УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. D1A2N3I4

D1A2N3I4 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    42
    Скробен ден 72-ри
    Појадок: 2 парчиња диња
    Ручек: Салата Македонка, бидејќи не бев дома бев во друг град (домат, печена пиперка, кромид)
    Вечера: Компир манџа, 1 парче леб
    Вечерав дури сега, се мислам далу утре повторно да држам скробен ден, денес некако ми се чини дека јадев премногу зеленчук и во салатата, но и така без ништо :)

2. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    И јас го делам истото мислење во врска со тоа, скроб си е скроб, протеин си е протеин.
    Ако за ручек јадеме месо, не гледам ништо лошо за вечера да изедам варено јајце и шопска, иако ретко го правам тоа.
    Еве денес за ручек имав печени компири, ама за вечера останаа многу малку, па си додадов 2 лажици гравче тавче.

Патем, честитки за изгубените килограми Јуле, нека се намалуваат само. :clap: :party:

Јас па не се измерив. Ме нервира мојата вага, од пазар е и многу глупава, ако земеш воздух и го задржиш, ќе ти одземе килограм и пол помалку. :D
    Ќе се измерам на крајот од месецот, сега моментално повеќе сум сконцентрирана на физичка активност, намалување на стомак, спојлер и целулит. :)

Утре се договоривме да јадеме печени макарони.
    Ќе ги потпечеме директно со кисела вода и растителен кашкавал.
    А кој сака ќе си додаде томатело или кечап отпосле.
    Некако варените ни се здосадија, а јас со пицата станувам лакома, ем прејадувам, ем нон стоп мислам на храна. :?:

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.305
    Допаѓања:
    259.405
    Јас и вагата сме посебна приказна. Немам дома, па се мерам на работа :D .
    Затоа одземам и додавам грамови и мерам сандали и каиши :lol: .
    До грамче да се измерам, да не пропуштам нешто :D .
    Ама пак, знаете колку ме мотивираат и тие 100 - 200 грама.

Јас се откажав од месото за вечера. Сиренце, шопска и јогурт.
    А пица не сум јадела, лакома сум, цела ќе ја изедам. Затоа строго ѓеврек.
    Макароните не ме држат.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Никој не ме рецка ама јас си пишувам на фемина, како дневник за диета ми е :D
    Денес ми е овошен ден
    2 портокали
    лубеница (скоро пола ја изедов, лубеница од 4 кг) :lol:
    1 банана
    2 парчиња диња
    многу е знам ама барем овошје е.
    Најголема криза ме фати околу 18ч дали дека обично тоа време гнетам не знам.
    Битно ја пребродив. Читав книга и дремев на нет колку да не мислам на јадење. Висока сум 176, а тешка 65кг! Пропорција на нивоу. Ама изгледам подебела одколку што сум, пошто ми се "широки коските", така ме теши мајка ми. Сакам барем до 56-7 да стигнам.
    помина денов некако. Вака онака битно грев не направив 8)
    Едит:едвај чекам да почнат да се гледаат резултатите, денес ми беше 4 ден, ама се чувствувам некако полесно и поубаво. може е плацебо, ама сепак делува

На Nataska-brasnar му/ѝ се допаѓа ова.
  5. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.317
    Допаѓања:
    13.005
    Јас не знам зошто ти воопшто држиш диета. Ја имаш идеалната тежина според тие стандардните пресметки. Иако за мене тоа е слабо и лично преферирам неколку кг над тоа.
    Мој совет, немој да слабееш уште.

На anabel-a и JuLleE им се допаѓа ова.
  6. BeLLaDona23

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    ^ да знам и дечково така ми вика :D Ама финтата е што имам широки колкови и некако целата сум како пудинг во стомакот и 1 кило ако се поправам изгледам не дебело туку широка. :D барем некое килце да смалам со диетава ке се осеќам многу поудобни во својата кожа. Пред околу 6 месеци бев 57 кг па сега оваа клажа ми некако како товар не знам како да ти објаснам. Како да не можам да мрднам од стомак, бутини и задник. ете така се осеќам. Ке пробам додека можам па нема многу да се оптоварувам штом така викаш. :D

7. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Абе а јадете ли растителен кашкавал во јх ден? :?: Па и тоа е протеини, мада што читав и е исто количество на протеини и на јх, пр, протеини 5гр, а јх 4.5 гр. :?: Јас последниве два јх дена јадам пица со патлиџан, кромид и печурки |( , нема да ми се слоши од малку кашкавал. А и печени макарони некна дома се лигавеа, јас баш тогаш овошен... уф. :doh:

8. srna22

srna22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    zdravo zenski....da vi se pridruzam i jas....od vcera ja pocnav dietata pa da vidam do kade ke stignam :)

На Nataska-brasnar му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    Па... па да. :^)
    Сега ме збуни, сите пици што сум ги изела досега за тој ден биле со растителен кашкавал.
    Реално, ако гледаме така, секој ден внесуваме на пример Ј.Х. што преку овошјето и зеленчукот, што преку млечен производ (зашто и сирењето има Ј.Х. што преку тесто за третиот ден).

Ама важно е што е главниот оброк во најголем состав - скроб, протеин или ј.х.

