1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Grace

Grace Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    4
    Zdravo devojki!
    Jas sum prezadovolna od rezultatite: prvo energijata mi e na visoko nivo, se chuvstvuvam navistina pozhivo, shto se dolzhi na zelenchukot i ovoshjeto koi ne gi ogranichuvam na edno parche, na edna chinija itn..
    Denes mi e 14ti den i vo kg rezultatot e -3kg.
    Ne se fokusirajte iskluchivo na brojkite, jas se meram ednash nedelno, jadam da se najadam, ne ogranichuvam salata nikojpat, a nastojuvam taa da bide shto poraznovidna..
    Slusham dek si kombinirate Kubeti i dr. proizvodi koi pominale sito i resheto pred da gi kupite. Jas ve sovetuvam da ne kupuvate gotovi proizvodi, zashto sodrzhat mnogu aditivi i opasni sostojki, koi kje ve pravat da se chuvstvuvate ushte pogladni, pa duri i zavisni od niv, a vo isto vreme kje gi blokiraat procecite na osloboduvanje od toksini i vishok masnotii. Namesto toa, zgolemete ja dozata na salata; postoi pravilo spored koe, za da ja svari organizmot t.n. "zhiva hrana", t.e. zelenchukot i ovoshjeto, troshi mnogu povekje kalorii, otkolku shto vredi kaloriski toa ovoshje iili zelenchuk; plus volumenski go polni zheludnikot i do mozokot stasuva informacija deka ste najadeni, mnogu povekje od nekakvi smoki, kubeti ili pechiva od prodavnica..
    Pozdrav, se nadevam deka nekomu ova kje mu bide od pomosh!

На Shana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ivo-na

ivo-na Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2011
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    39
    Дечко ми и цимерката ја држеа оваа диета заедно и навистина има резултати. З месеци ја држеа и за месец време и двајцата изгубија по 8 кг, и што е најважно скоро никогаш не чувствуваш глад (е малку е помачно кога е овошниот ден-но се издржува), ова го кажувам и од мое лично искуство бидејќи имаше денови кога и јас го јадев истото со нив и не чувствував потреба да внесам нешто +

3. Aurelia-Aurita

Aurelia-Aurita Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2010
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    41
    Девојки ја почнувам од денеска па ќе видиме како ќе биде :)

4. ElenI777

ElenI777 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2010
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    125
    ајде ајде никако откажување,тераме до крај,ти си веќе на пола,јас уште 1 месец,па не е малце :D
    сакам барем уште 5-6 килца да симнам...ма аааааааајде ке ги симнам,мораме да мислиме позитивно иначе ништо не праиме,само позитивно,позитивно и ке има поголеми резултати со сигурност :)
    ајде обавезно ке бидеме во контакт,што како сме напраиле :*

5. sanja-84

sanja-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    20
    ете и јас од утре пак ке почнам :) секогаш така правам, почнувам и прекинувам и нормално нема резултати :) се надевам ќе издржам највеќе што можам. поздрав

6. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    Колку и да велам дека ке држам диета не бива и не бива,сега ова зимо сум се поправила 4-5 кг :( од 55 на 59 .Ја с еднаш почнав да ''држам диета'' ама тоа беше диета на мој начин хахахаххаха без ништо во уста само цигари по 2 пакли дневно....и после завршував на земја со модрици по глава.....Но веќе тоа никогаш нема да направам.Навистина ослабнав 8 кг за еден месец ама тоа ич не е добро :fubar: и сега се ресив до лето морам да си ја вратам истата килажа до 54-53 а висока сум 1-70цм.Но кај мене проблемот е тоа што сто и да изедам се ми фаќа за стомакот.нозете ми се слаби а гевреци на стомак.колку сакаш. И еве една недела јадам до кај 6 часот(некогаш може да се случи и само со доручок или само со ручок)и тоа е се за еден ден, и пијам многу вода и по 2-3 шолји чај......па се надевам дека колку толку ке се ослбне :) :)

7. Butterfliess

Butterfliess Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Mene mi e veke 7mi den 2 kg sum oslabnata... a inaku da prasam picata so sto moze da se jade ? :^)

8. ivo-na

ivo-na Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2011
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    39
    Пицата треба да биде вегетаријана.

