УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    12.990
    Денес овошен ден.
    Сабајле појадував портокал, а после тоа си сварив зелка со патлиџан и морков, без запршка и еве веќе 2 пати си каснувам од тоа.
    Инаку за 50 и кусур дена јас симнав 10 кг.

На Lux и anabel-a им се допаѓа ова.
  2. Treki

Treki Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    113
    Јас за 60 дена 8,5 кг

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  3. alisa222

alisa222 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    46
    A ке може ли да ми кажеш со колку кг ја започна диетава :)
    Јас моментално имам 64 кг а 170 см сум висока ,сакам да ослабнам 5,6 кг, па затоа ме интересира да видам дали ке успеам :D

4. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Протеински
    Доручек: две јаболка
    Ручек: шопска салата, 300г баланс плус, многу малку кашкавал и ајвар 3 големи лажици
    Вечера: шопска салата со 250г баланс плус
    Неможам да се воздржам, а да не пробам од ајварот, поготово сега кога цело маало мириса на ајвар. Поарно вака контролирано да си го јадам одколку да се искризирам па да седнам и да незнам колку да изедам. Вие како се справувате со зимниците како ајварот и др, особено оние кои ја прекинаа диетава?

5. Treki

Treki Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    113
    Висока сум 167, диетава ја започнав со 69,2 кг сега сум 60,5 кг, што значи дека во моментов и мене ми се одвишок некои 5 кила, исто како тебе. И јас бев голем скептик за диетава од причина што мислев дека за да ослабеш неопходно е да гладуваш, ама кога изгуглав видов дека така само сум си го успорувала метаболизмот и од „брзите диети“ само сум губела вода на што се радував дека експресно сум ослабела 3-4 килца и после вагата не мрда :@ . Со диетава јас сосема го променив режимот на исхрана. Шеќер не користам, зејтинот го заменив со нерафинирано масло од лен, јадам мн зеленчук, пијам мн вода и зелен чај.
    Јас те советувам да ја почнеш и да бидеш мн упорна, зошто на почеток може да се случи и првите 2 недели да нема резултати па наеднаш да симнеш. Верувам дека тебе ќе ти треба повеќе време да ги симнеш, бидејќи имаш малку за симнување, ама во секој случај ќе си воведеш мн здрав начин на исхрана.
    Ем заедно ќе си ја оствариме целта да бидеме скини грлс :D :rofl: :lol:

На Ema.Sk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sonne

Sonne Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    21
    јх денот |( (сум кажала и пак ке кажам,овој ден многу ми е тежок)
    доручек
    грозје
    ручек
    баничка ( мајка ми специјално ми ја правеше диетална ;) )
    вечера
    сладолед и од на мајка ми благото пробав :tmi: ,знам не е во ред ,ама после тоа трчање вежбање па ајде си мислам некако се оправдав :?: ( божем цел живот избегнувам јаглехидрати,сега заради диетава редовно консумирам,одкога ке завршам дефинитивно ке си продолжам без нив :!: ) искрено многу ме интересира колку долго траат резултативе од диетава...има некој компетентен за одговор??

7. sweet.star

sweet.star Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    47
    Јас кога ја држев диетава јх ми беше најлесен ден
    Инаку и јас од утре ви се придружувам,па ке се дружиме во оваа тема. ;)

8. mici-22

mici-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    911
    12/90

Овошен ден :worried: . Планирам цел ден јаболки но искрено незнам како ќе издржам :lol:
    Цел ден ќе бидам дома :( но ке се потрудам :lol:

Утре ќе споделам како сум поминала :P

9. IvanaOneD

IvanaOneD Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    21
  10. IvanaOneD

IvanaOneD Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    21
    Мразам диети кои кажуваат точно што треба да јадам,да не треба се од тоа да купувам,секакви месишта и чуда?едноставно овошје и зеленчук,ПОВЕЌЕ ЏВАКАЊЕ НА ХРАНАТА (30-40 пати) за да му помогнете на организмот побрзо да ја свари и 2-3 саати ДА СЕ ЧЕКА после оброк за да може да се свари храната па после да се јаде (неколку минути ако се работи само за овошје) и тоа е се!!!Летоска на ово начин ослабев неколку кила (имав 69 за месец и нешто 64) и за сега сум на таа тежина,поради школото НЕ МОЖАМ да слабеам али не ја ни зголемувам тежината

