10/90 појадок---1 јаболка руцек ---печен компир во тава (рестован)+салата ако сум многу гладна вецера ---пола од ручек
Јас мислам дека ако гулашот е со месо може да се јаде во протеински ден . па незнам зависи со што е гулашот ,ако има компир ,ориз и сл. може и во скробен ,но без месо да е. Инаку јас сум на почеток на диетава и мислам дека ке јадам сарма со месо,полнети пиперки со месо, гулаш со месо ,сос со месо и печурки во протеински ден, незнам дали е правилно но немам многу избор ,мајка ми тоа ми готви ,а од др страна нема да претерувам ,ке јадам нормална чинија со 1 парче леб и салата а вечера може само 1 чаша јогурт кога ке ги имам овие раб за протеински ручек. НЕКА ПИШЕ НЕКОЈ ДРУГ МИСЛЕЊЕ.
Во сармата и пиперките месото е пржено (грешка бр.1), но ајде некогаш и да си дозволиш, но зависи со што ги полни мајкати само месо? Бидејќи ако има и ориз во нив е грешка бр.2 и тоа е огромна грешка. А гулашот ќе биде со компир или? Тоа исто никако.
Денес 87 ден, требаше да ми биде воден, но јас начисто заборавив и испадна овошен, значи два дена по ред овошни, вчера и денес.
Девојки , ме интересира што мислите за конзервите? Моментално немам многу време за готвење и решив да земам конзерви грав и грашок. Знам дека имаат конзерванси ама немам друг избор. Мислите дека ќе има голема разлика? Исто така решив да пробам и праски во конзерва, а и ананас.
За гравот не знам точно, кој знае како е правен, дали има и ко запршка или како да го наречам... сепак сметам дека не се баш препорачливи... А за конзервиве праски и ананас.. и тоа не знам зашто би го земала, кога имаш свежо овошје во секој маркет и тоа поефтино од овие.. а и тие овошја во конзерви имаат додаток на шеќер внатре.. а ко предлог за нешто побрзо за скробен ден, свари од вечер компири или пак мешавината со грашок, пченка и морков, брокула.. според мене подобро ова и не бара мн време за спремање..
Да да, ќе јадам и компири или ориз , само чат пат реков да каснам и грав или грашок мислам дека 1-2 пати месечно нема многу влијание да има. А за овошјето ке го јадам без сокот , во него најмногу шеќери има. И знам дека во Македонија се евтини праските и ги има, ама не е секој во Македонија моментално
драги мои диеталки, конецно мозам да ви казам дека имам усте9-10 дена до крајот денеc слуцајно пресметав и јас незнаев ајде сега известај застанав кај јх денот наредниот овосен доруцек 2 јаболки и после тоа цел ден се убив од грозге,ах и некое парце лубеница измегу имасе проотеински доруцек грозге руцек варено пилеско и сопска( од стрв си апнав и ајвар ,да не го испустам денот кога смеам ) вецера буквално од се на пола( aх да не заборавам овој ден пиев кафе нес како сто лицело ) денес скробен доруцек грозге руцек ориз варен со домат и пценка (некаде процитав дека смееме во овој ден) вецера на пола од оризот,и така по 2-3 апки од вецерата на моите( бас ми се поклопи со денесниов ден) домати салата и од компирот и пробав(немозам да казам дека бесе на пола)...абе циклусот ме фати па си имам добар изговор намесето сега при крајот да си допазам јас обратно ма ви казав целта ми е веке постигната,а и плус се вратив во форма со везбанјето,па се опустаммалку..или малку повеке ке видиме на крајот,после последниот воден ден планирам да се мерам (последен пат се мерев после предпоследниот воден ден) се надевам ке бидам пријатно изненадена
26/90 Скробен Д = 1 јаболко Р = 1 чинија варен интегрален ориз со грашок, морков, печурки, кромид и малце ленено семе со салата од цвекло и морков и 1 парче двопек В = половина чинија од оризот со 1 домат П.С. Денес направив еден голем грев: помеѓу доручекот и ручекот испив 1 капучино но бевме со колеги од факс на кафе а јас кутрата гладна си бев и си викам не сакам чај па ај капучино
11/90 доручек - 2 јаболки ручек - посни макарони со доматело и една краставица вечера - палачинки Нели е дозволено овој ден палачинки или грешам???
3/90 вчера јаглехидратен ден доручек : гројзе ручек: јуфки со кечап и малце ајварче вечера: 1 палачинка со крем Вечерта изглегов и испив малку повеке бело вино ,знам дека алкохол не е дозволен во ниедна диета ама ете. 4/90 денес овошен ден доручек: 2 јаболки за ручек и вечера односно преку цел ден ке грицкам различно овошје ,па пошто ми е прв ден од овошниот ке се потрудам да го издржам САКАМ ДА ПРАШАМ ДАЛИ Е ДОЗВОЛЕНО СЕКОЈ ДЕН ДА ПИЈАМ ЧАЈ ОД КОМБУХА,ЗАТОА ШТО СЕКОЕ САБАЈЛЕ ПРЕД ДА ЈАДАМ НЕШТО ИМАМ НАВИКА ДА СЕ НАПИЈАМ ЕДНА ЧАША.
Е тоа е веќе друга работа, чим не си во мк а и тука веќе нема праски, се префрливме на јаболки и др есенско овошје.. а сега ќе ги нападнам наскоро и моите омилени портокали и цитрони (посебно вториве имаат одличен ефект на топење на масти)
Да во ред е тоа , ама ова комбуха е габа шо се праи во чај кој стои подолго време и со шекер ама е мн здрава, така да незнам што ке правам
Па ако немаш многу кг за слабеење може и да пиеш,една чаша дневно нема да биде фатално,барем така јас мислам
нешто ова поискусните ун диеталки слабо споделуваат мислења во врска со изгубените килограми а???? по колку кила имате до сега изгубено и немојте да кажете дека не сте се мереле незнам како ве држи кожа да не се измерите подолго време ајдеееее чекаме да споделите искуство