УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Ani.cka

Ani.cka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2012
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    26

Па ми кажаа дека диетава е всушност за одржување на веке постигнатата тежина, можеби тебе ти недостига и повеке вежбање, не секој организам може да ја намали телесната тежина без физичка активност.

2. tamarce.j

tamarce.j Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    331
    8/90 овошен ден
    Од сабајле каснав едно јаболко и после 2 саати една банана и малце непечени кикирики :) До после уште некое овошје.. :)) Сега за сега супер ми оди, воопшто не ми е тешко. Па ке видиме како ке напредувам :D Позз :*

3. D1A2N3I4

D1A2N3I4 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    42
    Јагленохидратен ден 90-ти
    Појадок: 1 банана
    Ручек: ѓеврек и кроасан
    Вечера: чоколадо (1 ред), парче торта, 1 тортичка, 1 ресана

Овошен ден 91-ви
    Појадок: 2 јаболка
    Ручек: 1 банана, 1 јаболко, грозје, суво грозје (20 грама), сува брусница (50 грама)
    Вечера: 1 јаболко

На SkarletOHara му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Felicia

Felicia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    56
    Јас денес почнав со диетава. Посакајте ми среќа :D
    Доста луѓе што ги знам успеале да симнат доста кила со оваа диета па еве се надеам и јас ќе имам убави резултати :)

1 ден / протеински
    Доручек: Диња и пола банана со цимет. (знам дека не смее да се мешаат ама неможев да издржам, ја обожавам оваа комбинација. И така веќе на дињите им завршува сезона па ова е прв и последен пат)
    Ручек: Една малечка конзерва туна, шопска салата.
    Вечера: Истото од ручек.

+ пијам шоља зелен чај пред ручек и вечера, и после нив шоља чај за забрзување на метаболизам.
    и ќе возам на орбитрек :)

btw одвај го чекам јагленохидратниот ден да јадам ѓеврек и сладолед :D

На Nataska-brasnar му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Протеински
    Доручек: две праски
    Ручек: 3 варени белки од јајце, сирење, салата краставица и испив чаша супа без резанци
    Вечера: таратор салата

6. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.887
    И како со завршувањето на диетава колку си задоволна, има ли шанси да видеме некои слики од пред и после :)
    И јас се ближам кон крајот, се плашев како за понатаму ама еве вчера за среќа го видов линкот што некој го имаше оставено за 90 дена одржување по УН, па здравје од наредна недела почнувам со одржување во кое се надевам ќе загубам уште некој кг, бидеќи имам за губење :)

7. Gabi17

Gabi17 Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo

Stotuku ja pocnav dietava,megutoa denot so ovosje nikako nemozam da go izdfrzam,dali bi mozela da go zamenam so cel den zelencuk....dali nekoj znae???

8. Ani.cka

Ani.cka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2012
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    26

За појадок задолжително нека ти биде овошје, а потоа мислам дека не е проблем што ке смениш со зеленчук

На Gabi17 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Gabi17

Gabi17 Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
  10. Felicia

Felicia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    56
    Вчера, на мојот прв ден грешев признавам :$ Се надевам никогаш нема да се повтори! :)
    Денес ми е 2 ден/скробен
    Доручек: Банана со цимет.
    Ручек: Компири со босилек + салата патчиџан и кромид.
    Вечера: Истото од ручек.

Едно прашање...Може на ЈХ ден да се јаде лиснато тесто?

11. emekreme

emekreme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    209
    еве што најдов на еден друг форум, во врска со диетите
    може ке се пронајде некој и ке добие одговор за послабото губење на килограмите

10 причини кои се пречка за успешна диета и треба да им се обрне внимание..

1. популарни диети

Дали сте сретнале луѓе кои 100% се исти од физички изглед и особини?? Што мислите зошто во светот не постои само еден вид на антибиотик туку за една иста болест повеќе видови?? Зошто некои луѓе се среќни а другите не?? поради тоа што постои различност.. истото е и со диетите.. една иста диета неможе кај секого да има позитивни резултати од самата причина дека секоја личност има различен начин на живот, различни навики, различна култура на живеење.. затоа и успехот на една ваква диета е само сон..

2. Анемија

Недостатокот на железо, Б12, фолат во крвта претставува една од најчестите причини за неуспешноста на диетите која се занемерува кај жените.

3. Зголемен/намален Инсулин

доколку имате различни хормонални пореметувања, зголемен или намален шеќер во крвта тоа ќе биде исто така една од причините за неуспешна диета

4. Заболување на тироидна жлезда

колку и да сте упорни доколку имате проблеми со тироидната жлезда нема да можете да ослабнете бидејќи оваа болест доведува до драстично намалување на брзината на метаболизмот и нема да имате никакви ефекти од диетата.

