Печен не го сакаш,ама пробај варен стек со зелка салата,тоа е нешто мн убаво.Досега јас јадев само јајца,ама отсега малку да сменам и ке јадам варен стек.А можеш и риба да јадеш.
Мајка ми, купува пилешки стек, од Рамстор. (од Топанско) Од таму, е зачинет, скоцкан се.. Мајка ми го пече на скара, со вода наместо со зејтин. И многу е убаво. Јас не можам да му се изнајадам. Како што не сум љубител на месо, ова е измислено за мене. Ќе чекам да се разбудат моите, па ќе ги прашам што фирма е. И јас не сакам печен стек, затоа што му се собира едно белко одозгора. А на некои места е жилаво. Иначе, некој спомна, дека и можело на тостер, ама како е изводливо незнам..
Јас ви го препорачувам стекот на скара премачкан со многу сенф... Ау колку е сочно и меко, а ем и сенфот се препорачува за слабеење и многу спортисти го користат во редовната исхрана. Побрајте, ништо не губите.
И јас имам проблем со протеински ден,стекот веќе ми е гаден,јајцата 2 пати ги имам јадено ама толку ми се гадни,сојата најгадна од све....друго месо незнам,несакам друго.Е сега ми останува туна конзерва,нема друга опција!
Овошен ден 49-ти Појадок: 1 праска Ручек: 1 банана, суво грозје (20 грама), дехидриран ананас, дехидрирана папаја Вечера: зелка (салата) Вчера за вечера прекршив многу похован кашкавал, пица, торта се измешав на роденден бев
Земи си 5-6 ќебапчиња готови од скара на кило некаде, и готова приказна. Ем со малку масло правени, а заситуваат. Туна или риба на скара во фолија. Место месо, акни на млечни производи ако сакаш - изеди шопска или таратур со едно парче леб и чаша јогурт. Денес е мојот 5ти ден од ТУРБО УН, оди супер, јадев лубеница за појадок и макарони со кечап за ручек. Вечер веројатно истото, евентуално ако се премислам ќе земам Витанова.
Ги прашав моите.. Месото било од Промес. На рефус, се продавало. Зачинети биле, и изложени. И ти си бираш колку парчиња. 12/90 Овошен ден. Денес, од сабајле изедов околу 20 гр. суво грозје. После тоа, живо црно грозје. Пред малку, си купив овошје во конзерва. Демек овошен коктел, со ананас, манго, кокос, и уште нешто на у. Па сега, тоа јадам.. Малце ме фаќаат кризи, ама се издржува. Првиот овошен ден, ми беше најлесен. Можеби дека го преспав цел.
bas obratno,bas koga pies voda za vreme na rucek ili pred rucek ili koga i da bilo poveke slabees,zatoa sto vodata ti gi rastvora mastite sto gi vnesuvas.Zatoa prodolzi si i pi si voda i poveke od 2 litra ako mozes,ne za dzabe pisuva deka so pienje na mnogu voda najveke ima rezultati.. pozz
Денес ми е ЈХ ден За ручек јадев шпагети со кечап прво јадев околу 1 и 30 еден тањир потоа околу 5 уште малку..И сега изедов едно колаче и сега еден пудинг. Доволно ли е или ке чувствувам глад,бидејќи кога ми се јаде имам проблем ми се врти и мн. сум нервозна и тоа најчудно е што секогаш на јх денот ми се случува.Поздрав!
