УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. PunchMarmelade

PunchMarmelade Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    31
    Скробен ден
    Појадок-5-6 зрна грозје
    РУчек-гравче
    (колку време после појадок ручате? јас гледам да е поминат барем еден час)

2. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Од 3 до 4 часа (најчесто 4 часа). Затоа никогаш не јадам овошје што нема да ме држи сита 3-4 часа. Секогаш јадам 2 големи овошки, или ако се помали (кајсии, сливи, смокви- јадам по 6 или 8 ), а 5-6 зрна грозје - тоа не е овошје за појадок :shake: .

На Angel.Heart му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Јас мислам дека еден час е малку, нека ме поправи некој ако грешам. Еве јас лично ќе кажам за мене, од појадок до ручек гледам да има изминато 3 до 4 часа, од ручек до вечера 4, на почетокот и мене ми беше тешко ама со тек на време се привикнав и не ми е проблем да издржам 4 часа дали до ручек или вечера. А и во книгата пишувало дека првите два дена, размакот меѓу оброците да е 4 часа, освен во ЈХ ден да е 3 часа. Пак ќе напишам ако грешам нека ме поправи некој. :hai:

Едит: midnight.flower ме преварила :D

4. D1A2N3I4

D1A2N3I4 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    42
    Јагленохидратен ден 56-ти
    Појадок: 2 парчиња лубеница
    Ручек: ѓеврек (си макав во томатело)
    Вечера: чоколадо (1 ред), 1 V for Vitality мултижитен бар со јагода и калинка

Мене растојанието помеѓу појадокот и ручекот ми е 2 часа, а помеѓу ручекот и вечерата во протеински ден 4 часа, а во скробен и јагленохидратен 3 часа :)

5. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    Овошен ден, кој поминува некако со праски, лубеница и по некоја сува смоква.
    А кога видов дека мајка ми по грешка купила печени наместо непечени бадеми, косата ми се крена :devil:
    ама ајде, земав 10тина, колку да го залажам стомакот, колку да не цркнам. :|
    Ајде, уште 4 денови, ситно се брои до крајот. :party:

На midnight.flower, babybelle, anabel-a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Angel.Heart

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Скробен
    Доручек:две праски
    Ручек:турли тава со една кришка леб и салата (рецепт од линкот што го постирав вчера)
    Вечера:само салата

7. D1A2N3I4

D1A2N3I4 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    42
    Мислам дека за вечера претерав чоколадо 75% какао (1 ред) - 120 калории, 1 "V for Vitality" мултижитен бар со јагода и калинка - 90 калории, 1 тортичка "Farcikao" - 100 калории , 1 ванилица (мала како месечинка), 1 слатка (мала како за визити, свадби, прослави). Што мислите дали е премногу? :( :( :(
    Се мерев и што ќе видам на вагата 1 килограм плус (ама многу вода пијам, по 3 литри на ден) :(

8. Sonne

Sonne Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    21
    знаци рапорт за 2 дена
    вцера-водениот ден ај дид ит :rock: цел ден бев излезена и цел ден само вода..немав кризи нисто супер ми помина хахах и одма после полнок продолзив со една салата :tmi: таква бесе ситуацијата :^) денес нели да се надоврзам
    протеински ден 30 по ред
    доруцек
    1 праска
    руцек
    пилсеко со салата
    вецера
    на пола од руцекот....измегу пробав сиренце ме фати стрв...и кафе со млеко нели ама минимално,цисто ради тоа сто денес смеам...ухх и еден ред бул :wasntme: инаце немав време да се мерам мислам утре ке биде,ма со оглед на тоа дека сум во пмс мозе и да се предомислам :!: како и да е резултати се забелезуваат :$ и не планирам да престанам...утре ке ве известам повеке :)

9. Bela.a

Bela.a Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    31
    Тука не пишува ориз.Дали смее варен ориз зачинет со малку вегета? :)

10. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.887
    За midnight.flower и Trendafilka, кога ќе завршите со диетава да не не напуштате, следетени сигурно ќе ни требаат совети од вас ;)

На midnight.flower му/ѝ се допаѓа ова.
  11. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499

Нормално смее ориз. И јас често јадев варен ориз зачинет само со вегета.
    Чат-пат знаев и со малце кечап да го јадам. :)

На Bela.a му/ѝ се допаѓа ова.
  12. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.318
    Допаѓања:
    13.013
    Почнав :rofl:
    Прв ден денес.
    Појадок: 2 крушки.
    Ручек: Парче варен стек, коцка супа со многу зеленчук.
    Вечера: Само стек

На babybelle и anabel-a им се допаѓа ова.
  13. D1A2N3I4

D1A2N3I4 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    42
    Овошен ден 57-ми
    Појадок: 2 парчиња лубеница
    Ручек: 1 банана, 2 праски, суво грозје (20 грама)
    Вечера: 4 парчиња диња
    Утре ми е 58- ми ден Воден ден, но не знам дали да држам, сепак ќе размислам :)

14. sweety-m

sweety-m Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    52
    Мене денес ми е 26 ден, протеински
    за доручек јадев половина банана
    за ручек ќе јадам 5 ќебапи, со салата и супа од коцка само направена
    за вечера или исто или само салата и супа, ќе видам