5. Погрешно користење на лекови

Доколку користите лекови кои ви се за: намалување на маснотиите во крвта, мулти витамини, лекови за забрзување на метаболизмот, за зголемување на концетрација и памтење, антидепресанти, аспирин и редица други слични лекови и тоа не само едни туку комбинирани неколку од нив нема да овозможат позитивни исходи во вашата диета туку можат и да го влошат вашето здравје.

6. Хормонски проблеми

доколку имате пореметување на хормоните : алдестерон, прогестерон, пролактин, кортизол, тестостерон, естероген, АСТН.. овие хормони се едни од најбитните и ја пореметуваат работата на метаболизмот како и на водата и мастите во организмот, нивното пореметување исто така го зголемува апетитот кој доведува до негативни последици во диетата.

7. Диета без спортски активности

Често се сретнуваме со личности кои од диетите очекуваат чудо. Доколку сакаме позитивни исходи од диетата и здраво и правино губење на килограмите мора со диетата взаемно да се практикуваат вежби и спортски активности.. бидејќи брзото губење на килограмите без вежбање отвараат врати на други проблеми и заболување како и брзо враќање на изгубените килограми.

8. Психолошки проблеми

Доколку имате психички проблеми како депресија, несоница, алкохолизам, паник-атак, користење на дроги, постојан стрес кој доведува до хормноски пореметувања го попречуваат дејството на диетите и може да завземат погрешен тек.

9. Проблеми со желудник и црева

Доколку имате улкус, гастрит, спастик колон или други заболувања на дигестивниот тракт имаат посебни третирања затоа и не е пожелно да се држат диети бидејќи овие болести имаат посебен третман.. а диетите можат да доведат и до пропратни проблеми.

10. Избор на храна

Живееме во време кога технологијата е напредната. Познато е дека "благодарение" на хормоните во секое годишно време ги имаме сите видови на овошје и зеленчук, како и брзата храна. Затоа треба да ги одбереме плодовите кои се карактеристични за таа сезона, и да ја избегнуваме брзата храна која се повеќе ни ја наметнува западниот свет.
    само еден филџан од модерните кафиња засладен со шеќер е доволно за да венесеме 300-400 калории.

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Angel.Heart

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Скробен
    Доручек: две праски
    Ручек: варени компири со краставица салата
    Вечера: пола од ручекот

13. emili.m

emili.m Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    13
    И конечно и јас ама сварно решена да ја држам un
    и нели вторник не чинело да се почнува диета ама сепак ја почнав и одма утка
    1ден
    грозје
    ручекот мајка ми ме сватла декаѓденес е скробен па ми направила грасок и мн бев гладна неможев за друго да чекам а и женава за мене намерно тоа правела јадев грасок со пола. кришка црн леб и патчиџан со кромидче планирам и вечер тоа ама не сум бас гладна така да може само салата
    сто мислите утре со кој ден да продолжам протеински или јаглехидратен
    иначе планирам да ја држам 90дена имам 68кг а висока сум 164 taka da imam bajagi visook.
    Ај ако не го мрзи некој да ми писе со кој ден утре да продолжам :* :)

14. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Јас почнувам од понеделник! ;) Имам мнооооогу за симнување, па ај ќе видиме. Цел ми е со вежбање и диетава до 01.04.2013 да симнам 15 кг. Знам дека малку се занесов, ама ќе дадам се од себе... Еден совек што го добив во диет клуб додека одев таму, а богами и единствениот добар, беше наутро на гладно, одма после будење да се испие 300 мл вода со цеден лимон или портокал, многу е ефикасно за исфрлање токсини. А во случај на глад во текот на денот, да речам за ужина, јаткасти плодови и суво овошје кое смее да се јаде само до ручекот. По ручекот овошје НИКАКО!!! Одлични ќе ми бидете за поддршка, се ќе дадам од себе за да ги симнам килограмите, да не бидам предебела невеста во Мај, и да си го спремам организмот за бебенцето што го планираме догодина! :) :clap: ^_^

На Buttterfly, babybelle, Nataska-brasnar и 7 други им се допаѓа ова.
  15. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Со среќа, како со диетата така и за плановите за во иднина ;)

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  16. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.317
    Допаѓања:
    13.002
    38ми ден- протеински
    појадок: 1 банана
    ручек: 2 јајца, чаша јогурт, малку сирење и една лажица ајварче :mm:
    вечера: таратур

17. fima

fima Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    12
    а колку килограми ослабе? :)

18. Angel.Heart

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    73 ЈХ
    Доручек: две јаболка
    Ручек: макарони со кечап и оригано
    Вечера: две парчиња јаболков колач и една лажица мармалад

19. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.317
    Допаѓања:
    13.002
    Скоро 8 кг ;)

20. fima

fima Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    12
    а строго по диетата се придржуваше? затоа што јас знам по некој кикс да направам, сум на работа па тоа малку ми е проблемот :(