УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. kirra

kirra Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    дали може да се јаде гулаш како варен зеленчук за скробен ден?

2. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    760
    10/90
    појадок---1 јаболка
    руцек ---печен компир во тава (рестован)+салата ако сум многу гладна
    вецера ---пола од ручек

3. alisa222

alisa222 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    46
    Јас мислам дека ако гулашот е со месо може да се јаде во протеински ден . па незнам зависи со што е гулашот ,ако има компир ,ориз и сл. може и во скробен ,но без месо да е.
    Инаку јас сум на почеток на диетава и мислам дека ке јадам сарма со месо,полнети пиперки со месо, гулаш со месо ,сос со месо и печурки во протеински ден, незнам дали е правилно но немам многу избор ,мајка ми тоа ми готви ,а од др страна нема да претерувам ,ке јадам нормална чинија со 1 парче леб и салата а вечера може само 1 чаша јогурт кога ке ги имам овие раб за протеински ручек.
    НЕКА ПИШЕ НЕКОЈ ДРУГ МИСЛЕЊЕ. :)

4. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.887
    Во сармата и пиперките месото е пржено (грешка бр.1), но ајде некогаш и да си дозволиш, но зависи со што ги полни мајкати само месо? Бидејќи ако има и ориз во нив е грешка бр.2 и тоа е огромна грешка. А гулашот ќе биде со компир или? Тоа исто никако. :x

На alisa222 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kirra

kirra Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    ништо, отпаѓа гулашот. ќе се замени со варен ориз :))))

6. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Денес 87 ден, требаше да ми биде воден, но јас начисто заборавив и испадна овошен, значи два дена по ред овошни, вчера и денес.

На Nataska-brasnar му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Nataska-brasnar

Nataska-brasnar Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    12

Извини, но ако можеш одговори ми колку кгр ослабна до денес?

8. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Девојки , ме интересира што мислите за конзервите?
    Моментално немам многу време за готвење и решив да земам конзерви грав и грашок.
    Знам дека имаат конзерванси ама немам друг избор.
    Мислите дека ќе има голема разлика? Исто така решив да пробам и праски во конзерва, а и ананас.

9. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216
    За гравот не знам точно, кој знае како е правен, дали има и ко запршка или како да го наречам... сепак сметам дека не се баш препорачливи... А за конзервиве праски и ананас.. и тоа не знам зашто би го земала, кога имаш свежо овошје во секој маркет и тоа поефтино од овие.. а и тие овошја во конзерви имаат додаток на шеќер внатре..
    а ко предлог за нешто побрзо за скробен ден, свари од вечер компири или пак мешавината со грашок, пченка и морков, брокула.. според мене подобро ова и не бара мн време за спремање.. ;)

На KalaV му/ѝ се допаѓа ова.
  10. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Да да, ќе јадам и компири или ориз , само чат пат реков да каснам и грав или грашок мислам дека 1-2 пати месечно нема многу влијание да има. А за овошјето ке го јадам без сокот , во него најмногу шеќери има. И знам дека во Македонија се евтини праските и ги има, ама не е секој во Македонија моментално :D

На nekoja85 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sonne

Sonne Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    21
    драги мои диеталки, конецно мозам да ви казам дека имам усте9-10 дена до крајот
    денеc слуцајно пресметав и јас незнаев :D ајде сега известај застанав кај јх денот наредниот

овосен
    доруцек
    2 јаболки
    и после тоа цел ден се убив од грозге,ах и некое парце лубеница измегу имасе :lol:

проотеински
    доруцек
    грозге
    руцек
    варено пилеско и сопска( од стрв си апнав и ајвар :?:,да не го испустам денот кога смеам ;) )
    вецера
    буквално од се на пола( aх да не заборавам овој ден пиев кафе нес како сто лицело :D )

денес скробен
    доруцек
    грозге
    руцек
    ориз варен со домат и пценка (некаде процитав дека смееме во овој ден)
    вецера
    на пола од оризот,и така по 2-3 апки од вецерата на моите( бас ми се поклопи со денесниов ден)
    домати салата и од компирот и пробав(немозам да казам дека бесе на пола)...абе циклусот ме фати па си имам добар изговор :| намесето сега при крајот да си допазам јас обратно :o ма ви казав целта ми е веке постигната,а и плус се вратив во форма со везбанјето,па се опустаммалку..или малку повеке |( ке видиме на крајот,после последниот воден ден планирам да се мерам (последен пат се мерев после предпоследниот воден ден) се надевам ке бидам пријатно изненадена :$

12. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    26/90 Скробен
    Д = 1 јаболко
    Р = 1 чинија варен интегрален ориз со грашок, морков, печурки, кромид и малце ленено семе со салата од цвекло и морков и 1 парче двопек
    В = половина чинија од оризот со 1 домат

П.С. Денес направив еден голем грев: помеѓу доручекот и ручекот испив 1 капучино :tmi: но бевме со колеги од факс на кафе а јас кутрата гладна си бев и си викам не сакам чај па ај капучино :devil: :fubar:

13. mici-22

mici-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    911
    11/90

доручек - 2 јаболки
    ручек - посни макарони со доматело и една краставица
    вечера - палачинки ;)

Нели е дозволено овој ден палачинки или грешам???

14. alisa222

alisa222 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    46
    3/90 вчера
    јаглехидратен ден
    доручек : гројзе
    ручек: јуфки со кечап и малце ајварче
    вечера: 1 палачинка со крем
    Вечерта изглегов и испив малку повеке бело вино ,знам дека алкохол не е дозволен во ниедна диета ама ете. :$
    4/90 денес
    овошен ден
    доручек: 2 јаболки
    за ручек и вечера односно преку цел ден ке грицкам различно овошје ,па пошто ми е прв ден од овошниот ке се потрудам да го издржам
    САКАМ ДА ПРАШАМ ДАЛИ Е ДОЗВОЛЕНО СЕКОЈ ДЕН ДА ПИЈАМ ЧАЈ ОД КОМБУХА,ЗАТОА ШТО СЕКОЕ САБАЈЛЕ ПРЕД ДА ЈАДАМ НЕШТО ИМАМ НАВИКА ДА СЕ НАПИЈАМ ЕДНА ЧАША. :)

15. mici-22

mici-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    911
    Чај е дозволено да се пие но без шеќер,а може и натрен да ставиш ако не можеш без шеќер 8)

16. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216
    Е тоа е веќе друга работа, чим не си во мк :) а и тука веќе нема праски, се префрливме на јаболки и др есенско овошје.. :D а сега ќе ги нападнам наскоро и моите омилени портокали и цитрони (посебно вториве имаат одличен ефект на топење на масти) :inlove:

На mici-22 и alisa222 им се допаѓа ова.
  17. la.lori

la.lori Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    6
    Колку ослабна за овие 87 дена ...

18. alisa222

alisa222 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    46
    Да во ред е тоа , ама ова комбуха е габа шо се праи во чај кој стои подолго време и со шекер ама е мн здрава, така да незнам што ке правам :)

19. mici-22

mici-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    911
    Па ако немаш многу кг за слабеење може и да пиеш,една чаша дневно нема да биде фатално,барем така јас мислам :lol:

20. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    760
    нешто ова поискусните ун диеталки слабо споделуваат мислења во врска со изгубените килограми а????
    по колку кила имате до сега изгубено и немојте да кажете дека не сте се мереле незнам како ве држи кожа да не се измерите подолго време ајдеееее чекаме да споделите искуство :* :* :clap: :clap: