЛ?ДА НАПИШАМ УН ТУРБО ИЛИ??ИЗВИНИ ВАКА?но до вцера немаше ѕурбо и ова ем ме радува ем ме плаши ако ме разбираш
    ако мислеше на ун све сум прочитала и стварно е најефикасната диета ан светов,,но сега што ме буни е турбо то???тоа те прашувам???пишува ли негде за турбо ун??

18. Angel.Heart

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Јас ја држам обичната ун диета, и еве веќе ми е 20 ден, и за овие 20 дена имам ослабено 1,5-2кг, е сега сакам побргу да ослабнам па од понеделник планирам да ја почнам турбо ун, и се надевам дека за 12 дена ќе ослабнам барем 5кг. Можеби премногу се надевам, ама ете толку ми се потребни да ги симнам, па со малку вежбање се надевам ќе видам -5 на вагата :D

Е за турбо и јас дознав од девојките, а општо за ун можеш да прочиташ таму или разлистај неколку страни назад. :hai:

А колку кг сакаш да ослабнеш?

19. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Изволте.
    Мрзи луѓе. Ццц. |(

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Gafijana

Gafijana Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    1
    па јас имав 55 кила докај 60 цел зивот,,после тоа стигнав до 85 :( СЕГА ЈА ДРЗАМ ТОЧНО ДО УТРЕ ЕДЕН МЕСЕЦ И ОСЛАБНАВ ЕДНО 4 КИЛА,,НО ИСКРЕНО ОВИЕ 4 ДЕНА ЈА ПРЕКРШИВ...И МН СЕ РАЗОЧАРАВ НО НЕ СЕ ОТКАЗУВАМ НЕМА ДА СЕ ПОВТОРИ///:( МЕ ФАТИЈА СРАШНИ КРИЗИ...МНМИ СЕ ПЛАЧЕ..ЗАТОА И ТЕ ПРАШАВ ЗА ТУРБО УН ОД КАЈ ДОЗНА И ДАЛИЕ ЕФИКАСНА ДА НЕ СЕ ЕЗНАМ,,ФАЛА ТИ УШТЕ ЕДНАШ И ИЗВИНИ,,А ТРЕБА ДА ОСЛАБНАМ УШТЕ 15 КИЛА:(