1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.086
    Допаѓања:
    155.548
    Алкохолот е висококалоричен така што...алкохол не смее во ниту една диета,а башка што побрзо ќе ве фаќа...

2. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Да, меѓутоа ако веќе се мора белото вино е најпрепорачливо. Така пишува барем во мојата копија од диетата. :)

3. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Девојки јас ја држев диетава пред 2-3 месеци,ја држев 3 недели и ослабев околу 3 кила,ама не се придржував многу строго.знаев скоро секој ден да си поткаснам нешто плус и не јадев никогаш чоколадо за кување...инаку приметив во последниве месеци кожата ми стана многу сува,на некои места ми се лупи дури,никакво млеко за тело не ми помага и ми се појавија и лишаи. Можно ли е да е од диетава,оти кога ке се навратам на назад тоа време кога ја држев ги приметив овие промени со кожава??
    А инаку стварно е ефикасна.

4. GirL4

GirL4 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Девојки, морам да прашам нешто. Јас сум вегетаријанка, само месо не јадам.. било какво месо. Е сега за диетава. Постои некоја замена ли, или како ? Што да правам дента кога има месо во менито ? :) Не знам дали некој претходно прашал за ова, се извинувам ако има.

5. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    можеш наместо месо да јадиш јајца варени,пишува во диетата на првата страна

6. GirL4

GirL4 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Фала :)

7. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Ако јадеш соја можеш да си направиш, еве на пример соја шницли :)

8. majaaa

majaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    26
    здраво девојки од утре и јас ја почнувам диетава

9. majaaa

majaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    26
    ке сака ли некој да ми каже каква супа да користам која е без резанци не ми е нешто јасно ве молам да ми пишете побргу оти ке ја почнам диетава поззз :*

10. majaaa

majaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    26
    2 ден – Скробен ден
    Ручек-грав, грашок, спанаќ, компир. Треба да биде варена и единствено зачинета со сол, вегета, кечап или варен домат. ке сака ли некој да ми каже дали сето ова заедно треба да се приготви или да си избереш што сакаш и кога треба да биде водениот ден оти неразбрав многу фала однапред позз :* :* :* :*

11. principessaE

principessaE Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3

епа можеш да си свариш обична супа јас многу ја сакам таа со петелчето и ке ја пиеш само водата од супата или пак може да си купиш од тие коцки супа исти како петелчето само ти саам си ги првиш мислам дека беа од подравка и 1коцка е на 500мл вода,и пиеш колку што ти пишува во диетата..малку покасно ти пишувам , ама ако ти помогнав супер,поздрав

12. principessaE

principessaE Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    мислам дека треба едно да си избереш,а за воден ден ти сама можеш да си одредиш кога да ти биде,во диетата мислам дека пишува 2пати во месецот,ако не можеш па пробај само 1ден,искрено јас и го прескокнувам тој воден ден зошто ми требаат само 5кг да ослабам па мислам дека немам потреба од толку гладување,поздрав

13. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    После циклусот од 7x4 дена, односно 29 дена (три пати во текот на диетата) се држи воден ден.

14. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    476
    Водениот ден треба да биде после овошниот, но тој не се препорачува доколку диета не планирате да ја држите сите 90 дена, што нели значи и промена на метаболизмот.
    Според мене, доколку ја држите само да ослабнете, нема потреба од водениот ден.
    УН диетата е многу повеќе од диета.
    Ама благо оној кој може да ја издржи 90 дена :worried:

15. Hova

Hova Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    127
    |А бе па... како го издржувате овошниот ден ??? :( цел ден спијам за да не јадам ништо :(

16. ElenI777

ElenI777 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2010
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    125
    хахаха :D
    Овошниот ден мене ми е смрт,пијам многу вода и чај,а понекогаш ако ептен сум гладна јадам или супа или салата,колку толку ме заситува малце и пак има резултати :)

17. Hova

Hova Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    127
    Смеј ми се @Eleni777 :worried: :) ама право да ти кажам требало не требало јас салата јадам :lol:

18. majaaa

majaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    26
    фала многу девојкии поззз па се читаме ке ви пишам резлутати :* :* :* :* :* :* :* :*

19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.086
    Допаѓања:
    155.548
    Дечки во иднина,место пост со заблагодарување ќе ве замолам да ја користите опцијата ми се допаѓа.Многу ќе ви бидам благодарна.

20. Sofyta

Sofyta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Имам испробано милион диети и ниедна не била толку ефикасна како оваа. Минатото лето ја држев неполн месец и ослабев 6 килограми, две мои другарки за 3 месеци од истата ослабнаа дури по 25 килограми... Планирам сега пак да ја почнам, за да можам летото да го фатам послабичка :D
    Само ме интересира дали истата можам да ја комбинирам со месечевата диета, ако некој знае доколку може да ми каже. Тенкс ;)