Xелло грлс цел викенд бев оф па ај да си се исказам знаци застанав во петокот јх ден(цисто за потсетуванје ви реков дека ке биде критицен викендов знаци вака јх ден(петок) доруцек 2 јаболки руцек тортелини(нормална порција)се во ред до овде , вецерата ми бесе не типицна апнав од 2,3 врсти благо...по 2,3 апки ако е греска-згресив и плус вецерта само малку алкохол си да не излезе етен греска Овосен ден(сабота) овде си велев ке се `процистам`и нема сто не јадев од овосје,сливи,лубеница,праски,јаболки немасе бас везбанје па си велам зурканјето ке си го бројам како физицка активност денес протеински ден(некако се вратив во нормала ) доруцек 2 праски руцек салата и туна вецера (така од нога) 3-4 парцинја домати и 2 парценца сиренје,прв пат после толку време инаце добив некои комплимети (во стилот се познава дека сум на диета ) епа ај сега де како да не се трудис усте повеке дека бесе викенд и небев дома инаце многу пазам еве утре пак се вракам во форма со трценје ова она.....ке бидете известени секако
па би требало, види нутритивни факти на пакетчето. знам за овесните дека содржат јаглехидтати бидејќи јас ги јадам во ЈХ ден и многу се вкусни (еве ти за овесни нутритивни во 100гр - енергетска вредност - 1486kJ/352kcal; протеини - 13,5г; ЈХ-58,7г; масти - 7,0г), a мислам дека пченкарните би требало да содржат повеќе ЈХ, ама не ме фаќај за збор...
Вчера 12-скробен ден Доручек една праска Ручек еден варен компир и домат Вечера пола варен компир и домат Вежби 30 мин и малку трчање. Денес 13 Јагленохидратен ден Доручек грозје Ручек ке јадам 2 кифли,сакам макарони,ама гледам несмее со сирење,само со кечап. Вечера-за вечера ке идам во слаткарница па затоа ке јадам 2 топки сладолед,не сум јадела којзнае од кога. И секако вежби 30 мин и трчање. Ми фалат макароните,пицата,чоколадните торти,ама ке издржам. Вчера вечер се мерев и имам ослабено 2 кила за 12 дена. :wink:
Вода треба 15 минути пред јадење и после јадење дури после 1 час да се пие.Тоа си го имам одамна закодирано во главата и практикувам
13/90 Протеински ден. Доручек: 50 гр. суво грозје. Ручек: 2 јајца, 1 кришка црн леб, салата, супа. Вечера: 1 јајце, 1 кришка црн леб, супа. Епа ај да се пофалам, минус 4 кг, за 12 дена. Што значи, 10 кг, за цел распуст. Баш вчера израчунав.. Од 15ти јуни, сум на диети. Со повремени паузи. Денес, решив да сменам, малце. Јајца ќе јадам. А прочитав, дека супата се јадела последна. Па ај и тоа да пробам. А таа салатата, со домат, печена пиперка, и малце лукче, ми стана омилена. После шопската. За утре се мислам, дали да ми направи мајка ми нешто што немам пробано до сега. (грашок) Или пак, пире.
Еве ме и мене назад по викенд на море кај што се јаде се и сешто, ама морам да ви кажам дека доста внимавав и на количина, и на содржина, но сепак два дена и две гира... Денес сум на витамински ден, малку прочистување, па од утре може и турбо УН да терам... Појадок - праски Понатаму диња, грозје, а може вечер и салата (малку соленко)
Тие што јадете туна,само за информација,најнемрсна туна е Адрианна туната,со 26 г протеини 0 јаглехидрати и дури ништожни грама масти што во други конзерви мастите се повеќе од протеините
Протеински ден 50-ти Појадок: 2 парчиња диња Ручек: мусака со стек и тиквиња, 1 парче леб Вечера: мусака со стек и тиквички (половина од тоа што беше за ручек) Инаку дали вие во протеински ден пиете супа, јас само еднаш и тоа првиот пат после тоа не
Ако содржи масти, туната е здрава, содржи здрави масти и се препорачува во диетава, слободно јадете си ја. Јас прв пат кога ја држев воопшто не пиев супа па пак ослабев 20 кг. Фактички трет пат кога ја држев пак не пиев, ама воопшто не ослабев, ама тука имаше и други фактори. Не мора да пиеш сипа, гледај да пиеш вода повеќе.