И јас ја почнав од завчера.. Сега за сега супер ми иде... Иначе висока сум 173 а тешка 83, така да треба доста да ослабам.. Па ке видиме Позздрав до сите
Јас ја прекинав на два дена бидејки се напнав многу наместо да слабеам јас се дебелеев али имав можеби затоа од утре исто ке бидам на диетава и ке пијам чај кирколина па можеби и ке има резултати
драги мои дојде ајде малку да се пофалиме мојот вцерасен воден ден помина супериорно знаци бас маски го истерав (едно време ме фати вртоглавица,ама не попустив) цел ден вода и 2 кафинја испив..и денес сабајлески одма на вагата убавини мозам да казам дека целта е постигната за 2 месеци јас симнав 6 кг а колку се познава(кога ке ресам да прекинам ке казам со колку поцнав и како ке заврси) ептен сум кефна и денес одма се вракаме во форма протеински ден доруцек 2 јаболки руцек пилеско и салата за вецера усте се мислам ама секако ке биде во стилот на диетата (или само салата или само стек) кафе со млеко пиев денес никакво бе ....сакав да прасам дали некој има информации колку долго траат овие резултати( мислам после диетата ја задрзуваме ли оваа килаза за долго или )некако ке ми биде страв да прекинам мислам ... п.с и вагата ме збуни после едно кафе ми показа 400 гр повеке од претходно кога немав нисто ставено во уста да не рецам во рок од 30 мин ми показа разлика...
Овошен ден 86-ти Појадок: 2 парчиња лубеница Ручек: 1 банана, 3 јаболка, суво грозје (20 грама) Вечера: 4 парчиња лубеница Утре ми иди да држам воден ден, но ќе држам овошен ден, држев на два пати не дека е тешко межутоа немам намера да држам воден ден и овој пат
Сакам да Ве прашам дали е во ред да си пијам за време на доручекот овошен јогурт или само јогурт и бидејки често ја прескокнувам вечерата, тоа ми е навика јас и пред тоа не вечерам и дали ке има ефект така без вечера??
Многу убаво си пишува, за појадок овошје (објаснето е и зошто), а овошниот јогурт нема врска со овошјето. Јогурт смееш да пиеш во протеинскиот ден, за ручек или вечера. Твое си е дали ќе вечераш или не, јас некогаш вечерам, некогаш ја скокам вечерата, ама насабајле обавезно овошје
Јас изгледа, сум ја зафркнала работата. Ама сега видов. Сите пишувале непечени бадеми. А јас печени јадев. 2 пати до сега. Вчера ми беше овошен ден, и каснав 50 грама. А денес ми е протеински, и во меѓуоброк после ручекот (во школо) каснав 30 грама печени бадеми. Е сега. Да знам.. Утре да си земам непечен бадем. Ама грешка ли е во меѓуоброк накај 4 саат, да се јаде непечен бадем? Затоа што стварно многу ме заситува во школо.. Ама ако не смее, тогаш вода ќе си купувам.. Ќе замолам некој да ми одговори.
Devojki so Sreka na site se nadevam deka uspesno ke istraeme vo dietava Jas pred 3 meseci ja drzev samo 30 dena i oslabev 7 kg.Pred 3 dena ja pocnav od pocetok denes mi e 3 den i dobro si pominav,DOR:2 jabolka,RUC:gjevrek ,VEC:edno parce torta mn malo. Vaka sakkam da vi kazam i za vodeniot den do sega dietava ja imam drzeno 3 pati ednaska vo 2010 i nikogas ne drzev voden den toa mi e glupost Vi posakuvam uspesni rezultati
Епа ајде со среќаа Иначе мене утре ми е Овошен ден и да ве прашам дали смее да се јаде бадеми, лешници, кикирики не печени ?
Blagodarammm Vo prethodnite postovi vidov deka moze da se jadat no pod uslov nepeceni ,vo ovosen den ponekogas si zemav suvo grozje i dosta e dobro ..ti go preporacuvammm posebno za vo ovosniot den
Ок, фала на исправката, иначе ја држам скоро две недели не чувствувам некои кризи ама изгледа деновиве ке почнат (аман од тој ПМС) ама ке издржам, и се осекам некако подувано па откако ке ми заврши ке се измерам (хахаха). Денес ми е јагленоидратен ден-ПОЈАДОК гројзе,диња. РУЧЕК макарончиња со кечап ВЕЧЕРА може ништо или пак едно парченце торта или чок. за готвење
Јас сум 160 висока и почнав со 58 кг. За два-три месеци (со помали паузи и прекршоци) симнав 8 кг и сум презадоволна! Ако ја држиш без никаков прекршок можеби и повеќе ќе симнеш, но сепак со оваа диета не очекувај толку брзи резултати - 5-6 кг за 1 месец, а и нездраво е! Само напред, тука сигурно ќе најдеш поддршка! И јас порано не можев да замислам Нес кафе без млеко и малку шеќер, а сега не можам да го поднесам такво - диетава ме навикна да го пијам само со вода и мн мн малку шеќерче Инаку, и јас се чудев што да правам откако ја постигнав целта со килограмите и само си продолжив со истиот начин на исхрана со тоа што овошен ден планирам да имам еднаш неделно, а деновите без никаков посебен редослед (што ми се јаде денес - таков ден терам) - тоа е мојот план! Бев на одмор и 11 дена јадев што сакам и колку сакам, пливав и пешачев во некои нормални граници (не премногу) и кога се вратив со страв и трема се качував на вагата, и што да видам!!! само 1 и пол кг поправена!!! на толку јадење, тоа е одлично! еве сега се враќам на претходниот план и се надевам дека така ќе терам и понатаму и ќе си ја одржам оваа тежина од 50-51 кг
Па се разбира дека не А и што ќе те најдат смоки кажи ми ? Само ќе ти ја расипат диетата и ќе имаш грижа на совест дека се си утнала
Еве официјално уште 9 дена, ама тука некаде во третиов месец заглавив и не одам надалу со кг Барем уште некое килце да отидеше. Ама признавам намалив со вежбањето не да намалив скоро го исклучив, не по моја желба де ама така некако наваму натаму и загубив ритам. Но не застанувам овде, ќе се потрудам овие денови малку поактивно. Се надевам ке стопам уште малку сало.
Воден ден 87-ми (Овошен ден) Појадок: 2 парчиња диња Ручек: 1 банана, 1 јаболко (големо), грозје, суво грозје (20 грама) Вечера: 2 јаболка помали
А какви резултати имаше за овие 3 месеца,што понатаму ке продолжиш ли со "одржување"уште 3 месеци или ги постигна саканите резултати?
89 - ти ден (без водните нив не ни помислив да ги држам) резултати? има и тоа многу на обем а килажа околу 10 - 12 варирам денеска протеински ден доручек - печена тиква ручек овесни снегулки со јогурт вечера стек со салата воопшто не вежбав што ми е гооолема грешка но што е тоа е нема да ја престанам диетава, ке продолжам и понатака бидејки јас морам да симнам мноооогу многу
ЈАГЛЕХИДРАТЕН ДЕН: Д = 1 зелено јаболко и 2 суви урми Р = тарана сварена со домати, пиперка, бамја, морков, модар патлиџан, малку печурки, сув магданос, оригано и вегета В = 1 ред црно чоколадо и 1 ред чоколадо со крем од лешник (и малку краставица со сок од лимон) Дефинитивно ова е мојот омилен ден: ем овошје, ем зеленчук, ем малку тестенини и на крај благце ... мјам