1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    али ова гладов ....едвај се држам подалеку од фрижидерот .....неам ни сила да му се качам на орбитрекот сега...ај утре[/quote]
    хахаха јас гледам да спијам цел ден кога имам овошје.... или во краен случај јадам салата.. :worried:[/quote]

:D хаха еј девојки не знам какво и како си го јадете овошјето, али пошо имам обичај понекад и онака да си јадам само овошје цел ден... па пробајте разно овошје исецкано цел куп... портокал, мандарина, јаболко... дрн дрн очите и мозокот се заситуваат, бар кај мене е така, ако едно по едно го зобам некако не ми оди малку си е малку тоа ми вика стомакот хахахах ама овака некако се осежам фул шо знам.. е ок огладнувам после ама хахаха овошје пак ќе си каснете хахахаххахахахахахах[/quote]
    Е така портокал, банана, кива, јаболко, итоа маж ми ми сецка, ми лупи ....ама цел ден .....не иде бутај бутај.... се нешто друго ми текнува...се нешто ми се пријадува.....и затоа решение : спиење :worried:[/quote]

и јас би играла на спиенје маа кога се раб ке играм на идејното решение на Жап4е хиихх
    утреее 2р деннн
    н ана анана

2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    хахахах отпишуваме значи еден ден јупи хахахха мама ви ар каминг хоум хахахахах и згодни бај д'веј ќе сме.... :* адиос вие прекрасни створења :) се ју тумороу

3. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Ајмо Скроб на големо :rofl: :rofl:
    Само 2р ден на на наана нана , реков дека ке имам еден тип на рутина овие 90тина дена(се надевам дека нема да Ве досадувам, но позади секој успешен ден сакам да имам оставено и по една песничка :angel:
    http://www.youtube.com/watch?v=OrXYwc0u ... re=related

Ајде да направам забавна диетава да е (инаку денеска го играв и метрото, па ке видиме како ке се напредува) :rock:

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Aurelia-Aurita

Aurelia-Aurita Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2010
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    41
    Мене ми е 4 ден и сум ослабена 1 ипол килце :).. а овошниот ден не ми беше воопшто тежок.. Бидејќи почнав да се осеќам прегладнета 2 јаболки ставив во микробранова на 5 минути, преубави беа :inlove: , и подолго време ме држеа сита :)

5. Aurelia-Aurita

Aurelia-Aurita Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2010
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    41
    Не сум од Скопје, а на аеробик одам со 2 другарки кај една жена шо ни беше кореограф кога одевме на ритам плус како помали :D, во секој случај, физичката активност многу помага :)

6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    еј за орбитрекот синоќа ме изнасмеа дека не можеш да му се качиш хахахах и ја него пустиот го вртам хаххаха знаеш шо имам кај себе приметено, дека по ми иде уз некоја серија шо стално ја гледам у точно време или емисија шо сум ја запратила у време коа сум дома.. и така терам некое време пошо се смеам зјапам и мозокот ми е на друго место не у калориите колку се согореле и времето колку поминало... коа го немам тоа боже 10 минути ми се хахаххахахах па се откажувам на 3 минута хахахаххаха :P

7. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255

ау тој орбитрек ....денес има душата да му ја извадам :devil: почнав со серии, ми се здосади. сеа му открив нова финта....слушалки во уши и си праам листа на песни на телефон и ги слушам и пеам, и коа ке видиш поминале 30 мин. (ги жалам само моиве што ме слушаат како пеам )
    иначе денес протеински ден ....сиренцеееееееее- го потпеков во фолија со малку пиперка, кромид, и домат. зачини еден тон и ммммммм плус салатица од краставички .....топ ми е :)
    само малце се демотивирав денес .....метрото не е мрднато од предпоследниот овошен ден :envy:

8. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Женски, а за доручек што се јаде? Не е наведено или пак се прескокнува...

9. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255

за доручек се јаде овошје- 2 средни(исти) овошки или една голема или 3 помали, или доколку се јагоди, капини , малини, една помала зделичка. но најважно да биде од еден вид овошјето. само за овошниот ден се јаде разноврсно овошје.
    доколку имаш обврски до ручекот, и ако истиот треба да биде покасно, можеш да каснеш уште по некоја овошка.
    доручекот е најважен, тој никако не смее да се прескокне
    се надевам ти помогнав ;)

10. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Eloooo мои Феминки
    мнн мнн сум радосна дека можело да се јаде и Виршли(хе хехе хе комбинација у салата наместо месо)

ЛЕЛЕ па и кисели краставички се дозволени !!!! еее бравосссс
    ауу книгава морам да ја дочитам може ке има нешто плус ново !!!