9. sanja-84

sanja-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    20
    јас пицата ја правев со печурки и маслинки, и многу е убаваааа :) само, мислам дека треба без печурки, и плус може оригано и сусам :)

10. sanja-84

sanja-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    20
    да, точно е, затоа што нормално слабееш, и цело тело слабее, не може само стомак да се ослабе, или само нозе...ете за жал слабеат и градите. ама ако, не е страшно, барем и нозете и задникот ќе ослабат и супер ќе изгледаме :)

11. Butterfliess

Се зачлени на:
    22 март 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Leleee :( A mnogu li se poznavaa ...samo toa me zagrizuva mi doaga da ja prekinam dietava :@

12. sanja-84

sanja-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    20
    значи, јас кога би била со килажа која ми одговара на висината, би била пресреќна. градите не се единственото на нашето тело што треба да ни е важно. подобро ќе имам помалии гради и ќе изгледам убаво и стегнато, него да имам големи гради кои се должат на дебелина :)
    воопшто не се замарај за тоа, продолжи си ја диетата, и вежбај обавезно за да се стегнеш. мое мислење е да не се откажуваш :) поздрав

13. Butterfliess

Се зачлени на:
    22 март 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Fala za podrskata :* Inaku mojata tezina mi odgovara na visocinata i ne sum debela slaba sum ama soznam nekako koga ke se poglednam na ogledalo mi izgleda kako nozete da mi se popraveni pa zatoa a mislam deka uste 1 nedela i dovolno ke mi e... i uste da prasam tezinata sto sum ja izgubila za 2ipol nedeli ako ja prekinam dietata ke mi se vrati li ? :?:

14. sanja-84

sanja-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    20
    лелее ја па мислам имаш сериозен проблем со тежината, а ти само си умислила :) можеби треба да вежбаш повеќе, така ќе ги затегнеш нозете, и не мора да држиш некоја диета по прописи, само внимавај што и колку јадеш, и секако пиј многу вода, не сокови. а за 2.5 недели диета ништо не се слабее, особено салото, само вода се губи. и после 2 недели пак ќе јадеш како претходно, и пак ќе се врати истата тежина, односно вода. јас не знам како ти нормално се исхрануваш секој ден, ама според тоа што го кажа, мислам само повеќе физичка активност ти треба и ќе се среди се :)

15. Butterfliess

Се зачлени на:
    22 март 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Ne jadam mnogu megutoa koga jadam poveke mi se poznava ali toa e mnogu retko :) ke probam so fizicka aktivnost da se stegnam ja prekinuvam dietata uste 1 nedela pa se citame sto ke bide :D pozdrav :)

16. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255

лелеее....па ти имаш само 16 год. и држиш диета а при тоа немаш проблем со тежина ???? а и градите ....веруј не е важно дали се помали или поголеми, поважно е дали се цврсти и убави. а се тоа се прави со спортување. ако стварно имаш 16, знај дека сега ти е идеално време да си го оформиш телото со физичка активност. сега се развиваш, растеш и нормално е дека ке варираш со физичкиот изглед.
    немој уште сега со диети и нејадење, зашто, знаеш, уште сега ке го репрограмираш на таков начин на живеење, и после цел живот ке страдаш од вишок на кг. , зашто секое каснување на нешто помрсничко, покалорично ке се претвара во масти а не во енергија, зашто нели ти си се програмирала дека можеш да функционираш со помалку енергија.
    мој совет...прекини со диетава, и трк на спорт. под рака некоја другарка, братучетка,комшивка и 2-3 пати неделно на фитнес, пилатес, аеробик, танц, барем денес имаш мноооооогу избор. ако имаш можност купи си справа некоја па дома вежбај....било што.
    се ова ке придонесе за твој правилен развој, ке бидеш исправена, стегната и никој нема да ти биде рамен...
    поздравче :*

17. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Феминки има ли некоја од вас што сака да започне од Утре со мене ???
    барам екипа, за да видам заедничко како ке оди, до сега секогаш кога и да почнам сама не завршувам!!
    Барам екипно, тимско...
    Инаку јас сум од оние со +20 :@ :headbang:
    така да имам голема потреба од екипа и поткрепа...
    Успех на сите кои ја држат, и на тие кој је ка држат :angel:

п.с. дали /пуканки се дозволени? сите посттови ги исчитав никој нема пишано ?? :shake:

18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    халлооо фигггггггиии :) баш вчера коа ја читав диетава, глеам сите кој по 30 кој по 40 дена ја држи диетата а никој желен бре да почне е баш од денеска :D
    епа ако се уште си на мислата од сношти дарлинг „летс до дис“ :) ја сум со тебе... го фиги анд ме се разбира :)

На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  19. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    da da одимее и броиме ден 1ви

поздравче со песничка за да ни е со лесно ..
    http://www.youtube.com/watch?v=iCQ0vDAbF7s

20. Hova

Hova Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    127
    Печурките спаѓаат во протеински ден... не во пицата....пицата треба да биде со кечап...оригано, маслинки, кромидче, лукче, брокула.... одлична е :)))

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.