Јас денес ќе правам потпечени макарони - жити се што да им ставам ако не растителен кашкавал? :(
    Нема сирење, нема јајце, нема такви додатоци...
    Ајде нека каже некој поупатен грешка ли е растителниот кашкавал во пица или тестенини, јас мислам дека не е.

На JuLleE и Doozy им се допаѓа ова.
  10. Treki

Treki Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    113
    Денес ми е протеински ден и сакам да правам еден велешки мезалак со павлака , пилешко, печурки и кисели карставичиња. Е сега ве молам да ми кажете дали да мешам павлака со пилешко?

11. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.887
    Јас би ;) Според оваа УН по која одиме ние дозволено е месо со млечни производи. Посторга варијанта би било да не мешаш различни видови на протеини. Јас по правило во секој протеински ден јадам сирење омилено ми е И кога како со него некогаш јајца, некогаш некое месо, а понекогаш и само сирење :lol:

Инаку Трендафилка, не ти треба по стручен за растителниот кашкавал, самата си доволно стручна веќе за тоа ;) Па нели имаше резултати со кои беше задоволна со растителниот кашкавал во ј.х денови, зошто да не продолжиш така, ем слабееш ем си среќна и вкусно најадена.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. jockaa

jockaa Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    4
    како издржуваш цел ден со толку малку??

13. SkarletOHara

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.887
    Искрено јас само за доручек досега изедов повеќе овошје од Сонне за цел ден. Па и не мислам дека целта на диетава е да се изгладнуваш па немам грижа на совест со ова овошјето до ручек, а за вечера голем тањир салата.

На Doozy и Trendafilka им се допаѓа ова.
  14. T-A-N-J-e-T-o

T-A-N-J-e-T-o Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    Девојкии... Ме интересира.. дали додека ја држете диетата го прескокнувате појадокот? Што е препорачливо на пример да се јаде како појадок?

15. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Никакво прескокнување ни на појадокот ни на ручек или вечера, и за појадок сите 90 дена се јаде само овошје. Значи се имаш убаво напишано на првата страна само да прочиташ треба и се ќе ти стане јасно.

16. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    4.803
    Како што кажав ја почнав диетава на 1 септември :)
    1 ден - доручек = две праски, ручек = парче пилешко месо, супа, леб неможев и салата, вечера = неможев!
    2 ден - доручек = две јаболки, ручек = грашок манџа, вечера = пиво :x ( Пиволенд :drunk: )
    3 ден - доручек = две смокви, ручек = три кифли од Специјал, вечера = три топки сладолед ( искрено овој ден ми беше најтежок! )
    4 ден - овошен цел ден. УМРЕВ! :D
    Таман мислам еве некако сито се чувствувам после некое време пак ми се јаде! Ме копа одвнатре, бара нешто поголемо да јадам!!
    Ама издржав :)
    5 ден - доручек = едно јаболко, неможам уште едно! ручек мајка ми прави риба скуша :inlove: и така ..
    Се осеќам како малце во стомакот да сум ослабнала и немам спојлери. Пред некој ден ми беа огромни, дали дека имав добиено незнам! И да, денес му се качувам на орбитрекот, ама после рибата, да ми даде малку сила вака само од тоа смоквите, јаболките и праските нема шанси, едвај се движам!

На BeLLaDona23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. BeLLaDona23

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Во исто време сме на диета :D ајде баш да споредиме резултати за 10 дена :)
    денес доручек 1 банана
    Ручек:туна конзерва, салата
    Е сеа вечера не знам дали може некој друг вид протеини, јајце или млеко, пошто ке ми дојде многу туна за еден ден :^)

На Ema.Sk му/ѝ се допаѓа ова.
  18. D1A2N3I4

D1A2N3I4 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    42
    Скробен ден 72-ри
    Појадок: 2 парчиња диња
    Ручек: 1 чинија компир манџа
    Вечера: половина чинија компир манџа

Салата и леб нема да јадам денес, бидејќи вчера јадев многу зеленчук, а по правило ми беше скробен ден и вчера, што значи јас држам два скробни дена, иако до сега го немам прекршено распоредот, вчера вечерав многу касно, бидејќи имав некои обврски :)

19. SkarletOHara

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.887
    Вака како што ја следам темава, многу имиња поминаа овде, еве конкретно одкога почнав јас да ја држам, и многу ги снемува за кратко. Се откажувате или само не ни пишувате повеќе?

На Treki му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Treki

Treki Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    113
    Јас сеуште ја држам и редовно ве следам само што не пишувам секој ден кое ми е менито. Инаку денес ми е 25 ден, што значи уште малку и ме чека водениот ден и уште сега се спремам психички како ќе ме биде :worried: . На почеток секој циклус од 4 дена слабеев по едно кило, но последнави 9 дена стагнирам и се тука па тука сум со килажата и малку паднав психички, но за среќа Трендафилка и Анабел-а ме утешија да не се откажувам дека таква е диетата. Така да мн ми се допаѓа темава. Секојпат кога сакам да скршнам малку од диетава се уклучувам на форумов за да ве читнам до кај сте и ми е поарно.
    Задено сме посилни :rofl: :rock:

На Trendafilka и anabel-a им се допаѓа ова.