Скробен ден 72-ри Појадок: 2 парчиња диња Ручек: Салата Македонка, бидејќи не бев дома бев во друг град (домат, печена пиперка, кромид) Вечера: Компир манџа, 1 парче леб Вечерав дури сега, се мислам далу утре повторно да држам скробен ден, денес некако ми се чини дека јадев премногу зеленчук и во салатата, но и така без ништо
И јас го делам истото мислење во врска со тоа, скроб си е скроб, протеин си е протеин. Ако за ручек јадеме месо, не гледам ништо лошо за вечера да изедам варено јајце и шопска, иако ретко го правам тоа. Еве денес за ручек имав печени компири, ама за вечера останаа многу малку, па си додадов 2 лажици гравче тавче. Патем, честитки за изгубените килограми Јуле, нека се намалуваат само. Јас па не се измерив. Ме нервира мојата вага, од пазар е и многу глупава, ако земеш воздух и го задржиш, ќе ти одземе килограм и пол помалку. Ќе се измерам на крајот од месецот, сега моментално повеќе сум сконцентрирана на физичка активност, намалување на стомак, спојлер и целулит. Утре се договоривме да јадеме печени макарони. Ќе ги потпечеме директно со кисела вода и растителен кашкавал. А кој сака ќе си додаде томатело или кечап отпосле. Некако варените ни се здосадија, а јас со пицата станувам лакома, ем прејадувам, ем нон стоп мислам на храна.
Јас и вагата сме посебна приказна. Немам дома, па се мерам на работа . Затоа одземам и додавам грамови и мерам сандали и каиши . До грамче да се измерам, да не пропуштам нешто . Ама пак, знаете колку ме мотивираат и тие 100 - 200 грама. Јас се откажав од месото за вечера. Сиренце, шопска и јогурт. А пица не сум јадела, лакома сум, цела ќе ја изедам. Затоа строго ѓеврек. Макароните не ме држат.
Никој не ме рецка ама јас си пишувам на фемина, како дневник за диета ми е Денес ми е овошен ден 2 портокали лубеница (скоро пола ја изедов, лубеница од 4 кг) 1 банана 2 парчиња диња многу е знам ама барем овошје е. Најголема криза ме фати околу 18ч дали дека обично тоа време гнетам не знам. Битно ја пребродив. Читав книга и дремев на нет колку да не мислам на јадење. Висока сум 176, а тешка 65кг! Пропорција на нивоу. Ама изгледам подебела одколку што сум, пошто ми се "широки коските", така ме теши мајка ми. Сакам барем до 56-7 да стигнам. помина денов некако. Вака онака битно грев не направив Едит:едвај чекам да почнат да се гледаат резултатите, денес ми беше 4 ден, ама се чувствувам некако полесно и поубаво. може е плацебо, ама сепак делува
Јас не знам зошто ти воопшто држиш диета. Ја имаш идеалната тежина според тие стандардните пресметки. Иако за мене тоа е слабо и лично преферирам неколку кг над тоа. Мој совет, немој да слабееш уште.
^ да знам и дечково така ми вика Ама финтата е што имам широки колкови и некако целата сум како пудинг во стомакот и 1 кило ако се поправам изгледам не дебело туку широка. барем некое килце да смалам со диетава ке се осеќам многу поудобни во својата кожа. Пред околу 6 месеци бев 57 кг па сега оваа клажа ми некако како товар не знам како да ти објаснам. Како да не можам да мрднам од стомак, бутини и задник. ете така се осеќам. Ке пробам додека можам па нема многу да се оптоварувам штом така викаш.
Абе а јадете ли растителен кашкавал во јх ден? Па и тоа е протеини, мада што читав и е исто количество на протеини и на јх, пр, протеини 5гр, а јх 4.5 гр. Јас последниве два јх дена јадам пица со патлиџан, кромид и печурки , нема да ми се слоши од малку кашкавал. А и печени макарони некна дома се лигавеа, јас баш тогаш овошен... уф.
zdravo zenski....da vi se pridruzam i jas....od vcera ja pocnav dietata pa da vidam do kade ke stignam
Па... па да. Сега ме збуни, сите пици што сум ги изела досега за тој ден биле со растителен кашкавал. Реално, ако гледаме така, секој ден внесуваме на пример Ј.Х. што преку овошјето и зеленчукот, што преку млечен производ (зашто и сирењето има Ј.Х. што преку тесто за третиот ден). Ама важно е што е главниот оброк во најголем состав - скроб, протеин или ј.х. Јас денес ќе правам потпечени макарони - жити се што да им ставам ако не растителен кашкавал? Нема сирење, нема јајце, нема такви додатоци... Ајде нека каже некој поупатен грешка ли е растителниот кашкавал во пица или тестенини, јас мислам дека не е.
