УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. tamarce.j

tamarce.j Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    331
    И јас ја почнав од завчера.. Сега за сега супер ми иде... Иначе висока сум 173 а тешка 83, така да треба доста да ослабам.. :( Па ке видиме :) Позздрав до сите :D

На Nataska-brasnar му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kajafeminka

Kajafeminka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    26
    Јас ја прекинав на два дена бидејки се напнав многу наместо да слабеам јас се дебелеев али имав можеби затоа од утре исто ке бидам на диетава и ке пијам чај кирколина па можеби и ке има резултати ;)

3. Sonne

Sonne Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    21
    драги мои дојде ајде малку да се пофалиме :D мојот вцерасен воден ден помина супериорно :rock: знаци бас маски го истерав (едно време ме фати вртоглавица,ама не попустив) цел ден вода и 2 кафинја испив..и денес сабајлески одма на вагата :$ убавини мозам да казам дека целта е постигната за 2 месеци јас симнав 6 кг 8) а колку се познава:inlove:(кога ке ресам да прекинам ке казам со колку поцнав и како ке заврси) ептен сум кефна :talk: и денес одма се вракаме во форма
    протеински ден
    доруцек
    2 јаболки
    руцек
    пилеско и салата
    за вецера усте се мислам ама секако ке биде во стилот на диетата :!: (или само салата или само стек;)) кафе со млеко пиев денес :puke: никакво бе ....сакав да прасам дали некој има информации колку долго траат овие резултати( мислам после диетата ја задрзуваме ли оваа килаза за долго или :?: )некако ке ми биде страв да прекинам мислам :worried: ...
    п.с и вагата ме збуни после едно кафе ми показа 400 гр повеке од претходно кога немав нисто ставено во уста |( да не рецам во рок од 30 мин ми показа разлика...

4. Sonne

Sonne Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    21
    едит- не сум сигурна дали беа 400 или помалку ама битно дека показа разлицно во грамови

5. D1A2N3I4

D1A2N3I4 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    42
    Овошен ден 86-ти
    Појадок: 2 парчиња лубеница
    Ручек: 1 банана, 3 јаболка, суво грозје (20 грама)
    Вечера: 4 парчиња лубеница

Утре ми иди да држам воден ден, но ќе држам овошен ден, држев на два пати не дека е тешко межутоа немам намера да држам воден ден и овој пат :)

На Nataska-brasnar му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ani.cka

Ani.cka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2012
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    26
    Сакам да Ве прашам дали е во ред да си пијам за време на доручекот овошен јогурт или само јогурт и бидејки често ја прескокнувам вечерата, тоа ми е навика јас и пред тоа не вечерам и дали ке има ефект така без вечера??

7. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.317
    Допаѓања:
    13.005
    Многу убаво си пишува, за појадок овошје (објаснето е и зошто), а овошниот јогурт нема врска со овошјето. Јогурт смееш да пиеш во протеинскиот ден, за ручек или вечера.
    Твое си е дали ќе вечераш или не, јас некогаш вечерам, некогаш ја скокам вечерата, ама насабајле обавезно овошје :!:

8. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Јас изгледа, сум ја зафркнала работата. Ама сега видов.
    Сите пишувале непечени бадеми. А јас печени јадев. 2 пати до сега. :tmi:
    Вчера ми беше овошен ден, и каснав 50 грама.
    А денес ми е протеински, и во меѓуоброк после ручекот (во школо) каснав 30 грама печени бадеми.

Е сега. Да знам..
    Утре да си земам непечен бадем. Ама грешка ли е во меѓуоброк накај 4 саат, да се јаде непечен бадем?
    Затоа што стварно многу ме заситува во школо..
    Ама ако не смее, тогаш вода ќе си купувам..

Ќе замолам некој да ми одговори. :$

9. megy24

megy24 Активен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    9
    Devojki so Sreka na site se nadevam deka uspesno ke istraeme vo dietava :) Jas pred 3 meseci ja drzev samo 30 dena i oslabev 7 kg.Pred 3 dena ja pocnav od pocetok denes mi e 3 den i dobro si pominav,DOR:2 jabolka,RUC:gjevrek ,VEC:edno parce torta mn malo.
    Vaka sakkam da vi kazam i za vodeniot den do sega dietava ja imam drzeno 3 pati ednaska vo 2010 i nikogas ne drzev voden den toa mi e glupost ;) ;) Vi posakuvam uspesni rezultati ;) ;) ;)

10. tamarce.j

tamarce.j Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    331
    Епа ајде со среќаа :) Иначе мене утре ми е Овошен ден и да ве прашам дали смее да се јаде бадеми, лешници, кикирики не печени ? :D