Иначе овај пат добро ја држам и сега за сега сум многу истрајна и имам направено некои 3-4 прекршоци во сите овие дена. Се на се сум задоволна и ќе ја држам до крај. Не сакав на секое да пишам во темава, барем не додека не му навлезам во шемата на диетата :D
    а претходно кога држев диети многу се опседнував со нив, па си викав леле ова не смеам, леле она не смеам, и само повеќе и повеќе стрвна станвав и прекршував, а сега гледам да не сум толку оптеретена и само си правам тоа што треба да јадам тој ден, а другите не ни ги гледам што јадат и како. Насабајле секој ден ја читам темава, а навечер си забележувам во тетратка што сум јадела, па сега за сега е добро, абе не е добро, туку супер :party:

П.С. се мерев пред некој ден, можеби околу 20-от ден и имав ослабено 2 кг, можеби не е многу, ама јас сум задоволна и среќна и терам понатаму :rofl:

15. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    20/90
    Овошен ден.

До сега, испив 300 мл. сок од цитрон. На екс, ми се згорчи живот.
    А пред тоа каснав суво грозје и пола банана.
    И после пак си направив сок, со пола банана, портокал, праска, смоква.
    Излезе 100 мл.
    Многу беше убав, ама воа соковников, пола фрла. ]:)
    За до 6 саат, има смокви, суво грозје и грозје.

Ноќеска, во 3 саат, ептен ме болеше стомак. Сум се свиткала ко кифла.
    Ај јас пак да се пофалам. Минус уште едно килце. :rofl:
    Вкупно -5 килца, за 19 дена. И -11 килца, за цел распуст. :rofl:
    Се мислам, дали 29тиот ден, да го држам воден. Ќе пробам.
    Ако не можам да издражам, ќе го направам овошен. Па така ќе бидат 2 овошни дена, по ред.

На babybelle и anabel-a им се допаѓа ова.
  16. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Протеински ден, уф го чекам со нетрпение секогаш (поради овошниот) а после ручекот посакувам да не видам никогаш повеќе месо иако сум негов обожавател.

Ми досади бре, секој четврти ден да јадам стек а немам друг избор, не сакам многу други работи од понудените за тој ден.

Така да денес варен пилешки стек (динстан, ако тоа беше правилниот збор :^), го слушам првпат во живот) и шопска за ручек, за вечера само шопска.

Си направив мени и за наредните денови.

Скробен - компир салата за ручек, пола за вечера.

Јаглехидратен - Доста беа макарони, така да овојпат си правам вегетаријанска пица со печурки, домати и кечап само. Навечер ваљда поп кек.

Овошен - Лубеница и грозје, тоа ми е во последно време најлесен избор со кој без проблем го минувам овошниот.

Планот за наредниот циклус ќе биде понатаму :). Ама се тоа па тоа јадам веќе, немам повеќе идеи :wasntme:. Уште 8 дена ме чека воден ден. Се надевам дека се ќе помине во најдобар ред.

Кога ќе помислете да апнете нешто недозволено, сетете се. Мене ми помага ;).

Прикачени фајлови:

На babybelle му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Angel.Heart

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    За вечера не треба да јадеш супа, прочитај на првата страна пишува, супата се јаде само за ручек.

Денес ЈХ ден
    Доручек:две праски
    Ручек:вегетаријанска пица со домат, пиперка, морков, кромид, печурки и кечап
    Вечера:сега за едно 15мин планирам да јадам две помали слатки од оние свадбарските и еден ред чоколадо за готвење, можеби и едно лажиче крем, цел ден ме стрви брат ми јадеше го гледав, ама ќе гледам да му одолеам.
    Инаку колку калории има еден ред од чоколадото за готвење на витаминка (на паковката пишува sintagma, какао крем за торти) , мислам дека целото чок. беше 322, а еден ред како ќе му дојде, зар помалку од 100 калории или грешка сметам?

18. jockaa

jockaa Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    4
    ЈХ-11 ден:
    доручек:4 парчиња диња од помалите (како две).
    ручек:4 мали парчиња баничка со зелник.
    вечера:2 колачиња или пола чоколодо.

19. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Денес,протеински...
    Сакав да јадам јајца,но дома имаше печена риба :)
    Доручек: неколку зрнца грозје
    Ручек: Едно парче печена риба и салата краставица
    А сега планирам да вечерам, и вероватно ќе јадам само некоја салата,бидејќи не чуствувам многу глад.

Наназад прочитав дека не било убаво на вечер да се јаде овошје, може некој да ми каже зошто :^) ? Стварно незнам... ?

20. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Тоа е поради шеќерите што ги содржи.
    А шеќерите нели, потешко се варат. Поготово ако се конзумираат пред спиење.. не е баш убаво.
    И ради тоа, е препорачливо овошје да се јаде од сабајле, и негде до поручек. А после тоа, ако ти се пријаде, се јаде зеленчук. Најубаво краставица..

На Marbella му/ѝ се допаѓа ова.