Денес ми е протеински ден и сакам да правам еден велешки мезалак со павлака , пилешко, печурки и кисели карставичиња. Е сега ве молам да ми кажете дали да мешам павлака со пилешко?
Јас би Според оваа УН по која одиме ние дозволено е месо со млечни производи. Посторга варијанта би било да не мешаш различни видови на протеини. Јас по правило во секој протеински ден јадам сирење омилено ми е И кога како со него некогаш јајца, некогаш некое месо, а понекогаш и само сирење Инаку Трендафилка, не ти треба по стручен за растителниот кашкавал, самата си доволно стручна веќе за тоа Па нели имаше резултати со кои беше задоволна со растителниот кашкавал во ј.х денови, зошто да не продолжиш така, ем слабееш ем си среќна и вкусно најадена.
Искрено јас само за доручек досега изедов повеќе овошје од Сонне за цел ден. Па и не мислам дека целта на диетава е да се изгладнуваш па немам грижа на совест со ова овошјето до ручек, а за вечера голем тањир салата.
Девојкии... Ме интересира.. дали додека ја држете диетата го прескокнувате појадокот? Што е препорачливо на пример да се јаде како појадок?
Никакво прескокнување ни на појадокот ни на ручек или вечера, и за појадок сите 90 дена се јаде само овошје. Значи се имаш убаво напишано на првата страна само да прочиташ треба и се ќе ти стане јасно.
Како што кажав ја почнав диетава на 1 септември 1 ден - доручек = две праски, ручек = парче пилешко месо, супа, леб неможев и салата, вечера = неможев! 2 ден - доручек = две јаболки, ручек = грашок манџа, вечера = пиво ( Пиволенд ) 3 ден - доручек = две смокви, ручек = три кифли од Специјал, вечера = три топки сладолед ( искрено овој ден ми беше најтежок! ) 4 ден - овошен цел ден. УМРЕВ! Таман мислам еве некако сито се чувствувам после некое време пак ми се јаде! Ме копа одвнатре, бара нешто поголемо да јадам!! Ама издржав 5 ден - доручек = едно јаболко, неможам уште едно! ручек мајка ми прави риба скуша и така .. Се осеќам како малце во стомакот да сум ослабнала и немам спојлери. Пред некој ден ми беа огромни, дали дека имав добиено незнам! И да, денес му се качувам на орбитрекот, ама после рибата, да ми даде малку сила вака само од тоа смоквите, јаболките и праските нема шанси, едвај се движам!
Во исто време сме на диета ајде баш да споредиме резултати за 10 дена денес доручек 1 банана Ручек:туна конзерва, салата Е сеа вечера не знам дали може некој друг вид протеини, јајце или млеко, пошто ке ми дојде многу туна за еден ден
Скробен ден 72-ри Појадок: 2 парчиња диња Ручек: 1 чинија компир манџа Вечера: половина чинија компир манџа Салата и леб нема да јадам денес, бидејќи вчера јадев многу зеленчук, а по правило ми беше скробен ден и вчера, што значи јас држам два скробни дена, иако до сега го немам прекршено распоредот, вчера вечерав многу касно, бидејќи имав некои обврски
Вака како што ја следам темава, многу имиња поминаа овде, еве конкретно одкога почнав јас да ја држам, и многу ги снемува за кратко. Се откажувате или само не ни пишувате повеќе?
Јас сеуште ја држам и редовно ве следам само што не пишувам секој ден кое ми е менито. Инаку денес ми е 25 ден, што значи уште малку и ме чека водениот ден и уште сега се спремам психички како ќе ме биде . На почеток секој циклус од 4 дена слабеев по едно кило, но последнави 9 дена стагнирам и се тука па тука сум со килажата и малку паднав психички, но за среќа Трендафилка и Анабел-а ме утешија да не се откажувам дека таква е диетата. Така да мн ми се допаѓа темава. Секојпат кога сакам да скршнам малку од диетава се уклучувам на форумов за да ве читнам до кај сте и ми е поарно. Задено сме посилни