но денеска некако не сум така гладна... се чудам колку ќе сум сречна утре ТЕСТЕНИНИ.... моја област
    на на нанна а а

11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    еј па ти ни даде супер рецепт знаеш ли хаха мене тоа ич не ми имаше текнато пошо нејќам баш мн месо да јадам... па вчера јајца јадев за вечера веќе уф не можам ова е топ хахахах.. ми отвори нови видици ФАЛА ТИИИИИ :*
    а орбитрекот баш затоа дур гледам нешто на тв го возам пошо ми поминува така брзо ко и тебе... за тоа метрото не се разочарувај пошто по се што читав, пишуваа повеќето дека одеднаш се слабее. не знам тоа колку е здраво... али „кип он дуинг ват ју ар дуинг“ хахах :)

12. Tamarax3Ronaldo

Tamarax3Ronaldo Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2010
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    6
    Е многу ми е мило што гледам позитивни коментари. Ме мотивираа уште повеќе. Денеска ми е втори ден - скробен ден и ми е супер. Не се чувствувам гладна а и понекогаш кога ме фати стрв за нешто или се напијам вода или си измијам заби :$ (звучи смешно ама... :D ) Ии лично, не се чуствувам виновна демек дека сум јадела калории бидејки знам дека не сум И КОНЕЧНО КЕ СИМНАМ НЕКОЕ КИЛЦЕ! Со среќа на сите! :* И да.. Време е за вечера !

13. meredith

meredith Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    78
    ја гледав диетава и ми се чини како добра.....од први ќе почнам со оваа, да видам дали ќе има некои ефекти , дали ќе ослабам некое килце.... :) ќе ви пишам резултати :) :) :)
    и да прашам , ако може побрзо да ми одговорите , дали е дозволено да се јаде од тие житните чоколатчиња витанова или мусли и корнфлекс?? :)

14. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    еве јас како љубител на житарици, имам проблем баш со тоа....и ако ми се пријаде мусли( обично го јадам со јогурт) или некои од тие житните чоколатца....си ги дозволувам само како вечера на јаглехидратниот ден :(

и ајде побрзо почнувај, се ближи лето :D поздрав

15. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Да, ми помогна, фала многу. Ми беше чудно кога не видов да пишува што се јаде за доручек, пошто без доручек денот ми е промашен! :D Веројатно ќе ја почнам диетава...па ќе пишам резултати!

16. mama27

mama27 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    175
    здраво феминки нова сум на форумов па се надевам дека ке си споделуваме заеднички искуства.на диетава сум 41 ден и сум ослабена 8 кг .во меѓувреме вежбам по малку аеробик на интернет,нормално колку што ми дозволува малиот.ова ми е први пат да дрзам диета ,а претходно сум пробала и со хемија ама имав само контра ефект и се здебелив уште повеке ,поздрав до сите :sweat:

На Hopeful и zhap4e им се допаѓа ова.
  17. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    http://www.youtube.com/watch?v=YkgfmWfJ11s
    денеска ден број 3
    ,,,,, прекрасно се чувствувам, обожавам тестенини!!!
    :rock: :rock: :rock:

п.с. се надевам дека организмов ке ми се избори со
    можната тешка настинка која ја имам....

Хаве а нице дау то алл оф јоу му Фемини

На mama27 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. aNy-to

aNy-to Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2010
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    394
    И јас од денес решив да ја започнам, не бива вака лето иде мора да се симнат 5-6кг. Ја имам држено и порано, значи не е ништо ново за мене, но сепак ми требаше малку психичка подготовка. Има повеќе резултат кога плус се вежба, па така здравје вечер пред легнување планирам барем пола саат да повртам на орбитрекот. Ајде да видеме колку ќе бидам упорна овој пат и колку денови ќе ја држам. Сакам да успеам барем пола, едно 40 дена да издржам. Ама ајде ќе видеме како ќе биде, денови пак ќе пишам како оди. Поздрав до сите кои ја држат диетата :)

19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    и паста it is... all day long baby I can do this all day long... осечам се баш лепо ко пред први наступ :rofl: само се мислам дали да тркнам да си земам некои други макарончиња оние шарени или кафеави :D мада мене не ми се Врлаат толку пари за нив... хм... :lol:

На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  20. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    женички мои мили....еве ми го мојот 14ти ден....скроб ...и се мислам дали да спремам ориз или нешто со компири.
    вечер сум на роденден и ке си пукнам. алкохол не смее...сок не смее, грицки ..никако офффф
    бар денес да ми беше јх ден, бар торта ке здрвев една :D