11. megy24

megy24 Активен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    9
    Blagodarammm :) Vo prethodnite postovi vidov deka moze da se jadat no pod uslov nepeceni :) ,vo ovosen den ponekogas si zemav suvo grozje i dosta e dobro ..ti go preporacuvammm posebno za vo ovosniot den ;) ;) ;) ;)

На tamarce.j му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ani.cka

Ani.cka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2012
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    26

Ок, фала на исправката, иначе ја држам скоро две недели не чувствувам некои кризи ама изгледа деновиве ке почнат (аман од тој ПМС) ама ке издржам, и се осекам некако подувано па откако ке ми заврши ке се измерам (хахаха).
    Денес ми е јагленоидратен ден-ПОЈАДОК гројзе,диња. РУЧЕК макарончиња со кечап ВЕЧЕРА може ништо или пак едно парченце торта или чок. за готвење

13. babybelle

babybelle Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    70

Јас сум 160 висока и почнав со 58 кг. За два-три месеци (со помали паузи и прекршоци) симнав 8 кг и сум презадоволна! Ако ја држиш без никаков прекршок можеби и повеќе ќе симнеш, но сепак со оваа диета не очекувај толку брзи резултати - 5-6 кг за 1 месец, а и нездраво е! Само напред, тука сигурно ќе најдеш поддршка! ;)

И јас порано не можев да замислам Нес кафе без млеко и малку шеќер, а сега не можам да го поднесам такво - диетава ме навикна да го пијам само со вода и мн мн малку шеќерче ;)

Инаку, и јас се чудев што да правам откако ја постигнав целта со килограмите и само си продолжив со истиот начин на исхрана со тоа што овошен ден планирам да имам еднаш неделно, а деновите без никаков посебен редослед (што ми се јаде денес - таков ден терам) - тоа е мојот план!
    Бев на одмор и 11 дена јадев што сакам и колку сакам, пливав и пешачев во некои нормални граници (не премногу) и кога се вратив со страв и трема се качував на вагата, и што да видам!!! само 1 и пол кг поправена!!! на толку јадење, тоа е одлично! еве сега се враќам на претходниот план и се надевам дека така ќе терам и понатаму и ќе си ја одржам оваа тежина од 50-51 кг :rock:

14. Ani.cka

Ani.cka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2012
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    26
    Дечки а смокички никако ли??

15. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Па се разбира дека не :!:
    А и што ќе те најдат смоки кажи ми ? Само ќе ти ја расипат диетата и ќе имаш грижа на совест дека се си утнала :devil:

16. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.887
    Еве официјално уште 9 дена, ама тука некаде во третиов месец заглавив и не одам надалу со кг :( Барем уште некое килце да отидеше. Ама признавам намалив со вежбањето не да намалив скоро го исклучив, не по моја желба де :$ ама така некако наваму натаму и загубив ритам. Но не застанувам овде, ќе се потрудам овие денови малку поактивно. Се надевам ке стопам уште малку сало.

17. D1A2N3I4

D1A2N3I4 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    42
    Воден ден 87-ми (Овошен ден) :)
    Појадок: 2 парчиња диња
    Ручек: 1 банана, 1 јаболко (големо), грозје, суво грозје (20 грама)
    Вечера: 2 јаболка помали

18. bela.hrizantema

bela.hrizantema Активен член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    А какви резултати имаше за овие 3 месеца,што понатаму ке продолжиш ли со "одржување"уште 3 месеци или ги постигна саканите резултати?

19. emekreme

emekreme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    209
    89 - ти ден (без водните нив не ни помислив да ги држам)

резултати? има и тоа многу на обем а килажа околу 10 - 12 варирам

денеска протеински ден

доручек - печена тиква
    ручек овесни снегулки со јогурт
    вечера стек со салата

воопшто не вежбав што ми е гооолема грешка но што е тоа е
    нема да ја престанам диетава, ке продолжам и понатака бидејки јас морам да симнам мноооогу многу :)

20. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    ЈАГЛЕХИДРАТЕН ДЕН:
    Д = 1 зелено јаболко и 2 суви урми
    Р = тарана сварена со домати, пиперка, бамја, морков, модар патлиџан, малку печурки, сув магданос, оригано и вегета
    В = 1 ред црно чоколадо и 1 ред чоколадо со крем од лешник (и малку краставица со сок од лимон)

Дефинитивно ова е мојот омилен ден: ем овошје, ем зеленчук, ем малку тестенини и на крај благце ... мјам :$