11. zenska8

zenska8 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Ја почнав од понеделникот оваа недела денес ми е 5 ден имам симнато 2 кила па ке ве известам до другата недела паккк... позззче

12. alisa222

alisa222 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    46
    zenska8 и мене ми е 5 ден ,заедно сме ја почнале диетава . незнам дали имам симнато некое кило пошо треба да ми дојде и сум надуена ,ама у секој случај добро ми иде .Ме интересира со колку кг почна ,па да си направам споредба .Јас со 64., а сакам 5 ,6 кг да ослабнам :) поздрав па ке се дружиме на форумот. :)

На KalaV му/ѝ се допаѓа ова.
  13. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Епа девојки и мене ми е 5 ден :D
    Ќе се дружиме сите заедно. Јас моментално немам вага, ама се надевам во иднина ќе си купам.

На alisa222 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. alisa222

alisa222 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    46
    И јас немам вага ама пред да почнам со диетава се измерив кај една другарка ,и денес ке одам кај неа и баш ке видам колку сум ослабнала. Ама мислам дека подобро да немаме вага за после 1 месец да се изненадиме :D се надевам пријатно изненадени ке бидеме :D

На mici-22 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. zenska8

zenska8 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Баш се радувам што имам со кого да се дружам. :) Инаку имав 62.5 кг денес се измерив имав 60.5 точно. Јас сакам да ослабам уште 6кг да имам 54...

16. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Од утре сум повторно на овој режим и ви правам друштво диеталки.
    Ќе ве известувам секој ден како и претходно, ама овој пат без слики :lol: .
    И да прашам: ајварот во кој ден може да се јаде ако може да се јаде? Во скробен место салата?
    Зошто во Ск имам две тегли со ајвар што ќе стојат така, па дали може да јадам и ајвар во теков на диетава. Иако ја имам држено повеќе пати сум ја држела без ајвар, ама сега е период кога го има и тој треба да се јаде(студентски живот) па да видам дали може или не..
    Чекам одговор и ваши размислувања.

17. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    760
    јас да ви кажам искрено се разочарав после 10 дена од диетава се измерив и вагата покажуваше-2 кила што мене ми е доволно али седнав ијадев супа една порција и што ми требаше да се измерам веднаш вагата се качи имав-1 кило само ;(
    еве сабајлето се изнервирав и си купив едно чоколадце мало и си го изедив и цел ден ке бидам со овошје значи овошен знам оти е грешка ама ептен се разочарав

18. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Ева немој да се разочаруваш, и на првата страница пишува дека можно е во првите неколку дена да нема намалување на килата, а после тоа нагло се симнуваат едно четири-пет. Посебно оди тешко ако имаш помалку за симнување. Немој уште на почеток да се разочаруваш, ајде, ведро, не губи трпение. :hai:

19. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    760
    па лух не дека немам многу за симнување имам ама по мое само4 килограми ми требаат да си симнам односно да си бидам како што си бев инаку телото ми е помускулесто и сало имам само на стомакот а на нозете немам ни целулоид па може затоа побавно ми оди со -2 бев задоволн ама откако јадев супа 1 кило пак се врати значи само едно сум минус не се откажувам ама не се ни држам толку стрикно некогаш си ке се поцастувам +со нешто што ми се јаде

20. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Не ме осудувајте доколку е грешно. Ама јас го јадам во јх ден.
    Баш денес, правевме ајвар, и си пробав. Два пати по ред јадам ајвар.
    Прошлиот пат, со сирење, денес без.
    Иначе денес ми е 69 ден. А стагнирам веќе цел месец. Не се мрдам од тие.
    Ама добро. Не се откажувам, и немам намера. :)

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.